Puzsér Róbert és
Farkas Attila Márton blogja

Puzsér Róbert és Farkas Attila Márton (FAM) társadalmi folyamatokat gyorsító, terápiás jellegű, konfrontatív szellemi workshopot tart az élet legfontosabb kérdéseiről.

APU, FACEBOOK, AKTUÁLIS INFO

Apu, facebook, aktuális info

Csak akkor látszik, ha be vagy jelentkezve a facebookra.

A helyszín az Ellátó ( Kazinczy utca 52/b )
Szerda 18:00
(Ez vátozhat)
Kövesd a Facebookon!!

Várunk az Ellátóban !

18:00–20:00

Ha neked sem volt gyerekszobád!

A helyszín az Ellátó ( Kazinczy utca 52/b )

Címkék

9/11 (1) civilizált (1) férfi (1) indián (1) kékharisnya (1) kereszt (1) korona (1) köztársaság (1) laci (1) legrosszabb (2) magyar (1) marketing (1) náci (1) (2) Oszama (1) Rambo III (1) rendszer (1) sanyi (1) spam (1) szar (1) szex (1) szittya (1) szűzkurva (1) wc (1) zsidó (2) Címkefelhő

Állandó oldalak

Utolsó kommentek

Az Oszama-dosszié

2012.04.04. 09:11 Apu azért iszik, mert Te sírsz!

Puzsér:

Ezek tényleg azt képzelik, hogy elhisszük, hogy Oszama bin Ladent az amerikaiak ölték meg?! Egyrészt mi az, hogy agyonlövik? Miféle jogállam jár el így? Ez inkább Al Capone módszereire emlékeztet. Bíróság elé illett volna állítani, és nyilván ugyanaz lett volna a sztori vége, csak épp a demokrácia példát mutatott volna a barbároknak.

Rendezhették volna a tárgyalást a szövetséges Szaúd-Arábiában is, valahol félúton egy amerikai támaszpont és a Kába-szentély között. Elég hangulatos muszlim színezete lett volna a pernek, a végén pedig úgyis levágták volna a fejét azzal a karddal, ami az ország zászlaján is látható.

Ha azonban úgy döntöttek, hogy kilövik, mint egy szarvast, legalább vitték volna haza a trófeát! Minden kétséget kizáró bizonyítéka lett volna ez annak, hogy New Yorkban nem lehet büntetlenül tornyokat ledönteni. A közszemlére állított holttest minden pedig amerikai vérszomját kielégítette volna. De nem.

image5.jpg

- Mi van Oszamával? – kérdi a világ közvéleménye.
- Hát elkaptuk! – feleli az USA.
- Hol van? – kérdi a világ.
- Lelőttük. Veszélyesen hadonászott. Nem tehettünk mást! Egy kommandósunk élete múlott rajta.
- És hol a holttest? – érdeklődik a nagyvilág.
- Ööö...beleesett a tengerbe. - feleli az USA.
- Miért dobtátok a tengerbe?
- Muszlim szokás szerint. - hangzik a válasz.
- Mióta nem szartok ti a muszlim szokásokra? - kérdi a világ.
- Szenátusi bizottság igazolta a személyazonosságot.
- Hol vannak a bizonyítékok?
- Titkosak. - válaszol az USA.
- Aha. Ez ugyanaz a bizottság, amelyik a Kennedy-gyilkosság bizonyítékait hetvenöt évre titkosította?

image6.jpg

Lássuk, hogy történhetett az eset! A CIA megtudta, hogy Oszama bin Laden hosszantartó, súlyos betegség után elhunyt. Rögtön érezték, hogy nagyon ciki lesz, ha kiderül, hogy a világ urainak első számú ellenségét valami vesebaj vitte el. Ekkor támadhatott az ötlet: "Ha már úgyis halott, miért ne ölhettük volna meg mi? Mi az, hogy ölhettük volna? Meg is öltük! Oscar-díjas forgatókönyvíróink vannak, csak meg kell írniuk a sztorit, azt be kell tanítani a résztvevő osztagnak, és már végre is hajtottuk! Az egyetlen dologtól, ami leleplezhet minket, nem kell tartanunk. Kizárt dolog, hogy a halott Oszama beköszönjön egy videoüzenetben, miszerint: Hello! Megint mi leszünk a hősök, akik megmentették a világot a gonosztól, ezt imádjuk. Ha pedig előkerülne valaki, és azt mondja, hogy hazugság az egész, mert ő tudja, hogy Oszama nem is tűzharcban halt meg, akkor őt beutaljuk pár hónapra Guantanamoba, elszállásoljuk egy kétszer másfél méteres ketrecben, és megkérdezzük tőle, hogy honnan ismeri ilyen jól Oszama bin Ladent?"

Az egyetlen probléma a sztorival, hogy olyan kibaszottul gagyi szar, hogy a Rambo III a Híd a Kwai folyón hozzá képest. Úgy tűnik, hogy mégis jól kalkuláltak. A világ közvéleményének hiszékenységét még sosem sikerült alábecsülniük. Obama kormányzati teljesítményét pedig jól mutatja, hogy a közelgő választás előtt ez a legfőbb érve, amire hivatkozni tud.

image2.jpg

FAM:

Szerencsétlen! Te tényleg elhiszed ezt a röhejes összeesküvéselméletet a sosem volt akcióról? Oszama bin Laden nem halt meg sem veseelégtelenségben, sem a kommandósok golyói által. Oszama bin Laden meg sem született, nincs és soha nem is létezett.

image4.jpg

Az egész Oszama-sztori mindig is ismerős volt valahonnan. 2001-ben valami videószalagon szónokol, aztán eltűnik Afganisztán hegyei között. Az ottani törzsek vezetői nem adják ki, ami ok a háborúra, Afganisztánt megszállják, a tálibokat elzavarják, a régi csatlósok visszatérnek, az amerikaiak meghozzák a szabadságot: a kötelező szakállviselésre kényszerített férfiak megborotválkozhatnak, a nők járhatnak iskolába és beindul a korábban leállt hasiskereskedelem is. De Oszama nem nyugszik. Fel-feltűnöget, és fenyegető videóüzenetei rettegéssel töltik el a békés amerikaiakat. Ez elég is ahhoz, hogy meg lehessen figyelni és be lehessen vinni bárkit az őrszobára, mint terroristagyanús személyt, lehessen zsarolni az európai szövetségeseket, lehessen fegyverkezni a terrorrezsimek ellen és a többi.

Honnan a picsából ilyen ismerős ez az egész? Hát persze! Oszama nem más, mint Goldstein az 1984-ből! Akit Trockijról mintázott Orwell, a Nagy Testvért meg Sztálinról, de igazából virtuális figurák ők, akiket a pártapparátus szakemberei teremtettek. Nyilván egy CIA-ügynök olvasta a klasszikust, majd előállt az ötlettel:

- Főnök úr!
- Mi van?
- Volna egy ötletem!
- Mondjad, fiam!
- Kell egy nagybetűs Ellenség!
- Ezt eddig is tudtuk, hülyegyerek! Valami újat mondjál!
- De én megtaláltam! Tökéletes lesz! Az arabok meg nagyon fogják szeretni. Olvasta az 1984-et?
- Az meg micsoda?
- Híres könyv, film is lett belőle. Mindig előkerül benne egy Goldstein nevű első számú közellenség, aki éppen nyilatkozik a világsajtóban valamit, ami fenyegetés az országra. Őt gyűlöli mindenki, ha ő nem lenne, kifogyna a szusz a népből meg a birodalmi gépezetből. A valóságban persze nincsen semmiféle Goldstein, de mivel szükség van a Gyűlölt Ellenségre, hát az apparátus szakemberei legyártották őt.
- Nem is hülyeség...
- Mondtam én, Főnök úr! Ez a fotó itt még a nyolcvanas években készült. Ez a jóképű mudzsahedin harcos lehetne mondjuk a mi Goldsteinünk, mi meg megmentjük tőle a világot. Ezt zabálni fogják!
- És nem fogunk lebukni?
- Hogy buknánk le, Főnök úr! Az amerikaiak csecsemőkoruk óta mást se néznek, mint ilyen filmeket, úgyhogy nekik ez már a valóság. Akkor buknánk le, ha valami más forgatókönyvet vennénk elő. Meg aztán az eredetit nem olvassa a kutya se. Még maga se ismerte, pedig maga nagyon művelt ember, Főnök úr...

image1k.jpg

Hát valahogy így történhetett. De miért éppen Oszama? Szakképzett terroristák tucatjai ismertek Algériától a Fülöp-szigetekig. Csakhogy ide egy arab kellett, de olyan, aki afganisztáni illetőségű, mivel ezt a két régiót és fogalmat kellett összekötni a fejekben. Az „arab" régóta a „muszlim" szinonimája, Afganisztánt pedig meg kell szállni! Az ügynök nem csak Orwellt olvasta, hanem látta a Rambo III-at is, ahol Stallone még az iszlámisták oldalán lovagolt és nyilazta az oroszokat robbanófejjel Afganisztán vadregényes tájain, mivel az USA akkor még a mudzsahedineket pénzelte a Vörös Hadsereg ellen. Nos, ez idő tájt harcolt az afgán szabadságért az a katona is, akiről az Oszama bin Ladennek elnevezett gyűlöletszemélyt mintázták, s talán épp 1984 tájékán esett el.

Saját fantázia hiányában a terv minden elemét lopták valahonnan. A „nagy dátumot" két helyről szedték össze: 2001 a sci-fi és a filmtörténet nevezetes évszáma Arthur C. Clarke világhírű regényéből, de még inkább Stanley Kubrick filmfeldolgozásából, a 2001 Űrodüsszeiából való. Szeptember 11. pedig az Allende elnök elleni puccs napja, amit Chilében amerikai pénzen hajtott végre Pinochet. Ekkor állnak bosszút Amerika ellenségei. Kommunisták helyett terroristák? Még jobb! Hol vannak már a komcsik?

Azért elég szánalmas hazudozás ez! Orwellt szerte a világon olvassák, egyelőre még nem minden ember amerikai. Klasszikus hiba egy nemzetközi projektet hazai viszonyokból kiindulva létrehozni. Legalább plagizáltak volna valami ismeretlen művet!

image3.jpg

Vélhetőleg ebből lett elege Obamának. Szemben elődjével, akinek a szemében az értelemnek még csak a szikrája se csillant fel, és a tanácsadói is totál hülyék voltak, az új elnök és garnitúrája nagyon cikinek találta az egészet. Érezték, hogy ez gáz. Már nem lehet sokáig húzni, mert a világ kedveli ugyan a sokrészes szappanoperákat, de amikor már nincs fordulat, hamar elunja, és átkapcsol egy másik csatornára. Márpedig az, hogy Oszama feltűnik, aztán eltűnik, egyre unalmasabb. Új szappanopera kell. Talán az is idegesítette Obamát, hogy saját neve és az Ellenségé között csupán egyetlen hang a különbség, ami nem tesz jót a választói tudatalattinak. Így aztán a producer kiadta az ukázt: "Vége a sorozatnak. Lezárni az Oszama-dossziét, méghozzá gyorsan és halkan!"

Csakhogy ezt is ugyanaz a dilettáns garnitúra hajtotta végre. A kommandós akció forgatókönyve a gengszterfilmeké: titokban kinyírni valakit, aztán gyorsan bedobni a hullát a tengerbe. Mint a Billy Bathgate-ben Dutch Schultz Bo Weinberget, csak előtte még lesz egy betoncsizma a lábára, hogy jól merüljön, és máris eltűntnek van nyilvánítva. Képek természetesen készültek a halott terrorvezérről, hisz' a photoshop köztudottan csodákra képes. Kedvencem az a netet bejárt kép, amin Oszamát beteszik a katonák egy koporsóba. Micsoda trehány munka! A főterroristának eladott fantasy-figura hullája vészesen emlékeztetett egy faragott Krisztus-szoborra, amit akár el is emelhettek valahonnan.

image7.jpg

Ebből a buliból - mint általában majd mindegyikből, amit az aktuális szövetségesünk rendez - kicsit mi is kivettük a részünk. A New York palota - Karinthy egykori törzshelye - az Erzsébet körúton a 9-11 szám alatt áll. New York 9/11 a Blaha tőszomszédságában! Ajjaj! Mit fog szólni a mi nagy baráti-testvéri-elvtársi szövetségesünk? Mit csináljunk hirtelenjében? Hát mi mást, mint amit megszoktunk itt, a gyarmatokon: leszedjük a táblát, nem kell házszám arra a kávéházra!

A bejegyzés trackback címe:

https://apu.blog.hu/api/trackback/id/tr924362310

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sultan 2012.04.04. 11:51:22

Nekem van egy fixa ideám, hogy a sok Helyszínelőket, meg a Lie to me-t azért csinálták hogy egy kicsit szintre hozzák az átlag amerikai értelmi szintjét, hogy egy ilyen nyilvánvaló átverést ne higgyenek már el elsőre.Vegyék már észre hogy hazudnak.Az akcióban résztvett tengerészgyalogosokat is véletlen baleset érte.Érdekes.

Styxx 2012.04.04. 13:35:41

Osama él és virul, készül a Csillag Születekre, egy vídia-kemény Batman-szakértő filmkritikust fog parodizálni. Remélem továbbjut.

sanyix 2012.04.04. 14:20:07

az sem biztos hogy osama egyáltalán létezett, lehet hogy egy kitalált figura akit egy színész játszott el... mindenesetre nagyon kapóra jött egy jó kis zsíros mutyiháborúhoz, meg egy pár tömegkontroll törvény keresztülviteléhez.

azabaj 2012.04.04. 14:54:04

És akkor a wtc-ügy az hogy viszonul ehhez a sztorihoz? Arra még térjetek ki lécci kommentben., mert ezekről a dolgokról eddig csak Tiboru blogján értesülhettünk :)

tomwar 2012.04.04. 15:05:54

Hat baratom, reg nevettem ilyen jot!:-)))

oleszt 2012.04.04. 15:26:43

Az én véleményem teljesen ugyanez, de akinek elmondtam lehurrogott, hogy hülye vagyok, és az USA szuper. Pedig honnan ismerjük Oszamát? Hát csak rajtuk keresztül, a nagy támadás óta, és a világ egyetlen más országa és katonai gépezete sem foglalkozott vele. Színjáték volt az egész. Másképp miért tüntették volna el a holtestét? Ha igaz lett volna preparálják, és kiállítják Washingtonban.

ügyfélszolgálatos 2012.04.04. 15:36:06

Puzsérkám te egy nagyon hülye "ember" vagy. Mondjuk ez már a Csillagszületikből is látszott.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2012.04.04. 15:41:14

Én inkább azt gondolom hogy él, és keményen vallatják.

Ehhez előbb meg kellett halnia, hogy ezt megtehessék.
Hisz az arabok ha hallanák hogy kínozzák azonnal lerohannának minden támaszpontot.

L0mpos 2012.04.04. 15:42:36

@azabaj: nagyon egyszerűen. az egymást nyomorba döntő közel-keleti háborúk során emberek tízezrei kényszerültek menekülttáborokba. Itt aztán a lehető legélesebben kirajzolódtak az etnikai-vallási-politikai ellentétek és elég volt odasétálni egy csoport elkeseredett hazáját, és családját vesztett fiatal legényhez valami arab katonai uniformisban és azt mondani nekik: Ahmed, ugye szeretnél segíteni a családodnak? Mi segítünk nektek. Téged ingyen és bérmentve Európába/Amerikába viszünk, ott elvégzed az iskoláidat, talán még dolgozhatsz is, és a családodat is felkaroljuk, cserébe egyszer majd kérni fogunk tőled valamit de ez még ráér. Ahmed tehát tanul, dolgozik, mecsetbe jár. Örül, hogy támogatja a családot és hogy érvényesül. Aztán pár év múlva megjelenik az arab uniformisba öltözött figura és megkéri Ahmedet, hogy törlesszen. Első lépésként kezdjen repülőt vezetni, természetesen ezt is fizetik. A folytatás ismert. Egyébént a gépet eltérítők között nem volt egyetlen Afgán állampolgár sem.
Kérdés: kinek állhatott érdekében Afganisztán gyarmatosítása? olaj-gáz és egyéb erőforrásaik kisajátítása? Hova vándorol az ópium és hasistermesztésből származó illegális haszon? GIYF
Ha kicsit elgondolkozunk, elég könnyen belátható hogy ki járt ezzel az egész történettel a legeslegjobban. És az is, hogy ez egyetlen államnak okozott mérhetetlen szenvedést: Afganisztánnak.
Extra adalék a WTC tornyokra röviddel a támadás előtt kötött csillagászati összegű biztosítás és a tény, hogy a WTC-ben dolgozó 11.000 alkalmazott közül kevesebb mint 4000 ment be aznap dolgozni.
Egyébként ha tényleg a repülők becsapódása miatt omlott le a 2 WTC torony mivel magyarázható az, hogy a két toronytól teljesen független WTC 7-es épület is összeomlott, merthogy a hivatalos indoklás nem csak szerintem röhejes: "A WTC ikertornyok leomlása miatt, lángoló törmelék hullott be az épületbe, ami miatt az épület kigyulladt és összedőlt."
Mindennél beszédesebb a tény, hogy a tornyok összeomlásakor a becsapódás feletti szintek szabadesésben zuhantak a talajra, mindenféle ellenállás nélkül...

L0mpos 2012.04.04. 15:45:58

Ja, és hogy a dolgok elébe menjek: nem, nem vagyok elborult összeesküvés-elméletek megszállotja csak kifejezetten bosszant amikor hülyének néznek.

sanyix 2012.04.04. 15:51:09

hát igen, a tornyok összedőlése még kicsit hihető, bár elég gyenge lábakon áll, és sok véletlen egybeesés, de a wtc7 magyarázata az egy vicc, azt épeszű ember nem hiszi el, annyira nevetséges és nonszensz, egy vígjátékba elmenne...

herut 2012.04.04. 16:37:05

Te Obama elődjével és tanácsadóival alliterálsz,ha érted mit szeretnék ezzel mondani.Maradj a kaptafánál!Ez az írás elég szar.Ez is alliterál veled.

L0mpos 2012.04.04. 16:43:22

@tiboru: én meg koptatom itt a becses ujj ízületeimet mikor ez le vagyon írva.... sájsze!

dukeekud 2012.04.04. 16:58:46

Tegyuk fol, hogy Oszama letezo ember volt, akit aztan az amcsik megoltek. Akkor viszont az Amerikai allam megis miben kulonbozik a sima terroristaktol ? Akik kulonbozo okokbol embereket olnek. Mert itt az tortent, hogy par amerikai atment, egy idegen orszagba, ahol egy hazban embereket oltek, a terroristak pont ugyanezt szoktak csinalni. A kulonbseget csak a hirekben latom. Van amikor azt mondjak, a hos katonak megoltek 20 terroristat, maskor meg, azt mondjak az aljas, mocskos terroristak artatlanokat oltek.

That'sMyBike 2012.04.04. 17:11:49

Ez az egész csak a Birodalom építésről szól. Régen a rómaiak csinálták, most meg az amcsik. Nincs új a történelmi-Nap alatt,sem. Bár a Római Birodalomban annyiból egyszerűbb volt a helyzet, hogy a HÓDÍTÓ nem szégyenlősködött, mert mindeni tudta, hogy ő az és persze a meghódított számára is világos volt a leosztás. Ma meg ezt valamiért kínosnak érzik.

SpockCooper · http://spockcooper.blog.hu 2012.10.26. 14:48:16

Én azt kérdezem, ha Osama sosem létezett, akkor kb. mennyi ember kellett hozzá, hogy azt a látszatot fenntartásk, hogy mégis. Ide tartoznak a videóüzenetek, azok a missziók, amik arra irányultak, hogy elfogják valamilyen szerintetek kreált intel alapján. Ha egy titkot nagyon sok ember tud, akkor reális elképzelés, hogy az sokáig titok marad?
Elég sokáig tartott megtalálni és megölni, ez eléggé lecsökkenti a dolog elrettentő erejét. Afganisztánból meg marhára nincsenek elkergetve a tálibok, vannak eredmények persze, bonyolult a helyzet. Én nem látom be, miért kellett volna, hogy élve fogják el. Osama helyében ti megadtátok volna magatokat?
süti beállítások módosítása