Puzsér Róbert és
Farkas Attila Márton blogja

Puzsér Róbert és Farkas Attila Márton (FAM) társadalmi folyamatokat gyorsító, terápiás jellegű, konfrontatív szellemi workshopot tart az élet legfontosabb kérdéseiről.

APU, FACEBOOK, AKTUÁLIS INFO

Apu, facebook, aktuális info

Csak akkor látszik, ha be vagy jelentkezve a facebookra.

A helyszín az Ellátó ( Kazinczy utca 52/b )
Szerda 18:00
(Ez vátozhat)
Kövesd a Facebookon!!

Várunk az Ellátóban !

18:00–20:00

Ha neked sem volt gyerekszobád!

A helyszín az Ellátó ( Kazinczy utca 52/b )

Címkék

9/11 (1) civilizált (1) férfi (1) indián (1) kékharisnya (1) kereszt (1) korona (1) köztársaság (1) laci (1) legrosszabb (2) magyar (1) marketing (1) náci (1) (2) Oszama (1) Rambo III (1) rendszer (1) sanyi (1) spam (1) szar (1) szex (1) szittya (1) szűzkurva (1) wc (1) zsidó (2) Címkefelhő

Állandó oldalak

Utolsó kommentek

A magyarok keresztje

2012.02.10. 19:32 Apu azért iszik, mert Te sírsz!

Puzsér:

A Szent Koronán ferde a kereszt. Hungarikum. A világon sehol nem ferde a kereszt. Se koronán, se templomon, se síron, se semmin. Ha jól tudom, Jézust Krisztust nem hatvanöt fokos szögben, sréhen feszítették fel. Közismert a sztori, a  XVII. században bezárták a koronát valami szerencsétlenek egy ládába, aztán - trehány népség lévén - elhagyták a kulcsot. Nincs kulcs. Nincs korona. Nincs államiság. Oszt' mindjárt itt a királyné! Na, most mi a fasz legyen?! A koronaőr, az udvarmester, a nádor vagy valamelyik hozatott gyorsan két lakatost, gondolta, majd felnyitják a zárat. Ehelyett azok nagy szakértelemmel elkezdték feszegetni a ládát, míg aztán annak rendje és módja szerint szanaszéjjelbaszták, úgyhogy amikor végül előkerült belőle a korona, látták, hogy sikerült jól elferdíteni a keresztet a tetején. "Na, most mi legyen, baz'meg?!" "Hát egyenesítsed ki, Sanyi!" "Lófaszt, még ottmarad a kezembe', aztán rám fogják, hogy én törtem le!"

fénykép.JPG

De miért nem egyenesítette ki a Sanyi? Még letörik? És akkor mi van? Vissza lehet azt forrasztani, hiszen eredetileg is oda lett valahogy dolgozva, nem úgy nőtt. Csakhogy ha letörik, akkor beáll a magyar történelem legsötétebb pillanata, amikor nincs a koronán kereszt. Mintha Isten levette volna a kezét a magyarokról. Azt a lidérces félórát, amíg visszaforrasztják a keresztet az eredeti függőleges állapotába a mai napig senki nem merte megkockáztatni. 1638 óta itt mindenki Sanyi. Mi van, ha a félóra alatt Isten lefényképezi a koronát, és nincsen rajta a kereszt? Ebbe még belegondolni is rossz! Akkor inkább maradjon ferde! "Már mindig is ilyen volt! Legalábbis nagyapám idejében még ilyen volt. Én is néztem, hogy mér' ferde, de hát a Szent Korona az Szent Korona, én meg csak a Sanyi vagyok, hát honnan tudhatnám én azt. Szép az a korona! Az úgy szép. Olyan ferdén." Így esett, hogy valamivel kapcsolatban, ami el lett baszva, mi kollektíve úgy csinálunk, mintha teljesen rendben lenne. Nem csoda, hiszen mindennel így járunk el. Csakhogy ez a valami nem pusztán valami. Ez a mi legnagyobb kincsünk. A kereszt a Koronán annak a balsorsnak a szimbóluma, amiről csak mi tehetünk, de erre sosem jövünk rá.

hungarian-holy-crown-statue-dunakeszi-1-550.jpgA ferde keresztre nem kérdez rá senki, pedig még annak is szemet szúr, akinek szemtengelyferdülése van. A magyar nem firtatja a kérdést, mert érzi, hogy a lekvárosbödönbe ragadt a keze, úgyhogy zsebrevágja bödönnel együtt. Tudja ő a lelke mélyén, hogy nincs ez így rendben, de hát olyan régóta ferde az a kereszt, most már mit bolygatni! A külföldi meg zavarban van, nem mer rákérdezni, hogy mér' ferde, szégyelli, hogy nem tudja. Biztos benne, hogy valami oka van annak, hogy ilyenre csinálták, csak nem ír róla a Lonely Planet. Föl se merül benne, hogy ez így el van baszva, és nem javították meg. Eljött a huszadik század, az ember megtanult atommagot hasítani, aztán elrepült a Holdra. Jött a huszonegyedik. Lassan kész a géntérkép. A koronán pedig továbbra is ferde a kereszt. Még várunk a megfelelő technológiai feltételekre? Még mindig félünk, mi van, ha letörik, aztán nem lesz rajta, amíg visszarakjuk? Inkább gyártunk belőle tizennyolc másolatot, minden megyeszékhelyre ugyanolyan ferde kereszttel. Ahelyett, hogy azt az egyet kiegyenesítenénk. Pedig nincs késő. Még mindig zajlik a történelem. Ha most kiegyenesítjük, háromszáz év múlva senki se emlékszik majd, hogy valaha ferde volt.

FAM:

korona elvesztése.jpgÉdes fiam! Mélységes szomorúsággal tölt el, hogy már megint hülyeségeket beszélsz. A kereszt elferdülésének legendája legalább olyan régi, mint maga a Korona. Amikor meghalt az utolsó Árpád-házi király, III. András, aki Olaszországból jött gyalog, és megmérgezték azok, akik azóta is a vérünket szívják, akkor egy bajor fajankót, bizonyos Ottót akartak a magyarok trónjára ültetni. Az meg elvesztette a Szent Koronát, ami kiesett az úttestre, de a járókelők közül senki nem merte hazavinni. Fostak tőle, mert varázsereje van! Na, akkoriban hazudták először, hogy elferdült a kereszt. Sőt, olyanokat is hazudoztak egyesek, hogy úgy elveszett, hogy meg se találták, úgyhogy hamisítottak egyet, és az van most az Országházban. Csakhogy ez az egész egy nagy szarság! Én most elmondom neked az igazat!

targy_sc-korona_10.jpg

Az a kereszt kurvára nem véletlenül ferde. Az a Földgolyónak a tengelye, kisfiam! Az fokra annyi, baz'meg! A koronán a pántok, az a négy égtáj, a kövek az energiamezők kisugárzásait fogják fel, amik lecsüngenek oldalt, az a két fityegő, azok meg magnetikus ingák. Úgy inognak, ahogyan az energia áramol a vízérből kifele. Azt mindenki tudja, hogy mielőtt korona lett belőle, sámánsisak volt. Attila nagykirály, Csaba királyfi és a Boldogasszony képmásai voltak rajt, csak a bizánciak lelopták a zománcképeket, és kicserélték a saját gagyijukkal, az eredetieket meg ott tartották az oltáron a Hagia Sophiában, míg nem jöttek a törökök, és ki nem fosztották az egészet a picsába. Minek kell fönnakadni azon a kereszten, amikor az csak egy pótlék volt?! Eredetileg sámánagancs volt rajta, méghozzá egyenesen a Csodaszarvasról! De az agancs az valójában antenna, ami a felső dimenziók üzeneteit fogja, a sámánfejdísz pedig annak az eredeti, ősi űrhajóssisaknak a másolata, amelyben szumír őseink a Szíriuszról a Földre érkeztek.

Na, de mindegy! Ha már így esett, hogy se agancs, se ősi szentképek, azért ez még a mi mágikus, energiasugárzó koronánk. És rajta a ferde kereszt fejezi ki a mi turáni átkos állapotunkat. Hogy nyugatiak is vagyunk, meg keletiek is, balkániak is, meg európaiak is. Hogy modernek is akarunk lenni, meg ősi nép is, hogy rebellisek is vagyunk meg konformisták is, kurucok és labancok, keresztények és pogányok. Ezért ferde az a kereszt. Még nem tudjuk, hogy felállítsuk-e, vagy ledöntsük. 

A bejegyzés trackback címe:

https://apu.blog.hu/api/trackback/id/tr314090744

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Szórakoztató Valláskritika megosztotta 2012.02.11. 11:56:49

ezt a blogbejegyzést. Tehát a közösségi oldal több tízezres havi aktív olvasójához is eljut. Aki többet is tudni akar tudni az olvassa el ezt a rövid összefoglalót, vagy kattintson rá az oldalra: facebook.com/szorakoztato.vallaskritika   &nb...

Trackback: Egymillió munkahely 2012.02.11. 10:05:55

Lassan kezdem azt hinni, Orbán Viktor nem hazudott, csupán mi voltunk azok akik félreértették....

Trackback: Csársz Bronzon és Gojko Mitic a Lakótelepi Olimpián 2012.02.11. 07:45:04

Miután hazafelé indultam a boltból, az járt a fejemben, hogy jó lenne meghalni. Mert hiába képzeltem el olyan frankón, hogy a Feri megvéd, mikor alaptalanul lopással gyanúsít az a bunkó srác az ABC-ben, hogy a Feri harci színekkel az arcán olyan rendít...

Trackback: Csársz Bronzon és Gojko Mitic a Lakótelepi Olimpián 2012.02.11. 07:43:14

Miután hazafelé indultam a boltból, az járt a fejemben, hogy jó lenne meghalni. Mert hiába képzeltem el olyan frankón, hogy a Feri megvéd, mikor alaptalanul lopással gyanúsít az a bunkó srác az ABC-ben, hogy a Feri harci színekkel az arcán olyan rendít...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

komplikato 2012.02.10. 22:24:21

" ... úgyhogy hamisítottak egyet, és az van most az Országházban"

Annak idején mikor kisiskolás koromban megnéztem a koronát és "tartozékait", ott egy jóember kioktatott minket, hogy mióta a jenkik vissza adták a koronát, annyira féltve volt, csináltak róla 3 hiteles másolatot. Persze aranyból, igazi drágakővel, de akkor is másolat. Az eredetit SOHA nem állítják ki és nem szállítják publikusan. Így kiderült ott sem az volt kiállítva.

Aztán felnőtt fejjel kezembe került egy könyv az "István, a király" rockopera készüléséről. Abban azt írták, hogy a három hiteles másolat egyikét adták oda nekik mintának a kellék verzióhoz. Akkor csak lehet benne valami? Márpedig ha igaz, akkor bizony az Országházban sem az eredeti van. De így legalább nem lehet vele valakit ripsz ropsz megkoronázni ;)

Avatar 2012.02.10. 22:24:55

Kicsit nyers, de nagyon jó! :)

Guszti bá 2012.02.10. 22:28:33

"Lassan kész a géntérkép. A koronán pedig továbbra is ferde a kereszt."
Most mér, a siratófal meg vakolatlan.

JumboJet 2012.02.10. 22:39:29

Fáj a fejem, szarul vagyok, ezért csak annyit, kedves PUZSÉR, hogy zsniális, betegre röhögtem magam! Kösz a vidám perceket!

endike · http://barathendre.wordpress.com/ 2012.02.10. 22:40:15

jó írás :)

az ország eladósításáról is szeretnék ilyet olvasni

villamos alóli kacaj 2012.02.10. 22:46:45

Örkény István: Az utólsó meggymag

old_field 2012.02.10. 23:04:12

Puzsér alapvetően jófej... :)

decoati 2012.02.10. 23:06:48

Ha meg kiegyenesítenék, még híre menne hogy használni akarjuk, assejó. Sehogy se jó.

Ma délben egy piros lámpánál másodiknak állva azon gondolkodtam, hogy ha odamennék az előttem álló teszetosza negyvenes bigéhez, kellőképpen erőteljes, és kellőképpen agresszív fellépéssel el tudnám-e érni hogy elhiggye nekem: ő most valójában feltartja a sort, mert amúgy a piros ellenére voltaképpen mehetne, csak ő annyira hülye, hogy még ezt sem tudja.
Szerintem igen.
Na ez a baj.

Martian (törölt) 2012.02.10. 23:28:56

A kiegyenesítéssel megint működni fog az antenna a Szíriuszra. :)

hammerhead 2012.02.10. 23:35:38

békesség! a korona hatalma című művet javaslom az érdelődőknek.

Alf (törölt) 2012.02.10. 23:44:52

Jó ez , inkább erről írjál, mint a betmenről .

dr. trafik nomac 2012.02.10. 23:45:33

@old_field: A poston betegre rohogtem magam, de a video miatt sirok ;( Inkabb adjak a BKV managereknek a musorra szant penzt :)

Ez a Puzser a 7 mesterloveszbol van ?

Kandabula 2012.02.10. 23:48:48

Bárhogy is történt, a kereszt valamikor elferdült. Normális körülmények között kiigazították volna, bármely lakatosnak ez egy mozdulat. De nem ez történt. Ebben a ferdeségben benne van egész történelmünk. Aki annak idején nem engedte meg azt a bizonyos egyetlen határozott mozdulatot, az tudott valamit.

egyjózsi 2012.02.11. 00:11:08

REMEK! Jót derültem! Bár el is gondolkozhattam volna... Gratulálok!

kkn 2012.02.11. 00:18:17

Ez dettó olyan, mint az esztergomi élményfürdő színe.
Az élményfürdő kopottas, szocreál zöld. Az egész épület a szocreál épületterveket idézi, bár a tervezők, és a megrendelő FIDESZ-es testület szerint nem. A színe meg a Bazilika kupolájával harmonizál. Azzal, ami réz, és eredetileg ugye fényes, és csillogó. csakhát a patina gyorsabb, mint a pénz összegyűlése a tisztításra, így zöld a kupola.

Mintha valamit a sokszor koszos kinézetéhez igazítanának, nem a rendes, alaphelyzetbeni tisztához.
Nyakatekert logika. Ráadásul a legnagyobb igazság ott van, hogy általában az emberek úgy tekintenek a történelemre, mint a múltra, és a saját idejüket kívül helyezik a történelmen. Holott az is a történelem része, és eltelik majd még száz év, meg ezer év, és ha most meg lenne csinálva, akkor egyre kisebb lenne a történelmének az a hányada, amikor rossz, és ferde volt.
Nem tudom, nekünk miért a rosszhoz kell hasonulnunk mindig, miért nem az eredeti, jűó állapothoz, ahhoz a szándékhoz, ami az alkotásához fűződik? Nem az elszúrthoz? Nem lehetne a magyar néha optimista?

hakos2 2012.02.11. 00:28:42

A pozsonyi koronázási dómon található koronán a szlovák "restaurátorok" már kiegyenesítették a keresztet. Nektek csak a szátok jár, ők viszont dolgoznak....

DeToXXX 2012.02.11. 01:15:17

ferde népnek ferde kerext :)

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2012.02.11. 04:45:47

1., a korona már rég nem használati eszköz, így a kereszt marad ferde...
2., Az aranybulla demokratikus szabadságjogainak a megtépázását jelenti... a pénz újbóli bevezetését, a szabad költözés eltörlését, a magántulajdon létét, és a munkához való jog sérülését!

Ilyen embertelen világ, ami most van, nem volt az Árpádháziak és Vajnák idején...

3., A korona történetét meg lehetne állapítani, potom pénzből, részenként 4-6 ezer forintból. Az arany szennyező és ötvözőanyag összetételének spektrográfos megállípatása után, meg lehet mondani, a korabeli pénzérmékkel összevetve, melyik bányából származik az anyaga, melyik ötvösműhelyben készítették, időre és helyszínre is...

4., Ha nem teszik, az csakis magyargyűlölő náci erők miatt lehetséges... akik nem szeretnék, ha kiderülne, mi vagyunk a Levik, akik Sumer és Achád városában éltek, és hogy a 8 ágú kereszt (jemaja virág, ami számos épületünket és népi motívumunkat díszíti, pl. parlament, vagy a pesti hidak, középkori-ókori épületeink) és hogy a kereszténység az ősvallás, amit Lessus krisztus is terjesztett, már Noé ideje előtt is...

lorantka_a_gall 2012.02.11. 05:10:45

@hammerhead: megvolt... az valami hatalmas! :D

Szépmező Szárnya... ;)

Imádtam, és érdekesek voltak a koronáról szóló részek.

Sztavrosz_ (törölt) 2012.02.11. 05:19:33

Ez nagyonjó :) Ennyire kedves ironizácoót rég olvastam :)

Bár a föld 23,5-fokban dől, úgyhogy a dőlés is el lett b@s_va :)

Mizar 2012.02.11. 05:55:58

"Na, most mi a fasz legyen?!"

-Ha ilyen dolgokról írsz nyilvánosan, akkor miért a söpredék nyelvezetét használod?

nomad · http://szkaresz.blog.hu/ 2012.02.11. 06:30:49

Kedves humorú írás. Vetekszik a Magyar vándorral:) www.youtube.com/watch?v=WcdmGpI1WhI És azt hiszem igaz szinte az egész szóról szóra. A konyulás európai betegség, a távol keleti népek a férfinépet álló tehetséggel ábrázolják:) És a lelkünk onnan származik.
A fanyalgóknak meg azt üzenem: nagyapáink az első világháborús lövészárkokban megvásárolták azt a jogunkat, hogy megvonjuk a beteges, mániákus tiszteletet a múlt minden közszereplője, szentje, ereklyéje iránt.

TiZ 2012.02.11. 07:41:10

Csak az ne jusson eszébe orbánnak, hogy ha 90 fokkal elfordítva teszi a fejére, szemből azért egyenesnek látszik.

Mizar 2012.02.11. 07:49:29

@TiZ: Ez valami neobolsevista hülyeség, hogy Orbán meg akarja koronáztatni magát. Kántálni persze lehet ezeket, attól még köze sincs a valósághoz.

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2012.02.11. 07:53:05

@TiZ: De akkor az orra elé lógna a fityegő és zavarná a kilátásban.

gertan 2012.02.11. 08:21:22

ferde tükör
a
ferde keresztnek...

fülesboci 2012.02.11. 08:26:03

@Guszti bá: DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

fülesboci 2012.02.11. 08:26:44

@Mizar: de azé most rettegek, hogy befagy a Duna...

bruhahahahihihi 2012.02.11. 08:35:18

Nem a korona keresztjével van baj, HANEM AZ ORSZÁG igazi keresztje EZ A ROHADÉK BETEG FELCSÚTI SUTTYÓ! EZT hordozzuk 1998 óta a hátunkon!!!!
Ha ez megdöglik s ledobjuk a hátunkról ezt a keresztet és ezt a TUMOR betegséget akkor Magyarország fellélegzik.Em,berek boldogok lesznek, Magyarország kivirul.
EZ A NEMZETI SZARJANKÓ 1998 ÓTA KEVERI A "NEMZETI" SZART MAGYARORSZÁGON.

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2012.02.11. 08:39:29

Az a helyzet, hogy a nemzeti jelképek mocskolása, leköpése, tiszteletlen beszéd róla, megtaposása bűncselekmény...

habár nyilasféle, khón bélaféle, kádárféle neonáci magyargyűlölőktől ez megszokott dolog...

Mizar 2012.02.11. 08:46:27

@bruhahahahihihi: Biztosan nagyon büszke vagy az eszedre és arra, hogy sokat tudsz a világról.

sky.net 2012.02.11. 08:53:00

mi remélsz ettől puzsér?

próbáld meg inkább mohamed prófétát karikírozni ...az hálásabb téma

lariflari 2012.02.11. 09:12:06

Ezt a koronát nem a pápától kaptuk.Ez a korona Attila királyé volt eredetileg.

nyulontul (törölt) 2012.02.11. 09:19:30

Szerintem zseniális ez a metaforikusság. :)
Ezt a fajta mentalitást nap mint nap tapasztalom a környezetemben, kicsiben és nagyban egyaránt.

lariflari 2012.02.11. 09:22:48

Egyébként is tipikusan hun sityak.Továbbá a magyarok eredete visszavezethető a sumerokig.Attila király sirató nótájában is van rá utalás,továbbá a Gilgamest is 3 folyó torkolatához temették,mint ahogy Attila király sírját is ott sejtik ahol a folyó elágazik.
Ha valaki szeret ilyesmit olvasgatni,ajánlom ezt:
www.rovasoldal.eoldal.hu/cikkek/attila-kiralyunk-meregpohara.html

sky.net 2012.02.11. 09:22:53

ja hogy ez a belépőd a csillag születik be ?

egy kis micisapkázás , és nyitva a kapu ... bravó

Moan 2012.02.11. 09:39:59

Szerintem a magyar akkor lesz újra egyenes és virágzik fel ismét, ha a keresztet kiegyenesítik és a himnuszunkat vidámabb ritmusra énekeljük.. vagy egyenesen lecseréljük valami energikusabbra.
A kereszt ferde, a himnuszunk kesergő...Pont olyanokká lettünk mi is...és még ki sem nagyon tudunk mászni, mert ezt kódolja belénk már születésünk óta minden pátoszos nemzeti ünnepünk, megemlékezésünk, kialakított emlékhelyünk. Egy csomó szobrot, kiállítást csinálunk arra, hogy szarul érezzük magunkat, meg mindenki aki látja...

sickpants 2012.02.11. 09:50:03

A fejléc bal szélén a kalapos kisfiú miért nem fújja ki az orrát?

geolog 2012.02.11. 09:58:39

@bruhahahahihihi: Valóban nem a kereszttel van baj,hanem a hatágu csillaggal azt szidjátok ha rosszul éltek Csak sirni tudtok,de van rá vagy 20 évetek addig az összes könnyetek kicsordul

Mizar 2012.02.11. 10:00:11

@Moan: Nem volt azért olyan rossz a teljesítményünk.
Ha figyelembe vesszük a XX. századot, területvesztés, porig bombázás bolsevik rendszer, közvagyon elherdálása, stb. ellenére jobban állunk mint a környezetünk, akik megkapták a területeinket.
Vajon hol tartanának a franciák, az angolok ha ugyanekkora mértékű csapássorozat éri őket?

geolog 2012.02.11. 10:10:23

PUZSÉRKÁM! Ha jó megfigyelő vagy a világon a csillag mindenhol ötágú. Irhatnál arról is hogy a vakolatlan siratófalnál miért hatágú a csillag az valószinü közelebb áll hozzád mint a MAGYAR SZENTKORONA.

Moan 2012.02.11. 10:10:25

@Mizar:

Jobban állunk? :) Hááááááááát... Ezt nem merném így kijelenteni. De ha igazad is van, akkor meg pláne jó okunk van már egyenesíteni, meg vidáman dalolni. :) Akkor legyünk büszkék és ezt fejezzük is ki. (Ne hőbörgésben, meg sírva vigadva.)
Szóval nem arról beszélek, hogy a magyarban nincs potencia, hanem arról, hogy meggyengít minket a depressziónk, amit a jelképeink és a rossz emlékeink folytonos felidézése (felidéztetése) generációkon keresztül konzervál. Mondjuk azért az én gyerekem már nem hiszem, hogy sokat fog ezzel foglalkozni, az öregek meg a temetőben már nem sok vizet fognak zavarni. Csak még egy kicsit várni kell. :)

geolog 2012.02.11. 10:19:17

Mi van PUZSÉRKÁM! Ami nemtetszik kimoderálod.Nem minden komment jelenhet meg milyen ujság ez jaaa ez a Zsindex

takácslajos 2012.02.11. 10:20:03

A géntérkép majdnem 10 éve kész van.

reálisan 2012.02.11. 10:20:15

Ha olyat olvasok, egy Szent Koronáról szó cikkben FASZ meg SZÉTBASZTÁK mindig arra gondolok, hogy a görény liberálisok miért nem a saját fajtájuk szent tárgyairól a menóráról, a Dávid-csillagról vagy a mezuzáról poénkodnak?

Nem írnátok már ezekről is hasonlóan trágár eszmefuttatást? Vagy apátok segbe rugna érte és nem adna pénzt egy hétig!

geolog 2012.02.11. 10:28:24

@reálisan: Igazad van de vedd figyelembe ,hogy ők a MULTIKULTIK minden országban ott vannak de HAZÁJUK sehol sincs,igy szidhatnak mindent kivéve a menórát és a talmudot ,mert azért a rabbijuk megbünteti őket.

Endrődi Vanda 2012.02.11. 10:29:35

hova tűnt el, amit írtam?

Lord Snow 2012.02.11. 10:31:24

A magyarok hülyék, tehetségtelenek és igénytelenek.

Lásd az eitjüket. Ostoba és undorító.

Ezt mondtam már? Nem.

Moan 2012.02.11. 10:35:47

@Lord Snow:

:) Az a lényeg, hogy most ügyesen leírtad milyen vagy. :) Köszönjük. :)

geolog 2012.02.11. 10:36:57

@Lord Snow: Akkor te nem magyar vagy akkor minek pofázol bele.Magyarország 1012 éves és még 1012 évig biztosan lesz.Hány éves Jizrael és meddig lesz?

Endrődi Vanda 2012.02.11. 10:39:34

A Szent Korona sérülése után, nem lehetett visszaállítani a keresztet egyenesre, mivel a ferdülés következtében - a lyuk kitágult, se ebben az esetben a kereszt leesett volna. A forrasztás sem jöhetett szóba, mivel a keresztet tartó abroncs könnyen megsérült volna. Így maradt a rögzítés ebbe az mostani állapotába. Fontosnak tartanám, visszahozni a magyarság életébe, a korona tiszteletét, méltóságát, valószínűnek tartom, hogy a sorskérdéseink nagy része megvalósulana

Endrődi Vanda 2012.02.11. 10:41:29

Viszont van egy jó hírem, hogy Orbán Viktor sosem próbálgatná a fejére a Szent Koronát - s elég ostoba dolog, akinek ez egyáltalán megfordult a fejébe.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2012.02.11. 10:44:18

@Endrődi Vanda:

"A Szent Korona sérülése után, nem lehetett visszaállítani a keresztet egyenesre, mivel a ferdülés következtében - a lyuk kitágult, se ebben az esetben a kereszt leesett volna. A forrasztás sem jöhetett szóba, mivel a keresztet tartó abroncs könnyen megsérült volna. Így maradt a rögzítés ebbe az mostani állapotába. Fontosnak tartanám, visszahozni a magyarság életébe, a korona tiszteletét, méltóságát"

Jé, egy komment, amivel egyetértek, egészen eddig.:) A többi nagy részéről meg nem tudom eldönteni, hogy vicc-e vagy komoly.:-S

geolog 2012.02.11. 10:44:18

Puzsérkám! Aki a MAGYAR KORONÁT akarja ledönteni az jobb ha előveszi az utlevelét és kivándorol Ha nem tetszik ez az ország akkor fogadd meg Gyurcsány mondását "EL LEHET MENNI"

Mizar 2012.02.11. 10:51:59

@Moan: Menj ki Romániába, Szerbiába vagy Szlovákiába.
Jobban élünk mint ők, és ők kaptak, tőlünk elvettek.

Mizar 2012.02.11. 10:55:20

@reálisan: Kevesen érik el azt a kulturális szintet, akiknek beszéde mentes a trágárságtól.

Mizar 2012.02.11. 11:00:25

@Moan: Nem ez gyöngít minket.
Nézd meg a zsidókat, ők már négyezer éve keseregnek és milyen jól megy nekik.

Mizar 2012.02.11. 11:02:23

@Endrődi Vanda: Én föltenném a fejemre. Jó királyotok lennék. :-)

Szandeeekahh · http://twod.blog.hu/ 2012.02.11. 11:03:36

Zseniális ez a poszt. Nagy kár, hogy jó, ha a 10%-a értette

geolog 2012.02.11. 11:17:03

Tisztelt INDEX! Azt szeretném kérdezni,hogy a legszentebb jelképünk A MAGYAR SZENTKORONA ilyen trágár ,gunyolódó leirást, hogyan engedhet meg magának az INDEX nem félnek az esetleges büntetéstől az állami jelképek gyalázása büncselekmény! Nincs köztetek egyetlen MAGYAR sem aki azt mondaná ,hogy ezt azért nem engedjük publikálni??? Van MAGYAR köztetek?????????????

Mizar 2012.02.11. 11:26:14

@geolog: Én sem tartanám ördögtől valónak a kereszt kiegyenesítését, mivel valóban baleset következménye a ferdesége.
Az író trágársága pedig őt minősíti.
Amit mondani akart, hogy merjünk optimisták lenni az helyes.
Már csak azért is mert ellenkezik a liberobolsik "mindenképpen meg kell felelnünk másoknak" szemléletével.

De a zseniálistól azért nagyon messze van.

becsoccsent 2012.02.11. 11:30:03

jo volt ez.

kar, hogy a melymagyarok nem ertik... de hat hol is van azoknak humoruk? :)

Shinigami Daiko 2012.02.11. 11:35:44

@fülesboci: jár a jégtörő, ha le nem állítják véletlenül ....

Shinigami Daiko 2012.02.11. 11:38:30

@Mizar: és, furcsa módon, ebben, a viszonylag jó helyzet elérésében Kádárnak nagy, pozitív szerepe volt ...

Shinigami Daiko 2012.02.11. 11:39:52

@Mizar: és, ha még meztelen is lennél (mint némely királyok) talán teccenél is (a nicked szerint nő vagy?) :-)

insert random 2012.02.11. 11:40:50

@geolog: Na, itt az első sértődött, ugye tudod, hogy pont az ilyen reakciók kiváltása volt az írás célja? :) Javaslom, növessz humorérzéket.

Egyébként ha jobban megnézzük, a koronán nemcsak a kereszt ferde, hanem a felső pánt is kissé csálé, asszimetrikus, valamikor azt is ütés érhette és úgy maradt. Vicces módon azt "kijavították", legalábbis az ábrázolásokon (pl. címer) ezt nem szokták feltüntetni, csak a ferde keresztet.

Mizar 2012.02.11. 11:41:17

@becsoccsent: Szerintem a mélymagyarok ugyanúgy értik mint a sekélymagyarok.
Nekem a stílussal, a trágársággal volt csak bajom.
Talán eljön majd a kor amikor igény lesz egy magasabb kulturális szintre.
Bízom ebben, de a jelenlegi generációktól nem sok jót várok. Nem lesz könnyű erről a jelenlegi szintről feljönni.

Shinigami Daiko 2012.02.11. 11:41:18

@Endrődi Vanda: fémtechnikailag butaságokat írsz

insert random 2012.02.11. 11:42:15

@geolog: Egyébként:
"Btk. 269/A. § Aki nagy nyilvánosság előtt a Magyar Köztársaság himnuszát, zászlaját vagy címerét sértő vagy lealacsonyító kifejezést használ, vagy más ilyen cselekményt követ el, ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő."

Én itt nem látom a koronát.

Shinigami Daiko 2012.02.11. 11:42:58

@geolog: eddig úgy tudtam, h Mo. több tízezer éves, mivelhogy a suméroktól származunk egyenesen. Hogy van ez most akkor?

Shinigami Daiko 2012.02.11. 11:45:00

@lariflari: aki pedig a Szíriusz népétől kapta volt

Kaczy Fanni 2012.02.11. 11:45:39

Végig olvastam és egyetlen figyelemre méltó hsz-t találtam, az is egy teljesen jó magyarázat, én mint az ötvös és ékszerész szakma abszolút tudatlanja, hitelesnek tlaálom, azt kiegészíteném. Persze enm vagyok történész. Ötösöm volt töriből szerettem a törit, és jól emlékszem az órákra, amikor mindig áhitatos tudás szomjjal figyeltem a tanárra, egészen addig amíg el nem kezdett politizálni órán.
CSak egy kis pletyka a sok küzöl amit én hallottam töri órán (persze, tudom, amit töri ótán tnaulunk az mind hazugság):
Egyik királyunk idejében, leejtették, mikor elővették hogy felújítsák, vagy hogy koronázzanak vele, vagy egyéb, ekkor ferdült el. Szintén nagy trehányság. De mivel, pont a tetején, van egy szent kép tűzzománcból, az megsérülhet ha megjavítják. Ferde kereszt, az nem baj, gondolom ezt gondolták, de a sérült tüzzománc szent kép az ciki.

negondolkozz!majdénmegmondom! 2012.02.11. 11:45:46

És folyton sírnak, hogy üldözik, meg időnként folyókba akarják lőni őket.

Ki a franc érti??

bruhahahahihihi 2012.02.11. 11:46:04

@geolog: ..ja..akkor a Nemzeti Gonosz Törpe Szarjankónk nemcsak cigány hanem zsidó is????Akkor értem...:DDD akkor a hatágút is szidom, vele együtt:) hehe ( te fasiszta)Ilyen állat vagy te is? A fasiszta állat csürhe is le lesz vadászva!

geolog 2012.02.11. 11:46:39

@insert random:" Vagy más ilyen cselekményt követ el"Olvass komám

bruhahahahihihi 2012.02.11. 11:47:05

A Sicc Pali hátát kéne kiegyenesíteni de nincs benne gerinc:)))))

Mizar 2012.02.11. 11:47:13

@Shinigami Daiko: Kádárral az volt a baj, hogy az elején gyermekeket végeztetett ki.
Akármit is tett, akkor is csak egy diktátor volt, és a diktátorok ideje itt lejárt.

Egyébként nem Kádár érdeme, a nyugat gyorsabban fejlődött és ott nem volt Kádár.

A szocializmusban nálunk meg volt engedve a maszekolás és az emberek két három műszakban dolgoztak.
az én apám is reggel ötkor elment és este tízkor ért haza.
Ezért jutottunk előbbre, az a generáció kidolgozta a lelkét is.
No persze nem a munkásőrökre pártemberekre és egyéb ingyenélőkre gondolok, mert volt az is bőven.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2012.02.11. 11:48:30

@Shinigami Daiko:

Engem érdekelne, hogy miért, mert én is hasonló szakirodalmi állításokat olvastam.

Shinigami Daiko 2012.02.11. 11:49:34

@Mizar: nem mondtam, hogy nem követett el kritizálható dolgokat ...

pontosan a maszekolás volt az egyik oldaláról kilépés a táborból és a szerény gazdasági haladás egyik forrása, a másik oldalról pedig a korrupció kiépülésének egyik, fontos forrása

Mizar 2012.02.11. 11:51:09

@Shinigami Daiko: Rosszul tudod, nem több tízezer éves.

De a sumerokhoz nekünk is van közünk, mint a többi európai népnek.
Legföljebb mi többet megőriztünk. De az akkád korból több dolgot őriztünk meg.

Rubicon 2012.02.11. 11:51:45

@decoati: Szerintem ne menj oda, mert az nem kultúrált. Ez a bige nem tartja fenn a sort, csak betartja a közlekedési szabályokat és felelősséggel és nem rutinból közlekedik. Nem ő az, aki el fogja ütni a gyerekedet, anyósodat stb.

Shinigami Daiko 2012.02.11. 11:52:12

@Mj: gondolom a korona érintett részei mondjuk 98%-os aranyötvözetből vannak, vagyis közel színarany. (Jó) aranyművesek nyilván a kitágult lyukat be tudnák forrasztani. A zománckép is megóvható, hiszen lehet hőgátat feltenni (vizesronggyal körbecsavarni) ami megakadályozza, hogy a forrasztási hő a szükségesnél továbbterjedjen .. stb.

insert random 2012.02.11. 11:52:16

@geolog: "Vagy más ilyen cselekményt követ el" ez minden egyéb lealacsonyító magatartásra utal a Himnusszal, zászlóval és címerrel kapcsolatban. Vagyis hogy nem csak szavakkal tilos ezeket megsérteni, hanem egyéb módon is: "sértő vagy lealacsonyító kifejezést használ, vagy más ilyen cselekményt követ el". Ez lehet zászló elégetése, bemocskolása vagy más módon való megsértése. De csak a fent említett jelképeket védi a törvény.

Mizar 2012.02.11. 11:53:02

@Shinigami Daiko: Azért akkor tudtuk üzemeltetni a békávét, a malévot és egyebeket, és az iskolákat is tudtuk fűteni.
Igaz, volt miből, még miénk volt a nemzeti vagyon teljesen.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2012.02.11. 11:53:28

@Kaczy Fanni:

Tóth Endre tanár úrnak volt erre egy elmélete, még egy szemináriumon mesélte: a koronát egy vasládában őrizték az újkorban, úgyhogy könnyen lehet, hogy annak a súlyos fedele csapódott rá egyszer úgy, hogy nemcsak a keresztet, hanem az azonos oldali pántot is alaposan helybenhagyta. (Egyébként számtalan egyéb javítás is látható a koronán, ami a történetét ismerve egyáltalán nem csoda, Kottanner Ilona például isteni szerencse, hogy csak majdnem ült rá, amikor párnába varrva lopta el Visegrádról.)

Moan 2012.02.11. 11:53:29

@Mizar:

Szlovének, Horvátok, Osztrákok? Ők is a szomszédaink. Vagy kicsit távolabb: Lengyelek, Csehek? Én nem tudom. Mind rosszabbul él?
A zsidók szerintem nem keseregnek. Szerintem teljesen más a mentalitásuk mint nekünk. Máshogy állnak a dolgokhoz. De most megint csak olyan példát hoztál, ami minket más népekhez hasonlít. Ez mire jó? Viszonytani, hogy ki van alattunk, meg felettünk? A mire jó? Én csak arról beszéltem, hogy a pszichénkben a jelképeknek igen komoly nyoma van, sőt befolyásolnak minket. Így egy kesergő, szomorú és elesett jelképrendszer gyengít, míg más, pozitív jelképrendszer erősítene. Ez teljesen független más népektől. Sőt, teszek én más népekre. Oldják meg a saját problémáikat. :) Csakis a saját halmazunkon, csak a saját egyéni magyar viszonyítási rendszerünkben kell ezt értelmezni. Ferde a kereszt? Ferde. Mit jelképez? Kinek mi jut eszébe róla? Nekem nem a németek. Nekem az, hogy ki kéne egyenesíteni, mert nekünk is ki kéne a gerincünket egyenesíteni (már akinek van ugye). A himnuszunk könyörgő és a dallama vontatott? Igen. Ki könyörög és nyávog? A keserű, tehetetlen, önmagától problémákat megoldani nem tudó ember. Tök egyszerű analógiák ezek. Vagy a szobraink. A hősök terén az a nagy vas akármi. Pfuj... Vagy a Duna parton a sok cipő...vagy az milyen már, hogy Terror háza. :) Én be nem megyek olyan helyre aminek ez a neve. :)
Mire jók ezek? Pszichésen leírható a hatásuk. Elég könnyen. Kell az nekünk? Előre visz? Vitt valaha bárkit magasabbra? Ösztönzött bárkit többre? Ugyan már... Csak arra jók, hogy elszomorítsanak, hogy gyerekeinket is elszomorítsák... Szerintem ha már annyira akarunk emlékezni a múltra, emlékezzünk honfoglaló őseinkre, használjuk az ő szimbólumaikat. Inkább nézek ősmagyar sámán jelképeket, mint azt a sok bronz és hullákat jelképező "műalkotást", amit én külön törvényben tiltanék be és büntetné, ha valami olyat csinál, nem reklámoznám a világnak. :)
Egy jó egyenes kereszt a koronára...Pattogós, hősi óda a himnusz helyére... Legyünk büszkék magunkra és egyenesedjünk fel a tudatunkban és szimbólumainkban is.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.02.11. 11:53:43

Én mondjuk úgy tudtam, hogy valakinek a fejéről esett le, még a középkorban, és akkor ferdült el a kereszt.
De most már szerintem hülyeség is lenne kiegyenesíteni.

A blog címéhez hasonlóan, a postban leírt eszmefuttatástól én írtam :D

insert random 2012.02.11. 11:55:14

@Shinigami Daiko: Egyébként érdekes módon amíg használati tárgy volt a korona, sokkal kevésbé tisztelték, mint most. A középkorban és később is többször kiegészítették, kicseréltek rajta elemeket, ahogyan az az aktuális királynak tetszett. Ehhez képest hol lenne egy egyszerű restaurálás?

Lord Snow 2012.02.11. 11:55:24

@geolog: Én legalább tudok magyarul. Te nem, legalábbis írni nem. És ugye ezek szerint aki "nem" magyar, az zsidó. Ezzel is csak alátámasztod, amit írtam. Kösz amúgy.

Shinigami Daiko 2012.02.11. 11:55:52

@Mizar: mármint 1012 évvel ezelőtt?

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2012.02.11. 11:56:45

@Shinigami Daiko:

Ezt az állítást mivel támasztanád alá annak ellenében, hogy Kádár '56-ot - amit elárult - 7 évig torolta meg, miután szovjet segítséggel hatalomra került, utána pedig Biszkuék belső puccskísérlete miatt kötelező volt Moszkvának bizonyítania, hogy itt őt mennyire szeretik?

Shinigami Daiko 2012.02.11. 11:58:38

@insert random: sztem a (magyar szent-) korona egy múzeumba való tárgy, nyilván nem közömbös a magyar történelem, sőt a magyar nemzeti-kultúra számára, de a mai korban nem igazán látom, hogy lenne bármilyen tényleges hatása (az agymosáson kívül). Kivéve (de nem megengedve) ha a Szíriuszon túliak ezen keresztül folyásolják be az igazi magyarok sorsának alakulását, na

Moan 2012.02.11. 12:02:09

@Mizar:

Mondjuk azt hozzá teszem, hogy a himnuszunk ettől még szép. :) Csak mondjuk most elgondolkodtam, hogy mi lenne, ha kicsit energikusabban szólna és mondjuk az első versszak első négy sorát raknánk össze a második versszak második négy sorával. Az már olyan biztatóan szólna. :) De a hetedik versszakot a gyerekem elől biztos eldugom. Én ugyanis abban hiszek, hogy a vért és siralmat meg a halálhörgést a gyerekemnek nem kell még ilyen szinten sem megismernie.
Ja asszem volt egy cikk az indexen valamikor, ahol pont arról írtak, hogy a himnusz dallama nem volt mindig ilyen lassú és vontatott... Voltak pörgősebb változatok is.

geolog 2012.02.11. 12:02:24

@bruhahahahihihi: Mi a bajod azzal, hogy leirom zsidó leirhatnám azt is,hogy sváb,szerb ruszin,szlovén,horvát csak egyik sem lenne felháborodva.Azt a szót,hogy zsidó nem lehet leirni? Nem vagy büszke zsidóságodra? Én büszke vagyok magyarságomra és nem sért ha azt mondják magyar! De ti fel vagytok háborodva ha megnevezünk benneteket pedig büszkék is lehetnétek rá. Énnekem nem a zsidóval van bajom hiszen nagyon sok zsidó származásu ember tisztelek és szeretek Hofi/Hoffman/Géza többet tett a magyarságért ,mint bárki de Bartók Béla Radnóti ,József Attilla sok orvos, kutató ,szinész /Garas Dezső /stb mindegyiket szeretem és becsülöm. De vannak olyanok akik Magyarország vesztét kivánják pénzzsidók/akiknek a pénz az istenük és a bank a templomuk/az ujságirócskák akik ócsárolják azt ahol élnek stb

Shinigami Daiko 2012.02.11. 12:02:43

@Mj: a Kádár "árulása" nekem legalább is kétértelmű dolog. Ha ő nem lép fel úgy, ahogy, akkor a 3. ukrán front tette volna rendbe az országot a maga szájaíze szerint. Az - szvsz - lényegesen rosszabb lehetett volna, mint Kádár, bár véres kézzel kezdett, de később sok zseniális húzással élhetővé tett hatalma. Emlékezz: a "nyugat" el volt foglalva a szuezi csatornával + érvényben volt a jaltai megállapodás, a többi pedig mesebeszéd. Moszkvának pedig folytonosan (nemcsak Biszku, stb. miatt) kellett bizonyítani, és ebben is jó volt. Ezzel nem akarom, nem is tehetném, lemosni a kezéről a vért.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2012.02.11. 12:04:28

@Shinigami Daiko:

"gondolom a korona érintett részei mondjuk 98%-os aranyötvözetből vannak, vagyis közel színarany."

Nem tudod, csak gondolod. Ez már probléma, ha butaságot akarsz cáfolni, mert bennem nem kelti azt az érzetet, hogy magához a koronához értenél.

"(Jó) aranyművesek nyilván a kitágult lyukat be tudnák forrasztani. A zománckép is megóvható, hiszen lehet hőgátat feltenni (vizesronggyal körbecsavarni) ami megakadályozza, hogy a forrasztási hő a szükségesnél továbbterjedjen .. stb."

Tekintettel arra, hogy a koronát az említett sérülés feltehető időpontjában már szigorúan elzárva őrizték - lám, mégis megtörtént a baj -, nem tartom valószínűnek, hogy olyan egyszerű lett volna egy megbízható aranyművest keríteni. A többi toldozáson-foldozáson is az látszik, hogy nem űzték túl magas színvonalon a szakmát, akik hozzányúltak a koronához. Szerintem szimplán nem akartak kockáztatni. (A Szent Koronát úgyis elzárva tartották, ergo a sérülés meglétéről csak a bennfentesek tudtak, illetve a koronázások alkalmával csak a ceremóniához közel állók vehették észre, hogy valami nem stimmel.)

bruhahahahihihi 2012.02.11. 12:05:22

@geolog: anyád az zsidó..mi?:DDD Én nem vagyok zsidó!!!!!!!! magyar vagyok, csak gyűlölöm a MAGYARKODÓKAT!!!!! és a határon túliak seggnyalóit... a magyarul röfögő román szőrőstalpuakat gyűlölöm, s már a Székelygulyást is megutáltam.DDDD

Shinigami Daiko 2012.02.11. 12:05:34

@Mj: deduktíve, akkor annak a Kottaner Ilonának (vagy hogy hívták) félelmetesen zúzó nagy segge volt?
bocsi ... :-)

Mizar 2012.02.11. 12:06:43

@Moan: Azokról beszéltem akik kaptak belőlünk.
Bár megkülönböztetem a népeket egymástól, de soha nem rendeltem alá vagy fölé egyiket sem a másiknak.
Egy kissé elkapkodott volt az ítélkezésed.

bruhahahahihihi 2012.02.11. 12:06:43

@geolog: szöveged második felével egyetértek!!!!!!!
A média zsidókat sem szeretem!

Lord Snow 2012.02.11. 12:07:35

@geolog: Ha ennyire szereted ezt az országot, miért nem tanulsz meg magyarul helyesen írni?

Shinigami Daiko 2012.02.11. 12:08:04

@Mj: nem mondtam, nem is szeretnék korona szakértő lenni. Mint fémek alakításában, forrasztásában kissé járatos ember szóltam. A korona ötvözetének minősége pedig nyilván (?) megtalálható a neten.

Amit mondtam azonban sokféle ötvözetre, sárgarézre is pl. érvényes.

Moan 2012.02.11. 12:09:10

Na.. milyen jó, hogy még egy koronáról szóló posztot is lehet zsidózásra és egymás ócsárolására használni. Gratulálok.
Azt nem értem, hogy megszületnek az emberek.. kicsi babák lesznek, aztán kisgyerekek...bölcsi, ovi...Majd tinik, akik csak a lányok után futkosnak...Aztán valahogy közben az agyukban valami átbillen és mikor felnőnek egyszer csak zsidóznak, komcsiznak, anyáznak, aláznak, ítélkeznek és gyűlölködnek.
Miért is? :)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2012.02.11. 12:09:14

@Moan:

Az, hogy ilyen reakcióid vannak az általad említett jelképekkel kapcsolatban, csak téged minősít. Én pont a történelmünk miatt is vagyok büszke arra, hogy magyar vagyok - egyáltalán nem érzek szomorúságot, inkább a helytállásunk és élni akarásunk erősít meg -, a Himnusz pátoszától pedig mindig jó értelemben fut végig a hideg a hátamon, akkor is, amikor hallgatom, akkor is, amikor éneklem. Egy kicsit sajnállak is azért, hogy azt hiszed, abból áll a nemzeti létünk, hogy kesergünk, meg sírva vigadunk.

Shinigami Daiko 2012.02.11. 12:10:36

@Mizar: 1012 évvel ezelőtt mi volt a bkv cégformája? Amit akkor tudtunk üzemeltetni?

Mizar 2012.02.11. 12:11:29

@Moan: Szerintem elég annyi változtatás ami mostanában zajlik. Ha ehhez még hozzáteszik, hogy a termőföld nem eladható külföldieknek, valamint következetesen kirúgják akit korrupción érnek előbbre megy az ország.
A Himnusz maradhat, mert a jövő nem azon múlik, hogy az fohász vagy induló.

Mizar 2012.02.11. 12:13:04

@Shinigami Daiko: Elvesztettem a fonalat...

Remélem nem gondolod, hogy azt hiszem ezer éves a békávé. Másról volt szó.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2012.02.11. 12:13:12

@insert random:

Azért ez így enyhe túlzás, mivel kicserélni a 13. század végén már létező Szent Korona-kultusz miatt maximum apró részeket lehetett. Nem véletlen, hogy amíg Európában az volt a jellemző, hogy minden király saját koronát készíttet, addig itthon csak ezzel a koronával lehetett valaki király, hiszen maga a Szent Korona mint jogi személy volt az ország teste. A nevében már a zavaros időkben adtak ki a rendek pecsétet, sőt, már Zsigmond fogsága alatt is a Szent Korona nevében kormányoztak.

Nebameg 2012.02.11. 12:14:00

Leszállunk a Holdra, atommagot hasítunk. Kit érdekel hogy áll a kereszt egy koronán? Persze az írás fasza, metaforikusan is.

Moan 2012.02.11. 12:15:09

@Mizar:

Én nem ítélkeztem a neked írt válaszomban. Szerintem az az ítélkezés, ha valakinek a személyiségét valamilyen minőségben véleményezzük. Ezt én nem tettem. Csak azt írtam, hogy felesleges a környező országokat behozni a képbe akkor, mikor egy szimbólumnak a jelentéstartalmáról beszélünk. Csak a szavaid helyénvalóságát kérdőjeleztem meg. Ez nem ítélkezés szerintem. Mellesleg de, mégis alárendelted szavaidban a környező országokat, hiszen kiemelted, hogy rosszabbul élnek mint mi.
Na de felesleges ezen vitázni. Nem is tartozik a tárgyhoz. :)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2012.02.11. 12:16:21

@Moan:

Igen, Trianon után énekeljük mollban és lassabban, ha jól emlékszem. Egyébként már Kodály is azt mondta, hogy "jó nekünk ez is", amikor Rákosi szeretett volna egy másik, "haladóbb" himnuszt ehelyett a "retrográd, klerikálfeudális, imperialista maradvány" helyett.

Shinigami Daiko 2012.02.11. 12:19:03

@Mizar: sztem korábban se tudtuk (kivéve talán Deák Ferenc korát)

is 2012.02.11. 12:19:06

@Mj: az élet elég bonyolult ahhoz, hogy mind a két állítás igaz legyen. egyik sem cáfolja a másikat.

Mizar 2012.02.11. 12:19:41

@Moan: Arról volt szó, hogy ha nem keseregnénk és a jelképeink nem kesergőek lennének előbbre jutnánk.
Erre hoztam föl, hogy a zsidók négyezer éve keseregnek mégis jól élnek, valamint, hogy a környezetünknél akik kaptak belőlünk rosszabbul élnek, tehát a XX. század ellenére, amely minket jobban sújtott valamint kesergő jelképeink ellenére is álljuk a sarat.
Tehát nem vagyunk tehetségtelen népség.
Azért írtam mindezeket mert volt olyan hozzászólás, hogy mi ilyen meg olyan semmire valók vagyunk.

hakos2 2012.02.11. 12:20:49

@Lord Snow: És te ki vagy? Ha már így kívülállóként beszélsz rólunk.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2012.02.11. 12:21:08

@Shinigami Daiko:

Kádár maga sajnálkozott, hogy "körmenetben kellett volna akasztani" '58 Húsvétján. Az ő személyes projektje volt Nagy Imre kivégzése is, nem csoda, hogy egy idő után maguk a szovjetek szóltak, hogy elég lesz, Janikám. (Ahogy a románoknak is a fejére ütöttek, amikor '44 októberétől népirtás jellegű dolgokat csináltak Erdélyben, és nem is engedték őket még egyszer Budapestre bevonulni. Persze így is kaptunk eleget a Vörös Hadseregtől is.:( ) De a lényeg az, hogy Kádár egyáltalán nem enyhítette a szovjet megszállást, éppen, hogy még rá is tett egy lapáttal, amit hosszú távon nem lehetett volna elviselni, és ezt ő is tudta. Ezért konszolidált, és nem azért, mert olyan hű, de jó fej volt.

zw007 2012.02.11. 12:21:54

@bruhahahahihihi: Én egyetértek veled! Ha orbán nem született volna meg, sokkal jobb lenne ez az ország, és nem lenne ennyi indulat az emberek között!

Moan 2012.02.11. 12:23:49

@vladys73:

Nekem ez tetszik. :)
Köszi.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2012.02.11. 12:24:08

@bruhahahahihihi:

Egyszer tapasztalnád meg a tizedét annak, amit Trianon után a határontúliak kaptak... Többet inkább nem is reagálok, mert magam is megbánnám.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2012.02.11. 12:25:02

@Shinigami Daiko:

Régen a "töltött galamb" típusú úrhölgyek számítottak szépnek, úgyhogy valószínű, hogy Kottannerné se volt egy nádszál.:)

Mizar 2012.02.11. 12:25:09

@Shinigami Daiko: Dehogynem. Azért párszor visszavertük az európai haderőket. Föltartottuk a mongolt, törököt, szovjetet.
(Bár a mongolokkal megegyeztem volna, hadd radírozzák le a nyugatot és utána terjeszkedtem volna.
Akkor a Kárpát-medence ma teljesen a miénk lenne).
A labanczok megvárták míg kivérzünk, aztán telepedtek ránk.)

A szovjet rendszer ellenére is haladtunk.
A rendszerváltáskor még tízszeres volt a különbség nyugat és közöttünk, ma kb. háromszoros.

Moan 2012.02.11. 12:25:28

@Mj:

:) Engem politikailag nem érdekel a himnusz, tehát tényleg csak a szimbolikája miatt tartom nem megfelelőnek a mai helyzetben. Mint József Attila verseit sem nagyon olvastatnám sok emberrel. :) Gyönyörűek, de ha az ember jobban belegondol, felvágja az ereit. :)))))

Shinigami Daiko 2012.02.11. 12:26:23

@Mj: amit mondasz, az abszurd. Véres kezű volt, de a "körmenetes" meg akár egyéb kijelentések nem változtatnak a tényeken. A duma és a tények, az 2 dolog. Nov. 4.-én a 3. ukrán front vonult fel, nem pedig a később - általad említett - szovjet vezetés. Én változatlanul azt gondolom, h a 3. ukrán front igenis csinált volna rendet - a többit már leírtam. Hogy később Kádárt leállították - persze. Akkor már a szovjeteknek jobban kellett a "nyugatra" is figyelni. Hogy végül is miért konszolidált? Hát tökmindegy, konszolidált és ezzel megteremtette a legröhögtetőbb barakot (barackot? barakkot?) Legélhetőbb miafene voltunk, testvérállam vagymi?

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2012.02.11. 12:26:38

@Shinigami Daiko:

Oké, de ettől még az a helyzet, hogy valószínűleg nem találtak/nem akartak találni olyat, aki ezt magas szinten űzte, mert a többi javítást is csak ímmel-ámmal barkácsolgatták.

Endrődi Vanda 2012.02.11. 12:28:16

@Mizar: Jól mondod, hogy nem vagyunk tehetségtelen és semmire való emberek, mi magyarok. Pont az a lényeg, hogy még a jég hátán is megél, s nem kesergünk, hanem tiszteljük példaképeinket, visszanyúlva a gyökerekhez. Ez a lényeg. Valamiért mégis érdekük volt az idegen népeknek, elhitetni, hogy hordák vagyunk.
S mindig is magára fog találni a magyar és kijön bármilyen hatalom uralkodik felette, vagy bárhova is taszítjják le.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.02.11. 12:28:43

@zw007: Akkor valaki más állt volna a helyére. Amíg van igény ilyen emberekre addig lesznek is. Úgy tűnik mi itt keletebre szeretjük az ilyen diktátor féléket.

Netuddki. 2012.02.11. 12:30:09

@geolog: "geolog 0 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban."

Fidesz bértrollkám! Nem ti, nemzetieskedő kirekesztők fogjátok megmondani ki az igaz magyar. Ha már hazaárulókat kerestek akkor nézzetek szét a saját soraitok között. Ha meg nem tetszik a demokrácia akkor húzz el innen te...

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2012.02.11. 12:31:18

@is:

Csakhogy Kádár céljai jelentik a megoldást a konszolidáció értelmezéséhez. Aki ugyanis hosszú ideig saját kénye-kedve szerint megtorol, annak több esélye van biztos pozícióra akkor, ha konszolidál, és népszerű lesz, főleg, amikor veszélyeztetik a hatalmát belülről.

Moan 2012.02.11. 12:31:50

@Mizar:

Ja neeeem.. egyáltalán nem vagyunk semmirevalók. Sőt..én is csak azt akartam kiemelni, hogy sokkal többek vagyunk mint a kép ami bennünk él magunkról. Sőt többek vagyunk mint amit az ilyen szimbolikánk predesztinál. Szerintem ha a szimbolikánkban és a művészetünkben előtérbe helyeznék a pozitív jelentéstartalmúakat, máris sokkal jobb lenne. Síró embert látva sírni fogunk, mosolygót látva mosolyogni. Így az utóbbit erősítve több lenne a nevetés az országban. Csak figyeld meg, hogy mikor (és ezt szinte lehetetlen megváltoztatni, pedig kéne) valami mellett ki akarunk állni, akkor mindig keresünk valamit ami ELLEN ki lehet állni. :) A szavainkban is csupa tagadó mondat szerepel. Egyszerű kifejezéseinkben is inkább tagadunk, mint állítunk... Ez tanult dolog, nem genetika. :)
Mennyivel többek lehetnénk még ennél is, ha a tudatalattinkban uralkodó szimbólumok is pozitívabbak lennének?

Netuddki. 2012.02.11. 12:32:18

@insert random: Értik ezek a tréfát, csak nem szeretik...

Shinigami Daiko 2012.02.11. 12:32:29

@Mizar: wow, ezt nevezem kreatív történelemértelmezésnek. Bocsi.

tatár/mongol, török ugye, nem európai haderők voltak?

A szovjetet nem mi tartottuk fel, hanem a jaltai egyezmény (kicsit másként fogalmazva a USA / Roosewelt/Eisenhower elnökök). Pontosan ott áltak meg (nem Mo.-n) ahol abban megegyeztek (Elba).

A mongoloknak nem volt elég katonai erejük a leradírozására. Vesztessel pedig nem érdemes egyezkedni - bár ebben jók vagyunk és rá is hm. pacsálunk. A Kárpát medencét pedig mi nem tudtuk volna belakni, tehát nem valószínű, hogy meg tudtuk volna tartani.

A labancok kihasználták, hogy a magyarok már akkor sem voltak egységesek, így nem volt nehéz fölébük kerekedni.

Kádárról éppen itt beszélgetünk egy másik résztvevővel.

A 10/3*-os különbségről nem tudok, de örülnék, ha igazad lenne. A baj, hogy ezt kölcsön pénzből csináltuk, amit most nagyon nehéz visszaadni.

Shinigami Daiko 2012.02.11. 12:33:15

@Mj: szóval igazam van. Persze a körülményeket mérlegelve, nyilván én se egyenesítgettem volna, mert minek ....

Endrődi Vanda 2012.02.11. 12:33:34

@Moan: A Himnuszunk az úgy jó, ahogy van! Minden gyönyörűségével kell megismertetni a gyermeket.
Halálhörgés az a valódi élet velejárója. Nem gondolom, hogy csak a jót kell a gyereknek megismernie.

old_field 2012.02.11. 12:34:16

@Mj:
Kubínyi itt csak műsorvezető.
Varga Tibor, Molnár, Kocsis beszélnek a koronáról.
Említenek pár dolgot, amivel kapcsolatban kérdeztél fentebb.
Molnár V. különösen nagy tudású a magyarság, néprajz, népi kultúra terén.

Shinigami Daiko 2012.02.11. 12:36:44

@Mj: hogy ez hogy visszaköszön szaggatott jelenkorunkban ....

Netuddki. 2012.02.11. 12:36:59

@Shinigami Daiko: A kádárnak az a legnagyobb érdeme, hogy megtörte magyarok gerincét. Azért van, hogy semmit nem teszünk ez ellen az élősködő, megélhetési politikus banda ellen...

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2012.02.11. 12:39:07

@Mizar:

"Föltartottuk a mongolt, törököt, szovjetet."

A mongolokat sajnos nem tudtuk föltartani - IV. Béla Trau várában is aszalódott, amíg vissza nem mentek -, ők jöttek el csak idáig. A törökök szintén elportyáztak Stájerországig, és csak azért nem terjeszkedtek tovább, mert anyagilag nem érte meg. Még így is deficites volt elég sokszor a budai vilájet. A szovjetek meg aztán tényleg addig mentek, ameddig akartak. Persze ettől még elvitathatatlanok az érdemeink, hiszen minden erőnkkel azon voltunk, hogy feltartsuk őket - néhol sikerült is -, és erre büszkék lehetünk. De attól még a tények makacs dolgok.

"Bár a mongolokkal megegyeztem volna, hadd radírozzák le a nyugatot és utána terjeszkedtem volna."

Egy a probléma: a mongolok voltak tárgyalási pozícióban, úgyhogy ha behódolunk, úgy járunk, mint az oroszok. Évszázadokig tatár lett volna a nemességünk mongol beidegződésekkel, és soha többé nem tudunk visszatérni a nyugati mintákhoz.

"Akkor a Kárpát-medence ma teljesen a miénk lenne"

Ez egyáltalán nem releváns feltételezés.

"A labanczok megvárták míg kivérzünk, aztán telepedtek ránk."

A labancok - z nélkül - is magyarok voltak. Bethlen és Bocskai is égetett fel színmagyar területeket, pedig ők "kurucok" voltak.

Mizar 2012.02.11. 12:39:22

@Shinigami Daiko:

Rosszul értelmezted a mondatomat.
Előbb említettem az európai hadakat (1100-ig, majd a mongolt, törököt, szovjetet.
Sztálin nagyon dühös volt, nem úgy tervezte, hogy fél évig tart áthaladniuk Magyarországon.
A labanczok meg tényleg akkor "szabadítottak" föl miután kivéreztünk a töröktől.

Clearvoyance 2012.02.11. 12:39:29

@insert random:
2006-ban is megvolt már ez a paragrafus?
Mert a hídon bizony eltiporták a rendőrők a kotróval...

kvadrillio 2012.02.11. 12:39:56

...a kereszt meg a korona soha nem érdekelt, nem mérvadó az életemben, de annyit tudok biztosan, mert nagy ember mondá: EURÓPÁBAN VAGY KERESZTÉNY-DEMOKRÁCIA LESZ VAGY NEM LESZ !

:o)

...nu, mostan...azt, hogy DEMOKRÁCIA, AZ TUDOM, HOGY MIT JELENT.AZT, HOGY KERESZTÉNY-DEMOKRÁCIA, MÉG CSAK NEM IS SEJTEM.......

Shinigami Daiko 2012.02.11. 12:39:59

@kovi1970: a magyarok gerincét a Mátyás óta tartó többszáz év törögeti. Az élősködő, stb. banda pedig mi vagyunk, a mi legjobbjaink. Ez telik ki a sorainkból.

Más oldalról, a rencerváltásig Mo. gyarmat volt (a Horthy időszakot leszámítva, ami viszont nagyon rövid idő volt.) A gyarmati lét nem kedves az önálló öntudat kifejlődésének.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2012.02.11. 12:40:09

@Moan:

Most erre mit írjak? A te dolgod. Bár én az Ódától biztos nem vágnám fel az ereimet.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.02.11. 12:41:15

@Endrődi Vanda: Azért ne kezdjünk el nekik oszló hullát mutogatni, mert az is az élet velejárója.
A sors meg szerencsére úgy hozta, hogy 2 himnuszunk van jelenleg és az egyik szomorú a másik meg vidám, így mindenki megkapja amit akar.

A nosztalgiázóknak van egy harmadik is de azért a jobbosoktól lámpavasat kapnak
www.youtube.com/watch?v=SOjwBmdSiKQ

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2012.02.11. 12:42:22

@Shinigami Daiko:

Ezek tények, és bizony néha előfordul, hogy az élet a legabszurdabb dolgokat is képes produkálni. (Bár az, hogy volt egy saját hóhérunk, aki hosszú távra akart berendezkedni, nem annyira abszurd.) Javaslom olvasásra Zinner Tibor tanulmányait.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2012.02.11. 12:44:00

@kovi1970:

"Ha meg nem tetszik a demokrácia akkor húzz el innen te..."

Pont azért szeretnek mostanában csomagolni Orosz József szellemi rokonai, mert hogy itt nincs demokrácia, és el kell innen menni. Akkor ez most hogy van?

Shinigami Daiko 2012.02.11. 12:44:21

@Mizar: 1100 előtt az "európai hadak" mindenféle (kicsiny) bajor hercegségek, királyságok voltak, akiknek sose volt erejük elmenni mondjuk a Tiszáig. Kivétel a Lech mezei csata, ahol állítólag izé vezér egy tülökkel agyoncsapta a kit is? Ekkor - ha jól tudom - mivel megelégelték a rablóhadjáratainkat - összegyűjtötték az akkori páncélos lovagokat, akik a könnyűlovas magyarságot bedarálták. Szerencsére volt egy később Istvánnak nevezett, világos fejű manusz, aki felismerte az idők szavát (mint később bizonyos Kádár). Ha jól emlékezem, akkor István is véres kézzel kezdte (Vajk, ??).

Moan 2012.02.11. 12:44:54

@Endrődi Vanda:

Ha elhiszed, hogy így van, akkor mélyen beléd ivódott egy gyötrelmes élet és halál képe amit el is fogadtál. Az, hogy "így szoktuk meg", az nem jelenti azt, hogy ennek így is kell maradnia. Én abban hiszek, hogy az élet lehet szép és boldog és a halál is lehet békés... A tudatalattimban csak legyenek szépen rendre csupa békés, boldog képek az életről. Így szeretem. :)

@Mj:

Értsd jól amit írtam. :)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2012.02.11. 12:47:26

@Shinigami Daiko:

A szovjetek egyébként nem tartották mindenben magukat Jaltához, és egyedül Ausztriát adták fel később, a németek esetében addig vonultak, amíg nem szégyelltek.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2012.02.11. 12:48:25

@Shinigami Daiko:

Egyáltalán nem biztos. Mai tudásból indulsz ki, nem pedig akkori lehetőségekből.

old_field 2012.02.11. 12:48:29

@Shinigami Daiko:
a Kádár és István király közötti párhuzam elég erősnek tűnik...:D
szerintem dolgozz még ezen 1 kicsit...

Horváth Oszkár · http://oszkarsag.blog.hu 2012.02.11. 12:49:20

Óriási, igazi troll csócsa, UV fény. Nekem mondjuk jól van az úgy, így legalább benne van az X.

Clearvoyance 2012.02.11. 12:51:17

@Shinigami Daiko:
Gyűjtünk a dízelre, hogy le ne álljon. :)

Shinigami Daiko 2012.02.11. 12:53:42

@old_field: hát, disszertációba nem írnám bele, mivel itt azonban a véres kéz forog fenn, mint téma, gondoltam, megborsozom picit :-)

eszembe jutott, Koppánynak hívták azt a manuszt, akit .... ? az síma kivégzés volt?

Clearvoyance 2012.02.11. 12:54:31

@Endrődi Vanda:
Én felpróbáltam a másolatot.
Érdekes. Nem tudom milyen fejre vagy fejfedőre készült, de nagyon nagy. És pokoli könnyen leesik.

Clearvoyance 2012.02.11. 12:57:05

Azért egy picit aggódok Viktoriusz miatt.
Mátyás szigorú volt, de igazságos.
50%!
A szigor már megvan.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.02.11. 12:57:23

@Shinigami Daiko: Ez a dallam akkor jó, ha épp megszállsz egy országot, bár mehetünk ebbe az irányba, de ez eddig nem hozott túl sok sikert.
+A jogi alapot nem látom (nem mintha akadály lenne), vagy ez is volt már a himnuszunk csak nem tudok róla.

Shinigami Daiko 2012.02.11. 12:57:54

@Mj: nyilván, a pillanatnyi erő- és érdekviszonyok mindig befolyásolják a történéseket. Nekem mondjuk sokat mond, hogy a Tiergartent meg a közelében (?) lévő 3. birodalmi levéltárat Pattonék (?) foglalták el, míg kiafene tábornok (piros csillaggal) romokra tűzetett ki nagy zászlókat. Vagy hogy a jóval gazdagabb bajorföldet is Pattonék (?) foglalták le, míg a szovjet hadak a mondjuk sivatagi észak-kelet német síkságot... nagyjából

old_field 2012.02.11. 12:59:13

@Shinigami Daiko:
hááát Istvánnak is voltak durva dolgai, de azért a komcsikhoz nem hasonlítanám semmilyen összefüggésben sem.
persze, ha elég a véres kéz asszociáció, akkor jöhet akár a hasfelmetsző is.
:-/

kódex 2012.02.11. 13:00:52

@Mj: Hogy te milyen türelmes ember vagy. :-)
Néha belegondolok, milyen lehetne Magyarország, ha mindenki ilyen volna - csak egy kicsiiiiiiit, na...

mendson 2012.02.11. 13:03:24

@geolog: Elnézést,de szerintem a korona már elég rég meg lett szentségtelenítve.Olyannyira, hogy már nem is szent.Volt már ide-oda elásva, eldugva,véres kezek matattak rajta, szóval mágíkus(?) ereje,ha volt, odavan. Hasonlatosan ahhoz,ha egy templom oltárára rondít valaki.Azt is meg kell tisztítani és újra felszentelni.Tehát mindenféle,a szentségét sértő útja volt a koronának és most e viharos út legszörnyübb állomásához ért.Egy légtérben van Szent István országának legkártékonyabb emberével Orbán Viktorral és annak siserehadával.

Shinigami Daiko 2012.02.11. 13:05:11

@old_field: a szavaidban érzek némi előítéletet a komcsikkal szemben. A gond az, h I vagy K jól körülírható személyek voltak (netán véres kézzel), míg a "komcsik" nagyon elvont fogalom. Pl. K. Marx komcsi volt?

Shinigami Daiko 2012.02.11. 13:06:09

@vladys73: na, jó, legyen. Itt egy, a közelmúlt történelmébe mélyen beágyazódott dallam:
www.youtube.com/watch?v=33kZaftz8sE&feature=related

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2012.02.11. 13:08:40

@old_field:

Nem lehetne, hogy inkább összefoglald? (Egy közel egyórás videót nem fogok megnézni úgy, hogy mellette dolgozom, főleg, hogy nekem egy név sem mond semmit a szakmából.)

old_field 2012.02.11. 13:11:51

@Shinigami Daiko: előítélet...? :) 60 ilyen év után?? nemá...ezek a szürke tények, tapasztalások.
__
persze tegyünk különbséget az elméleti M. Károly'
és gyakorlati kunbélák,kádárok között !
nekünk ezek jutottak... :(
bár, amikor elméleti-lenin belecsapott a lecsóba és elkezdte alkotni a rendszert, az sem végződött túl jól... szóval, addig volt ez "jó", amíg papíron volt, ill. már akkor sem.

Mizar 2012.02.11. 13:13:35

@mendson: Szerintem Medgyessy és Gyurcsány megspékelve Demszkyvel sokszorosan kártékonyabbak voltak.
Orbán legalább kísérletet tesz arra, hogy változtasson a dolgokon. Csak sok a szemét amit fölhalmoztak és már a talicskát is bérbe kell venni amivel elhordják a trágyát mert az elődök még azt is eladták.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.02.11. 13:14:53

@Shinigami Daiko: Látom tetszenek a katonai indulók:D

De, hogy ne csak off-oljak:
Nekem megfelel így a korona, tökéletesen jelképezi a katolikus egyházat.

Shinigami Daiko 2012.02.11. 13:15:42

@old_field: hm. az elméleti-lenin-elvtárs egy anarchista (német titkosszolgálati ügynök) volt, nem kommunista. hm. nem folytatom, inkább ... bocsi

én nem tudok "komcsik" létezéséről, talán 1 embert ismertem meg (nagyon régen) akit oda sorolnék. A többi? hová is tegyem?

Mizar 2012.02.11. 13:18:15

@Shinigami Daiko: Nézz utána egy kicsit a történteknek. Komoly erők támadtak Magyarországra
1031-ben.

Mizar 2012.02.11. 13:18:57

@Shinigami Daiko: Marx nem volt kommunista. Hogy merült ez föl?

old_field 2012.02.11. 13:19:19

@Mj: sajna nekem is dolgom van és nem blog kategória a Szent Korona története...
de hallgasd majd meg ha lesz rá időd, nem muszáj nézni.
persze -azt jól érzed- ez nem a tankönyv verzió
a magyarság történetéből.
de én úgy gondolom, sok minden fog változni ezzel kapcsolatban a közeljövőben...

Shinigami Daiko 2012.02.11. 13:19:42

@vladys73: indulók: hát a 2vh elég közel volt, és jelentősen befolyásolta mindannyiunk életét. Másrészt ez a (bármilyen egyenruhában is volt) halott katonák előtti tisztelgés. Ebben nem vagyunk jók, még a sajátjainkat sem tiszteljük

Shinigami Daiko 2012.02.11. 13:20:27

@Mizar: kiáltvány? nem ugrik be?

csak kérdeztem - mármint teoretice ... hm.

Kaczy Fanni 2012.02.11. 13:21:21

@Mj: Köszönöm a választ, érdekes. :-)
Nyílván ha zsidóztam, cigóztam, vagy náciztam volna akkor sokkal többen válaszolnak, de azthiszem ezzel az eggyel sokkal többet értem :-)

Szerintem a korona egy fontos jelképe Magyarországnak. Mivel ma semmilyen formában nincsen uralkodónk, meg nemesi réteg, nyílván nem jelképezheti az államformát. De mint államiságot, mint a múltat, hogy egyáltalán meggyökereztünk itt a Kárpát-medencében, magát a nemzetet, azt igen. Ha így vesszük, akkor a köztársasági Alkotmánnyal (direkte) is nagyon jól össze egyeztethető, ha még ma is fenn kultizálni akarjuk.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.02.11. 13:21:43

@Mizar: Látom te még beveszed azt a maszlagot, hogy a magyar politikus az emberekért dolgozik. Sajnos ki kell ábrándítsalak, IMFverő Szent Viktor sőt még Isten Kiválasztottja Vona Gábor is csak egy valaki érdekeit nézni, a saját magáét. Az anyukat már rég eladták egy szavazatért.

Shinigami Daiko 2012.02.11. 13:22:27

@Mizar: ez volt a Lech mező? mert akkor áll, amit írtam ...

old_field 2012.02.11. 13:23:19

@Shinigami Daiko:
persze, zavaros a fogalom...
de van pár tény.
úgy emlékszem kádárék annak tartották magukat.
ebből kifolyólag nevezhetők kommenistának, szerintem.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.02.11. 13:25:07

@Shinigami Daiko: A ferdülés már enyhe kifejés, rájuk ki kellene találni valami új szót.

Nem szeretem az USA-t de ahogy a katonáival bánik arról példát vehetnénk.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2012.02.11. 13:26:10

@Shinigami Daiko:

A történelemben rendszeresen fordulnak elő hasonló mintázatok. (Ismételni azonban nem szokta magát.)

Shinigami Daiko 2012.02.11. 13:28:07

@Mj: hát ez az, ezér nem vagyok nyugodt

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2012.02.11. 13:29:32

@Shinigami Daiko:

Elég erős egyszerűsítés az esetünkben a gyarmat szó, elég csak összehasonlítani a monarchia közjogi állapotát mondjuk Belga-Kongóéval. Éppen azért sem lehettünk gyarmat, mert 1000 óta van államiságunk és kb. 1300 óta Szent Korona-kultuszunk, amit a Habsburgok is tiszteletben tartottak egy kivétellel.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2012.02.11. 13:32:35

@vladys73:

Magyarországnak hivatalosan egy himnusza van, Kölcsey szövegével és Erkel Ferenc zeneszerzésével, a Szózat, a Nemzeti Dal, a Székely Himnusz és a többiek is szavalhatók/énekelhetők a nemzeti összetartozás kifejezésére, de attól még az első állítás igaz marad: egy himnusza van az államunknak.

val 2012.02.11. 13:33:52

Innen üzenem a post írójának, hogy:

A) Nem azért ferde az a kereszt, amiért a hajlam.
B) Az édes anyanyelvén írhatna ékesebben is.

kizsgabi 2012.02.11. 13:37:14

Érdekes, én anno a történelemkönyvemben azt olvastam, hogy a kereszt a korona megalkotásától fogva ferde, merthogy a készítők elcseszték a "lukat", vagyis nagyra méretezték a félgömb alakú bevágást a korona tetéjén, amibe beleillesztették a keresztet, ami egy kicsit lötyögött, s még a megolvasztott 'izé'-vel is, amivel beleragasztották, kevés volt az anyag, a kereszt elhajolt, a folyékony vmilyen fém megkötött, s onnantól kezdve nem lehetett kiszedni nagyonbb károsodás nélkül, így hát hagyták a francba az egészet, s talán kreáltak hozzá valamilyen ideológiát, hogy miért ferde...oszt' "Nesze Vajk, haordjad!" felkiáltással leléptek...

Mókás egyébként, épp csak beleolvastam a kommentekbe, hogy mivé nem tud elfajulni egy egyszerű koronamitológia leírás kommentáradata...
zsidókádárnácikommunistacigányozás...
Röhej.

hexa 2012.02.11. 13:39:20

@kvadrillio: "...nu, mostan...azt, hogy DEMOKRÁCIA, AZ TUDOM, HOGY MIT JELENT.AZT, HOGY KERESZTÉNY-DEMOKRÁCIA, MÉG CSAK NEM IS SEJTEM....... "

Nyugalom! Ne kapkodj! Majd te is rájössz, hogy milyen az a "Muszlim demokrácia".

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.02.11. 13:53:38

@Mj: 1989 óta. Amikor a most használt himnusz megszületett, és a teljes monarchia idején az általam fent linkelt Haydn császár himnusza volt a hivatalos. A Magyarok mégis az Erkel félét választották. Jogilag igazad van, azonban ki mit tekint himnuszának vagy nemzeti jelképének, szerencsére nem a jog határozza meg és dönti el, a jobbosok akár mennyire erőlködnek is mindenhova bevésetni, mert ha nem így lenne nem ez lenne most a himnuszunk, ezt valahogy mindig elfelejtik.

A gyarmathoz: Aki Magyarországot gyarmatozza az nézzen már utána mit is jelent pontosan. Másfelől már Mátyás előtt is osztrák királyunk volt, és miután Lajosnak sikerül páncélban úszás közben baleset szenvednie újra osztrák királyunk lett. A nyugati országrészt ők irányította (Magyar Királyság) majd ők is egyesítették, akiket a magyar rendek választottak meg (max az Erdélyiek panaszkodhatnának ezen a téren, hogy ők ezt nem akarták). Ha annyira nem tetszik, hogy egy idegen király akit mit tettünk meg magyar királynak Magyarországot a sajátjának tekinti akkor Horvátországot nagyon gyorsan szedjük le a Nagy-Magyarország térképekről.

Bocs a wall of text-ért

malolo 2012.02.11. 13:54:41

A ferde kereszt biztosan nem probléma, különben az esztergomi érsek szólt volna, hogy javítsák ki, különben nem koronáz.

Hunor Levente 2012.02.11. 13:57:42

@Moan: A Himnusz egy ima, állami jelképként sajnos a keresztény istenhittel traktál mindenkit. A vallási elnyomás eszköze.

dr. trafik nomac 2012.02.11. 13:57:46

De odavannak egyesek egy ilyen csicsas szarert (=korona), inkabb arra vernetek a melleteket, hogy nincs ehezo gyerek az orszagban :(

insert random 2012.02.11. 13:58:23

@Clearvoyance: Ez jó! Mindjárt elmegyek bankot rabolni zászlóval a nyakamban, himnuszt énekelve, így senki sem foghat majd el, mert aki meg próbál megállítani, az bűncselekményt követ el. Zseniális!

malolo 2012.02.11. 13:59:24

@vladys73: "Ő egyenesnek látta :D "
Szerinted leitatták?

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.02.11. 14:01:19

@malolo: Csak szimplán ferde (használom még nincs jobb szavam).

malolo 2012.02.11. 14:08:53

@vladys73: akkor szimplán ferdének látta. Ebben akár meg is egyezhetünk:-)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2012.02.11. 14:10:56

@Shinigami Daiko:

970 után nem vezettünk hadjáratokat se Nyugatra, se Keletre, ami nagyjából Géza fejedelem trónra kerülésével esik egybe, ekkor még valószínűleg meg sem született Vajk. Egyébként ezek a "kalandozások" többségükben valamelyik nyugati szövetséges uralkodó behívására folytak, Szent István is bizánci szövetségben ment például a bolgárok ellen, de hadakozott a minket megtámadó német-római császár ellen is, úgyhogy a képlet nem ilyen egyszerű.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2012.02.11. 14:13:50

@Shinigami Daiko:

Az Árpád-házon belül végig az lehetett uralkodó, aki erősebb kutya volt. Így volt ez Álmosnál és II. Andrásnál is. Csak volt, akit ezért megöltek, volt, akit megvakítottak, volt, akit ki is akartak herélni, úgyhogy csak a fokozatok mások.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2012.02.11. 14:14:45

@Clearvoyance:

Nem természetes emberi fejre készült, egy feltételezés szerint az alap valamilyen szent ereklyéje, szobra lehetett.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2012.02.11. 14:15:33

@Clearvoyance:

Honnan veszed, hogy igazságos lett volna? Ő egy dologban volt zseni: és az a kommunikáció/PR vonal.

defenestratio · http://www.youtube.com/watch?v=SEuBeH4LCyU 2012.02.11. 14:17:23

De jó kis poszt :D El van itt baszódva minden, miért ez lenne rendben?

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.02.11. 14:22:26

@defenestratio: Ez aljas csúsztatás, a prémium kifizetések még mindig tökéletesen működnek, ahogy a titkosszolgálatok és a Magyar Dzek Bóver is, hisz sikerült megakadályozni egy CIA, CNN, Raptoid puccskísérletet is.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2012.02.11. 14:26:34

@kizsgabi:

István ezt biztos nem hordta. A ferdeség pedig valamilyen ütődés nyoma, ez biztos, tehát későbbi sérülésről van szó.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2012.02.11. 14:27:59

@Shinigami Daiko:

Sokkal durvább dolgok vannak, amik miatt izgulnunk kell: például a bevándorlók, a nyugat-európai kultúra eltűnése stb.

defenestratio · http://www.youtube.com/watch?v=SEuBeH4LCyU 2012.02.11. 14:28:29

@vladys73:

oh, ugyan, az csak egy régi bevált recept:

"Mi ez?! Bástya elvtársat már meg sem akarják gyilkolni? Én már szart érek?!"

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2012.02.11. 14:29:02

@malolo:

Az esztergomi érseket pedig a király jelölte, úgyhogy a történelem folyamán egyedül Lukács érsek pattoghatott III. Bélának.:P

mendson 2012.02.11. 14:29:45

@Mizar: Nem nagyon nyüzsögsz a versenyszféra környékén, ugye? Tudod mia a gond?Hogy a sok hülye 300 ft-os megfurt mindent és bedőlt a fidesz mindenfajta hablatyának.Számolj,gondolkozz és ne érzelem hanem értelem alapján döntsd el.Mi a rosszabb Gyurcsány tandij rendszere (2 szmeszter max 105 eft. jó tanulók költségmenetesítése,felzárkóztató ösztöndij rendszer) vagy a mostani szemeszternként min.300 eft. Akkor 300ft vizitdij (max évi 6000 ft.Nyugdijas és gyerek nem) vagy ami tervbe van véve,aki kifizeti a kezelés klts-t az elöre áll.Államadósságnövekedés Medgyesi-Gyurcsány 50% közalk.bér,13 havi nyugdij,autópályák,hidak,iskolafelújítások,most további államadósságnövekedés,de eltünt mnyp,eltünt különadók,általános reálbércsökkenés (kivéve a felső 10%),nulla építkezés,bedöntött devízahitelesek,bedöntött Malév,összeomló BKV stb.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.02.11. 14:34:43

@mendson: "50% közalk.bér,13 havi nyugdij,autópályák,hidak,iskolafelújítások"
Ezek a görög...

malolo 2012.02.11. 14:40:50

@Mj: "Az esztergomi érseket pedig a király jelölte, úgyhogy a történelem folyamán egyedül Lukács érsek pattoghatott III. Bélának.:P "

Nem hiszem, hogy a korona javítása teljesíthetetlen kérés/javaslat lett volna, különösen, ha az egyház fizette volna a javítás vélhetően igen szerény költségét.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2012.02.11. 14:41:16

@vladys73:

"1989 óta. Amikor a most használt himnusz megszületett, és a teljes monarchia idején az általam fent linkelt Haydn császár himnusza volt a hivatalos."

Akkor még nem is volt monarchia, sőt, himnuszok sem voltak, egy-két államtól eltekintve.

"A Magyarok mégis az Erkel félét választották."

Mármint inkább a Kölcsey-félét, amit később Erkel zenésített meg. Ez is kifejezte a különállásunkat.

"Jogilag igazad van, azonban ki mit tekint himnuszának vagy nemzeti jelképének, szerencsére nem a jog határozza meg és dönti el,"

De igen. Egy állam és az azt alkotó nemzet(ek) az alkotmányba szokta belefoglalni, hogy mit tekint annak, ahogy a címer és a zászló esetében is. És ez nálunk is így van. Ez olyan egyszerű, mint a faék. Ha nem tetszik, változtasd meg a néplelket, és alkotmányozz újra.:P

"a jobbosok akár mennyire erőlködnek is mindenhova bevésetni, mert ha nem így lenne nem ez lenne most a himnuszunk, ezt valahogy mindig elfelejtik."

A Kölcsey-féle himnusz létjogosultsága politikai oldalak felett áll, ebből teljesen fölösleges jobbos-balos szakadékot kiásni. Mondom, Rákosi is megpróbálta lecserélni, de még neki sem sikerült.

"A gyarmathoz: Aki Magyarországot gyarmatozza az nézzen már utána mit is jelent pontosan. Másfelől már Mátyás előtt is osztrák királyunk volt,"

Habsburg Albert és V. László nem volt osztrák, mivel maga a népnév emlegetése is anakronizmus a 19., szigorúbban a 20. század előtt. Az osztrákok teljesen friss nemzet, akik még az 1938-as Anschlusszal sem tudnak pontosan mit kezdeni. Az viszont igaz, hogy a Habsburgok teremtették meg Ausztriát, így végső soron az osztrák nemzetet, amiért cserébe kitiltották az utolsó Habsburg császárukat az államukból.

"és miután Lajosnak sikerül páncélban úszás közben baleset szenvednie újra osztrák királyunk lett."

Mármint újra Habsburg.

"A nyugati országrészt ők irányította (Magyar Királyság) majd ők is egyesítették, akiket a magyar rendek választottak meg (max az Erdélyiek panaszkodhatnának ezen a téren, hogy ők ezt nem akarták). Ha annyira nem tetszik, hogy egy idegen király akit mit tettünk meg magyar királynak Magyarországot a sajátjának tekinti akkor Horvátországot nagyon gyorsan szedjük le a Nagy-Magyarország térképekről."

Az Anjouk is idegen királyok voltak, pont ugyanannyi Árpád-házi őssel, mint a Habsburgok. (Mert utóbbiak is leányágon Árpád-leszármazottak.)

"Bocs a wall of text-ért"

Semmi gond, ha van időm, meg a téma is olyan, én is szoktam regényeket írni.:) (Most szerencsétekre nincs időm.:P)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2012.02.11. 14:47:06

@malolo:

Feltételezésre alapuló ismételt feltételezést értelmetlen dolog cáfolni. Én ismertettem veled az akkori érsekek királyhoz fűződő viszonyát, te meg ennek alapján eldöntheted, hogy ki diktálhatott kinek.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2012.02.11. 14:51:41

@insert random:

Végszükség helyzetéről hallottál-e már?:P

malolo 2012.02.11. 14:53:44

Tyűha, előző életedben biztosan király voltál! Máris remegek, pedig nem vagyok esztergomi érsek:-)))

stevekoti 2012.02.11. 14:57:40

@Mizar:
Mizar 2012.02.11. 12:25:09
@Shinigami Daiko: Dehogynem. Azért párszor visszavertük az európai haderőket. Föltartottuk a mongolt, törököt, szovjetet.
(Bár a mongolokkal megegyeztem volna, hadd radírozzák le a nyugatot és utána terjeszkedtem volna.
Akkor a Kárpát-medence ma teljesen a miénk lenne).
A labanczok megvárták míg kivérzünk, aztán telepedtek ránk.)

A szovjet rendszer ellenére is haladtunk.
A rendszerváltáskor még tízszeres volt a különbség nyugat és közöttünk, ma kb. háromszoros.
---
Hát Mizar ezt nagyon elszámoltad! Inkább 15*os (a Te mércédhez igazodva), de ez holnap már nem biztos, mert folyamatosan novekszik. Merem ezt állítani a UK-bol 7 éve hazalátogatva. Foképp az utóbbi pár év nagyon látványos. Jópár évig biztos nem megyek haza, ha egyáltalán.

mendson 2012.02.11. 15:02:36

@vladys73: Azzal a nem kis különdbséggel, hogy a leutolsó békeév végén (2008) a kltsvetési hiány valami 3,2%-ra lett leszorítva.Aztán jött a világválság.Izland "bezárt",a brit bankok nagyrészét állampénzeken kell megmenteni,usa bankjai,ipara rendesen megrendül államipénzek ömlenek szintén.Itt Gyurcsány idöben kapcsolva megakadályozza a baj kiteljesedését az IMF-EU profin megszerzett segítségével,a 13 havi nyugdij maximalizálásával.Aztán jön Bajnai ,de a válság még reng a világban.Bajnai tovább konszolidál és jónak mondható állapotban adja át Orbánnak a vezetést.Nos azóta egyre szarul a helyzet.A két idióta (Kosa,Szijjártó) miatt az árfolyamok romlanak (azóta sem tért magához),eltüntek a pénzek,CDS felár és az áp. hozamok az egekben,az elesettek,a munkanélküliek bedöngölve a gödörbe és az ország csak tovább romlik.Németo.-ban pörög a gazdaság (kb. egymillió szekképzett munkaerő hiányzik náluk) és annak ellenére, hogy fö piacunk,a megnyomorított,kifosztott kkv-k nem tudnak ebből profítálni.A svéd partnerem leállította magyaro.-i telephelyének kialakítását,mert azon kivül, hogy a visszamenölegességek miatt bizalmatlan lett, hanem azért is ,mert odakint stichje lett a Magyaro.-nak.

stevekoti 2012.02.11. 15:05:52

Endrődi Vanda 2012.02.11. 12:28:16
@Mizar: Jól mondod, hogy nem vagyunk tehetségtelen és semmire való emberek, mi magyarok. Pont az a lényeg, hogy még a jég hátán is megél, s nem kesergünk, hanem tiszteljük példaképeinket, visszanyúlva a gyökerekhez. Ez a lényeg. Valamiért mégis érdekük volt az idegen népeknek, elhitetni, hogy hordák vagyunk.
S mindig is magára fog találni a magyar és kijön bármilyen hatalom uralkodik felette, vagy bárhova is taszítjják le.
---
"nem vagyunk tehetségtelen és semmire való emberek, mi magyarok. Pont az a lényeg, hogy még a jég hátán is megél", a tobbivel nem értek egyet, de sok helyen éltem a világban és merem állítani, rajtunk kívul nincs más nép, aki irigyebb lenne honfitársára.
Ebben (is) unikumok vagyunk sajnos.

Hunor Levente 2012.02.11. 15:09:52

@Mj: Muszáj mindenhez vmit hozzáfűznöd? Elhiszem, hogy ügyeletben vagy, de azért ez egy kicsit túlzás.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.02.11. 15:12:35

"Akkor még nem is volt monarchia, sőt, himnuszok sem voltak, egy-két államtól eltekintve."
"Mármint inkább a Kölcsey-félét, amit később Erkel zenésített meg. Ez is kifejezte a különállásunkat."
Egy kicsit félreérthető voltam. Mikor megszületett a ma használatos himnusz, akkor hivatalosan a császári himnusz volt a himnuszunk. Amikor Ferenc József megpróbálta minden áron a Magyarokra erőltetni a Haydn fél császári himnuszt akkor elég nagy ellenállásba ütközött Magyar részről, akik inkább az Erkel-féle (zenésített) választották a Haydn-féle (zenésített) helyett, hiába volt hivatalosan akkor a Császári himnusz a mi himnuszunk is.

"De igen. Egy állam és az azt alkotó nemzet(ek) az alkotmányba szokta belefoglalni, hogy mit tekint annak, ahogy a címer és a zászló esetében is. És ez nálunk is így van. Ez olyan egyszerű, mint a faék. Ha nem tetszik, változtasd meg a néplelket, és alkotmányozz újra.:P"

Szerencsére ez továbbra sem olyan egyszerű, hogy ha nemzeti jelképekről van szó akkor leírok valamit egy papírfecnire az onnantól kezdve úgy van és nekem azt kötelező elfogadnom, ha ez így lenne akkor most nem ez lenne a himnuszon, németül beszélnék és hasonló szép dolgok. Nem a himnusz ellen szólalok fel, vagy becsmérlem (nekem tetszik), de nem azért fogom magaménak érezni mert benne van az alkotmányba (ahogy az előtt lévő generációk sem, hiszen csak 89'-ben került bele), és csak azért nem fogom nem sajátomnak érezni az EU himnuszt mert nincs benne az alkotmányba (alaptörvényben). Erre írtam, hogy csinálhatnak akár mit a jobbosok nem fog változtatni az, hogy számomra a Magyar Himnusz az Erkel-féle (zenésített) nem pedig a Vuk betétdal (vagy bármi más)írják fel azt akárhova, akárhányszor. Nem állt szándékom jobbos-balos vitát kirobbantani írhattam volna balost is, csak sejtettem honnan fog jönni a támadás.

Osztrák: Mostanában ezt használom érthető okok miatt és hirtelen ez jött a számra/kezemre, de természetesen igazad van az osztrák alatt Habsburgot értettem.

dr. trafik nomac 2012.02.11. 15:18:11

Ha mar Kölcseyt az egekbe magasztalajtok, azert nem art tudni, hogy a firss torvenyek szerint elete vegeig bortonben rohadna, az korcs libsi narkos ;(

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.02.11. 15:23:27

@mendson: Nagyon szép és jó a 29. havi nyugdíj meg hasonlók, de mint a Görögöknél nálunk is ez hitelből volt megoldva. Tudom, hogy nagyon jó nyugati színvonalnál is jobban élni, de a számlát elébb vagy utóbb ki kell fizetni. Ezt nem akarják felfogni se a görögök sem pedig mi, ezért utáljuk az a mocskos gyarmatosító EU-t meg IMF-et mert nem hagyja szegény szerencsétleneket két kézzel szórni a mások pénzét hanem bele mer szólni ebbe a teljesen szuverén jogba. Azonnal lépjünk ki, had legyen az mint Argentínába, majd visszasírjuk a "gyarmatosítókat".

kela-bá 2012.02.11. 15:28:42

@dr. nomac: @vladys73: @Hunor Levente: @stevekoti: @mendson: @malolo: @Mj:
A sok okos és hasznos kommentek mellé ajánlom ezt mindenki figyelmébe :
AVATARA-A MAGYARSÁG SZEREPE 2012-BEN.AVI
További szé napot!

Clearvoyance 2012.02.11. 15:29:14

@Mj:
Akkor már 75 % megvan... :(

Clearvoyance 2012.02.11. 15:32:37

@insert random:
Ha meg mégis elfognak, ne feledj hangosan kiabálni vízért. Ha nem kapsz, kínzásnak számít.
Sőt...
Miközben (önvédelemből persze) visszalősz, a Himnusz sorai közé szúrd be a vizet kiáltásokat.

/Szerintem igenis ki lehetett volna azt akkor onnan húzni./

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.02.11. 15:47:29

@kela-bá: Én nyitott vagyok az új dolgokra, de ez nekem 10 perc után sok volt. Elhiszem, hogy minden ezo-s már magának érzi a maja jóslatot, és, hogy a modern korba már tejesen ellehetetlenültek a tudósok által 2 s alatt szétkapott elméleteik miatt és ezért menekültek az ókorba ahol nem sok infó maradt fent ezért a fantázia melegágya (aminek következtében terjedhet a paleo asztronautika meg a barátai), de ki lehetne már találni valami egyedit is.

Moan 2012.02.11. 15:48:12

@Hunor Levente:

Szerintem Isten nem keresztény, így a himnusz sem próbál keresztény hitre téríteni, hiszen nem foglal állást arról, hogy Isten milyen vallás szerint Isten. :)
Bár a könyörgéses ima tipikusan keresztény marhaság. Meg is érdemli az aki ezt imaként használja. Ezért van bennem már gyerekkorom óta ellenállás a Himnusszal kapcsolatban. Mára már tudom miért. :)

Moan 2012.02.11. 15:53:26

@kela-bá:

Azta...a hiteles Bácsfi Diána meg jól megmond mindent, mert ő bizony tudja. :)

Mizar 2012.02.11. 16:00:10

@Moan: Ez szomorú.
Én ateista vagyok, de a Himnusz nem jelent semmi gondot. (Az etikai részétől eltekintve minden vallás marhaság).

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2012.02.11. 16:01:52

@Hunor Levente:

Szerintem kisebb baj, ha valaki túl soknak tartja a kommentemet (de még érdemben belekötni sem tud) annál, ha valaki csak egy kommentet ír, de az is tömény bullshit. Egyébként nem vagyok ügyeletben, mivel nem vagyok orvos.

Mizar 2012.02.11. 16:01:56

@mendson: Nem, csak 1992-óta vállalkozó vagyok, saját cégem van.

Mizar 2012.02.11. 16:03:24

@stevekoti: Tavaly kétszer voltam Londonban, van helyismeretem.
De elcsöppen a nyáluk ha megmutatom bármelyiknek a házamat vagy az autóimat.
Én nem cserélnék velük.

kizsgabi 2012.02.11. 16:04:29

@Mj: Akkor megkeresem és felpofozom az általános iskolai történelemtanáromat :-))
Mindig is tudtam, hogy hülyeségeket beszél! Méghogy a Duna jegén, meg tatárjárás, meg törökök...pffff, kitaláció az egész!
:-))

Moan 2012.02.11. 16:07:32

@Mizar:

Én fentebb kifejtettem miért nem tetszik. Nem vallási okokból, bár köze van a hithez. Istenben meg hiszek, bár nem vagyok keresztény. :)

Moan 2012.02.11. 16:08:19

@Mizar:

Ja és mi a szomorú?

Mizar 2012.02.11. 16:09:04

@mendson: A szocik (vagy USA-beli megfelelőik a "demokraták" mindig legatyásítják az államot, amelyet aztán a jobboldalnak kell rendbe hoznia.
Ez mindenhol így van.
Ők fölveszik a hiteleket, szórják a pénzt ők a jófiúk az egyszerű ember szemében. Amikor meg kell fizetni mindezért akkor átadják a jobboldalnak akiket lehet szidni mert elkezdik rendbe hozni, rendezni az adósságot.
Persze, hogy az egyszerű proli szemében ők a szemetek.

Mizar 2012.02.11. 16:10:59

@Moan: Nekem tetszik a Himnusz, gyönyörű költemény, és a dallama is csodálatos.
Pedig kőkemény ateista vagyok.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.02.11. 16:12:07

@Mizar: Jaja Obama is elszórt egy csomó pénzt mikor megkezdte az Iraki meg Afgán háborút.

mendson 2012.02.11. 16:14:03

@vladys73: Nos ez igy igaz,meg nem.Miért is volt a közalk.béremelés meg a 13. havi nyugdij? (nem kéne idétlenkedni a 29.havisággal.Vagy nem komoly az eszmecsere?).Szóval az első fideszkormány ugye rendesen belehuzott a min.bér emelésébe (2x is)csak hát volt egy kis bibi.A közalk.bértáblát nem igazította a rendszerhez.Vagyis a ciklusa végére egy 2-4 éve dolgozó pedagógus kevesebbet kereset,mint ugyan abban az iskolában a takarítónő (valós családomban lévő példa).Mit tehetett volna Megyó, vagy csökkenti a min.bért -ami valljuk be akkor és most sem magas- vagy emeli a közalk, bértábla alapját.Amit meg is tett.A nyugdijnál ugyanez a helyzet.A Bokrosék álltal kidolgozott nyugdijemelési sémát felrugva amolyan egalizmust vezetett be a Fidesz ami eredményeként azért csak-csak a fideszkormány járt jólé.Ezt kompenzálandó lett az a 13.havi nyugdij aminek a bevezetése azért is ötletes,mert nem volt része a tényleges nyugdijnak (hasonlóan a bér-prémium viszonyához).Leszögezhetjük a fidesz által összehordott trágyadomb okozta akkor is a problémát és fogja okoozni a következő kormánynak is.

Moan 2012.02.11. 16:14:57

@Mizar:

Értelek. Nekem nem tetszik, mint ahogy a horrorfilmek sem. :)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2012.02.11. 16:15:40

@vladys73:

"Egy kicsit félreérthető voltam. Mikor megszületett a ma használatos himnusz, akkor hivatalosan a császári himnusz volt a himnuszunk. Amikor Ferenc József megpróbálta minden áron a Magyarokra erőltetni a Haydn fél császári himnuszt akkor elég nagy ellenállásba ütközött Magyar részről, akik inkább az Erkel-féle (zenésített) választották a Haydn-féle (zenésített) helyett, hiába volt hivatalosan akkor a Császári himnusz a mi himnuszunk is."

Ez nyilvánvaló, mivel jórészt a birodalmi tudatunkkal szemben jött létre a polgári nemzettudatunk, ami a saját nyelvhez, zászlóhoz és címerhez saját himnuszt követelt meg.

"Szerencsére ez továbbra sem olyan egyszerű, hogy ha nemzeti jelképekről van szó akkor leírok valamit egy papírfecnire az onnantól kezdve úgy van és nekem azt kötelező elfogadnom, ha ez így lenne akkor most nem ez lenne a himnuszon, németül beszélnék és hasonló szép dolgok."

Pont fordítva van, ne csavard ki szándékosan a logikát. A meglévő szokásokat, hagyományokat kodifikáljuk, ergo azért van leírva, hogy ez a himnuszunk, mert konszenzusosan elfogadta a magyarság, hogy ez az. Ahogy a magyar zászló és a magyar címer esetében is így van ez. (Bár utóbbi esetében vannak, akik az ezeréves államiságot jelképező Szent Koronát levennék a címer tetejéről.)

"Nem a himnusz ellen szólalok fel, vagy becsmérlem (nekem tetszik), de nem azért fogom magaménak érezni mert benne van az alkotmányba (ahogy az előtt lévő generációk sem, hiszen csak 89'-ben került bele), és csak azért nem fogom nem sajátomnak érezni az EU himnuszt mert nincs benne az alkotmányba (alaptörvényben). Erre írtam, hogy csinálhatnak akár mit a jobbosok nem fog változtatni az, hogy számomra a Magyar Himnusz az Erkel-féle (zenésített) nem pedig a Vuk betétdal (vagy bármi más)írják fel azt akárhova, akárhányszor. Nem állt szándékom jobbos-balos vitát kirobbantani írhattam volna balost is, csak sejtettem honnan fog jönni a támadás."

Pont, hogy a támadás ellen vagyok. Egy össznemzeti, konszenzusos pontból ne csináljunk már műellentétet: mindenki elfogadja a mostani himnuszt, ezért is van benne az alkotmányunkban. Ferenc József császárból is Ferenc Jóska magyar király lett, és II. József is visszavonta rendeleteit, kettő kivételével, tehát hosszú távon nem lehet egy nemzet szokásrendszere ellen dolgozni.

"Osztrák: Mostanában ezt használom érthető okok miatt és hirtelen ez jött a számra/kezemre, de természetesen igazad van az osztrák alatt Habsburgot értettem."

Ok, semmi gond.

Misi56 2012.02.11. 16:15:55

Ez egy nagyon jó írás. Sajnos sokan nem tudják, hogy mi az az irónia.A hangneme meg át lett ültetve a mai Magyar szóhasználatra( sajnos). Menj el bárhova "halgatózz" egy kicsit 8 akár a Magyar parlamentben is). Sajnos ezek a párbeszédek mai szóhasnálatban igy hangzanának.Az a baj, hogy sokan talán másként meg sem értik.Hangsúlyozni szeretném: MAGYAR vagyok,ateista. Négy gyermeket neveltem egy keresetből.A legkissebb 26 éves.Mindegyik megtalálta a helyét a világban. Örök optimista vagyok. A Magyar himnusz meg csak szimplán tetszik, és nem gondolom,hogy a hangvételének, bármi köze lenne a sorsunkhoz. A sorsunk kovácsai mi magunk vagyunk. Hajlamosak vagyunk minden rosszért mást hibáztatni.Nem kellene.Csak megjegyezném.hogy nekem a felhasználónevem is MAGYAR mint ahogy én is és az egész családom is. Üdvözlet mindenkinek.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2012.02.11. 16:17:18

@dr. nomac:

Miért is? Szerintem Kölcsey forogna a sírjában, ha a mai liberálisokkal azonosítanánk, akik egyébként szintén nem ülnek börtönben azért, mert liberálisnak vallják magukat.

Moan 2012.02.11. 16:19:57

@Mizar:

De elfogadom, hogy másnak tetszik... Azt is, hogy a Himnusz a nemzeti himnuszunk. Én nem hallgatom, elkerülöm amikor csak lehet és ha tehetném, kiválasztanék egy más művet arra, hogy a nemzeti himnuszunk legyen. Mindemellett minden tiszteletem az alkotóké.

mendson 2012.02.11. 16:20:09

@Mizar: Most erre mit mondjak? Azt, hogy igen szüken látsz?Azt nem mondom,mert egy órát kell ide-oda irogatnom,mert azt kell megmagyaráznom neked, hogy mi is az a szük.Nem mellesleg éppen most a munkaállomásomon a munkatársaimnak (alklmazottaimként dolgozó társaim) készítem elő a hétfőre a teendőket.És pontosan érzem és tudom,mekkora csapást mért a hazai kkv-ra ez a kormány.Na meg a külföldi kapcsolatainkra.Persze ez is relatív,mert ha hullamosóként keresed betevőd,mint vállakozó akkor ez egy jó idő az üzletre.De a magas hozzáadott értékű munkához??

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2012.02.11. 16:23:34

@kizsgabi:

Igen, a Duna jegén senkit nem választottak királynak. Teli van az általános és középiskolai történelemtanítás blődségekkel, a saját vezető tanáromnál is észrevettem ilyet, amikor gyakorlótanításon voltam. Szerencsére Hahner Péternek két könyvecskéje is megjelent erről, úgyhogy már 200 történelmi tévhitnek lehet utánajárni egészen könnyen, neked is ajánlom figyelmedbe.

Moan 2012.02.11. 16:26:35

@Mj:

Az a vicces, hogy annak a tudásnak, amit az iskolában oktatnak és amiből felnőttként élünk és vagyunk felelős szavazópolgárai az országnak, na annak a tudásnak a nagy része blődli. :) Ráadásul felesleges is. :) Arra jó, hogy az egyik ember a másiknak a szemét kivájva tudjon valami magyarázatot adni. :)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2012.02.11. 16:28:39

@Misi56:

Tök jó meg minden, már csak azt nem értem, hogy mi a leszáradt túrós fészkes fenének kell nagybetűvel/Caps Lockkal írni azt, hogy magyar? Attól magyarabb lesz az illető, hogy egyenesen tojik az anyanyelve sajátosságaira? Mert ugyebár ez anglicizmus és germanizmus egyben, a magyar nem írja nagybetűvel egyik nemzetiségnevet sem.

Moan 2012.02.11. 16:29:55

@Misi56:

Köszönjük Emese. :)

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.02.11. 16:32:37

@Moan: A történelem mindig is lesz hamisítva a politika miatt. Ez az egyik legfőbb propagandájuk, megmagyarázzák úgy az ókort is, hogy legalizálja a tettüket (lásd athéni demokrácia esete).

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2012.02.11. 16:34:06

@Moan:

Sosem gondoltam rá, hogy pont erre lenne jó az ott elsajátított tudás, valószínűleg azért, mert a személyiségemből ez nem következik. (Való igaz, hogy elsősorban értékes embereket, nem pedig csak művelt, okos, de önző embereket kellene nevelni a közoktatásban, csakhogy a probléma olyan szerteágazó, hogy jó, ha van átlagos képességű pedagógus ilyen szellemi és anyagi természetű megbecsültség mellett.) Inkább arra gondolok, hogy gyakorlatilag nincs haszontalan tudás, és bármennyit is olvasunk vagy tapasztalunk, az mind-mind porszemnyi méretű ahhoz képest, amit a világmindenség közvetít felénk.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2012.02.11. 16:35:07

@vladys73:

Hát persze. Inkább a valószínűleg bekövetkező dolgokkal kellene foglalkoznunk a mesék helyett.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2012.02.11. 16:37:05

@vladys73:

Az különösen vicces, amikor athéni demokráciáról beszélnek.:)

Moan 2012.02.11. 16:46:43

@Mj:

Na abban teljesen igazad van, hogy a világmindenség jóval többet mutat magából mint amit felfogni képesek vagyunk. De sajnos amit viszont felfoghatnánk azt viszont a sok felesleges, vagy hamis "tudás" eltakarja.

kela-bá 2012.02.11. 16:46:53

@vladys73: Kösz, hogy reagált a bejegyzésemre.Ha van ideje és türelme hallgassa meg ezt a 6x01 percet:
Youtube A GAZDASÁGI VÁLSÁG OKA Ez a jelenről szól.
További szép estét!

Mizar 2012.02.11. 16:52:12

@mendson: Ilyen fórumokból nem ítélnék a helyedben.
Szűkös hely ahhoz, hogy az ember részletesen kifejtse az álláspontját.
Egy órányi beszélgetés a tábortüzemnél valószínűleg megváltoztatná a véleményed.

kela-bá 2012.02.11. 16:54:34

@Moan: Kösz a reagálást, nos ezt nem Bácsfai Diána
mondja: Youtube A GAZDASÁGI VÁLSÁG OKA
Érdekes tananyag. További szép estét!

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2012.02.11. 16:59:34

@Moan:

Azokból is lehet profitálni: például hogy szoktak sikeresen vagy kevésbé sikeresen hazudni tömegeknek, és ezek milyen folyamatokat indítanak el.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2012.02.11. 17:00:45

@kela-bá:

Én eddig még csak Bácsfi Diánáról hallottam. De ki az a Bácsfai?

stevekoti 2012.02.11. 17:20:19

@Mizar: 2012.02.11. 16:03:24
@stevekoti: Tavaly kétszer voltam Londonban, van helyismeretem.
De elcsöppen a nyáluk ha megmutatom bármelyiknek a házamat vagy az autóimat.
Én nem cserélnék velük.

---

Londonnal megint mellélottél. Egyrészt már a helyiek szerint se angol(teljesen nemzetkozi) város. Másrészt azért kíváncsi lennék hol tájékozódtál a nagy helyismereteddel a 10 milliós Londonban. Avagy esetleg tudsz-e róla, h a City-t irányító emberek tobbsége az angol vidéki falvakban "tengodik". Ha itt valaki falun él, általában milliomos. A városokban élnek (általában) a csórók. De azért biztos nem Chelsea-ben erdeklodtél Londonban...

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.02.11. 17:21:15

@negondolkozz!majdénmegmondom!: nem bírtad megállni, hogy ide ne zsidózz be. Most komolyan magyarázd már meg nekem miután kiirtottátok az összes zsidód kitől fogtok rettegni?

Mizar 2012.02.11. 17:25:54

@stevekoti: Egész Londont bejártam, többször is.
Tavaly előtt pedig körbeautóztam Nagy-Britanniát, a keleti oldalon föl egészen a Loch ness-i tó északi oldaláig, körbe jártam a Skye szigetet és a nyugati oldalon lefelé Walesbe és onnan vissza Londonba.
Meg is néztek a bal kormányos amerikai buszommal, Oxfordtól fölfelé nem is láttam más európai országbéli autót.

Moan 2012.02.11. 17:37:31

@kela-bá:

Most én is belinkelhetnék egy csomó okosságot, de ez így most mégis hogy? Saját gondolatod is van, vagy csak így mész arra, amerre a kolomp szól? :)
Demagóg összeesküvés elméletekkel tele van az internet. Olyat is bármikor találhatsz ami ezeket cáfolja. Szintén demagóg módon. :)

Moan 2012.02.11. 17:46:23

@Mj:

Biztos vannak olyan szakok, ahol azt tanítják hogyan manipulálj tömegeket. De ezt nagyon hasznosnak nem mondanám.. Emellett lég kevesen tanulnak ilyet. :)
Szerintem lényegében inkább használhatatlan és értéktelen dolgokra tanítanak az iskolák.

csevely 2012.02.11. 17:50:23

Ha már így esett, hogy se agancs, se ősi szentképek, azért ez még a mi mágikus, energiasugárzó koronánk. És rajta a ferde kereszt fejezi ki a mi turáni átkos állapotunkat. Hogy nyugatiak is vagyunk, meg keletiek is, balkániak is, meg európaiak is. Hogy modernek is akarunk lenni, meg ősi nép is, hogy rebellisek is vagyunk meg konformisták is, kurucok és labancok, keresztények és pogányok. Ezért ferde az a kereszt. Még nem tudjuk, hogy felállítsuk-e, vagy ledöntsük.

Ez jóóó !
Egészen skizó !
Mintha Ady Írta volna :)

kela-bá 2012.02.11. 17:51:45

@Mj: Bocs. El irtam a nevet. Sokak változott korábbi mivoltához képest, érdekes dolgokat mond AZ avtara-a magyarok szerepe 2012-ben.avi cimű előadásában. Annak az ellenpólusa amiről a: youtube A GAZDASÁGI VÁLSÁG OKA cimű "tananyag" szól.
Egyébkén tetszik az Ö blogja, belenéztem.
További szép estét !

kizsgabi 2012.02.11. 17:53:07

@Mj: Jajj, remélem Rákosiról nem fog kiderülni, hogy valójában volt haja...

Amúgy köszi a tippet! Beszerzem.

csevely 2012.02.11. 17:57:04

@Moan: Az a baj hogy ha egy egyedben alakul ki , akkor bizony skizofréniának hívják :)
Ha egy nép csoportjai érzik így-úgy , akkor tényleg magyarnak hívják :)

Moan 2012.02.11. 18:12:14

@csevely:

Jaja...Tolle is valami ilyesmit mondott, hogy ha egy ember csinálna azt amit a mai társadalom, akkor bizony kényszerzubbonyba kötve vinnék az elmegyógyintézetbe. :)

Azért ez mondjuk igazából elég nagy gáz gáz. :(

kela-bá 2012.02.11. 18:31:17

@Moan:Kösz a reagálást! A MAGYAROK KERESZTJE a blog cime, gondoltam ehhez jól passzol az ajánlott videó.
Örömmel venném Öntől is az érdekes témákat...
Ami a kolompot illeti, megnézheti hányan elkóborolnak az eredeti témától, de sebaj megy az idő. Egyébként van saját gondolatom is, és ha netán közérdekű akkor el juttatom az illetékesekhez. Önnek, mint jelezte gondja van a himnuszunkkal, meg az oktatással, megoldásért ajánlom a figyelmébe ezt: www.joallam.kormany.hu
További szép estét!

Moan 2012.02.11. 19:52:50

@kela-bá:

Érdekes téma? :) Tessék: www.ted.com/ Nem igazán ismerek sok ennél érdekesebb oldalt. :)

De ha már egy szép hosszú de érdekes dolgot említhetek az ez pl. : youtube.co/watch?v=p_0YzmfUo64

Beollóz pár videolinket amiben különféle elméletekről beszélnek, majd a végén ez a kormányzati oldal, ami egyértelműen kamu. :) Tényleg elhiszi azt hogy a kormány kíváncsi? Komolyan elhiszi, hogy érdekes a véleményünk? Komolyan elhiszi, hogy ez az oldal bárkit is érdekel azok közül akik létrehozták? :)
Nos, Önnek is jó éjszakát és szép álmokat. :)))))))))))))

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2012.02.11. 21:54:44

@kizsgabi:

Göndör volt, amíg le nem borotválta kopaszodás miatt.:) A jakut feleségéről is nézegethetsz szép képeket, ha rákeresel.:)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2012.02.11. 21:59:53

@Moan:

Az életben tanulhatsz ebből, plusz abból is, hogy miket és miért tanítanak rosszul az iskolában.:P

dr. trafik nomac 2012.02.11. 22:09:03

@Mj: "Miért is? Szerintem Kölcsey forogna a sírjában, ha a mai liberálisokkal azonosítanánk, akik egyébként szintén nem ülnek börtönben azért, mert liberálisnak vallják magukat."

Pl. mert drogfuggo volt, es nyomorek, ez nem fer bele a mai szep szal magyar ember a jo magyar ember vilagkepbe.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2012.02.11. 23:24:26

@kela-bá:

Én inkább kihagynám, de további szép estét neked is!

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2012.02.11. 23:26:11

@csevely:

Ennyi erővel vannak üldözési mániás, depressziós, kisebbségi komplexusos és betegesen bűntudatot érző nemzetek is.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2012.02.11. 23:35:19

@dr. nomac:

Csak úgy hasraütésszerűen: A szintén nem daliás termetű Petőfi képtelen volt emelkedőn futni. József Attila pszichiátriai kezelésre szoruló beteg volt. Csáth Géza a drogfüggősége és a pszichés állapota miatt lett öngyilkos. Na és? Van ezeknek bármi közük ahhoz, hogy milyen mértékben voltak zsenik, akik művészetükkel hozzátettek a magyar irodalomhoz, életmódjukkal azonban kevésbé vagy egyáltalán nem? Nemrég Berény Róbertről is beszélgettem: kiváló festő és jó zeneszerző volt, akinek a politikai nézeteivel abszolúte nem értek egyet. De mégha bűncselekményt is követett volna el, akkor is zseninek tartanám, akinek a művészetére büszkék lehetünk. Arról nem is beszélve, hogy visszamenőlegesen nem ítélkezünk, tehát Kölcseyn nem lehet számonkérni semmiféle drogozást.

dr. trafik nomac 2012.02.12. 00:08:15

@Mj: "A szintén nem daliás termetű Petőfi képtelen volt emelkedőn futni." Hol van ez a Petofi a mi schmitt plaginkhoz ?
Amugy meg nem erzed a szarakzmust, ugy latom :_)
Arra kivantam utalni, hogy mint minden zseni defektesek voltak ezek is, mert a jo ember nem arrol ismerkszik, hogy dalias szep ember, aki csupa jot mond. Mi tobb gyarlosagaik szinte szamtalanok, ma oket ugy hivnak, hogy a liberalis mocsok. Aztan vannak a tokeletes magyar emberek, akik meg a golyoikat is magyar zaszloba kotik, es almukban a koronaval szaladgalnak a fejukon, ok viszont nem latjak onnon gyarlosagukat, sorsuk, es vele a milyenk is meg van pecsetelve ;( Na es ezek az emberek, akik nem miatt ferde az a kereszt.

Kandabula 2012.02.12. 01:04:47

Kissé szétestünk...

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2012.02.12. 10:32:49

@dr. nomac:

"Hol van ez a Petofi a mi schmitt plaginkhoz ?"

Skicc Pali bá' felülmúlhatatlan, az tény. Eszembe is jutott a kétsoros:

-Úgy másolnék valamit.
-S mit, Pál?

Kölcseyvel kapcsolatban nem akartam érezni, inkább a maiakkal vagyok szarkasztikus hajlamú a Jobbiktól a DK-ig bezárólag. Egyébként Kölcsey mint képviselő szerintem messze felette áll bármelyik magát liberálisnak mondó mai politikusunknak, úgyhogy nem szeretem az ilyen típusú szándékos összemosásokat csak azért, mert jobb híján azonos szóval illetünk egy régebbi és egy mostani politikai áramlatot. A defektusokat pedig pláne külön kezelem az életműtől azért, mert abban előbbiek nem jelentkeznek Kölcsey esetében. Éppen ez a lényeg: bár Kölcseynek voltak hibái - nevezzük akárminek -, mégsem ezeket népszerűsítette vagy állította be normálisnak az életművében - ellentétben az azokra akár büszke mai liberális hangadókkal -, hanem ezek ellenére volt képes nagyot alkotni. Na ez a különbség.

"Na es ezek az emberek, akik nem miatt ferde az a kereszt."

Ennek a mondatnak az értelmét viszont megmagyarázhatnád, szerintem az a nem szócska nem kéne oda. A kereszt azért ferde, mert a Szent Korona hányatott története során számtalanszor megsérült, és nem volt olyan szintű ötvösművészünk, aki vállalta volna vagy képes lett volna ezt a problémát orvosolni. Persze lehet belőle szimbólumot gyártani - van, amikor poén is -, de attól még nem lesz konkrét esetre igaz. Azt meg egyenesen a zászló meggyalázásának tartom, ha valaki abba bugyolálja bármilyen nemi szervét, és ezzel szerintem az általad kifigurázandók is így vannak. Úgyhogy a szarkasztikus viccelődéseden még lenne mit csiszolni, hiszen a jó poén alapja az igazság.:)

dr. trafik nomac 2012.02.12. 11:22:37

@Mj: "aki vállalta volna vagy képes lett volna ezt a problémát orvosolni."
Sok fele ember el a vilagban, es ez fuggetlen a helytol, es az idotol. De ahol eddig eltem, es mondjuk a fejlettebb vilaghoz sorolando, azok kozul velelmezem, hogy barki aki elosszor talakozik a ferde kerszttel, kiegyenesiti, viszont itthon ezt elkepzelhetetlennek tartom. Ez a fajta egyeni felelosseg elkerulese, az oneallo gondolatok hianya, es donteskeptelenseg, ami jellemzi ma az oraszgot, erre magodlas a hit, az megmagyarazza az elobbiek hianyat, mert ha szakralis, egy targy mar mindegyjart nem kell bevatakozni, vagy ha a politikai foszereplo az, akkor sem lesz senkinek joga ketelkedni.
Ki nepszerusiti a hibait? Az, hogy el akarok szivni egy fuves cigit, az nem nepszerusites, hanem jog, soha senki nem hallottam erre buzditani, es Kolcsey sem orult volna ha lesittelik. Masreszt mi alapjan iteled meg a mai emert, lehet ok is nagyszeru alakok lesznek egykoron, lasd a horthy rendszert, ott is a legnagyobbak hagytak el az orszagot, nyilvan az akkori elit szemetrevalonak itelte oket, ez sajnos egybecseng a jelennel.
(A "nem" szo eliras volt)

kela-bá 2012.02.12. 11:55:13

@Moan: Köszönöm a sok információt,megnézem mind apránként,mert a sok internetezés kártékony.
Ami a kormány oldallal kapcsolatos kételyeit illeti, ez egy új honlap ki kell próbálni. Hogy kit érdekel ott a beirók véleménye ? Akkor költői is lehet a kérdés: minek ez a rengeteg vélemény szóban és képben, szakértői irás, blog , meg mindenféle, sokszor trágár egymásnak feszülés a mindenkori kormányok munkájával kapcsolatban ami az összes médiában állandóan jelen van ? Azért ezekre is csak odafigyel valaki, vagy nem ? Mert ugye jobb is lehetne ? Lényeg, hogy demokrácia van és mindenféle szabadság... Ja meg a pénz, ami most éppen az érték helyett a d ó s s á g o t képvisel.Nos a pénz témához érdekes ez a "tananyag" :
Youtube A GAZDASÁGI VÁLSÁG OKA. Jó egészséget Önnek !

Misi56 2012.02.12. 16:21:58

Moan és Mj hozzászólását nem minősíteném,megteszik ezt ők saját maguk.Csak egyet kérek: Több tiszteletet egymásiránt!

famfam 2012.02.12. 18:00:54

Kedves kommentelők, a magam részéről ezúton szeretnék köszönetet mondani nektek/Önöknek az aktív érdeklődésért, és egyben elnézést kérni, hogy ennyi hozzászólásra nem tudok sem érdemben válaszolni, de még a megszokott módon anyázni sem.
barátsággal
FAM

Kandabula 2012.02.12. 21:00:39

@famfam: Kedves famfam, köszönöm búcsúsoraidat. Jó volt Veled. Ami a koronát illeti, ha ferde, hát ferde. Mi is ferdék vagyunk.

vegyesfehér 2012.02.12. 21:35:18

Édes istenem ! Ennyi hülye állatot, aki ide bekommentelt (velem együtt). Itt tényleg mindenki Sanyi.

vegyesfehér 2012.02.13. 08:02:33

@Kandabula: Jó, akkor a Sanyi te vagy, a többiek meg mind Bélák.
Béláim az Úrban ! Gondolkodjunk !

Alf (törölt) 2012.02.13. 10:56:33

FAM, indyre is ezen a néven írtál?

sky.net 2012.02.13. 15:44:48

@famfam:

még egy ilyen fostalicskázás és odaküldök egykét terminátort és akkor hasta la vista ennek milka tivadarnak puzsérostól

szakrális cuccokkal nem szórakozunk se biblia se tóra se korán se szent korona.

templomba se ganyézunk bele akkorse ha khmer vagy iszlám vagy zsidó görög stb vagy akármilyen kicsi régi népé , az neki a közös lelki tulajdona : örülj neki hogy van
a kibaszott egózás oda nem való (Jézus is ezért rámolta ki a kufárokat a templomból)

famfam 2012.02.13. 16:01:52

@sky.net:
Ez a cikk nem a Szent Koronával szórakozik, olvasd el figyelmesebben. Az csak apropó, jelképe valaminek.

Amúgy meg csak szakrális dolgokkal érdemes szórakozni. Sok szent ezt tette. Ha nincs szakrális és profán külön, akkor minden szakrális lesz, mert a profán eltűnik.

Ego: épp ezt adom fel, amikor ilyesmit írok, mivel teljesen másban élek.

ergo: háromszorosan is hülye vagy:-)

Kandabula 2012.02.13. 21:03:26

Nekem van egy gólyám, ami szobor.

sky.net 2012.02.14. 11:09:46

@famfam:
kurvára nem értelek mit akarsz ezzel

szakrális és profán ezek személyes és nem is virtuális viszonyulások kapcsolódásmódok a világhoz .. pl a keresztény hagyományhoz, annak valóságához jelképeihez, vagy akár a természethez , vagy az emberekhez, léthez emberiséghez
vagy ilyen vagy olyan a viszonyulás
és ez determinálja a valamire hivatkozás módját is ...és ami lényegesebb a nem tudatos érzelmi viszonyulást is ... mindent épp ezért rögtön lejön
valóban szakrális nem keveredik a profánnal ,összeöntheted de minek ? nem képez ötvözetet

még akkor sem ha tök ugyanarról az objektumról beszélnek
nincs mixelés tiszta viszonyulás van , amin a kapcsolat áll..vagy bukik

egós véleményeknél ja lehet mixelni , de ennek nincs szakrális dimenziója akkor sincs ha a duma szakrális jellegűbb /liberálisan szabadosabb

kela-bá 2012.02.14. 16:39:42

@Moan: Kedves Moan ! Kösz a hasznos információkat!
A Tolle "anyag" érdekesen indult, már majdnem kikapcsoltam: Semmi, semmi, csönd, majd öt perc némaság...Aztán "beindult". Tetszett, érdekes mint az AVATRA is. Ha élőben feltehettem volna az előadónak a végén, hogy mi a véleménye az emberekre zúduló média áradatról ? Lehet, hogy azt válaszolná,
hogy "őrület"...Szóval nem véletlen volt a bevezetői CSEND. Mert nagy a zaj és a rohanás a világban. Néhai Popper Péter is az kérdezte, minek ez a nagy rohanás ? Hova ? Ugyis mindenki"oda ér"
Müller Péter irja a Szeretet könyvében, hogy a háttérben az "ördög" azon munkálkodik,hogy állandó zaj legyen azért, hogy az emberek ne értsék egymást. Azt mondják, hogy ez az ördög maga a kapitalizmus. Lehet! Vagy nem !
Kösz az infót, jó egészséget Önnek !

kela-bá 2012.02.14. 16:59:15

@Mj: Kedves MJ! " Én inkább kihagynám "
Én viszont nem hagytam ki az Ön blogját. Nagyon klassz , értelmes irások vannak ott, bizony-bizony olvasgatom. Kérdésem van. Hogyan juttathatnák el Önnek e-mailban egy fantasztikus elemzést a himnuszunkkal kapcsolatban? Ez az én levelezéemben van, ahhoz hosszú, hogy ide másoljam.
További szép napot!

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2012.02.14. 17:03:14

@kela-bá:

Ha rákattint a nickemre, ott is látja elvileg, hogy a címem morvayjuli@gmail.com

Szép napot önnek is!

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2012.02.14. 17:15:04

@dr. nomac:

A múltbeli emberek máshogy gondolkodtak, és kizárt volt, hogy egy jöttment akárki, mégha szakértőnek is mondja magát, hozzányúlhasson az ország legféltettebb ereklyéjéhez. (Akkor ugyebár még nem lehetett olyan könnyen kinyomozni meg referenciákat gyűjteni arról, hogy az illető valóban az élvonalhoz tartozik-e, vagy csak egy olyan kontár, mint az, aki Könyves Kálmán fülfájását úgy félrekezelte, hogy a király belehalt.)

"Ki nepszerusiti a hibait?"

Erre ma már különböző, eredetileg a liberalizmusból kisarjadó irányzatok vannak.

"Az, hogy el akarok szivni egy fuves cigit, az nem nepszerusites, hanem jog,"

Már, akinek.

"soha senki nem hallottam erre buzditani,"

Kendermag Egyesület megvan? A rendőrök előtt, egy tüntetésen bíztatták a résztvevőket, hogy gyújtsanak rá, aztán fel voltak háborodva, hogy eljárás indult ellenük.

"es Kolcsey sem orult volna ha lesittelik."

Kölcsey idejében a drogfogyasztás nem volt büntetendő, ezt túlgondolni szerintem fölösleges volna, mert jelen esetben a "mi lett volna, ha" már a fantázia világa.

"Masreszt mi alapjan iteled meg a mai emert, lehet ok is nagyszeru alakok lesznek egykoron,"

Az idő sok mindent megszépít, főleg, ha hiányosak a forrásaink. Ma csak úgy tudom megítélni az adott embert, ahogy látom. A régebbi embereket is csak úgy tudom egyébként megítélni, ahogy a rendelkezésemre álló információk alapján látom. Például Mátyás királyt nem tartom túlzottan pozitív hősnek - bár kétségtelenül egy zseni volt -, éppen a dezinformációkra hagyatkozó mítosszal ellentétben.

"lasd a horthy rendszert, ott is a legnagyobbak hagytak el az orszagot, nyilvan az akkori elit szemetrevalonak itelte oket, ez sajnos egybecseng a jelennel.
(A "nem" szo eliras volt)"

Én nem vagyok az akkori elit, és sajnálom is, hogy a szovjetek ellen harcoló finneket is megsegítő Szent-Györgyi kivételével el kellett menniük.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2012.02.14. 17:17:04

@Misi56:

Mi a probléma, hol léptem át a kulturáltság határait? (Egy másik oldalon éppen a napokban illettek ocsmány kifejezésekkel csak azért, mert nem vagyok ateista, és ott sem mentem le az ő szintjükre, úgyhogy érthetetlen a reakciód.)

famfam 2012.02.14. 17:47:39

@sky.net: mindegy is, elvitted egy nagyon elvont, filozofikus irányba a disputát. Képtelenség kielégítően válaszolni erre egy ilyen helyen.
Maradjunk abban, hogy ez a poénkodás itt fent NEM a Szent Koronáról szól, hanem arról, hogy rajta ferde a kereszt, ami egyszerűen csak valakik egykori hibájának köszönhető, és senki nem mert hozzányúlni mégse, helyette mindenféle agyament ideológiákat gyártottak, hogy miért ferde.
És ez a mozzanat amolyan parabolaszerűség, tekinthetjük szimbolikus jelentőségűnek, amiben egy mentalitás mutatkozik meg. Egyébként még az se biztos, hogy rossz ez a mentalitás, de viccesnek minden esetre nekem vicces.

Továbbá: tudod, kik gyalázzák meg a szakrális szimbólumokat leginkább? Akik bizniszelnek vele. Pl. a Szent Koronát vagy a magyar nemzeti mítoszokat a vele bizniszelők gyalázzák meg, miközben azt mutatják, hogy ők a kurva nagy magyarok. Akárcsak - ha már itt föntebb előjött a szokásos zsidógyártás (ti,. hoyg mi zsidók lennénk, hiszen azért viccelődünk itten, pedig nem vagyunk azok, bennem pl. egy csöpp zsidóvér nem folyik, sőt még nemzeti érzelmű nevelést kaptam, ráadásul a szocializmus idején, amikor még mindenki Kádár seggében volt) - nagyobb méretekben a legyilkolt zsidók emlékét a holokauszttal bizniszelők gyalázzák meg. (Ill. ők is.)
Szóval nem azzal tartunk valamit tiszteletben, hogy vigyázzállásban, könnyes szemmel patetikusan ripacskodunk. Ez utóbbi inkább a biznisz szerves része.
nekem a Gyalog galopp azért is tetszik, mert tudnak magukon poénkodni az angolok - pedig ha jól tudom, a Monty Python tagjai se zsidók:-)))

famfam 2012.02.14. 17:48:41

@Mj: Kedves Mj, minden elismerésem ezért a mennyiségileg is lebilincselő profi kommentelésért:-)))

Kandabula 2012.02.14. 18:56:33

Tekintettel a kérdéssel kapcsolatos agyhúgykőre, kénytelen vagyok másképp fogalmazni: ezt a tárgyat valaki leejtette, a többiek befostak, nem volt egyetlen tehetséges ötvös, aki rendbe hozta volna, így aztán inkább egy legendát kerítettek köré. (ujember.katolikus.hu/Archivum/2004.08.22/1301.html) Oszt jónapot.

sky.net 2012.02.15. 10:26:10

@famfam:
az nem egy provó képzet hogy??? mee ebaszták ööö oszt azé ööö ferde ... mint a sorunk merazis ferde meeaztis elbaszták mindent elqúrnak itten ezek ..
ez a magyar : elqúró tahó ostoba rohadék elgörbíti még a koronáját is , nem tud rendes kormányt választani , mindenki kizsebeli , leugatja, a malévje meg elszáll a picsába bagóval kitömve ..lopni csak nagy tételben szabad

nyilván sokan provokációnak fogják fel egyből ... még akkoris ha nem az de annak azonosítják saját "világképük" alapján és akkor innen jön rá zsidózás naná nyilván ...ezt azért föl lehet mérni előre nem ???

ismerve a közállapotokat a szadesz mióta tetemcafatozik meg micisapkázik ???

tisztában vagytok a belpolitikai realitásokkal nem ?

amúgy meg
szent tárgyról van szó lehet nem úgy viszonyultak hozzá mi a világunk hétköznapi tárgyaihoz : ja tönkrement kibaszom, megkalapálom , tákolom

- lehet hogy isteni beavatkozásnak vélték az elferdülést vagy mindent ami a koronával történik ... isten módosította mi nem bántjuk

- szent tárgy nem merjük piszkálni

stb persze lehet agyament dolgokat is kitalálni ja persze lehet

famfam 2012.02.15. 10:48:21

@sky.net: Miről beszélsz? Isten módosította??? Nem Isten, hanem szar ládába zárták, azaz baleset történt gondatlanság miatt. És ilyenkor szoktak kitalálni olyasmit hogy isten tette, csak hogy kibújjanak a felelősség alól. Na ez ugyanaz a logika, mint amikor valami gáz van, és rögtön más a bűnös: az oroszok, a törökök, az osztrákok, a kommunisták, a zsidók, a szabadkőművesek, a németek, a svábok, stb. Mi kurvára nem semmiben, soha.
A micisapkázás már vagy húsz éve volt, és Kis János ha jól emlékszem nem a Szent Koronára mondta, hogy az micisapka (vagy pontosabban asszem svájcisapka), hanem hogy tőle akár egy svájcisapkát is lehet imádni, vagy valami hasonló.

Egyébként a liberálisoknak lőttek, már azt se lehet mondani, hogy sajtófölényük lenne, az inga épphogy az ellenkező irányba lengett ki, úgyhogy "nemzetinek" lenni ma már nem lázadás, inkább konformizmus.

Végezetül, de nem utolsó sorban: mindig szeretem, amikor egy ilyen poénkodós írás esetén felhorgadnak a nemzeti érzések. Miközben a jobboldalon óriási kuss van (sőt titkos támogatás) a svájcisapkázásnál jóval szélsőségesebb magyarellenes nézetekről. Mert a széljobboldalon vannak ám keményen magyargyűlölők. Ld. egy régi cikkemet: www.gondola.hu/cikkek/55643
www.gondola.hu/cikkek/55643

A jelenség valós. Nem magányos faszkalapok micisapkáznak, hanem ennek a csoportnak kiadói, folyóiratai, stb. vannak, és tagjai vendégei a Magyar Szigetnek. Ilyenkor hol van a kibaszott nagy magyarság, meg hazafiság, meg szakralitás, meg nemzeti érzés?
Vagy csak attól jó magyar valaki, hogy imádja a nácikat és utálja a zsidókat, de egyébként meg mondhat és írhat és taníthat bármi magyarelleneset?

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2012.02.15. 11:13:43

@sky.net:

Micisapkázni az ég világon senki nem micisapkázott, ezt mindenki elfelejti, aki erre az urban legendre hivatkozik azt alátámasztandó, hogy az SZDSZ mennyire híján volt az alapvető magyarságtudatnak is. (Ami sok esetben valóban így volt.) Kis János csupán azt jegyezte meg, hogy felőle akár micisapka is lehet a címeren - tehát a Szent Koronát nem micisapkázta le -, csak haladjanak már a rengeteg más, sürgősen megoldandó feladattal is.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2012.02.15. 11:23:22

@famfam:

Egyszer egy skinhead kocsma tulaja egy mobilján tárolt Hitler portréval akarta megmutatni nekem, hogy mekkora magyar. (Ugyanazon a helyen egy teljesen beteg hungarista fószer ecsetelte nekem, hogy ő már szagról is megérzi a zsidókat, miközben engem is hungarista lánynak becézve akart udvarolni. Ha tudta volna, hogy anyai ágon zsidó felmenőim vannak, kitörte volna a nyavalya, de én inkább jót kuncogtam magamban, hogy mekkora gyökér.:))
Amúgy nem a láda volt rossz, hanem a kulcs.:P Mellesleg éppen a Szent Korona az, amely szekértáborokon felül állhatna ahelyett, hogy politikai prédává válna: ezeréves államiságunk jelképe, a magyar nemzet sokszínűségének megtestesítője és igencsak viharos történelmünk lenyomata is egyben.

famfam 2012.02.15. 11:27:15

@Mj: Szívesen:-) Megkérdezhetem? Hogy van ennyi energiája? (Nem gúnyolódás, vagy rosszallás, őszinte kíváncsiság:-)
Amúgy a facebookon rajta van?

famfam 2012.02.15. 11:36:31

@Mj: No, ennek a sztorinak én inkább az ellentétpárjával találkoztam sokszor, azaz egy halom embert lezsidóztak, akikről konkrétan tudtam, hogy nem azok még mellékágon se. Asszem erről kéne egyszer posztot írni, hogy miféle zsidógyártás is folyik itten - és ezzel is csökkentik a magyarság létszámát és szellemi erejét:-))))))

Szent Korona: én speciel ennek a tiszteletében nevelkedtem, és már a szocializmus idején amikor is megfigyeltek fiatalon mint nacionalistát és irredentát), is (Bécsből hozott) szentkoronás jelvénnyel járkáltam az ünnepeken, korábban pedig középiskolában koronás címeres emlékérmével a nyakamban, amit egykori csendőrtiszt nevelőmtől kaptam gyerekkoromban, aki nagyapám helyett a nagyapám volt. Viszont ma már a Kossuth címerre szavaznék. És nem azért meg megvettek a zsidók (nem is vagyok olyan értékes:-), hanem mert ez utóbbi jelenti a magyarságot összetartó baloldali nacionalizmust, szemben a magyarságot mindenkor igazi és nem igazi magyarokra osztó, rendi eredetű, Werbőczytől eredő nacionalizmussal. 1848 előtt a jobbágy se volt magyar, akárcsak később a zsidó vagy a "nem úgy gondolkodó".

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2012.02.15. 12:34:02

@famfam:

Igazából akarat kérdése az egész, bár így is nagyon véges az energiám - az időm meg pláne -, például 2 napja rengeteg kommentre kellene válaszolnom az istenveled blogon, de hát ugye munkám is, meg magánéletem is van...
Amúgy igen, direkt névvel és arccal vállalom azt, amit írok, úgyhogy könnyen megtalálható vagyok.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2012.02.15. 12:45:41

@famfam:

Ilyen sztorikban én is bővelkedem - ez a gyakoribb -, meg az is érdekes, hogy egyes hungaristák váltig állítják, hogy Szálasi nem volt örmény eredetű, merthogy az milyen ciki. (Miért lenne az? Csak azért, mert a zsidók konkurenciái voltak a kereskedelem terén? De hát ami kereskedelem, az már eleve gyanús, nem magyar e csoportok szemében. Ami érdekes módon megegyezik az általános magyar nemesi felfogással is.)

Kossuth-címerből is több volt egyébként: volt Szent Koronával ellátott, volt leforduló koronás, volt babérkoszorús-kardos, és volt szimpla címer is - nyilván erre gondolt -, amit '45-49 között és '56-57 között használtak, és amit most is használ - nyilván a köztársaság mint hívószó illusztrációjára - pl. a sajtótájékoztatóin az MSZP.
Egyébként nem értek egyet, éppen azért, mert 1848 után minden, a Kárpát-medencében élő állampolgárt megtestesített ez a jelkép, nemzetiségtől, vallástól, anyanyelvtől, politikai irányultságtól teljesen függetlenül. Éppen ezért alkalmas az univerzalitás betöltésére a megosztás helyett. De persze mi olyan zseniálisan tudunk összekapni a legalapabb jelképeken is - a turultól a kokárdáig -, hogy az sírnivaló.

sky.net 2012.02.15. 18:00:38

@famfam:

nem arról beszélek hogy isten módosította hanem hogy a szent tárggyal történt balesetet , a kor embere , hatalmi elitje stb (az adott korszellemmel a háta mögött) nem biztos hogy úgy értelmezi hogy indeterminisztikus szándékolatlan véletlen, a balfasz őr másnapos volt és rábaszta stb

hanem értelmezHETI (vagyis a feltevés utólagos spekulatív elméletgyártás akart lenni -lehet hogy nem tökéletesen írtam le- amit lehet szarásig művelni ) úgy is hogy ha ez történt isten akaratából történt .. mert ami a szent tárggyal történik ahhoz köze van istennek
vagyis determinált (ergó úgy kell hagyni stb)

közbevetve: ----egyébként a régi temetők is tele vannak ferde kereszttel mert az idő tényező kimozdíthatja őket ... összetákolt katonasítok ezrei álltak ferdén a harctereken stb

nyilván ez feltevés egy múltbeli gondolkodásmódra van visszavetítve ,

de ezek az energetikai meg karma meg ilyen olyan szintén tudományos alapossággal nem ellenőrizhető ,de amúgy logikusan felépíthető magyarázatok is teoretikusak maradnak : előfeltevéseik nem kényszeríthetőek be pl a tudományos racionalizmus elvárt keretei közé se.

de ugyanilyen öntudatlan elvárás : hogy demápedig az én hétköznapi poszmodern stb gondolkodásom keretei között legyen értelmezhető ... és csak az az egy értelme legyen vagy lehet , mert csak ilyen tip értelem van mert nekem ez van

dr. trafik nomac 2012.02.15. 18:08:59

@Mj: "A múltbeli emberek máshogy gondolkodtak, és kizárt volt, hogy egy jöttment akárki, mégha szakértőnek is mondja magát, hozzányúlhasson az ország legféltettebb ereklyéjéhez."

Ugyan mar, ugy tunt ismered a tortenelmet, ez szimpla a badarsag, vissza a sumerekig, nem sokat valtoztak a emberek, a szocialis kornyezet persze igen, de az nem minden. Egyebkent is mitol valtozott volna, ha isten letezne, akkor nincs eveolucio, ha meg van, akkor meg azert nem (ennyi ido alatt).

sky.net 2012.02.15. 18:20:27

@Mj:

jó akkor tetemcafat , és csörgősipka és a fütyülősbarack ...stb egyébként tökmindegy van e valós alapja ha egyszer közbeszéd már tele van ilyesmivel, és az gyűlöletet gerjeszt működik attól hogy nem igaz? naés ? hányan ugranak rá ...sokan na akkor ?
meg másik min 50000 szdsz zsidóval kapcsolatos negatív ezt lopta azt lopta ezt meg azt hazudta tönkrebaszta 1 százaléskosító állítás is , meg persze egy jól tönkrebaszott ország 20 év szoclib/fidesz fostalicskázás után amit nem nehéz észrevenni se

famfam 2012.02.15. 18:28:08

@sky.net: Biztos élt ez a fajta tudat a középkorban, ill. a koraújkorban (ami nálunk még középkor), de sok olyan eset is van, amikor nem szakralizálták az ilyesmit, hanem szimplán balfaszságnak tartották, és meg is lett a méltó büntetése.
Az még szarabb volt, amikor a balfaszság is szakrális jelentést kapott, pl. amikor az inkáknál kivégezték azt, aki akár csak egyet is rosszul lépett a szent táncban:-)))

famfam 2012.02.15. 18:35:19

@Mj: Érdekes, mert Kolozsvári-Borcsa Mihály is örmény származású volt, pedig ő eléggé fasiszta volt.
(Mellesleg az aradi tizenhárom közül kettő.)

Korona, mint összetartozás-jelkép: "hivatalosan", "elvben" így van, mindenki a Szent Korona tagja, de gyakorlatban, a "szittyák" szemében soha nem volt így, és amint látjuk magunk körül, most sincs így, és amit a napi tapasztalás során él meg az ember, az rögzül benne, akár tudatosan, akár tudat alatt.
Kicsit olyan ez, mint a sokat vitatott "besározott" jelképek. Kétségtelen, hogy az Árpád-sávos zászló egyike a legősibb szimbólumainknak (régebbi, mint a Korona), de a nagy többségnek nem ezt jelenti. Ahogyan a horogkereszt se napjelképet, vagy a dharmát, az ötágú csillag sem a püthagoreusok szimbólumát, stb. De hát ez is közhely.

Kandabula 2012.02.15. 23:50:51

A jelképeket illetően nálam a kokárda körüli cirkusz betette a kaput. Nekem már mindegy. Imádom a koronát, a turult, a kokárdát, az alaptörvény asztalát, a Nagymagyarország matricákat, mondjuk az árpádsávot nem. Imádom a hülyeség ilyen töménységét. Imádom, ahogyan ezek a tárgyak megosztják az ország népét. Imádom Svejket. Hanem az az asztal, hát az valami. Múltkor, mikor munkanélküli lányommal az önkormányzat hivatalában a szociális segélyért sorakozva körbeálltuk, hát én levettem előtte a sapkámat. (Viszont almát lányom fejéről nem kellett lelőni.)

Hunor Levente 2012.02.16. 00:26:34

@Mj: Kössön bele a (10000) kommentedbe a rosseb. Én szimplán csak nem olvasom az irományaidat. Nincs is miért.
Ellenben te az enyémet olvastad, aztán mivel nem bírtad elviselni, a gratulációddal személyeskedtél. Holott én tényszerű megállapítást tettem. Az állami jelkép rangjára emelt ósdi ~ 200 éves Himnusz a 21. századi magyarokat holmi istennel traktálja. Ezáltal a vallási elnyomás (egyik) eszköze. Például mert nincs tekintettel a nem istenhívők világnézetére. Mindenkire rendszeresen a naiv és teljességgel abszurd istenes világnézetet kényszeríti. A szövege ráadásul más népeket (mongolt, törököt) gyaláz. De nem fogok neked itt esszét írni a Himnuszról, ugyanis hiába beszélsz az "érdemben belekötésről", amit valamiért annyira preferálsz, amikor az éppen neked nem sikerült. A gratulálás személyeskedés volt, a bullshitezés azon túl legfeljebb konklúzió, a te szubjektív konklúziód. Érdemben nem sikerült hozzászólnod. És ahogy elnézem, soha nem is fog. A gondolkodásodból ugyanis legfeljebb ilyenekre telik:
"Egyébként nem vagyok ügyeletben, mivel nem vagyok orvos."

(Az esetleges további arrogáns megjegyzéseidre nem reagálok.)

Hunor Levente 2012.02.16. 00:28:03

@Moan: Azért elég nyilvánvalóan a keresztény istenről van benne szó.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2012.02.16. 14:47:29

@dr. nomac:

"Ugyan mar, ugy tunt ismered a tortenelmet,"

Tehát mindenki, akinek a tiédtől különböző véleménye van történelmi témában, az nem ismeri a történelmet, akár papírja van róla, akár nem. Szerintem ebbe a témába inkább ne menjünk bele.:)

"ez szimpla a badarsag, vissza a sumerekig, nem sokat valtoztak a emberek, a szocialis kornyezet persze igen, de az nem minden."

Az emberi természet szerintem sem változik, a gondolkodásmód viszont igen. (Próbálj meg röhögni egy akkád viccen.:)) Ha nem így lenne, nem beszélhetnénk a Szent Korona-kultusz kialakulásáról sem, hiszen mindig is statikus ideológiának kellett volna öveznie, mind a mai napig. Ha pedig így lett volna, akkor ma is királyság lenne Magyarország államformája, a többi hozadékról nem is beszélve.

"Egyebkent is mitol valtozott volna, ha isten letezne, akkor nincs eveolucio, ha meg van, akkor meg azert nem (ennyi ido alatt)"

Hogy jön ide Isten meg az Őt egyáltalán nem kizáró evolúció? (Egyébként a viselkedésnek, kultúrának is van evolúciója.) Maga Darwin is hitt egyébként Istenben, máshol már írtam, hogy unitárius volt.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2012.02.16. 14:50:19

@sky.net:

Megpróbálhatnád egy kicsit jobban összeszedni a mondanivalódat és tagolni a kommentedet, sokat segítene nekünk abban, hogy jobban megértsünk.

Ha neked jó, hogy egy szándékos dezinformációra ezrek ugranak, akkor csak terjeszd tovább ahelyett, hogy normális párbeszédre törekszel.:-/

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2012.02.16. 15:03:30

@famfam:

"Érdekes, mert Kolozsvári-Borcsa Mihály is örmény származású volt, pedig ő eléggé fasiszta volt.
(Mellesleg az aradi tizenhárom közül kettő.)"

Szerintem semmit nem jelent, az ember egyéni döntésén alapul végső soron, hogy hajlandó-e ilyen ideológiát követni. Persze ettől még érdekes.

"Korona, mint összetartozás-jelkép: "hivatalosan", "elvben" így van, mindenki a Szent Korona tagja, de gyakorlatban, a "szittyák" szemében soha nem volt így, és amint látjuk magunk körül, most sincs így, és amit a napi tapasztalás során él meg az ember, az rögzül benne, akár tudatosan, akár tudat alatt."

Éppen ezért kellene az elvben meglévő dolgot átültetni a gyakorlatba, hogy ne a rossz példát lássuk magunk körül.

"Kicsit olyan ez, mint a sokat vitatott "besározott" jelképek. Kétségtelen, hogy az Árpád-sávos zászló egyike a legősibb szimbólumainknak (régebbi, mint a Korona), de a nagy többségnek nem ezt jelenti."

Azért nem vennék rá mérget, hogy a nagy többségnek nem ezt jelenti, mert mindig egy hangos, hisztériakeltő kisebbségtől hangos a média, akár a jobbikosok, akár a tőlük rettegők esetéről van szó. Ez a torzító hatás egyébként az internetes felületekre is igaz. (Rengeteg emberrel találkozom a munkám miatt, és ebből kifolyólag nagyon sok ember véleményét is hallottam már egy Árpád-sávos zászló kapcsán: 1000-ből 1 volt, aki a nyilasokra asszociált Árpád utódai helyett.) Egyébként Kolompár Orbánék már kimosták, ergo meg van tisztítva.:)

"Ahogyan a horogkereszt se napjelképet,"

Az Árpád-sávok a címerünkben is benne vannak, szerves részei a magyar identitásnak. A horogkereszt európai pályafutása viszont egyértelműen Hitler "érdeme", amúgy semmi köze se az európai, se a német kultúrához és önazonossághoz.

"vagy a dharmát, az ötágú csillag sem a püthagoreusok szimbólumát, stb. De hát ez is közhely."

Ezek mind nem évszázadok óta természetes nemzeti szimbólumok nálunk.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2012.02.16. 15:33:12

@Hunor Levente:

"Kössön bele a (10000) kommentedbe a rosseb. Én szimplán csak nem olvasom az irományaidat. Nincs is miért."

Tőlem azt csinálsz velük, amit akarsz.

"Ellenben te az enyémet olvastad, aztán mivel nem bírtad elviselni, a gratulációddal személyeskedtél."

Neked pedig el kell fogadnod, hogy ha provokatív mondanivalód van, nem marad visszhang nélkül. Egyébként ez még nagyon messze van a személyeskedéstől, de ha ilyen érzékeny vagy, akkor szerintem egyáltalán ne kommentelj blog.hu-s felületeken, mert előbb-utóbb nagyot sérülsz majd. Jószándékból mondom, komolyan.

"Holott én tényszerű megállapítást tettem."

Te egy véleményt írtál le, amihez természetesen jogod van, pusztán nem árt, ha tudod, hogy a magyarok döntő többsége számára sértő a nemzeti himnuszunk "vallási elnyomásként" való értelmezése. Sőt, a demokrácia két fellegvárában, Nagy-Britanniában és az USÁ-ban is ez a helyzet, a himnuszukban rettenetes elnyomásként benne van Isten, az angolok egyenesen Istent kérik, hogy óvja királyukat, királynőjüket, az amcsik meg egyedül benne bíznak. Szörnyű dolgok ezek, bizony, nem is irigylem az ateistákat. Meg is nézném a reakciókat, ha élőben elkezdesz egy amcsinak ilyennel "érvelni".:)

"Az állami jelkép rangjára emelt ósdi ~ 200 éves Himnusz a 21. századi magyarokat holmi istennel traktálja. Ezáltal a vallási elnyomás (egyik) eszköze. Például mert nincs tekintettel a nem istenhívők világnézetére. Mindenkire rendszeresen a naiv és teljességgel abszurd istenes világnézetet kényszeríti."

Hát igen, és ha még tudnád, hogy hány és hány himnusz teszi még ugyanezt... Valahogy mégsem cserélik le őket, és valahogy az ateista kisebbség is képes elfogadni, hogy nemzeti szimbólumokat nem bántunk. Tényleg, téged nem zavar az a sok templomtorony, a tetején a kereszttel, ami vizuális terror a nem hívők felé?

"A szövege ráadásul más népeket (mongolt, törököt) gyaláz."

Pedig ezek is pusztán tényszerű megállapítások: a mongol rabolt, a török meg vad volt, aki rabigában hajtott el minket. Merthogy a történelmünk nem volt mesedélután: kifosztották és az ország lakosságának elég nagy részét ki is irtották a mongolok, a törökök meg nem túl szelíd módon 150 éven keresztül hódoltatták, fosztogatták és véreztették ki a hazánkat. Ezek tények, és ha ennek örültünk volna, akkor te sem Hunor Levente, hanem Dzsocsi Musztafa lennél.

"De nem fogok neked itt esszét írni a Himnuszról,"

Csak nyugodtan, néha ilyen is kell.:)

"ugyanis hiába beszélsz az "érdemben belekötésről", amit valamiért annyira preferálsz, amikor az éppen neked nem sikerült."

Nem nem sikerült, nem szándékoztam. De mivel voltál olyan kedves, és hiányoltad, tessék, jó olvasást.

"A gratulálás személyeskedés volt, a bullshitezés azon túl legfeljebb konklúzió, a te szubjektív konklúziód. Érdemben nem sikerült hozzászólnod. És ahogy elnézem, soha nem is fog."

Te írtál be ide egy provokációt, viseld a következményeit.

"A gondolkodásodból ugyanis legfeljebb ilyenekre telik:
"Egyébként nem vagyok ügyeletben, mivel nem vagyok orvos.""

Ez egy tényszerű megállapítás volt, gondoltam, a teljesen vaktában tapogatózásodat kicsit behatárolom. De ha nem kell segítség, hát nem kell.:)

"(Az esetleges további arrogáns megjegyzéseidre nem reagálok.)"

A te dolgod. Ettől még a tény tény marad: provokatív kommentet írtál, és nem vagy hajlandó viselni a következményeit.

dr. trafik nomac 2012.02.16. 18:43:24

@Mj: Az emberi természet szerintem sem változik, a gondolkodásmód viszont igen. (Próbálj meg röhögni egy akkád viccen.:))"
Annyira tudtam, hogy ezzel jossz, probalj meg rohogni egy nemet viccen...

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2012.02.16. 23:49:11

@dr. nomac:

Ezt most érdemi válasznak szántad?:-/ Egy német viccen egy ókorihoz képest könnyesre hahotázod magad...

famfam 2012.02.17. 14:16:52

@Mj: Persze, de én arra utaltam, hogy zsenánt örménynek lenni a széljobbon. Ezt furcsálltam.

Nem lehet mesterségesen semmit átültetni, vagy bevezetni egy társadalom tudatába. Nem csak jelképet, semmit. Ezért nem működnek a világjobbító utópiák sem. (Sajnos.) Ehhez hosszan tartó kemény diktatúra kéne, hogy több generáció egymás után szokja a dolgot, de erre ugye nincs se igény, se lehetőség:-)))) Illetve van egy másik út, ami képes társadalmi tudatot létrehozni, ill. azon változtatni: a divat. De az spontán folyamat, olyan, mint egy járvány, még ha ügyes és okos hatalmak képesek is manipulálni vele.

A horogkeresztet a teozófusok "vezették be" az európai kultúrába, áttételesen (a szélsőjobboldali ezotéria révén) onnan vették Hitlerék.

Nemzeti hagyományok: igazad van, de nem véletlen, hogy Németországban sem az ősi porosz-német fekete-fehér-vörös színt használják, hanem 1848 liberális jelképét, a fekete-arany-vöröst nemzeti trikolórként, ahogyan a franciák se rehabilitálták az igen ősi és dicső liliomot (bár a kanadai franciáknál megmaradt, mert ők a forradalom előtt kikerültek a francia szférából), és az osztrákok se használják a kétfejű Habsburg keselyűt, és így tovább.
Továbbá megfigyelhető, hogy az európai történelemben mindig és mindenhol a szélsőjobb nyúl vissza az ősi nemzeti jelképekhez. Ez szinte szabályszerűség. Miáltal is ezek a jelképek ehhez társulnak, mondhatni: elveszítik ártatlanságukat.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2012.02.17. 15:25:50

@famfam:

"Persze, de én arra utaltam, hogy zsenánt örménynek lenni a széljobbon. Ezt furcsálltam."

Maximum németnek/svábnak.

"Nem lehet mesterségesen semmit átültetni, vagy bevezetni egy társadalom tudatába. Nem csak jelképet, semmit. Ezért nem működnek a világjobbító utópiák sem. (Sajnos.)"

Isten mentsen meg minket a társadalommnérnökösködéstől. (Igen, ez nem kötőjeles szó.:P) Épp az a lényeg, hogy az akár egy évezreden keresztül használt, természetes jelképeinkre akarnak fölvinni olyan hiszterizáló, kisajátító mázakat, amelyeket nem kellene.

"Ehhez hosszan tartó kemény diktatúra kéne, hogy több generáció egymás után szokja a dolgot, de erre ugye nincs se igény, se lehetőség:-))))"

De mit kellene megszokni? Azt, hogy a Szent Korona pár évtől eltekintve kb. a kezdetektől a címerünk része volt? Vagy, hogy az Árpád-sávok ugyanígy?

"Illetve van egy másik út, ami képes társadalmi tudatot létrehozni, ill. azon változtatni: a divat. De az spontán folyamat, olyan, mint egy járvány, még ha ügyes és okos hatalmak képesek is manipulálni vele."

Igen: ma a divat a leghatékonyabb és legkárosabb is egyben. Divat turult hordani/turul szobrot állítani, és divat fújolni rá, úgyhogy a meccs még egyáltalán nem lejátszott.

"A horogkeresztet a teozófusok "vezették be" az európai kultúrába, áttételesen (a szélsőjobboldali ezotéria révén) onnan vették Hitlerék."

Hitlerék által lett bevett szimbólum, az egyébként valóban érdekes eredete már nem tartozik ide.

"Nemzeti hagyományok: igazad van, de nem véletlen, hogy Németországban sem az ősi porosz-német fekete-fehér-vörös színt használják, hanem 1848 liberális jelképét, a fekete-arany-vöröst nemzeti trikolórként, ahogyan a franciák se rehabilitálták az igen ősi és dicső liliomot (bár a kanadai franciáknál megmaradt, mert ők a forradalom előtt kikerültek a francia szférából), és az osztrákok se használják a kétfejű Habsburg keselyűt, és így tovább."

Náluk ugyanis a nemzettudat mind 1789/1848 után lett olyan, amilyen, nem függetlenül a girondiak ballib nacionalista polgári nemzettudatától, ami Európa népeit átformálta. A franciák Franciaország születésnapját 1789-re datálják - blődség szerintem, de az ő dolguk -, a német egységmozgalom sem nagyon régebbi 1848-nál, az államiságukat megalapozó Habsburgokkal csúnyán elbánó osztrákok nemzettudata meg még mindig gyermekbetegségektől szenved. (Amúgy sas lesz az, nem keselyű, aminek a karmaiban sarló és kalapács van.:)) Ellentétben velünk, akiknek nem okoz gondot a Szent István-i államra és a Szent Korona-eszmére visszavezetni identitásunkat, ahogy a magyar trikolór is jóval a felvilágosodás előttről ered. (Már II. Mátyás 1608-as koronázásán feltűnt.)

"Továbbá megfigyelhető, hogy az európai történelemben mindig és mindenhol a szélsőjobb nyúl vissza az ősi nemzeti jelképekhez. Ez szinte szabályszerűség. Miáltal is ezek a jelképek ehhez társulnak, mondhatni: elveszítik ártatlanságukat."

Nálunk senki nem nyúlt vissza semmihez: egyszerűen használtuk, ami akkor is évszázadok óta bevett dolog volt. Tehát igazságtalan egy jelképet bűnösnek bélyegezni azért, mert mondjuk 800 évig természetes módon a magyar államot jelképezte, fél évig meg egy hazaáruló rohadék is használta, akinek a szellemi örökösei erre is, meg tévesen Árpádra is emlékezve használják megint.

famfam 2012.02.17. 15:36:14

@Mj: Én egyáltalán nem bélyegzek meg semmit, csak azt mondom, hogy nem véletlen, hogy sokan nem szeretik. És amíg sokan nem szeretik, addig nem is lesz egyik jelkép se az egység szimbóluma.

Egyébként úgy tudom, a trikolór már az Aranybulla szalagján megjelenik, de lehet hogy ez csak urbánus legenda. De akármilyen régi is, 1848-49-hez kötődik, korábban egyike lehetett a több tucat színnek. És a magyar nemzeti egység is a szabadságharcainkhoz kötődik és nem pedig az ún. "Szent István államához", amelyből a magyarság nagy része (a jobbágyság) egészen egyszerűen ki volt rekesztve.

Amúgy megnéztem az az istenveled blogot, de nem láttalak rajta, viszont elég nehezen olvasható (nem olvasóbarát a formája.)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2012.02.17. 18:40:10

@famfam:

Nem rólad beszélek, hanem egy divatos jelenségről, aminek következményeképpen ma politikai hovatartozás kérdése lett az említett jelképek ajnározása/elfogadása/megbélyegzése. (Bár, mint említettem, Kolompár Orbánék tettek egy kísérletet arra, hogy az ő köreikben is újra szalonképessé tegyék az Árpád-sávos zászlót, de ez a kezdeményezés elsikkadt.) Na, én ezt tartom károsnak.

Ez egy urban legend tudtommal ugyanúgy, minthogy '48-as találmány lenne. Több tucat szín helyett már korábban is hagyományos volt a vörös-ezüst párosítás, ehhez jöhetett valamikor a középkor végén, a kora újkorban a zöld.

A magyar államiságot vezetjük vissza Szent Istvánra, aki egységes egésszé formálta a korábban törzsi széttagoltságú fejedelemséget. Ergo, nyugodtan mondhatjuk, hogy a magyar állam ezer éves. Aki pedig a magyar állam polgára, az nyugodtan gondolkodhat ebben az ezeréves egységben anélkül, hogy hungarus tudatra és polgári nemzettudatra osztaná fel az amúgy nemzetiségileg és vallásilag is megosztott ország identitástörténetét. (Tehát itt most sem arról van szó, hogy a történelem folyamán mekkora centrifugális erő feszegette a nemzetet, hanem arról, hogy ma mit meríthetünk bizonyos történelmi jelképekből annak érdekében, hogy egységesek legyünk.)

Jézus passiójának orvosi szemszögből történő leírásánál kommenteltem hosszan, és momentán nem tudom, hogy lesz-e időm valaha egyenként válaszolni nekik, meg azt sem, hogy azóta hány komment érkezett ahhoz a poszthoz.:-/

Misi56 2012.02.17. 19:22:09

@Mj: Tudod- ez az EMESE.

Misi56 2012.02.17. 23:43:45

@Mj: Az én bejegyzésemre ami nem szólt másról csak a magyarok mérhetetlen pesszimizmusáról tudományos blablákat írtál a germanizmusról..stb. Hogy jön ez ide? A Magyart csak azét hangsújoztam, hogy én is vagyok olyan Magyar mint azok akik kiírják a homlokukra, csa én nem véresszájjal hírdetem. Bocs az EMESE nem neked szólt. Egyébként úgy gondolom,hogy egy népet bármelyik is legyen az megtisztelünk azzal.hogy nagybetűvel írjuk a nevét.Talán a magyar nyelvtan szerint is így hejes.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2012.02.18. 14:02:57

@Misi56:

Azért írtam "tudományos blablákat a germanizmusról", mert ha olyannyira magyarnak tartod magad, nem kellene, hogy németes/angolos írásmódtól hemzsegjen az írásod, például akármennyire tisztelünk valamit, csak emiatt nem írjuk nagybetűvel, van rá számtalan más stilisztikai eszköz, hogy nagyrabecsülésünket kifejezzük a tárgy irányába. Egyébként ne haragudj, de a helyesírásod is Schmitt Pál-i módon csapnivaló, úgyhogy kérlek, előbb képezd magad a magyar identitás egyik alapjából, az anyanyelvünkből, és utána mindjárt hitelesebb lesz az az állításod, hogy te magyarabb vagy a magyarnál. (Például: magyar, azért, hangsúlyoztam, hirdetem, helyes.)

Misi56 2012.02.18. 20:01:54

Nem szeretem, ha Smitt Pállal együtt emlegetnek. Megint itt a blabla,ami miatt elsikkad a lényeg.Én egy 56 éves fizikai munkás vagyok, eddig nagyon jól megvoltam a tudásommal. A leírtak miatt( ha emlékszel még rá) nem volt időm jobban képezni magam.Tehát nem jártam egyetemre,főiskolára ,de még gimnáziumba sem. Amit tudok azt az életből tudom. Nem vagok annyira Magyar ahogy Te gondolod. Csak szimplán Magyar vagyok, és engedtessék meg nekem, hogy a tiszteletemet Hazám iránt így is kifejezzem. Az pedig hogy Te mit gondolsz az én hejesírásomról:Magánügy. Soha nem irtam,hogy én magyarabb vagyok a mai magyaroknál, csak azoknál akik fennen hírdetik,( szélsőségek, ultrajobb ..sb)és semmi mást nem tesznek. Én dolgoztam ezért a hazáért a múlt rendszerben is és most is ezt teszem és nem siránkozom.Arról szólt az eredeti hozzászólásom is.Mielőtt elment ebbe a meddő vitába veled a germanizmusról.Ilyen mélységekben engem ez már nem érdekel. Nem vagyok hajlandó,szövegkörnyezetből kiragadott mondatokról,hejesírásról vitatkozni.Egyébként hármas voltam nyelvtanból.Ennek is már 42 éve.A "tudományos" vitát ezennel lezártnak tekintem!Sok szerencsét, és mégtöbb boldogságot kívánok. Ez nekem már mind megvan, az eredeti hozzászólásomban leírtak miatt.Üdv!

sky.net 2012.02.20. 11:29:41

@famfam:

a sos vallások , meg a nem sosak :)

inkább arról írjál hogy mit tudsz a spontán karma "trimmelődés" dinamikájáról ???, ami ugye a személyes és a kollektív sors alakulásának központi eleme ...

pl a világháború karmikus értelmezése mi ?

kereszténység és karma kapcsolatáról ... jézus a bűnök eltörlésével , karmikus folyamatokba avatkozik, mégpedig úgy hogy kiegyenlíti a számlát vagyis trimmeli a karmát

kb mint a buddhizmusban a szent hegy körüli tekergés ami ugye bűnök bocsánatára fut ki , nem ajándék hanem csinálni kell valamit cserébe , de megcsinálható dolgot , jézusnál már elég a hit is

dehát a korona is lehet hogy karma trimmre van ... és akkor érthető az ungarische balsors akit régen tép

famfam 2012.02.20. 14:41:55

@sky.net: Sajnos az a helyzet, hogy én ebben nem hiszek. Illetve annyiban igen, hogy a karmát is a tudat csinálja, így a "kollektív karmát" is a kollektív tudat, de ez nem genetikai dolog, hanem a szocializáció folytán tanuljuk a környezetünktől - ti. hogy mire hogy kell reagálni, miféle sablonválaszaink vannak miféle szituációkra, stb.
És ezek többsége nem jó (még ha néha szép is), rettenetesen káros a magyarságra.
Viszont mesterségesen nem lehet megváltoztatni a kollektív tudatot, az úgy fejlődik, mint egy növény.
Másrészt a bajainknak csak egy része van innen, másik része tőlünk független tényezők függvénye: földrajzi környezet, történelem, geopolitikai erők-terek, stb.

A buddhizmusban nincs szent hegy körüli tekergés, legföljebb Tibetben, már ha a leborulós csúszómászó zarándoklatokra célzol. Bűnök bocsánata sincs, azt erényhalmozásnak hívják, és más mint a kereszténységben. Ahogy a buddhizmusban Isten sincs, a világot senki nem teremtette, az öröktől van és időről-időre megsemmisül magától és újrakeletkezik, sőt még lélek sincs.

balfa 2012.02.21. 19:15:32

@geolog: bartók, józsef attila? ööööö

balfa 2012.02.21. 19:20:57

@Moan: sokan keverik a himnusz és az induló fogalmát. a miénk himnusz (bár valóban lehetne tempósabban játszani, eredetileg is úgy volt, csak trianon utána lassítottak rajta), de pl. az olaszoké induló jellegű. tök más pálya

A Bűn Zsoltja 2012.02.21. 23:47:29

Puzsér: érdekes párhuzam, a "jóleszazúgyis" mentalitásra, tulajdonképpen igazad van.
De csak, hogy tudd, az emberi géntérkép már 2003 óta megvan :)

sky.net 2012.02.22. 09:25:21

@famfam:

pontosan miben nem hiszel és miben hiszel?

a teljes szabad akaratban hiszel ?
vagy a féldeterminált létezésben ?
vagy a teljesen determináltban?
amin belül van a "szabad akaratot is magában foglaló tudat buborék" ami aztán a halállal elpukkan ? ...

pl energiára igaz -és igaz- hogy pl a hőmérséklet különbségek automatice kiegyenlítődnek ... mert ez van és kész stb mást még soha nem tapasztalt senki (vagy hát tudomány számára dokumentálható módon nem)

akkor kiegyenlítődés kiegyensúlyozódás szerű elvileg bármiben lehet az ember minden tevékenysége energetikai folyamat (tetszik vagy nem ez van), tehát alá van vetve fizikai léte természetesen , ha ebből következik a szellemi akkor az is ... tehát a karma törvénynek "elég valószínűek " látszik

szemet szemért ... ez ószövetségi tétel pl

bíróság jog : mérleg tehát valamiféle én független kiegyenlítést akarnak realizálni , valami károsért , társadalmi céllal (már ha nem korrupt és rohadt az egész)

rosszul szocializált a magyar ja persze az és ennyi ? , vagy rossz rendszereket kellett túlélnie pl a habzie-kat , török tatár rákosi rendszert (erőltetett szocializációk ezek ), a kárdár rendszert , és most a globális pénzhatalmit ..állandó védekezés valakik agresszív önzése ellen...így úgy amúgy ... de nem az diktálja a feltételeket aki védekezik

a kailas hegy körüli tekergésre gondoltam ... szóval az himalája tibet buddhista és hindu is szóval "karma tisztítás" ra fut ki gyalogolnak körbe körbe , és akkor mittudomén egy inkarnációs ciklus bűnét lerakja egy kört megy stb

famfam 2012.02.22. 18:03:14

@sky.net: Nem hiszek a szabad akaratban, és nem hiszek a determinációban sem, valahol a kettő közötti átmenetben hiszek. Elhiszem, hogy az ember képes döntéseket hozni, de a döntései mögött ott van egy halom determinált dolog (neveltetés, genetikai adottságok, stb.)

Jó ez a fizikai párhuzam, kicsit közel áll a kognitív tudomány egyik irányzatának, az embodied irányzatnak a felfogásához. Ez utóbbi azt mondja, hogy testi sémák alapján működik az egész emberi gondolkodás, vagyis az emberi test kondíciói, felépítése, stb. alakít ki olyan sémákat, amelyek aztán metaforákként meghatározzák a fogalomalkotást. Ez onnan jutott eszembe, hogy az egyik ilyen alapvető séma a balansz, ami eredetileg a test fizikai egyensúlyát jelentette, majd ez adta a mintáját számos elvont dolognak, így többek között az igazság fogalmának is. (Persze nem csak a balansz ilyen alapvető ősi séma, ott vannak még az út, vagy az erő(hatás), vagy a tartály, és a centrum-periféria sémák is.)

sky.net 2012.02.22. 20:38:41

@famfam:

na várjunk vallásokkal stb foglalkozol minimális spirituális tapasztások nélkül ? csak ismeret ismeret hátán meg ilyen olyan összefüggés amit ez meg az leírt

pusztán tudományos módszertan alapján racionalizált ismeretek stb pályán kívülről...objektíve (milyen röhejes szó ez)

ez az embodied akármi elég korlátoltnak tűnik így ... mert ok és a testi sémák mi alapján mintázódnak ...? kell hozzá naprendszer megfelelő egyensúlyi állapotban, ahol a föld sereg egy holdciklus 28 nap stb

persze nem túl meleg és nem túl hideg klíma meg még vagy 12 más kozmikus paraméter (kb nulla százalékos valószínűséggel állnak együtt úgy hogy az élet lehetőségét adják)

szóval kell hozzá egy kozmikus rend aminek mintázata az ember namost ha a kozmikus rendszer része az ember akkor az a magasabb rendű rendszer kell legyen (teljes rálátásunk nincs is )

...stb és akkor már ott is vagy hogy ember fölött van valami , ha az ember mint mintázat képes személy -ségre akkor amiről lemintázódik (saját képére és hasonlatosságára ) akkor az is személy ? vagy személy fölötti személy

és ez csak logika semmi kinyilatkoztatás rendszer logika és már ott is vagy hogy valami isten képzetet kéne gyártani

ha van egy traktor a földön , vagy akár egy algasejt akkor a traktortól algától komplexebb ezeket a dolgokat részeként tartalmazó ezeket létrehozó komplexebb rendszernek ( alrendszereknek) is léteznie kell úgy magában önszerveződés sincs

önszerveződésnek is van feltétel rendszere ... arra a rendszerre amiben zajlik amit gyakran egyszerűen elfelejtenek mert kezelhetetlen komplexitású folyamatokat kéne leképezni és az meg kurvára nem megy ..nyilván saját korlátaink miatt

famfam 2012.02.22. 21:07:58

@sky.net: Honnan veszed, hogy minimális spirituális tapasztalatok nélkül? Milyen alapon állítasz ilyesmit, amikor semmit mem tudsz rólam?

Az embodied mind teóriának meg sztem inkább nézz utána, aztán kritizáld, mert ez a felszínes hozzáállás. Lakoff-Johnson szerzőpáros.

sky.net 2012.02.23. 11:39:38

@famfam:

honnan veszem ? nem veszem kérdezem , még a kérdőjelet se hagytam le

az hogy semmit se tudok rólad ezt se értem

olvasni tudok ,

"Puzsér Róbert és Farkas Attila Márton (FAM) gondolkodik, beszélget, ironizál, és még titeket is provokál, hogy nehogy belenyugodjatok a világ dolgaiba. Szemeket kinyitni!"

ok ezek után jön a gugli ki az a farkas attila márton ?

" A nevem Farkas Attila Márton. 1965-ben születtem Budapesten. 1996-ban végeztem az ELTE egyiptológiai és kultúrantropológiai szakán,... stb stb ...

nem olyan bonyolult ez

famfam 2012.02.23. 15:02:55

@sky.net: De az olyan belső dolgokról, mint a spiritualitás, nem olvasni a neten.
Meg aztán a neten mindenféle faszságokat is összeirkálnak ám mindenkiről, pl. az egyik szélsőjobboldali csoport letalmudistazsidózott az egyik cikkemért:-)))

sky.net 2012.02.24. 09:03:01

@famfam:

érdeklődési kör szakmai karrier , saját cv saját filmélményekkel kapcsolatos saját vagy saját gyanús sóder egy rádióműsorban stb ezek azért sokat elárulnak arról hogy mi érdekel
hát hogy aztán 7,5 éves korodban megtámadott egy rossz szellem ? és ez hogyan hatott rád , ez az -személyes én viszonyában- mélyen személyes

nyilván mások véleményének cakk pakk ennek nincs értelme , gyakran csak projekciók, pszichés kórképek stb szemétlerakója ... ez a modern média guberálásra szocializál , vagy a szemét autómatikus fogyasztásra

emesh 2012.03.05. 21:59:38

Na ugye. Nálam nagyságrendileg okosabb ember is valami hasonlóról beszél... (akinek egyszer láttam egy könyvét, kívülről, a nevet még fogtam, a címénél elvéreztem...:) A lényeg, hogy Isten, felsőbb hatalom vagy egyetemes intelligencia vagy teremtő szándék vagy énnemtudom építette a játszóteret, mi meg játszhatunk rajta... Azokkal a játékokkal, amik ott vannak. Meg így találhatunk ki új játékokat, de a játszótér és a cucc adott. Sőt a szabályok is. Mi azért sok hülyeségre próbáljuk használni. Véges a készlet is, a hely is körül van kerítve, mi meg közben kicsit sokan is lettünk... lassan teljesen kitöltjük a rendelkezésre álló teret... gáz van... meg hiszti... csak tönkreb... vágjuk az egészet, pedig megmondta az óvónéni, hogy szépen játszunk... van hinta is... állítólag az nagyon menő... aki nem tud hintázni, az gyík... én nem tudok... azért beleültem... x+1-szer. Mindig az lett belőle, hogy pofával estem előre... hát aztán most már inkább nem hintázok... gyík vagyok... nálam sokkal okosabb barátom szerint csupa szakadék hintába ültem, azért van, de biztos van olyan hinta, ami jó lenne nekem... szerintem meg a hinta az hinta. hülye játék... kiszállok.
Amúgy a legmacerásabb mutatvány az életben, eltalálni, hol érek én véget és hol kezdődik Isten. Avagy fordítva...

Cavalcantifan 2012.04.27. 15:38:07

A koronaundor a liberálisok sajátja.. Koronaundor,és szivárványos zászló..Na mindegy,ez a begyemből jött.. A korona nem több,és nem kevesebb, mint az ezer éves államiság folytatólagosságának legfőbb jelképe.. Nem több, nem kevesebb.. Magam is találkoztam már olyan emberrel,akik a Dobogókő szív csakrájának energiáit felvevő,és azt a magyar népre kisugárzó kozmikus antenna legideálisabb vételi szögének nevezte koronánk keresztjének ferdeségét. Diplomás, értelmes ember volt, nem holmi OKJ képzésben kitanult bérsámán. Az én szubjektív véleményem ez,hogy ez a ferde kereszt cool, állat, olyan misztikum,mint a Gyűrűk urában a fehér tenyér, kérdéseket generál,misztikus ködgépként vonja be homállyal népünk történelmét,legalább úgy,mint Kóbor Jancsit a szárazjeges gőzborotva.

szittya-zabla 2012.04.29. 18:45:01

Azoknak a "kôrök"-nek, akik a sipkàval - vagyis az àltaluk annak becézett "Szent Magyar Kiràlyi Korona" ocsmànykodàsaikkal lassan mind ismertebbeké vàlnak.
Ne reméljétek - ti pöcegödör patkànyok, hogy az ilyen nemzetet gyalàzò ocsmànysàgaitok még sokàig megtorlàs nélkül maradnak.
A purgatorium földi kiadàsai màr is be vannak gyùjtva szàmotokra! Van egy két tovàbbi "Breivik" ùr is kéznél, akiknek ti csak szemételhàrìtàsi problémàt jelentetek.
A pofàtlansàgaitokkal most màr végképpen tùl messzire mentetek!!!! Patkàny provokàtorok! Ez, amit ti itt közöltök az nem vélemény, hanem Nemzet taposàs!
Ne hidd te, Magyar Nemzetet folyamatosan gyalàzò kretén, hogy a nicked majd akkor is megvéd ...
Közeleg a sàtàn éjszakàja, amikor ô jönni fog, és összeszedi agybarom zabi gyermekeit a gyehana fütésére szolgàlò tüzelôanyagnak.

gabcigirl 2013.03.25. 14:13:00

Érdekes kérdést boncolgat, komolyan kezd érdekelni, mitől ferde :D

Az meg már más téma, hogy normális országok attól működ(né) nek, hogy megfelelő emberek vannak az élet minden területén.

Na, ez itthon marhára nem így van sajnos :S És amíg nincs így, addig nem old meg semmit, hogy egyesek narkotikus bódulatban révülnek amúgy fontos történelmi emlékeken:S
süti beállítások módosítása