Puzsér Róbert és
Farkas Attila Márton blogja

Puzsér Róbert és Farkas Attila Márton (FAM) társadalmi folyamatokat gyorsító, terápiás jellegű, konfrontatív szellemi workshopot tart az élet legfontosabb kérdéseiről.

APU, FACEBOOK, AKTUÁLIS INFO

Apu, facebook, aktuális info

Csak akkor látszik, ha be vagy jelentkezve a facebookra.

A helyszín az Ellátó ( Kazinczy utca 52/b )
Szerda 18:00
(Ez vátozhat)
Kövesd a Facebookon!!

Várunk az Ellátóban !

18:00–20:00

Ha neked sem volt gyerekszobád!

A helyszín az Ellátó ( Kazinczy utca 52/b )

Címkék

9/11 (1) civilizált (1) férfi (1) indián (1) kékharisnya (1) kereszt (1) korona (1) köztársaság (1) laci (1) legrosszabb (2) magyar (1) marketing (1) náci (1) (2) Oszama (1) Rambo III (1) rendszer (1) sanyi (1) spam (1) szar (1) szex (1) szittya (1) szűzkurva (1) wc (1) zsidó (2) Címkefelhő

Állandó oldalak

Utolsó kommentek

A III. Magyar Köztársaság tíz legsötétebb pillanata

2012.04.16. 09:00 Apu azért iszik, mert Te sírsz!

Igen nagy fába vágtuk a fejszénket, amikor a rendszerváltás utáni Magyarország tíz legocsmányabb eseményét próbáltuk rangsorolni, hiszen a Harmadik Köztársaság teljes története nem más, mint ocsmány pillanatok feszes sorozata. Gyalázatos volt a kikiáltása, annak körülményei éppúgy, mint két évtizedes vegetálása, és ahhoz méltó minapi kimúlása. Egy húsz év alatt felhalmozódott szarkupacból nagyon nehéz kiválasztani a tíz legundorítóbb kuladarabot, már csak azért is, mert azok – természetüknek megfelelően – egymáshoz tapadva képeznek szerves egységet. Minden disznóság összefügg minden disznósággal, minden gazemberség oka vagy következménye egy másik gazemberségnek.

Munkánkat némileg megkönnyítette, hogy momentumokat, eseményeket, ügyeket, és nem hosszan tartó folyamatokat kellett kiválasztanunk. Így kapásból elsiklunk Magyarország eladósítása, kiárusítása, széthordása, a társadalom szétzüllesztése és a kultúra felszámolása felett. Ezek csak áttételesen, egy-egy jelentős eseményhez kötődve jelenhetnek meg listánkon. Továbbá a lista nem csak mocskossági, de kínossági, cikiségi rangsor is. Hosszú vitáink után született meg az alábbi lista, mely egyúttal a Harmadik Köztársaság húsz évének tíz legjellemzőbb, legemblematikusabb pillanata is.

10. helyezés: 2012 - Schmitt Pál doktorija

Különösebben nem kell magyarázni ezt az eseményt, publicisztikák áradata született róla. Annyit azért érdemes megemlíteni, hogy a köztársasági elnöki székbe beültetett írástudatlan sportdiplomata a rendszerváltást megelőzően is mindent megcsinált, amit mondtak neki, mindent aláírt, amit elétettek. Így az államszocialista MOB főtitkáraként aláírásával járult hozzá ahhoz, hogy - szemben a lenézett románokkal - Magyarország a Szovjetunió engedelmes csatlósaként bojkottálta a los angelesi olimpiát, és a magyar sportolóknak - akiknek köztudottan mindig is nagy jótevője volt - aranyérem helyett egy nagy vörös lófasz jusson a seggükbe. 

imageAk.jpg

Miért a tizedik ez a sokak által világbotránynak kikiáltott ügy? Mert alapvetően pitiáner, főleg a többihez képest. Inkább szimbolikus, mintsem jelentős. Mindenesetre, bár a Fidesz - amikor a köztársasági elnöki székbe ültette - ugyanúgy nem tudhatott Schmitt kamudoktorijáról, mint a magyar társadalom, nagy elégtételt érzünk, hogy az első számú közjogi intézményt ezzel a marionettbohóccal meggyalázó Orbán végre megehette, amit főzött.

9. helyezés: 2006 - a szlovák terroristákkal való riogatás

2006 márciusában Gyurcsány bejelentette, hogy szlovák terroristák a választási nagygyűléseken robbantásokat terveznek a „magyarországi helyzet destabilizálására”. Ezért aztán a március 15-i ünneplést elképesztő rendőri készültség mellett tartották meg: kordont emeltek, ahova csak a kormány által meghívott embereket engedték be, a Nemzeti Múzeum tetején mesterlövészek pásztázták az utcákat. Gyurcsány viszont kisiskolásokkal vette körül magát, biztos, ami biztos, ha tényleg robbantanak, magával visz közülük párat a halálba. (Nehéz nem asszociálni Stephen King regényére, a Holtsávra, ahol a gátlástalan és hatalomvágyó Greg Stillson választási gyűlésén emel maga elé egy gyereket, amikor a főhős rálő.) Ugyanígy az április elsejére és másodára bejelentett nagygyűléseket is hatalmas rendőri jelenlét mellett, keringő helikopterek társaságában tartották meg. A nyilvánvaló cél a Fidesz nagygyűlésének megakadályozása volt, ami sikerült is. Később, az őszi önkormányzati választási kampány idején is előjöttek a terrorveszéllyel a szeptember 23-i, Hősök terére tervezett nagygyűlés megakadályozására, amely gyűlését aztán a Fidesz az időközben kitört zavargások miatt nem tartotta meg.

image9.jpg

Ki látott már szlovák terroristát?! A szlovák terrorszervezet nyilvánvalóan kifejezetten a 2006 március 15-i rendezvények széjjelzilálására létesült, hiszen korábbi akciójuk nem volt. A magyar hatóságok gyors és határozott intézkedéssorozatától azonban alighanem annyira visszarettentek, hogy azonnal feloszlottak, lévén azóta se csaptak le sehol. A szánalmas hazudozás ötletét nyilván az évekkel korábbi alvilági leszámolássorozat, ezen belül is az Aranykéz utcai robbantás adhatta, mivel akkor merült fel, hogy az elkövetők szlovákok lehettek.

8. helyezés: 1998 - a megfigyelési ügy

Orbán 1998-as hatalomrakerülését követően hirtelen azzal vádolta meg elődje, Horn Gyula kormányát, hogy huszonhét fideszes parlamenti képviselőt a titkosszolgálatok bevonásával közpénzből, törvénytelenül figyeltetett meg. A vád csak annyira volt súlyos, mint a Watergate-ügyben, amibe maga trükkös Dick is belebukott, úgyhogy elég nagy port kavart a bejelentés. A fél ország azt várta, hogy most lesz vége az MSZP-nek egyszer és mindenkorra, de a bizonyítékok csak késtek és késtek, mígnem az egész ügy annyira elsikkadt, hogy két Happy End Kft.-zés és egy Ezüsthajózás között se került már szóba.

image8.jpg

Nyilvánvaló, hogy a Fidesz egy gátlástalan hazugsággal rágalmazta meg politikai ellenfelét, annyira ész nélkül, amennyire csak az a hülyegyerek viselkedik, aki másfél órás sorbanállás után végre bejut a Vidámparkba, és azt hiszi, hogy itt bent már mindent lehet. A hatalmi mámor és az agyatlan gátlástalanság bizarr megnyilvánulása volt ez az eset, ami semmiképpen sem volt jó antré a fiatal kormányfő részéről.

7. helyezés: 1990 - a taxisblokád

A III. Magyar Köztársaság gyermekkora, az „első szabadon választott parlament, első szabadon választott kormánya” túllépve hatáskörét, diktatórikusan benzinárat próbált emelni, aminek következtében több ezer taxis és fuvarozó három kerek napra CB rádiójukon megszerveződve, pillanatok alatt megbénította Budapest és számos vidéki város közlekedését. Ez alatt a három nap alatt csak mentők, tűzoltók, és a kivonulóban lévő szovjet csapatok közlekedhettek, de a főváros egyes hídjain még gyalogosan se lehetett átmenni. A tüntetésnek persze csak az ürügye volt a korábbinál nem is sokkal magasabb új benzinár. Valójában az ellenzékbe került SZDSZ próbálta ezzel a puccsal megbuktatni az MDF vezette kormányt, ami azért is gyalázatos, mert később ez a párt lett minden törvényes(!) utcai megmozdulás első számú ellensége, ("A bölcs magyar ember nem tüntet, nem sztrájkol a megszorítások ellen, mert tudja, hogy ez az ország hosszabb távú érdeke.", "A politika helye nem az utcán van, hanem a Parlamentben." stb.)

image7k.jpg

Persze a kormány se volt a helyzet magaslatán, például nem nagyon hitte el, hogy ő a kormány, ezért karizmátlan volt ahhoz, hogy rendet csináljon, és a hidat elálló taxikat a Dunába tolja, továbbá az akkori belügyér, a néhai Horváth Balázs nem kissé bebaszva küldte haza a rendre hivatkozva a taxisok ellen az utcára vonuló kormánypárti tüntetőket, miközben majdnem kizuhant a parlament ablakából. Ha valami jól kifejezi nemcsak az ország, hanem az Antall-kormány állapotát is, akkor ez a pillanat mindenképp.

6. helyezés: 2002 - Medgyessy Péter, a D-209-es ügynök

2002 nyarán, hivatalba lépése után alig három héttel a Magyar Nemzet egy dokumentum alapján nyilvánosságra hozta, hogy a magyar miniszterelnök SZT (szigorúan titkos) tiszt volt, ami valahogy kimaradt az önéletrajzából. Nyilván nem érdekli az ország népét, hogy a választás során kire bízza a kormányt. Medgyessy először tagadott, aztán pedig azzal védekezett, hogy kémelhárítóként az ország érdekében tevékenykedett, főleg gazdasági területen, így többek között neki is köszönhető volt, hogy - szembeszállva a Szovjetunióval(!!!) -, Magyarországot felvették az IMF-be. Medgyessy úgy érvelt, mint Talleyrand, aki ugyebár minden rendszert és uralkodót kiszolgált, és amikor ezt valaki szemére vetette, azzal vágott vissza, hogy ő nem holmi királyokat, császárokat vagy kormányokat, hanem mindvégig Franciaországot szolgálta. Medgyessy, aki ugyebár francia műveltséggel bír, nyilván innen vette a riposzt ötletét, miközben SZT-tisztként nyilvánvalóan inkább a kollégáiról jelentett a szovjeteknek. Az SZDSZ először pattogni kezdett, hogy eddig és nem tovább, ők azonnal kilépnek a kormányból, ha Medgyessy nem mond le, aztán természetesen maradtak a jó akolmelegben mint addig és azóta oly sokszor.

image6.jpg

Jellemző, hogy a joviális alkalmatlanságával az ország bizalmát kivívó miniszterelnöknek mégsem emiatt kellett távoznia, de még csak azért sem, mert egyedüli miniszterelnökként teljesítette a választási ígéreteit, amivel csődbe vitte az országot, hanem azért, mert saját tanácsadója, az akkori ifjúsági és sportminiszter egy óvatlan pillanatban hátba döfte.

5. helyezés: 2004 - népszavazás a magyar állampolgárságról

Nem kétséges, hogy a trianoni országfeldarabolás a mohácsi vésszel, a berni döntővel és Friderikusz Sándor show-műsoraival együtt nagyon sokáig a magyar történelem legnagyobb csapásai közt fog szerepelni. Máig két részre osztja a társadalmat: azokra, akiknek fájó és tátongó seb, és azokra, akik szerint akinek fáj, az nyilas. Trianon után bő húsz évig délibábosan visszacsinálni próbáltuk, majd negyven évig letagadni, hogy megtörtént. Ez egy kis Don-kanyarral és szovjet megszállással fűszerezve nem a legjobb alap arra, hogy egészséges viszonyulást alakítsunk ki a határokon túli magyarok kérdésével kapcsolatban.

image555.jpg

Ami ez után történt, az csupán annyi volt, hogy ezeket a szégyenletes érzéseket a pártpolitika szintjére emelték. Az addig ismert megoszlás immáron így szólt: akinek nem fáj, az MSZP-s, aki irredenta, az Fideszes, aki pedig románozik, az maga Gyurcsány Ferenc. Igaz, ő ebben sem kispályás, mindjárt 23 milliót vert rá az egyszeri kocsmai románozóra. Idézni mégsem őt, hanem a Parlamentbe többször is SZDSZ-es színekben bejutott MSZP-s képviselőt, Kuncze Gábort érdemes igazán, aki a szocialistákhoz hasonlóan felelőtlen és a magyarok közé éket verő eseményként nyilatkozott a népszavazásról. Amely népszavazás egyébként - az igenek hajszálnyi fölényével -  eredménytelen volt, és ezzel sajnos a legőszintébben fejezte ki a kérdéshez való valós magyarországi viszonyulást.A rendszerváltás után a baloldal inkább csak kussolt, a jobboldal pedig a saját hasznát nézve haknizni járt Erdélybe, hogy ott egy-egy megszólalásával ártson egy kicsit az ottani magyaroknak, majd elégedetten hazautazzon. Közben a tapló kádárista polgár pártállástól függetlenül románozta le a hozzánk tévedő erdélyi magyarokat, csak hogy végre megtanulják, milyen is az itt magyarnak lenni. Ebbe a szellemi posványba dobta be az akkor már mindenkinek kínos Magyarok Világszövetsége a követ, hogy népszavazáson döntsenek a magyar állampolgárok arról, hogy ezt a kivételesen értékes állampolgári címet megkaphatják-e az egyszer ettől már megfosztottak vagy leszármazottaik.

4. helyezés: 2000 - az olajszőkítési ügy vége

1991 és 1999 (!) között tüzelőolajból némi kotyvasztással (ferrocénnel való színesítéssel, ún. „szőkítéssel”) dízelolajnak kinéző üzemanyagot állítottak elő és adtak el tömegével, hazavágva ezzel az autókat és az államot egyaránt. Az olajszőkítés a III. Köztársaság legnagyobb biznisze volt: többszázmilliárd forinttal kurtította meg az államkasszát. A bulit követően mintegy 4300 bűncselekmény (hamisítás, csempészet, vámorgazdaság) bizonyítéka látott napvilágot. A perbe fogott 340 vádlott többségét börtönbüntetésre ítélték, de a főbűnösöket természetesen máig nem találják.

image4.jpg

Nos, ezt próbálta Pallag László, kisgazda parlamenti képviselő felgöngyölíteni, és az általa vezetett parlamenti vizsgálóbizottság úgy találta, hogy három(!) parlamenti párt valamint számos magas rangú politikus és rendőrtiszt volt bűnrészes az olajszőkítésben. A sztori menete innentől (is) kísértetiesen emlékeztet a hetvenes évekbeli olasz maffiafilmek forgatókönyveire: a képviselőt, Pallagot beperelték, meghurcolták, és örülhetett, hogy megúszta ép bőrrel. Rosszabbul járt az egyik nyomozótiszt, bizonyos Karancsi százados, akit nemcsak meghurcoltak és kirúgtak, de jól el is vertek.

3. helyezés: 1994 - az MSZP-SZDSZ koalíció

Minden rossz forrása, a III. Köztársaság ősbűne. A radikális liberális párt, amely a rendszerváltás idején az antikommunizmus legfőbb zászlóhordozója volt, 1994-ben hirtelen koalícióra lépett az ősellenséggel. Miért? Mert beszartak Csurka István dolgozatától és belemenekültek az MSZP-vel a Demokratikus Chartába a "barna eső" és Király B. Izabella három skinhead unokaöccse elől, másszóval a holokausztsérültségük győzött minden antibolsevizmusuk fölött. Emellett logikus magyarázat, hogy hasonló gazdasági elképzeléseik voltak, mint a szocialisták(!)nak, azaz mindketten neoliberális vadkapitalisták voltak a protekcionista erős államot óhajtó jobboldallal szemben.

image3.jpg

Közvélemény-kutatók felmérése szerint a rendszerváltó SZDSZ szavazóinak száma kb. harmadára esett vissza a koalíció hatására, az elpártolt szavazók jelentős része nagyon hamar a MIÉP-nél keresett vigasztalást öblös hangú komcsi-kurvaanyázás formájában.

2. helyezés: 2006 – az őszödi beszéd

Gyurcsány Ferenc 2006 május 26-án, egy hónappal a választási győzelem után az MSZP frakció zárt balatonőszödi ülésén, záróbeszédében, amelyben a bevezetendő reformok mellett érvelt mondta el mára legendává nemesült sorait, miszerint: „Elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon. Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet. (…) Jöttek páran, akik nem szarakodtak azon, hogy a megyei önkormányzatban lesz-e majd helyük, vagy nem, hanem megértették, hogy másról szól ez a kurva ország.” A fél évvel később, rejtélyes körülmények közt kiszivárgott beszédből kiderült, hogy Gyurcsány és fél tucat haverja a választások előtt nem csak az EU, a Parlament és az ország népe elől titkolták el a költségvetési hiány és az államadósság mértékét, hanem saját frakciójuk elől is. Az MSZP önérzetesnek nem mondható képviselői mindezt kedélyesen hallgatták jókat röhögcsélve Gyurcsány poénjain, majd megtapsolva a szónokot.

image2.jpg

A balliberális értelmiség az őszödi beszédet aztán igazságbeszédként, a politika megújulásának ígéreteként próbálta az arra kapható pár ezer nyugdíjasnak eladni. Nem zavarta őket, hogy Gyurcsány csakis a választás megnyerése után és akkor is csupán saját frakciója előtt lett töredelmesen őszinte. Mindenesetre az őszödi beszéd zavargásokba torkolló tüntetésekhez, és a hazai szélsőjobb addig sosem tapasztalt megerősödéséhez vezetett, de ennek köszönhető a Fidesz 2010-es kétharmados győzelme is.

1. helyezés: 2006 – a rendőrattak

Mint ismeretes, 2006 október 23-án, a REBISZ emberei azonosító jelzés nélkül levadásztak mindenkit, aki arra járt. Agyba-főbe verték, gumilövedékkel kilőtték a szemét, könnygázzal fojtogatták. A rendőrök még a környékbeli szórakozóhelyekre is bementek áldozatok után kutatni. Mindezt azután, hogy a kormány közcélú hirdetések garmadájában hívta ki az utcára, közös ünneplésre az ország polgárait. Mintha azért hívnék valakit vendégségbe, hogy fejbe basszam a borosüveggel a vacsorán. Arról nem is szólva, milyen irritáló, ha a saját adónkból vernek meg minket. Az már csak hab volt a tortán, hogy a később a főpolgármestertől Pro Urbe díjat átvevő Gergényi rendőrkapitány nem ismerte fel a jelzés nélküli támadók által használt és a monitoron premier plánban látszó "vipera" nevű tiltott fegyvert.

image1.jpg

Miért ez az esemény nyerte el listánk első helyét? Mert a III. Köztársaság szégyenteljes húsz évének ez volt méltó betetőzése, és egyben vége is.

Mindehhez még annyit tehetünk hozzá, hogy jelképes, ahogyan Orbán Viktor egy tollvonással eltörölte a "köztársaság" megnevezést, és Magyarországra változtatta az ország hivatalos nevét. Jelenleg már nem beszélhetünk a III. Köztársaságról, inkább az azt követő természetes bonapartizmusról. Schmitt doktorija tulajdonképp a szimbolikus befejezés, a tényleges már 2006 őszén lezajlott. 

A bejegyzés trackback címe:

https://apu.blog.hu/api/trackback/id/tr484447313

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Száz forint a forró lángos, mihez értesz, Áder János? 2012.04.16. 14:26:28

Áder János életrajza: íme egy újabb elvtelen csinovnyik, aki a Párt iránti elkötelezettsége mellé semmilyen szakmai eredményt nem tud felmutatni. “Áder Jánosnak nincs semmiféle jelentős tudományos, kulturális, üzleti vagy akár sportteljesítménye,...

Trackback: A svájci kórházak paciensei besárgultak az irigységtől 2012.04.16. 14:06:13

Nem tudom mit iratott fel magának a Szócska, de a felesleget szivesen átveszem, ütős anyag lehet. Szócska: Magyarország irigylésre méltóan halad az egészségügyi rendszer újjászervezésével Világgazdaság A fenti cikkben idézett kijelentés mindenképpen al...

Trackback: Viktor, rúgjatok csak bele Magyarországba! 2012.04.16. 12:40:45

Mi a köztársasági elnök szerepe? Hogyan lehet porig alázni Magyarország lakosait? Maradt-e egy csöppnyi jóérzés is a FIDESZ vezetőiben?  Áder vagy Kövér lesz az köztársasági elnök? Sok kérdés, ráadásul szomorú kérdések. Azonban az utolsó talán nem...

Trackback: A kormány 2013-tól adókötelessé tenné az adókat is 2012.04.16. 12:37:58

Egy friss kormánypárti előterjesztés értelmében 2013. január 1-től megadóztatnák az adókat is.- Ennek oka, hogy a mintegy 2478 adónemből és különböző járulékból befolyó összegek rendszerezése, átláthatóvá tétele, illetve már azok egyszerű összeadása, m...

Trackback: Kalapjával tarháló koldusként ábrázolja Orbánt egy cartoonstock oldal 2012.04.16. 11:26:34

Most akkor ki miatt is van rossz híre Magyarországnak? Ki miatt kell szégyenkezni külföldön, ha magyarok vagyunk? A képet Marian Kamensky rajzolta, a drága miniszterelnökünkről készült karikatúra akár 1850×1550 pixeles méretben is letölthető, a mé...

Trackback: Orbán feje csúnyán eltorzult az elmúlt 20 év alatt 2012.04.16. 11:22:17

Hogyan lett a huszonéves, a diktatúra ellen lázadó srácból hatalommániás, acsarkodó diktátor? Az ilyen volt – ilyen lett fotó nem tudja a választ, csak a kiinduló állapotot és a végeredményt mutatja. (Kép: esbalogh.typepad.com)   Update 04. 09-én...

Trackback: Pitbull vagy palotapincsi költözik a Sándor-palotába? 2012.04.16. 11:20:55

Harapni vagy pitizni fog az új köztársasági elnök, akinek az alaptörvény őrzése és megvédése lesz a dolga? Pitbullt vagy pincsit választ Orbán a feladatra? Az [origo] értesülései szerint Orbánék már egy héttel Schmitt lemondása után, vagyis április 6-á...

Trackback: Államfő - a politikai karrier csúcsa vagy mélypontja? 2012.04.16. 10:43:53

Ma - 2012 -ben - a köztársasági elnöki pozíció egy politikus életének csúcsa vagy mélypontja? „Az új államfőnek pártok és pártérdekek felett álló, köztiszteletben álló és megkérdőjelezhetetlen tekintélyű közéleti személyiségnek kell lennie” – mondta O...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kM 2012.04.16. 10:22:28

+1, előkelő helyen: rejtélyes, szuperszervezett cigánygyilkosságok.

Stoney Hill Billy 2012.04.16. 10:24:52

Magyarország Alaptörvénye
Alapvetés B) cikk (2):
Magyarország államformája köztársaság.

aeidennis 2012.04.16. 10:27:56

Tanuljuk már meg végre, hogy ez a második köztársaság! A károlyi féle káosz NÉPKÖZTÁRSASÁG volt. Ha azt beleszémoljátok, akkor számoljátok bele a kádár-félét is.

legitimista.blog.hu/2011/05/10/alapfoku_matek_koztarsasagpartiak_szamara

Sultan 2012.04.16. 10:41:48

Úgy érzem hogy ebben a listában egyetértettetek.
De azért meghallgattam volna a vitát közben...:)

+1-Posta-bank ügy(bankkonszolidáció)
+1-Kulcsár-ügy
+1-PPP-autópályák

barli 2012.04.16. 10:43:36

Bocs de nekem mindenki gyurcsányista alapból, aki harmadikköztársaságozik. Nem tehetek róla. A nyurga szemüveges tehet róla.
Nekem még mindíg a "rendszerváltás óta" kifejezés a legkifejezöbb (hiába na is történt meg ugye).

nósumifan 2012.04.16. 10:43:39

Enyhén elfogult a felsorolás.
Vagy provokatív?

A teljesség igénye nélkül:
+ privatizáció
+ kárpótlási törvény
+ szovjet-magyar kereskedelem felszámolása
+ az összes párt céghálózata (pártfinanszírozás)

+ alkotmány szétverése
+ magán-nyugdíjpénztárak államosítása
+ MALÉV-csőd
+ Simicska - Joszip Tot - Kaya Ibrahim
+ MOL-részvények
+ közjogi méltóságok kinevezése és bebetonozása az elmúlt két évben
+ a legújabb választási törvény
+ médiatörvény
+ bírósági törvény
+ orbán és gyurcsány saját cégbirodalma
+ IMF-EU tárgyalási stílus

Ami ezek után történik, az már nem a III. Köztársaság történetéhez tartozik, hanem utóéletéhez.
Ide vezettek a fentiek.
Pártszimpátiától függetlenül...

barli 2012.04.16. 10:44:38

+Almássy Kornél ügy

B. Bíró 2012.04.16. 10:44:50

Az 5-höz.
A kórház privatizációt a Fidesz találta ki, ő hozott róla törvényt, és túlnyomórészt fideszes önkormányzatok éltek vele. A TB természetesen nem lett volna maszek, ahogyan Szlovákiában sem az. Megjegyzem Chile mellé olyan nem szar esni...
A több tucat ön- és közveszélyes elmebeteg az utcán toposz természetesen hazugság.

És igen, hogy a másik oldal felé is mondjak valamit: természetesen Magyarország ma is köztársaság.

barli 2012.04.16. 10:45:32

@barli: akarom mondani "hiába nem is történt meg ugye"

Wilfridur 2012.04.16. 10:48:56

Tocsik-ügy

1998-99. Maffia-robbantások, merénylet-kísérletek (Fenyővel)

Göncz Árpád, 1992.okt.23.

Neocon 2012.04.16. 10:55:12

Ritka fos iras. Az, hogy elfogult meg rendben lenne (elvegre sajat lista), de az indoklasok kb. annyi tajekozottsagrol tesznek tanubizonysagot, mint amennyi egy kecskenek van.

Psi Holo · http://psiholo.blogspot.com 2012.04.16. 10:55:28

Az Orbán-Torgyán Kormány kimaradt, mikor Vitya először nem hazudott, amikor minden kétségen kívül megígérte, Torgyánnal nem köt koalíciót.

mikerbiker 2012.04.16. 11:00:32

Szerintem meg bekaphatja az összes brutálértelmes kukacoskodó fasz! Ami itt szerepel az kb. télleg a top 10. De innentől meg szubjektív minden, mert mindenkinek más fáj jobban. PL: én hozzátenném még az utóbbi 25év privatizációit és állami építkezéseit....mer ebben aztán kibaszott nagy volt az egyetértés...

dr. mesterséges színezék 2012.04.16. 11:06:02

Ez ám a társadalmi evolúció: III. Köztársaságból IV. Birodalom! Hogy utóbbi a Bolondok Királyságát jelenti, most nem lényeges momentum

dr. mesterséges színezék 2012.04.16. 11:07:10

@mikerbiker: Jaja, ha a közbeszerzés egy momentum volna, és nem egy (megállíthatatlan) folyamat, dobogós lehetne.

driopios 2012.04.16. 11:07:13

Világ Narancsblogjai Egyesüljetek

Mária 2012.04.16. 11:09:39

Hol van a MANYUP-pénzek lenyúlása?

Hol van a Postabank botrány utáni Fideszes "konszolidálása"?

Hol van a Kulcsár Attila-botrány és a sikkasztó Fideszes felmentése?

Hol van az Ezüsthajó-botrány?

Hol van a 2010 óta tartó folyamatos leminősítés-cunami?

Hol van az, hogy Orbán egy érettségizett, szakképzetlen picsát nevezett ki a Fejlesztési Csúcsminisztérium élére?

Hol van Bajnai folyamatos megrágalmazása és lejáratása?

Hol vana vizitdíj, a tandíj és a

Hol van a 2010-es hazugságkampány?

Hol van a "fülkeforradalom" szómágiája?

Hol van a Fidesz-kommunikáció folyamatos szélsőjobb felé tolódása?

Hol van a nem létező "középosztály" URALKODÓ osztállyá nyilvánítása egy demokratikus berendezkedésű uniós tagállamban?

Hol van a Békemenet költségterve és könyvelése?

Hol van a "lengyel testvérek" ideutaztatásának költségvetése és könyvelése?

Hol van az Erzsébet-utalvány inflációgerjesztő pénzhelyettesítő eszközzé alakítása?

Hol van a közmunkások minimálbér alatti bérért rabszolgaként bérbeadása?

Hol van a szakszervezetek és egyéb érdekképviseleti szerveződések ellehetetlenítése? (Orbán: nem kellenek érdekképviseletek, mert a munkavállalókat is az állam képviseli.)

Hol van az egykulcsos adó gazdaságot lassító hatása?

Hol van Matolcsy "unortodox" gazdaságpolitikájának tragédiája?

Hol vannak a "Ne azt figyeljék, amit mondok..." típusú országlejárató trükközések, manipulációk és hazugságok?

Hol van az EU-törvények folyamatos megsértése?

Hol vannak az Oroszországba, Kínába és az Emirátusokba szervezett pénzkunyeráló körutak?

Hol vannak a fideszes képviselők jogtalanul felvett költségtérítései?

Hol van Szájerné hatalomba ültetése?

Hol van a magyar nép folyamatos szégyenkezése a Fidesz vállalhatatlanul dilettáns kormányzati munkája miatt?

...

...

...

hmmmovo 2012.04.16. 11:09:48

ez a 2006-os dolog kurva nagy ferdítés. valóban balfaszok voltak a rendőrök is, de ne sajnáljuk már annyira az utcakövekkel dobálózó, gyujtogató csőcseléket, akik között persze biztos volt jó pár ártatlan hülye...

dr. mesterséges színezék 2012.04.16. 11:10:17

@Neocon: Azokkal az indokolásokkal nincs semmi gond, illetve ha mégis, akkor elmondhatjuk, hogy vagy minden rendben ment itt az elmúlt 20 évben, vagy minden csak magától történt, véletlenszerűen.

Kutchek (törölt) 2012.04.16. 11:13:38

@Mária: "Schmitt doktorija tulajdonképp a szimbolikus befejezés, a tényleges már 2006 őszén lezajlott."

Amiket írtál az már egy új történet...

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.04.16. 11:14:13

1, SP ügy.
2, 2006 ősz (beszéd, tv székház, attack stb).
3, Privatizáció.

Az SP ügyön kívüli mai cselekmények egyenlőre még nem átláthatóak egyenlőre, így változhat a sorrend.

Azért meg erőlködhettél volna, hogy legalább ne érződjön a fizettet hirdetés hatás.

dr. mesterséges színezék 2012.04.16. 11:15:15

@hmmmovo: Igen, az a 2006. okt. 23. bárki meséli, neuralgikus pont, lévén mindenki elmondhajta, hogy "de hát a 2. (vagy éppen 3.) oldal is..." És igen, annál is inkább megérdemli a 20 év vezető helyét, mert minden oldalról nyüzögtek benne a férge.

Viszont a legtökéletesebb féregséget akkor is a maffiaszerű összezárással dolgozó mutatta fel, ha Orbán sunyin választott helyszínt, Fletó pedig dörzsölte a kezét, hogy "ettől talán tényleg megunják, és hazamennek".
Rendőri oldalról mindenki védhetetlen.

Aszteroida-bányász metal énekes (törölt) · http://csakjotakarok.blog.hu/ 2012.04.16. 11:15:52

Remek poszt, az első háromba nem lehet belekötni. A haters gonna hate, sok az ostoba bértroll, sötöbö már most hatványozottan igaznak bizonyul természetesen.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.04.16. 11:16:02

@Mária: "Hol van a Fidesz-kommunikáció folyamatos szélsőjobb felé tolódása?"
Mi a szélsőjobbos kommunikáció?

dr. mesterséges színezék 2012.04.16. 11:19:18

@Mária: Mindez benne van abban a részben, ahol az taglalja, hogy ez már nem köztársaság.

Persze az igaz, hogy az egész megérni egy 0. pontot, mint Asimov 3 robottörvényéből a 4., ami a 0.

béla a görög (törölt) 2012.04.16. 11:20:18

ezek nagy része politikai hiszti.

MANYUP államosítás
államosítás
Visszamenő törvénykezés
alkotmánybírósági buli
új alkotmány
a hatalmi ágak és fékek rendszerének szétcseszése
Korrupció
privatizáció (részben)

ezek érdekesek egy demokráciában az állampolgár számára

dr. mesterséges színezék 2012.04.16. 11:21:44

@vladys73 - Nem, a FIDESZ nem jobboldali: A titokzatos oligarcházásról szóló okosságokat akár Csurka vagy Szentmihályi-Szabó is írhatta volne - talán tényleg ők írták, és Viktorék Magyar Fórum szemelvényekből élnek mostanság.

okossan 2012.04.16. 11:24:50

Nincs a világon elfogulatlan komment, csak gyönyörű haj.

sötéthülye.tahóbarom 2012.04.16. 11:24:51

"Mint ismeretes, 2006 október 23-án, a REBISZ emberei azonosító jelzés nélkül levadásztak mindenkit, aki arra járt. Agyba-főbe verték, gumilövedékkel kilőtték a szemét, könnygázzal fojtogatták."

khm. ez azert kurvara nem igy volt. az a helyzet, hogy ha egy rakas hulye nekiall autokat meg szekhazakat gyujtogatni, kockakovet hajigalni, meg ugy altalaban szetverni a belvarost, akkor semmilyen rendorseg nem teheti meg, hogy csendben elmegy kavezni. es hat evvel kesobb meg mindig a rendorseget baszogatni ezert, hat az is felferne egy szegyenlistara.

hab a tortan, hogy ha valoban igy tortent volna, az sem artott volna annyit az orszagnak, mint a mondjuk a visszamenloeges torvenyek vagy szajerne privat birosaga.

qwertzu 2012.04.16. 11:26:03

@Mária: Hol vannak az olvasni tudó kommentelők?

A cím:
"A III. Magyar Köztársaság tíz legsötétebb pillanata"

A befejezés:
Jelenleg már nem beszélhetünk a III. "Köztársaságról, inkább az azt követő természetes bonapartizmusról."

"Hol van Bajnai folyamatos megrágalmazása és lejáratása?"
Azért ilyen köteles beszéd, meg 23 millió román, meg Orbán veri a feleségét szintű dolgokat ne keverjünk már ide.

Malachi 2012.04.16. 11:26:45

ha a sorrenddel nem is feltétlenül értek egyet, de igazán nem tudnék belekötni a felsorolásba, viszont bántóan egyoldalú és sajnos sokat gyengít rajta az, ahogy a 2006-os zavargásokra adott kapkodó - egyébként jogos - rendőri intézkedést tálalja. kár érte.

Uva 2012.04.16. 11:26:48

hé haver, kihagytad azt, amikor orbánék elloptak 3000 milliárdnyi manyup lóvét, tönkrebaszták végérvényesen a malévot és közben írtak ipaden egy új alkotmányt.

Kivlov 2012.04.16. 11:28:26

Első helyen egyértelműen a 3. pont áll. Utána jön a Pufajka Gyula min.elnökké választása. A dobogóra fér még holtversenyben a D209es meg Öszöd.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2012.04.16. 11:28:38

Érdekes, hogy székházgyújtogatással egybekötött hídra-barikádót-emelős játék kimaradt. Hmmm...

A Taxis blokádot nem hiszem, hogy az SzDSz szervezte volna. A fityiszesek is nagyon támogatták a blokádozókat. Ilyen alapon tehát a fityisz is meg akarta megdönteni az MDF kormányt. ;)

A D-209 meg azért gáz, mert addig csak a III/3-asokat "utáltuk". Majd kiderült, hogy Medgyessy III/2-es volt, akkor hirtelen elkezdtük "juj-de-nagyon-utálni" a III/2-eseket is.

conmorientes 2012.04.16. 11:29:21

Kicsit elfogult.... De sebaj, régóta látom az indexen a fejlődési irányt.....
Így nézegetve és végigondolva az elmúlt 22 évet kevés az a top 10. inkább top 100. kellene.

dr. mesterséges színezék 2012.04.16. 11:29:31

@vladys73 - Nem, a FIDESZ nem jobboldali: Azokat lehet ezzel tenyérből etetni - meg a szélsőbalt persze, de nem új, hogy a két vég összeér.

Malachi 2012.04.16. 11:31:16

ja, a schmitt ügyet meg simán lehetne azonosítani a rendkívüli tévébeszéddel. azzal, amit soron kívül szerveztek neki, a közszolgálati tévében, főműsoridőben, azért, hogy egy gerinctelen "újságíró" támogatásával negyed óráig szemrebbenés nélkül és szégyentelenül hazudhasson az ország szemébe pál. az a mozzanat azért legalább top 5-ös nálam. ott csúcsosodott ki minden, amit utálok a jelenlegi rendszerben.

kalandfereg 2012.04.16. 11:31:21

Jó ez az írás is.

Az egészségügy privatizálása, mint eredendő főbűn, szerintem ugyan nem teljesen jogos, de abban biztosak lehetünk, hogy ahogy az MSZP-SZDSZ csinálta volna, úgy az lett volna. Elég, ha a magánnyugdíjpénztárakat nézzük, amik funkcionálhattak volna épkézláb ötletként, mégse tették, aztán most végképp el lettek baszva, jó kis magyaros életpályamodellt megvalósítva.

+ Ez a szlogen mekkora már, hogy "Apu azért iszik, mert te sírsz!" :DDDDD

fidesz = házmesterek pártja 2012.04.16. 11:34:24

A blog.hu eddigi leggyalázatosabb, leggusztustalanabb posztjáért viszont ez a poszt is versenybe szállhat...
(pl. vajon miért maradt ki, hogy a demokrácia szemenköpése volt, mikor a "nemnáci" (bár náci eszméket hirdető) jobbik bekerült a parlamentbe?

A 2006-os "rendőrattak" meg... hát amiatt csak egy szarházi, anarchista csúszó-mászó reklamálhat.

sárkányfő 2012.04.16. 11:35:36

A lista egyes pontjaival nem értek egyet.

Ami hiányzik biztosan:

- Fidesz-MSZP nagykolaíció az állambizonsági múlt eltörlésére, a spiclik falazására.
- A demokrácia tökön szúrása, a magyar demokrácia elárulása 2010-től.
- Simicska lenyúlt egy komplett minisztériumot, és a közbeszerzések jó részét.
- Bajnait többszörös gyilkosságal mocskolja a fidesz egész médiagépezete.
- Pozsgay Imre és más diktatúra-kollaboránsok közéleti rehabilitálása.
- Manyup zsarolás-rablás-elverés
- A jogállam szétverése
- Korrupció-segítő törvénykezés

dr. mesterséges színezék 2012.04.16. 11:35:44

@TrueY: "A Taxis blokádot nem hiszem, hogy az SzDSz szervezte volna."

22 éve próbálom elhinni, hogy politikai rászervezés nélkül mehet ilyesmi, de 22 éve nem volt ilyesmire példa, ami volt, az egy hídfoglalásban, vagy székházi automatafosztogatásban csúcsosodott ki, pedig ma már a modibltelefon természetesebb cucc, mint a cébérádió, haragból és frusztrációból pedig messze-messze több akad, mint akkortájt.

Szóval nálam ezen a ponton megfordul a bizonyítási kényszer.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.04.16. 11:36:04

@plagi madár, az al kotmányt aláiro álamfö:
Én még nem hallottam tőlük Németország éltetését, se a német himnusz éneklését.

fidesz = házmesterek pártja 2012.04.16. 11:36:08

@TrueY: no igen... a III/2 inkább azoknak fájt, akik kívülről próbálták (és próbálják) rombolni az országot.
Szóval roppan szánalmas ez a blog, a szerzőjével együtt.

banci43 2012.04.16. 11:36:17

@Mária: kedves Mária! Mintha én sorolhattam volna fel.

Sultan 2012.04.16. 11:37:31

+A pártfinanszírozás is kínosan hiányzik a listából.

+Simicska a Közgép tulajdonosa

Ébresztő magyar, elég volt, ne tűrd a diktatúrát! 2012.04.16. 11:38:00

A fidesz banda a szocikon szocializálódott, ugyan olyanok csak "okosabbak", sunyibbak, ravaszabbak, gőgösebbek, pofátlanabbak, jellemtelenebbek, álszentebbek példaképeiknél.

Miért vennél állampapírt, államkötvényt?
Ez a banda mindent megtehet, mi a garancia a pénzedre, hogy nem veszik el ha úgy tartja a kedvük?

Készülj a májusi tüntetésekre, itt az idő mert ez az ország többet érdemel!

ORBÁN BANDA TAKARODJ!

banci43 2012.04.16. 11:38:39

"Apu" sötét vagy, mint az éjszaka!!

fidesz = házmesterek pártja 2012.04.16. 11:39:09

@vladys73 - Nem, a FIDESZ nem jobboldali: le se tagadhatnád, hogy egyike vagy zsebnyilasainknak. Még magyarul sem értesz. :D

dr. mesterséges színezék 2012.04.16. 11:39:43

@plagi madár, az al kotmányt aláiro álamfö: "A 2006-os "rendőrattak" meg... hát amiatt csak egy szarházi, anarchista csúszó-mászó reklamálhat"

Egy frászt. Korrekt rendőrök korrekt rendőri intézkedése ellen egy büdös szót nem szólnék - még akkor sem, ha közben vér és szem folyik -, pedig anarchiához a legtöbb közöm akkor volt, amikor 25 éve Aurorát hallgattam pár órán keresztül.

hattyú 2012.04.16. 11:40:47

Érdekes rangsor, bár a valósághoz semmi köze nincs, de tökéletesen tükrözi egy mai, átlag magyar állampolgár, paranoid értékrendjét.

Demszky 2012.04.16. 11:40:55

A legnagyobb gusztustalanság a 3. helyen álló SZDSZ - MSZP összeborulása, ezt tenném az első helyre. Szerencsére a mocskos SZDSZ-nek vége, remélem az MSZP is hamarosan 1% alá esik. A DK és az LMP pedig nem tényező.

VT22 2012.04.16. 11:43:11

+1 2004. december A magyar állam saját nemzete ellen kampányol a kettős állampolgársági népszavazás alatt. A legsötétebb hazaárulás a gyurcsány-kormány részéről.

musi 2012.04.16. 11:43:48

a poszt írója egyértelműen egy csökött agyú jobbos, ilyen idióták mért kerülnek ki az index-re?

dr. mesterséges színezék 2012.04.16. 11:44:01

@Demszky: Ezzel azt akarod mondani, hogy félted a gusztustalansági verseny fideszes rekordkísérleteit a többi párttól? Ne izgulj, most utcahosszal vezetnek a fijúk!

fidesz = házmesterek pártja 2012.04.16. 11:44:13

@dr. mesterseges szinezek: kíváncsi lennék, te mit csináltál volna a helyükben! És akkor említhetem Mártíriusz képviselő "urat", amint tudatosan, provokative szembeszállt a munkájukat végző rendőrökkel, majd amikor végre, érdemeinek megfelelően fejbebaszták, akkor olyan "súlyos" sérüléseket szenvedett, hogy fontosabbnak tartotta, hogy az újságírókhoz vonuljon panaszkodni, mint azt, hogy orvoshoz forduljon a rettentő sebesülésével. Nem beszélve a soronkövetkező parlamenti jelenéséről... :DDD

fidesz = házmesterek pártja 2012.04.16. 11:45:14

@vladys73 - Nem, a FIDESZ nem jobboldali: te meg magyarázd el nekem, hogy miért szégyellitek a náci jelzőt! Hiszen a nagy szellemi elődötök volt a német náci párt!

dr. mesterséges színezék 2012.04.16. 11:45:16

@vladys73 - Nem, a FIDESZ nem jobboldali: Történetesen pont annyira nemzeti és pont annyira szocialista, mint bimbózása idején az német anyacég.

bukszindeksz 2012.04.16. 11:45:26

Jó a lista, de azért legyünk őszinték: 2006-ban nem azokat verték a rendőrök, akik ünnepelni mentek. Hanem leginkább azokat, akik autókat, kukákat, épületeket gyújtogattak. Akinek a Király utcánál felgyújtották a kis Polskiját, az vajon veterán autó rajongó volt, vagy csak erre volt pénze? Ő vajon hányat rúgott volna a "bátor", arcát kendővel eltakaró köcsögbe? Ezekből volt 3-400 az utcán, őket próbálták kiszedni a tömegből. Hadd legyek én is szubjektív: nem kaptak eleget ezek a "forradalmárok". Tüntetni szabad, sőt kell is, de zavargásokat szítani bűncselekmény, az ilyenek pártfogolni, forradalmárnak nevezni pedig szánalmas.

Demszky 2012.04.16. 11:45:51

@dr. mesterseges szinezek: Nem féltem, mert a fidesz még a szabadmadarasok tevékenységét is túlhaladja.

Squid 2012.04.16. 11:46:02

A 3. Magyar Köztársaság Legsötétebb pillanata 1 azaz egy darab név:

Orbán Viktor

Ennyi

johevi 2012.04.16. 11:46:17

Mind jogos, de valahogyan kínosan fideszmentes a lista, max SP súrolja. 1-2 helyet az megérne, ami itt folyik az elmúlt 2 évben demokráciagyalázás és hatalombebetonozás címén.

sárkányfő 2012.04.16. 11:49:50

A 2006-os zavargások kapcsán érdekes, hogy a fideszesek szerint hagyni kellett volna hogy egész Budapestet felgyújtsák...

Orbán és hívei kétszínűségéről pedig csak annyit, hogy az alábbi képen az látszik, ahogy Orbán felavat egy "szemkilövető", sőt "gyilkos" politikus szobrát:

kdnp.hu/files/imagecache/hirek_felo_lapos/rrszobor.jpg

Ronald Reagan 1969-ben, még kormányzóként tüntető egyetemisták laposra verését rendelte el. "A megyei seriffség vaddisznósöréttel lőtte az egyik közeli épület tetején ülő fiatalokat, emiatt egy ember meghalt, egy pedig megvakult. A kormányzó ezután kihirdette a városban a szükségállapotot, kivezényelte a Nemzeti Gárdát, százakat tartóztattak le."

Tehát Orbán szerint ha Gyurcsány a gyújtogató, törő-zúzó zavargókat teszi helyre az terrorizmus, ha Ronald Reagan szétveret tüntető egyetemistákat (de úgy, hogy egy ember bele is hal), az szobrot érdemel Budapesten...

dr. mesterséges színezék 2012.04.16. 11:52:33

@plagi madár, az al kotmányt aláiro álamfö: Nem érdekel sem Mártíriusz, sem a részegen höbörgő tökönlövöttek.
A szomszéd utcákban ok nélkül demonstratíve elvertek, az n-verziójú (értsd: max. 1 igaz, és n-1 hazugság) rendőri vallomás mellett igazságszolgáltatás nélkül maradók érdekelnek, lévén bármikor lehetek egy közülük.

- o -

Ha jól emlékszem, angol volt az a bíró, aki egy rendőri túlkapás kivizsgálásakor kb. így szólt a jardhoz:
"Ebben az országban egyedül a rendőrnek adatik meg a jog, hogy erőszakot alkalmazzon egy másik állampolgárral szemben. Én most nem bűnöst keresek, hanem ki szeretném deríteni, hogy ön kiérdemli-e ezt a jogot".
Sajnálom, nagyon sajnálom, hogy nálunk még legalább 400 évig nyírni kell ahhoz a füvet, hogy egy bíró eljusson majd eddig.

dr. mesterséges színezék 2012.04.16. 11:54:20

@vladys73 - Nem, a FIDESZ nem jobboldali: "Mi bennük a szocialista?"

Minden, ami antikapitlaista, minden, ami "antimilliárdosista".
Már ha a szocialistát eredeti jelentésében, és nem eltorzult magyarságában értjük.

sunavadász 2012.04.16. 11:54:24

Szerintem elég lett volna ez a lista:

1. - 10000000. : SzDSz + MSzP

dr. mesterséges színezék 2012.04.16. 11:56:16

@egyfarkú: "ó a lista, de azért legyünk őszinték: 2006-ban nem azokat verték a rendőrök, akik ünnepelni mentek. Hanem leginkább azokat, akik autókat, kukákat, épületeket gyújtogattak."

Ezzel a "leginkábbal" voltál a legőszintébb - sajnos.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.04.16. 11:56:50

@dr. mesterseges szinezek: "antikapitlaista" A legtöbb szélsőséges eszme antikapitalista.
"antimilliárdosista" Itt konkrét példát tudnál mondani?

Transylvanianmixedgrill 2012.04.16. 11:57:08

Jó kis relativizáló válogatás, "véletlenül" arra a napra időzítve, amikor kiderült, hogy Simicska zsebében van a Közgép is...

barli 2012.04.16. 11:58:53

@sárkányfő:
szerintem bármely országban szétkapták volna a fövárost, ha egy helyi öszödi beszéd után nem mondott volna le a miniszterelnök/elnök/kancellár.
Lehet mondani, hogy nem kellett volna gyújtogatni meg dobálózni, de egy normális helyen nem is lett volna rá szükség.
A gyurcsány meg nem nagy államférfi, hanem egy idióta, aki nemcsak azt nem látja, hogy mi az ország érdeke, de azt sem, hogy mi a saját és a pártja érdeke.

dr. mesterséges színezék 2012.04.16. 12:00:53

@vladys73 - Nem, a FIDESZ nem jobboldali: Egy konkrét példa Gyurcsány ilyetén oldalának emlegetése, a másik Bajnaié, és általában a "milliárdoskormányé". Ők azért is az igazi példák, mert fidesz közeledése is tetten érhető a milliárdoskormány bonmórol le nem mopndásban.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.04.16. 12:01:51

@barli: Az is hozzátartozik, hogy ilyen esetben van rendőri túlkapás. Sajnos nem lettek megbüntetve a tettesek, hanem politikai ügy lett az egészből, így pedig soha sem lesz rendesen helyén kezelve a dolog.

jozicsenko 2012.04.16. 12:02:13

hi!

Bocs, de 2004-ben a 23 millió román nyugdíjas jött minket kifosztani: ekkor ugyan kettő népszavazás volt, de nekem nem a kórházas rész maradt meg, hanem a másik...
(vagyis hogy ne legyenek magyar állampolgárok a határontúliak, mert kifosztják a csirkefarhátraktárakat)

Emiksz 2012.04.16. 12:02:19

Kubatov listája nem balhé? Az valahogy elsikkadt, pedig szerintem van akkora botrány, mint az öszödi beszéd.

Heremóka 2012.04.16. 12:02:42

Gratulálok, jó írás!

dr. mesterséges színezék 2012.04.16. 12:04:06

@Transylvanianmixedgrill: Azért tényleg jussatok el a végéig.

Az, akinek arról a mondatról, hogy "Jelenleg már nem beszélhetünk a III. Köztársaságról, inkább az azt követő természetes bonapartizmusról." Simlicska takarása jut az eszébe, nagy rojalista lehet.

Sultan 2012.04.16. 12:08:27

A 22 évből (mert a Schmitt-ügy idei) 1,5 pontot írtatok a Fidesz számlájára. Ha arányaiban nézzük, akkor legalább 2-3 kolisszális botrány az ő saruk is.

hammer 2012.04.16. 12:08:36

@Mária: Ezek az ügyek csak a te gyűlölettől terhelt fantáziavilágodban léteznek. Bajnait pl. nem kell rágalmazni. Anélkül is tudja mindenki, hogy egy sz@rházi tolvaj :)

kifordított nagyanyó 2012.04.16. 12:10:45

Azért az az mszp-szdsz koalíció épp,hogy csak kikapott 98-ban,mert ugye sohasemhazudok viktor megígérte,hogy torgyánnalsohasem de aztán mégis.

medve2 2012.04.16. 12:11:20

Összességében egyetértek az összeállítással. Köszönöm.

bircaember maxval · http://hurramilliomosleszek.co.nr 2012.04.16. 12:13:50

@aeidennis:

Ne a nevet nézd, hanem a tartalmat. Így az első népköztársaság valóban minősíthető első köztársaságnak.

kifordított nagyanyó 2012.04.16. 12:13:53

Az olajszőkítési ügynek tényleg vége?Mert sokan vannak szabadon akiknek nem kéne.

dr. mesterséges színezék 2012.04.16. 12:15:17

@kifordított nagyanyó: Ha nem lenne vége úgy, hogy szabadlábon vannak, nem is érdemelné meg a listatagságot.

Ugyandehogy (törölt) 2012.04.16. 12:15:46

@Mária: hogy hol?
itt, Magyarországon...

dr. mesterséges színezék 2012.04.16. 12:16:19

@hammer: A Fideszt nem kell gyűlölni ahhoz, hogy egy ilyen listát összerittyentse az ember: elég nyomon követni.

sárkányfő 2012.04.16. 12:16:44

@barli: te viccelsz ugye. tehát ha egy ország vezetője hazudik, és ez kiderül, akkor jogosan lehet élő emberekre rágyújtani egy épületet? meg lehet öklömnyi kövekkel dobálni rendőröket? ugye nem gondolod komolyan?

egyébként akár megérted a csőcselék tombolását akár nem, egy állanak kötelessége fenntartani a rendet, megvédeni a közrendet, polgárai életét és vagyonát. más országokban is bevetnek ilyenkor rendőri erőszakot, és több helyen emiatt már haltak meg emberek is, nem csak Amerikában.

megjegyzem Orbán megzsarolt és kirabolt 3 millió embert, és senkinek sem görbült a haj szála sem.... beismerte hogy hazudik (más teszek - mást mondok), és egy ember se kezdett tombolni....

Kepan 2012.04.16. 12:17:37

Két dolgot hozzátennék.

3. helyezés: 1994 - az MSZP-SZDSZ koalíció

Alapvetően igaz, hogy a szélsőjobb is tehet róla, ámde a szadeszosok közül is rengetegen voltak benn a "pártban". Akinek valamire való poziciója lehetett, az tuti párttag volt. És itt jön az, hogy annyit komcsiznak fityeszék. Olyan, mintha köcsög magyaroznék, pedig magyar vagyok.

1. helyezés: 2006 – a rendőrattak

Nocsak nocsak. Arról elfelejtünk beszámolni, hogy a rend őrei nem a békés felvonulókat kezdték el ütlegelni. Az a sok csürhe, aki kiment balhézni, tehet mindenről. Autókat égetünk, csak mert nem tetszik a rendszer? Mert akkor jobb ha más tulajdonát rongáljuk?

0. helyezésnek: "A magyar politikus"
Senkivel se törödik magán és közvetlen haveri körén kívűl. Felveszi a hatalmas összegű pénzeket, de érte nem tesz semmit.

2012.04.16. 12:19:05

Gyurcsánynak anno le kellett volna mondania. Egy mocskos hatalom mániás féreg.

Orbán Viktor annyiban stukkolja meg a mocskos féreg jelzőt, hogy még hízeleg is, manipulál és hülyének néz mindenkit.

dr. mesterséges színezék 2012.04.16. 12:21:39

@sárkányfő: "beismerte hogy hazudik (más teszek - mást mondok), és egy ember se kezdett tombolni.... "

Akkor ide is leírom: Fletó (le)szereplésével az ingerküszöb nagyon megnőtt.
Viszont az isten óvjon minden politikárust (és minket), aki ezt a megnőtt ingerküszöböt meghaladja. Pali bá ennek csak a szelét érezte, Viktor pedig csak Pali bá szelét (hehe), de ez is feltupírozta a hajukat.

dr. mesterséges színezék 2012.04.16. 12:26:11

@Kepan: "Az a sok csürhe, aki kiment balhézni, tehet mindenről."

A felszerelkezés, a lefolyás, a lefolyás utáni vizsgálatok menete nem éppen arról tanúskodik, hogy a jard csak helyszínbiztosítani ment, de pechükre rendkívüli eseménybe bonyolódtak.

A fradi béközép szokott mindig csak visszaütni békés meccsnézés közbeni háborgattatása esetén - a zászlóban véletlenül éppen náluk lévő kapával, kaszával.

kifordított nagyanyó 2012.04.16. 12:26:13

0. hely egy ország szétrablása,tönkretétele.

Atrox 2012.04.16. 12:26:28

@Mária: hol lenne? Itt nincs, mert ez az írás nem erről szól. És ez most független attól, hogy igazad van-e vagy sem. Az általad felsorolt okok 80%-a azért eltörpül a fenti 10 dolog mellett. Persze senki nem akadályozza meg, hogy írj egy cikket erről: "Utálom a Fideszt és most leírok 23456 okot, hogy miért." :)
De az egy másik írás lenne, másik címmel.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2012.04.16. 12:27:39

Szerintem ezek közül is van pár top 10 gyanús, de tuti, hogy top 20-ban a helyük:

+ Postabank-ügy (bankkonszolidáció)
+ Kulcsár-ügy
+ Tocsik-ügy
+ Joszip Tot - Kaya Ibrahim
+ 4-es metró
+ PPP-autópályák
+ privatizáció
+ pártfinanszírozás
+ magán-nyugdíjpénztárak államosítása
+ MALÉV-csőd
+ Almássy Kornél ügy

Golgotai 2012.04.16. 12:28:47

2006 október 23 kiugróan felháborító magyar gyűlölő cselekedett, mondhatni pogrom volt, amiért a felbujtóknak s tetteseknek még meg kell fizetni. Le a rendszerrel, végre MAGYAR Magyarországot, ahol a magyar uralkodik, nem mindenféle jöttmentek!

Aliem 2012.04.16. 12:31:17

Ez most ilyen Fidesz propaganda? Szégyeld magad, méghogy dr schmit(t) pál 10. ezen a listán? Mértéktelen tájékozatlanságod és ferdítéseid erősen túl vannak a jóízlés határán. Szociális népszavazás mint pozitívum, az eü megvédése? Maga normális?

ier6w7i 2012.04.16. 12:32:10

Magánnyugdíjpénztár lenyúlása már nem is fér a Top10-be???

kela-bá 2012.04.16. 12:32:11

"Szinház az egész világ" A pénz a "forgatókönyv iró"
A szinészek a politikusok. A nép az "Istenadta" nép meg tapsol, vagy bosszankodik. Kár. További szép napot !

Marcangoló Korelnök 2012.04.16. 12:32:51

Apró kiegészítésekkel kell éljek a kitűnő összeállításhoz.
- taxisblokád: Göncz illegitim módon osztogatta kegyelmét, viszont a szervezésben a Fidesz is nyakig benne volt
- megfigyelési ügy: egyetértve az értékeléssel hozzáteszem, hogy az ügy kezdeti szakaszában Orbán igenis hihetett a megfigyelésben. Bebizonyosodott, hogy volt megfigyelés közpénzen, bírói ítélet is született. Azonban hordereje, volumene csekély volt. Ezt Orbán nem sietett tisztázni (mind a mai napig). Ettől még vastag hazugság, hogy nem volt megfigyelés.
- rendőrattak: hozzá tartozik a valósághoz, hogy a kormánypártok részéről Kóka volt az egyetlen, aki liberális alapállásból elítélte védtelenek bántalmazását, kínzását.

Nagyon hiányolom a felsorolásból a tragikus sorsú Szilvásy családot, a Császárné-Kuncze-botrányt, a hordóügyet, a Vásárhelyi Mária-féle lámpaernyőbotrányt, Weyer Bélát, a Hanákné-ügyet.

kifordított nagyanyó 2012.04.16. 12:33:51

ebben a tízben nem sok konkrétan anyagias,pénzügyi dolog van.Nekem ezek a legrosszabbak.Persze ezeknek is voltak anyagi vonzatai.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.04.16. 12:34:37

@dr. mesterseges szinezek: Azért mert nyomják a populista baromságokat, és azok a szlogeneik amivel lehet rendesen hülyíteni a népet még nem teszi őket szocialistává. Én nem érzem náluk a marxista vonalt.
Egyre erősebben mutatják a fasiszta vonalt, mikor minden és mindenki feláldozható az országért, melyt egy ember vezet és ő mindenek felett áll.

dr. mesterséges színezék 2012.04.16. 12:35:26

@sárkányfő: Háááát, van még egy pont, ami még belelógott a köztársaságba, és megérné egy kiadós verés postázását a főszereplőknek: a Kósa-Szijjártó-féle forintócsítás, II. Orbán Viktor regnálásának 2. hónapjában.

Marcangoló Korelnök 2012.04.16. 12:39:55

@Mária: "Hol van Bajnai folyamatos megrágalmazása és lejáratása?" - ez az, Marcsa, ezt keresem én is veszettül. Ki és mikor rágalmazta Bajnait?

Alf (törölt) 2012.04.16. 12:40:06

DEAZORBÁN!

DIGTATURA!

MEGAFIDESZ!

Mindenki fél!

Marcangoló Korelnök 2012.04.16. 12:40:51

@vladys73 - Nem, a FIDESZ nem jobboldali: elég kevés pénzetek lehet, ha te vagy a megbízott troll...

Alf (törölt) 2012.04.16. 12:40:51

@Mária: A kis buksidban, úgy látom.

Marcangoló Korelnök 2012.04.16. 12:41:42

@béla a görög: ez meg egytől egyig politikai hiszti, Bélám.

papageno 2012.04.16. 12:42:41

A kárpótlásnak valahol helye lenne a top ten-ben.
Nem vert akkora port, mint pl. a taxis blokád, de a kárt, amit okozott, mai napig is szenvedjük. A kárpótlási jegyekkel ugyanis gyakorlatilag többlet pénz került forgalomba, amely mögött sem többlet árú, sem több munka nem állt. Felborult az egyensúly, aminek következménye lett a 30%-ot meghaladó infláció,és a hasonlóan magas kamatok. A kereslet-kínálat egyensúlyának helyreállítása csak importból volt lehetséges, amit adósságból fedeztek. Ez a gazdasági oldal.
Az erkölcsi oldalról nézve az történt, hogy a lakosság egyik fele fizette a kárpótlást a másik felének. Vagyis úgy 50 év után, az unokák fizettek a nagyszülők által okozott jogos, vagy vélt sérelmekért. Ráadásul azzal, hogy a kárpótlási jegyek felhasználását nem kötötték a kárpótoltak személyéhez, célját sem érte el, mert az ügyeskedők, és szélhámosok lettek a fő haszonélvezők.

Alf (törölt) 2012.04.16. 12:42:53

Ami kimaradt, hangosan:

- A SVÁJCI FRANK HITELEZÉS.

- A MAGYAR MEZŐGAZDASÁG TÖNKRETÉTELE

dr. mesterséges színezék 2012.04.16. 12:43:22

Na most leszek igazán komonista egyesek előtt...
Előre látható következményeiért a Tavarisi konyec plakátot is a topok közt jegyzem. Napi belpolitikai nyereségért ilyen ostobán, méltósággal még "győzni" sem tudva szétcseszni az élelmiszerexportot, letérdeltetni ezzel az egyébként sem dőzsölő Kelet-Magyarország élelmiszeriparát és mezőgazdaságát... ez tényleg topsötétségakárhány.

Alf (törölt) 2012.04.16. 12:43:31

ja és az állampolgársági népszavazás

Marcangoló Korelnök 2012.04.16. 12:44:20

@papageno: "ügyeskedők, és szélhámosok" - miért körülményeskedsz? Az ügyvédek.

Alf (törölt) 2012.04.16. 12:44:39

várj, túl sok van, szerintem egyszerűbb lenne felsorolni a NEM SÖTÉTEKET.

:/

Marcangoló Korelnök 2012.04.16. 12:45:45

@dr. mesterseges szinezek: a plakát miatt történt mindez? :DDD Ez jött SMS-ben? :DDD

Emiksz 2012.04.16. 12:46:09

Néhány méltatlanul elsikkadt mondat az öszödiből:

"... kollégiumok épültek ebben a nyüves országban végre újra. Erről szól a politika. Nem arról, hogy melyikünkből lesz kerületi polgármester, mégis hány darab helyettese lesz. Fontos az is, tudom én, nem vagyok naiv. De nincs benn az ország első száz legfontosabb ügyébe."

"nem azért kell politikusnak lenni, mert ebből olyan kurva jól meg lehet élni. Mert már elfelejtettük, hogy milyen autófényezőnek lenni. Hanem azért, mert meg akarjuk ezeket oldani."

"Az nem reform, hogy a többiek változzanak meg."

"azért érdemes politikusnak lenni itt a XXI. század elején, hogy csináljunk egy másik világot. Csak azért. Egzisztenciát lehet még találni sokat"

"Általában sok jó ötlet van egész addig, amíg nem kell számolni. Mikor számolni kell, akkor elfogy a tudomány."

Mindenki döntse el miről is szól az öszödi.

dr. mesterséges színezék 2012.04.16. 12:46:14

@Marcangoló Korelnök:
"Ki és mikor rágalmazta Bajnait? "

Konkrétan - asszem - a MaNem is kénytelen volt bocsánatot kérni Bajnaitól ezért. De az is igaz, hogy miért pont tőle ne...

Marcangoló Korelnök 2012.04.16. 12:48:18

@Emiksz: el van döntve. Két éve. Csattanósan.

Kepan 2012.04.16. 12:48:29

@dr. mesterseges szinezek:
Ja igen, tényleg. A mezőgazdaság szétverése. De ez nem 20 év termése, hanem az első 4-nek köszönhető. Persze ettől még erősen top 10-es.

papageno 2012.04.16. 12:49:46

@Marcangoló Korelnök: Ők is, de azok is, akik például a szarért-hugyért összevásárolt jegyekből vettek erdőket. Aztán pótlás nélkül tarra vágatták. és lehetne folytatni a földek felvásárlásával, majd zsebszerződéses bérbeadásával.

dr. mesterséges színezék 2012.04.16. 12:51:03

@Marcangoló Korelnök: A jelexszerint se orosz embert nem ismersz, se olya üzletkötőt, akit szépen megvendégeltek, mint korábban is (mert az orosznak a barátság szent), aztán az üzletre térve elmondták, hogy haverként mindig szívesen látják, koszt kvártély adott, de Mo.-ról soha többé, illetve amíg a szükség úgy nem hozza, nem fognak rendelni semmit.
Nem mondhatjuk, hogy nem tartották be.
Konkrétan Szabolcs előtte nem tudott olyan almát és konzervet mutatni, amit ne vettek volna meg, utána meg cseszhette az egészet.

Marcangoló Korelnök 2012.04.16. 12:53:20

@dr. mesterseges szinezek: a Szovjetunió is etette valahogy a gyarmatát, az USA is eteti valahogy. A Szovjetunió bukása után Jelcinékre ilyen kényszer nem nehezedett. Ha felszabadítod a rabszolgádat, utána nem kell etetned.

fidesz = házmesterek pártja 2012.04.16. 12:54:22

@dr. mesterseges szinezek: kár, hogy (bármennyire undorodom attól az alaktól) szándékosan félremagyarázta a fidesz-komcsi/jobbik-nyilas propagandagépezet az egész szöveget.
Ha addig nem lett volna nyilvánvaló, attól kezdve 100%-ig biztosra lehetett venni, hogy a fidesz-kdnp-jobbik triumvirátusnak lételeme a hazudozás és rágalmazás.

dr kíváncsivagyok 2012.04.16. 12:54:26

@Uva: " hé haver, kihagytad azt, amikor orbánék elloptak 3000 milliárdnyi manyup lóvét, tönkrebaszták végérvényesen a malévot és közben írtak ipaden egy új alkotmányt. "

Nem csak ezeket hagyta ki,...az író szerint az "ezüsthajó - Kaja Ibrahim " stb - stb ügyek és a mai napig tartó Simicska-lopások se történtek meg...kicsit narancsszínű szemüveggel néz a fideszgyík...

Marcangoló Korelnök 2012.04.16. 12:54:54

@Marcangoló Korelnök: elnézést a becsületes ügyvédektől, ha vannak ilyenek.

fidesz = házmesterek pártja 2012.04.16. 12:55:13

@dr kíváncsivagyok: ha fideszes lenne... de ez valahol a jobbikos férgek környékén áll...

Alf (törölt) 2012.04.16. 12:56:01

@Emiksz: nem az öszödi beszéd a lényeg, senki nem a beszédet ekézi, hanem azt, hogy hazudtak, meghamisították a gazdaságról kialakított képet és így nyertek választásokat.

dr. mesterséges színezék 2012.04.16. 12:56:11

@Marcangoló Korelnök: Írd be a te legjobb barátodba, hogy "magyar nemzet bajnai pert nyert", oszt okosodj, ahelyett, hogy okoskodnál, ami a hülyéknek egyébként sem áll jól!

Citálni nem fogom, mindazt, amit találhatsz, mert ha minden Bajnai elleni pervesztés szövegét idehányom, joggal vág ki flood miatt a főhajjakend.

Marcangoló Korelnök 2012.04.16. 12:56:29

@plagi madár, az al kotmányt aláiro álamfö: ne erőlködj. Láttuk, olvastuk a beszédet. Éveitek voltak, hogy valahogy kimagyarázzátok. Nem sikerült. Megbuktatok, randán, csúfosan.

pánpéter 2012.04.16. 12:57:45

@Mária: nincs is jobb egy komcsi szitkozódásánál. :))

Lófasz Hadnagy - A Magyar Köztársaság Állampolgára 2012.04.16. 12:58:16

"Ki látott már szlovák terroristát?! "

Omega-hadművelet, Fenyő-gyilkosság, Aranykéz utcai pukk, Rohac, Lexa, Meciar?

Művelődj, kis barátom, rádfér.

Marcangoló Korelnök 2012.04.16. 12:59:18

@Lófasz Hadnagy - A Magyar Köztársaság Állampolgára: ők mind rárontottak volna a Fidesz-nagygyűlésre, mint hírlik.

larry 2012.04.16. 12:59:36

A személyes kedvencem: "Miazhogy?! Törvényesen és tisztességesen!" Gyurcsány F. első őszödi sztorija, még sportminiszterként. Klasszikus eladós-visszabérlős. A magyarázat olyan kinosan bénára sikerült, hogy még a szocialiták egy részének is sok volt. Egál lett a szavazás, Sz. Katalin házelnökként megmentette a sportminisztert a bukástól. Pedig. Ez egy történelmi esély lett volna arra, hogy másfelé induljanak a dolgok. Ehhez képest egy elfelejtett epizód lett. Kár.

☉ ☾ 2012.04.16. 13:02:38

Ha valakinek 2006-ról csupán a brutális rendőri túlkapások jutnak az eszébe, az szalonképtelen.

Marcangoló Korelnök 2012.04.16. 13:04:13

@☉ ☾: úgy van, és akinek 1444-ről csak a várnai győzelem, az egy q.va nagy nyilas.

wowerman 2012.04.16. 13:04:53

apu feltűnően megbocsájtó a Fidesznek... egyébként szerintem 2006-ban nem történt rendőri túlkapás. Persze tudjuk, "békés tüntetők" voltak akik kövekkel és molotov koktélokkal dobálóztak, kocsikat gyújtottak fel, és szétverték az MTV székházát

Marcangoló Korelnök 2012.04.16. 13:05:01

@larry: lehet, hogy törvényesen béreltetett vissza, de rettenetesen tisztességtelenül.

☉ ☾ 2012.04.16. 13:05:34

@Marcangoló Korelnök: - próbálhatsz beszélgetni, de te éppen a szalonképtelenek közé tartozol, sajnálom.

Marcangoló Korelnök 2012.04.16. 13:07:21

@wowerman: te szántszándékkal a demagóg szoci propagandát nyomod. Mindenki tudja, hogy a (pl.) Kóka által elítélt brutalitásokat VÉDTELEN emberek ellen követtétek el. És ezen a ponton lényegtelen, hogy az áldozataitok bűnösek voltak-e vagy sem.

ingenium rusticus /nyomokban félázsiait tartalmaz! · http://kigondoltam.blog.hu/ 2012.04.16. 13:07:42

Akkor tovább írom a listát!

Demszky Gábor 20 éves ámofutása: 11. helyezés.

Marcangoló Korelnök 2012.04.16. 13:08:13

@☉ ☾: a te szalonodba, öreg, akkor se mennék, ha kommandós lennék.

2012.04.16. 13:09:00

Szép, hogy a magyarországi baloldalhoz csak a kommunista-ávós terror, a hazaárulás és a mocsok köthető.

Hogy ezek milyen büszkék lehetnek magukra.

dr. mesterséges színezék 2012.04.16. 13:10:07

@Marcangoló Korelnök:Bocs, de én csak ilyet tudok, olyan debattőrimagasságok tőlem idegenek, mint az "a plakát miatt történt mindez? :DDD Ez jött SMS-ben? :DDD "

Egyébként megtaláltad a google-t, vagy abban is segítsek?

Lófasz Hadnagy - A Magyar Köztársaság Állampolgára 2012.04.16. 13:10:29

@Marcangoló Korelnök:

Az nyilván marhaság volt, de szlovák terroristák bizony voltak dögivel a Meciar-kormány alatt. Csak Apunak ez nem tűnt fel, mert az ismeretei finoman szólva is hiányosak.

titanmanus 2012.04.16. 13:10:36

utolsóval nem értek csak egyet. A békés tüntetők akik szarrázúzták a koncsinkat, persze csak békésen, azokat nyomorékká kellett volna verni. Nyilván volt jópár IQ nulla túlbuzgó sün is, de arról senki nem beszél, hogy hány rendőr IS bekerült súlyos sérülésekkel.

☉ ☾ 2012.04.16. 13:11:09

@wowerman: Kár velük vitatkozni, egyetlen bekezdésen belül ellentmondásba keverednek saját hülyeségeikkel.

A bűnöző nem állítható meg ha VÉDTELEN... hahahaha.
Lényegtelen, hogy az áldozat védtelen vagy sem... ez mekkora logikai daganat...

Marcangoló Korelnök 2012.04.16. 13:11:43

@dr. mesterseges szinezek: állj meg a grafitfázisnál, pajta, ne akard széndioxiddá égetni magad a sorozatos tjékozatlanságoddal és tudatlanságoddal.

pucuka (törölt) 2012.04.16. 13:12:08

Top 1!Még mindig ezek az elvetemült Rákosi szellemi örökösei mondják meg,mi merre és hány méter.Ki a náci,ki kerülhet a parlamentbe és kinek-kiknek lehet,sőt kell kilőni a szemét.Kik azok,akik lophatnak és kik azok,akik nem.Kik pocskondiázhatnak egy egész népet és kik azok,akiknek kuss a nevük.Még mindig azok üvöltöznek habzó szájjal nácikról,akiknek rokonai agyba-főbe püfölték ezt a népet ötvenhatban és az után.Ők,ezek a tetvedékek,akik már annyi de annyi szenvedést okoztak,még mindig ők.Ezek az elvetemült gazemberek.Számomra ez a No.1!

Marcangoló Korelnök 2012.04.16. 13:12:39

@☉ ☾: Kókát kérdezd. (pl.) Ne Dániel doktort. Minőségi a különbség...

Geo_ 2012.04.16. 13:14:21

Apu, szerintem kevés vagy te mindehhez - tán próbáld újra!

dr. mesterséges színezék 2012.04.16. 13:15:17

@Marcangoló Korelnök: Írd csak! Most tanulok érvelni, tőled!
Aszondja, sztédzs ván... fej a homokba (ez nehéz, ezt kihagyom), sztédzs tu... pajta... ez menni fog, nyilván előnyben vagy azzal, hogy nálad az aktív szókincs része, de felzárkózom!

Rwindx 2012.04.16. 13:15:21

Én egy dolgot hiányolok, a privatizációt. Ekkor jutott hozzá néhány ember hatalmas vagyonhoz, amit később politikai hatalomra váltott pártok általt és erősen befolyásolta Magyarország útját, károsan.
Eltűnt többezer milliárdról, a "felbecsült" vagyon felét kitevő privatizációs költségről nem is beszélve.

☉ ☾ 2012.04.16. 13:16:00

A jobboldaliságban az a legnagyobb probléma, hogy félhülye propagandisták félelemből kimondott hazugságait tartalmazza, sehol egy saját gondolat, egy kis hezitálás, szabadság, átmeneti gyengeség.
Szerintük a rend az amit megmondott nekik a házigazda.
Seggfejek.
Életük forrpontja, hogy mondjuk erőszakosak lehetnek. Kommandó. Ez az imájuk.

ob.szerver 2012.04.16. 13:17:50

"Igen nagy fába vágtuk a fejszénket..."

Nem kellett volna. Esetleg, ha egy gallyba vágjátok, talán nem fog ki rajtatot. Vagy ha legalább kiegészítitek a címet annyival, hogy ".... a fidesz agitprop szerint.

A Magyar Köztársaság messze legsötétebb pillanata a Fidesz 2/3-os győzelme volt, mert lehetővé tette a maffiaállam kialakítását, a állam és az oligarcha maffia totális összefonódását, a state capture-t, és mindazt az ebből következő hanyatlást, rombolást és pusztítást, amely a társadalmi és gazdasági élet valamennyi területén tapasztalható jelenleg.

danesdzsu2 2012.04.16. 13:19:19

@barli: "Ne arra figyeljenek, amit mondok."

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2012.04.16. 13:19:48

Azt hiszem, igaza van annak, aki szerint a 10 legsötétebb pillanat egyike a "cigánygyilkosságok" nevű borzalom. Persze minden hisztériával együtt, ami odáig vezetett.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.04.16. 13:21:15

@☉ ☾: Na fuss neki újra, és a "jobboldaliságot" hagyd ki. Köszi!

☉ ☾ 2012.04.16. 13:22:05

@vladys73 - Nem, a FIDESZ nem jobboldali: persze, hogy nem fogtad, fel, de ez el sem várható tőled.

flippant 2012.04.16. 13:22:13

Igen, a privatizáció kétségtelenül vinné a prímet.

De szvsz az egész rendszerváltás szopás lett mert nem történt rendszerváltás, csak gengszterváltás. Akik a "kerekasztal" mellett szépen elkávézgattak, hogy hogyan teszik tönkre az országot. És ezek még mindig ott lihegnek a parlamentben.

☉ ☾ 2012.04.16. 13:22:51

Jobboldali az az ember nem lesz soha, akinek van ízlése.

Rwindx 2012.04.16. 13:23:59

@☉ ☾: Így ezeket, az "épelméjű" mondataidat olvasgatva nyugodtan levonható a következtetés hogy amit te a jobboldaliságról vagy bármi másról gondolsz, nem jelent többet mint az úttestre ejtett verébszar. Ott van de kit érdekel? Értéktelen, és ha közelről nézzük büdös.

MEDVE1978 2012.04.16. 13:23:59

A listából nagyon erősen lehet következtetni az összeállító politikai beállítottságára. Lehetne itt akár kárpótlás, privatizáció, de a keleti kapcsolatok antalli elkúrása is. Szintén jellemzi a posztot, hogy nincs Happy End, nincs Ezüsthajó, nincsen FIDESZ által 2002-ben bebetonozott mameluk réteg, csak mutatóba egy megfigyelési ügy.

Azzal egyetértek, hogy a III. köztársaságnak vége, lényegében a FIDESZ hatalomra jutásával ért véget. Egy-egy olyan szép döntés sem került azonban ide, mint az alkotmánybíróság kiherélése, a törvényi ellensúlyok megszüntetése.

Mindenesetre a felsoroltak "szégyenteljességét" illetően csak kevés helyen nem értek egyet.

Az egészségügyi privatizációban voltak jó elemek. A népszavazásra kiírással a magyar egészségügy egyik hatalmas esélyét játszották el. Előbb-utóbb úgyis meg kell csinálni a szegények és a gazdagok külön egészségügyét, most csak el lett halasztva.

A 2006-os rendőrattakban voltak borzasztó elemek, de valahogy mindig elfelejtkeznek az emberek két dologról. Egy részről volt egy réteg fradiszurkoló-szélsőjobbos, aki feljogosítva érezte magát, hogy mivel éppen dühös valamire, szétverje a belvárost, illetve lopjon (lásd MTV épülete). Ők minden értékrend szerint elítélendőek és börtönbe zárandóak. A rendőrök pedig főként őket érték el.
A másik az általános közkegyelem volt, amelyet törvényileg adott a FIDESZ az összes elítéltnek arra a pár napra. Ez szintén egy nagyon káros döntés volt, az elmúlt 20 év egy másik szégyene.

nemecsek ernő áruló 2012.04.16. 13:24:59

"a bizonyítékok csak késtek és késtek, mígnem az egész ügy annyira elsikkadt," ... hogy el is felejtődött: bíróság jogerősen kimondta Orbán Viktorról, hogy hazudott.

☉ ☾ 2012.04.16. 13:25:12

Ha a választásokon való részvételt néhány könnyű nyelvtani, vagy matematikai feladat sikeres megoldásához kötnék, Orbánék nem a parlamentben, hanem már börtönben ülnének.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.04.16. 13:25:40

@☉ ☾: Még mindig nem az igaz. :)

"Jobboldali az az ember nem lesz soha, akinek van ízlése. "
"Minden baloldali egy gyilkos hazaáruló."
Nem unjátok még ezeket a baromságokat?

Melchi Zadok 2012.04.16. 13:25:42

a 2006-os rendőrattak valóban csúnya dolog volt, mert hamar elfogyott a gumilövedék.

flippant 2012.04.16. 13:26:12

Még az EU csatlakozást is megemlíteném. Igaz, hogy a többség döntött, de nem érte el a szavazati küszöböt amit lejjebb vittek: így sugallván azt, hogy márpedig mindenképpen be kell lépnünk.

Airgüzü 2012.04.16. 13:26:34

Az elmúlt húsz év legnagyobb baja az inkoherens politika, a célnélküli tévelygés, a zérus vagy negatív fejlődés, s a politikai elit szabadrablása az ország felett, az önös pártérdekek mindenek fölé helyezése. Sosem lehetett észrevenni, hogy ki van kiért: a politikus és párt az országért, avagy fordítva. Bízzunk abban, hogy lesz olyan generáció, amelyik mindenkivel objektíven elszámol, akik az elmúlt húsz évben az országot ebbe a morális és gazdasági csődbe kormányozták.

nemecsek ernő áruló 2012.04.16. 13:27:00

"a magyar miniszterelnök SZT (szigorúan titkos) tiszt volt, ami valahogy kimaradt az önéletrajzából"
Hát nem azért szigorúan titkos? :D

☉ ☾ 2012.04.16. 13:27:44

@Rwindx: ha értelmi képességeid zenitjén is csak ennyit tudtál, hogy jobboldali vagy, nem is lehet érdekes, mivel indokolnád meg.
Büdös a szád, többek között azért... amit eszel, olyan, amit más már megemésztett.

Melchi Zadok 2012.04.16. 13:28:32

@MEDVE1978: +1
a poszt összeállítása, pláne a rangsorolása csak és kizárólag politikai elfogultságot tükröz és semmi mást.

csak egy fideszre szavazó csalódott idióta nyalogatja itt virtuálisan a sebeit.

lajafix 2012.04.16. 13:30:07

legalább a 70-30 százalékra ügyelnétek...

Mivel a pillanat elszáll mint a fing a szélben, én inkább egy folyamatos egy helyben állást említenék: kies polgáraink sajnos ua naív, megvezethető, átvágható, dilletáns mint 1990ben. a 22 év semmit nem változtatott a ZEMBEREKEN.

☉ ☾ 2012.04.16. 13:31:00

Egyébként a fideszesek csak másokhoz képest buták, egymás közt jól elvannak.
Feltéve, ha valaki más már kifizette nekik a villanyszámlát. Erre utaznak.

Melchi Zadok 2012.04.16. 13:31:52

ja basszus, most nézem ez a puzsér blogja! :) hál istennek csak rövid ideig köphetett habot a "szélsőközép" nevezetű műsorában, míg nem valaki felébredt végre a megboldogult radio cafen és úgy kibaszta, mint macskát szarni.

flippant 2012.04.16. 13:31:57

Akkor ott van még a dunaszerdahelyi magyarverés is. Mondjuk azt a szlovák terroristákkal egy csokorba lehetne tenni.
Meg a kádár csontok ellopását is.
Meg a rendőrpalotára lövetést.
Feri becsületére legyen mondva, hogy legalább nem unatkoztunk a 8 éves ámokfutásuk alatt ilyen téren.

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2012.04.16. 13:32:03

@MEDVE1978: lehet, hogy a tizes lista nem elegendő, annyi mindenre nem lehetünk büszkék :(

thwarter 2012.04.16. 13:32:08

Es mi a helyzet a kovetkezokkel: ciganygyilkossagok, garda avatas, a TV szekhaz ostroma, stb?

nemecsek ernő áruló 2012.04.16. 13:33:16

"Így nem sikerült felzárkóznunk Szlovákia és Chile mellé"
Nem sikerült volna akkor sem. Ugyanis az SZDSZ ötletét az MSZP csak úgy támogatta volna, ha megmarad az állami TB, és kinyitják a piacot a magánbiztosítók felé, aztán mindenki választhat, hogy az állami biztosítót akarja húgyfoltos függönyökkel, dohányzó főnővérrel, vagy a takaros magán-klinikát "ingyér'". A biztosító még a vizitdíjat is állhatta volna. Csak hát ugye a hülye hiszti...

Rwindx 2012.04.16. 13:34:16

@☉ ☾:
Gondoltam hogy hasonlóan magasröptű lesz a reakció :D
Ha vannak olyanok akik patkányt, kigyót, békát egyebet tartanak, akkor gondolom van olyan is, aki téged kedvel, csak nyilván a lehetőségek köre jelentősen szűkül.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.04.16. 13:34:51

@flippant: Ne csak dunaszerdahelyi magyarveréssel foglalkozz, a FIDESZ elvhaverjai elég sok szemétséget csináltak már magyarokkal.

Dr. NiChuck Norris sp. 2012.04.16. 13:35:00

A rendőr attakban voltak túlkapások. De összességében jogos fellépés volt a csőcselék ellen, még ha szakmailag puhapöcsös irányítással is.
Jenkiknél, franciáknál stb ennél sokkal keményebben lép fel a yard a huligánok ellen.

thwarter 2012.04.16. 13:35:10

@☉ ☾: lol, ez az izles viszont kimerul a kopasz buksiban, sorhasban es szalonnas bajuszban...

Melchi Zadok 2012.04.16. 13:36:11

ja tényleg puzsér úr, 3 millió ember kifosztása nálad hol szerepel a listán?

és jössz itt a d-209-cel? egyelek is meg, na de tényleg elég, már így is sokkal több figyelmet kaptál, mint amennyit megérdemelsz.

flippant 2012.04.16. 13:36:37

@vladys73 - Nem, a FIDESZ nem jobboldali: Igen, kétségtelen, hogy a fidesz is bekavart a kettős állampolgársággal, de erre már válaszolok is a 20 milla román vendégmunkás ijesztgetéssel.

☉ ☾ 2012.04.16. 13:36:53

@Rwindx: te szerencsétlen, ha szkanderezni akarsz, legalább valami jó belépőt mutass magadból, mondjuk vágd el a torkod és közben énekelj.

Nna, ha ez megvolt, figyelemre érdemes vagy. Még 10 másodpercig.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.04.16. 13:38:02

@melchi zadok: Ne bántsd, neki is etetni kell a gyereket.
@Dr. NiChuck Norris sp.: Így viszont tudják magukat ötvenhatosokhoz hasonlítani.

ipanema 2012.04.16. 13:38:49

Javaslom, hogy keressünk inkább a 10 legszebb pillanatot. Mert nekem kurvára kevés jut eszembe.
De ne aggódjon senki, most már sínen vagyunk
( mint József Attila) Állam bácsi mindent eldönt helyettünk, pénzünket jó és nemes célokra fordítja(majd) és ilyenekért ugyan ki ne adózna boldogan.Az iskolák erkölcsös ,nyelveket beszélő, katonailag képzett úttörőket bocsátanak majd ki.
A jogszolgáltatás gyors lesz és igazságos, Az ÁFA kulcsok között szabad átjárás lesz, az egy főre jutó államadósság lassabban növekszik majd, mint eddig , a gazdaság az egy helyben járás alaki gyakorlatát végzi majd.stb
Szóval a jövőt rózsa(narancs??)színűnek látom, NO DE A MÚLT 10 LEGSZEBB PILLANATÁT UGYAN KI ÍRJA IDE NEKÜNK??

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.04.16. 13:38:57

@flippant: Itt a SMER-re gondoltam. Az MSZP agymosását meg leszarom.

☉ ☾ 2012.04.16. 13:39:13

@thwarter: szép kerek érveid vannak, nem szívesen lennék az ismerősöd. Te pedig biztosan nem lehetnél a beosztottam. Olyan szar munka nálunk nincs...

T mint T 2012.04.16. 13:39:42

hát, ez igen érdekes és egyoldalú felsorolás volt.
Az alkotmányos berendezkedés szétverése, az Alkotmánybíróság szerepének kiürestése, stb., az már nem is fért a listára...

ügyfélszolgálatos 2012.04.16. 13:40:48

+1 Puzsér Róbert blogot indít.

dr. mesterséges színezék 2012.04.16. 13:40:53

@Dr. NiChuck Norris sp.: "Jenkiknél, franciáknál stb ennél sokkal keményebben lép fel a yard a huligánok ellen."

Viszont ha unalmukban, tesztoszterongőzben kiruccannak büfévendégeket verni, nem az lesz a kérdés, hogy a beazonosíthatatlanok közül kik jártak arra beazonosíthatatlanul, hanem hogy ki VOLT a felelős miniszter.

KopaszMercis 2012.04.16. 13:41:32

En teljesen egyetertek a listaval, bar pont a rendorattak szerintem helyenvalo volt.. a magyar nep nem egy kulturalt demokraciara kepes valami. Az ilyenbol ert.. en azt sajnaltam, hogy nem basztak szejjel sokkal tobb tuntetot, es nem vakult meg es doglott meg sokkal tobb ember.

Mindegy, majd ha egyszer a fidesz ellen fellazadnak, talan lesz jo par halalos aldozat.. addig meg moroghatok itt tovabb..

Rwindx 2012.04.16. 13:41:44

@☉ ☾: Te szemlátomást már elvágtad azt a kevés agytekervényedet, csak épp éneklés helyett óbégattál. A feltételezhető bárgyú vigyor a képeden vélhetően a tapsnak szóló örömödet fejezi ki, csak éppen a taps nem a produkciód szinvonalának szól :)

TrueY · http://qltura.blog.hu 2012.04.16. 13:42:10

@dr. mesterseges szinezek:
"22 éve próbálom elhinni, hogy politikai rászervezés nélkül mehet ilyesmi, de 22 éve nem volt ilyesmire példa,"

Szerintem az SzDSz-nek nem volt érdeke, főként nem '90 októberében buktatni. Egy csomó kompromisszumot kötöttek az MDF-fel, hiszen ők voltak a második legnagyobb párt és Göncz Árpi bácsit is ők nyomták be közt.elnöknek. Mondjuk be is jött.

"ami volt, az egy hídfoglalásban, vagy székházi automatafosztogatásban csúcsosodott ki, pedig ma már a modibltelefon természetesebb cucc, mint a cébérádió, haragból és frusztrációból pedig messze-messze több akad, mint akkortájt."

Akkor akarták közel 60%-kal emelni a benzin díját úgy, hogy előtte azt mondták, hogy nem lesz semmit. Én sem fityiszes, sem szdsz-es berkekből nem hallottam ilyen infókat, pedig ehhez nagyon nagy szervezet kellett volna, ha egy párt provokálja ki a dolgot. És a szadeszen kívül a fityisz is támogatta a blokádozókat.

Engem meg nagyon megtapsoltak, mert volt egy ellentüntetés (amikor Horváth Balázska ki akart esni a parlament ablakán), amire én nagy fideszes jelvénnyel elmentem és nem értették, hogy mit keresek én ott. Pedig én nem a kormány mellett, hanem a blokád ellen tüntettem.

"Szóval nálam ezen a ponton megfordul a bizonyítási kényszer."
Szerintem meg nem...

@plagi madár, az al kotmányt aláiro álamfö:
"no igen... a III/2 inkább azoknak fájt, akik kívülről próbálták (és próbálják) rombolni az országot."
Ezt nem értem! Mi az, hogy kívülről. A fityisz mindenkit megpróbált megbuktatni. Kétszer sikerült is nekik.

"Szóval roppan szánalmas ez a blog, a szerzőjével együtt."
A szerzőjéről nem tudok véleményt mondani, de a poszt mindenképpen problémákat vet fel.

@danaé: "ők szervezték"
Meg kell hajolnom kikezdhetetlen érveid súlya alatt! ;)

☉ ☾ 2012.04.16. 13:43:55

@Rwindx: nem jó, nem elég mulattató ahogyan csinálod, nincsenek érveid, így unalmas vagy és sértett, ez így nem fog menni. Mivel azt sem tudod mit szeretnél mondani, előbb azt döntsd el, aztán próbáld meg újra.
De ne akard, hogy komolyan vegyelek, jó?

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.04.16. 13:44:04

@ipanema:
-Napfogyatkozás
-3 Olimpiai arany egymás után vízilabdában
-EU csatlakozás
-Első női űrhajós majdnem az űrben

Rwindx 2012.04.16. 13:44:16

@☉ ☾: Jah, és gondolom hogy miután tudományos értekezést folytattál a jobboldaliságról, ezzel pedig bemutattad a baloldaliságot. Azt is köszönjük és értékeljük. Megfelelően lesz kezelve.

☉ ☾ 2012.04.16. 13:46:05

@Rwindx: még, folytasd, ez már jobb volt!

ursus artos 2012.04.16. 13:46:07

Tízből három köthető Orbánhoz.
Pedig hát hataloméhes, patásördög...

Rwindx 2012.04.16. 13:46:54

@☉ ☾: Szerinted ki akar érvelni egy ostoba fröcsögéssel szemben, amit egy értelmi fogyatékos gorilla kézjelei által kifejezett értelem is megaláz?

☉ ☾ 2012.04.16. 13:48:04

@Rwindx: hát ez nem jött össze, kijöttél a sodrodból és megint nem döntötted el, hogy mit szeretnél mondani. Próbáld meg újra, lassan.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.04.16. 13:48:52

@☉ ☾:
Mi határozza meg a jobboldaliságot, és mi a baloldaliságot?

☉ ☾ 2012.04.16. 13:50:44

@vladys73 - Nem, a FIDESZ nem jobboldali: nem lenne rossz ha nem írás közben gondolkodnál erről, különösen az után, hogy a gondolkodásodból eredő következmények már megelőzték ezt a kérdést.

☉ ☾ 2012.04.16. 13:52:58

@ursus artos: Van ennél reálisabb lista is, jól sejted. Ott egy kicsit több felelősség vetődik fel.

Rwindx 2012.04.16. 13:54:00

@☉ ☾: Mitől jöttem volna ki a sodromból? Tőled? Muhahaha. Van több hozzád hasonló szintű idióta a neten (elismerem ennyire hülye nem sok). Folyamatosan tartom velük a kapcsolatot, csak hogy érezzék a törödést :)
Másrészről már rég elmondtam amit akartam, de meg te még mindig ott tartasz hogy nem érvelek? Ha nehezen megy az olvasás akkor olvastasd fel a kommentem, persze csak ha a hallás utáni megértés nem jelent gondot.

samuelfisher 2012.04.16. 13:54:21

@dr. mesterseges szinezek:

Volt azért egy olyan aprócska mellékes körülmény is, hogy megszűnt a KGST és a "cserekereskedelem", amikor mi a dollárért, nyugati hitelre vásárolt cocom-listás technikát (esetleg az azzal előállított terméket) adtuk tovább a ruszkiknak rubelért, meg építettük be Tengizbe, Orenburgba.
Meg széthullott a nagy Szovjetunió is, és egy ideig elég csóringerek voltak, konkrétan fizetni sem tudtak volna. Hónapokig nem kaptak fizetést Oroszországban sem az emberek, kicsit megrogyasztotta őket jó pár évre a birodalom eltűnése és a piacgazdaságra való áttérés. Az Ikarus is ezért ment csődbe, átvették volna a buszaikat, de csak "majd fizetünk" alapon, bankgarancia stb. nélkül.
Szóval a KGST-elszámolás és a barter helyett dollárelszámolás lett, aminek az lett a következménye, hogy a) nem volt dollárjuk b) volt, de azért kaptak versenyképes terméket is. Fizethettek volna cseretermékekkel is, de a Moszkvics Aleko meg a Junoszty tévé már nem volt olyan kurrens cikk errefelé, amit meg eladhattak dollárért (nyersanyagot, energiahordozót) azt miért adták volna nekünk almáért?

ob.szerver 2012.04.16. 13:58:26

@melchi zadok:

"több figyelmet kaptál, mint amennyit megérdemelsz"

Puzsér nevével először egy reggeli rádióműsorban találkoztam, munkába menet, kb. 6-7 évvel ezelőtt. Korábban Szily Nóra műsora ment ugyanabban az idősávban. És ekkor, életemben először és utoljára késztetést éreztem, hogy beírjak egy rádiónak, és megkérdezzem, hogy miért kellett lecserélni Sz.N-t erre az öntelt faszra.

Ez most nem a szokásos fideszkomment, amelyben nem a közlést vitatják, hanem a közlő személyét támadják, hiszen nagyon sokan felemlítették már az I. és II. orbánrezsim bűncselekményeit és legkülönfélébb aljasságait.

Csak egy szubjektív közbevetés.

Emiksz 2012.04.16. 13:58:37

@Alf: Azt mondja a cikk is:
"a Parlament és az ország népe elől titkolták el a költségvetési hiány és az államadósság mértékét"

Nézzük csak meg a 2006-os négypárti jelölti vitát. Amikor az MDF Ibolykája szót kapott (mondjuk arra a kérdésre, hogy kék-e az ég) rögtön arról kezdett beszélni, hogy "Jajjnekünk államháztartási hiány, jajj, ebből baj lesz! Jajj!" Erre Ferenc azzal reagált, hogy, nos igen, az elég gáz, de rajta vagyunk, kezelni fogjuk.

Aki azt mondja, hogy Gyurcsány át tudta verni a 2006-os hiánnyal, az egyszerűen nem figyelt eléggé.

Scagnetti 2012.04.16. 14:01:51

A manyupot még beletettem volna (a tizenévvel ezelőtti belekényszerítést és a mostani kikényszerítést is), továbbá a kárpótlásnak nevezett szabadrablást, plusz a kettős állampolgárságról szóló népszavazási kampányt. Esetleg olyan kevésbé időponthoz és személyhez köthető dolgokat is, mint pl. az állami vagyon átvándorlása a haverokhoz.

Ettől persze még ami a listára került, annak ott is a helye.

Sajnos tíz pont kevés ehhez. Inkább olyan lista kellene, ami pártonként szedi össze a 10-10 legocsmányabb pillanatot. És talán még az is kevés lenne ebben a mezőnyben.

Ned_Stark 2012.04.16. 14:04:54

Puzsér, többet ne szólalj meg. Elmúlt 2 évből neked Schmitt az egyetlen sötét pillanat? Az még egy világos pillanat volt, tekintve hogy lemondott.

Hol marad az alkotmánybíróság jogkörének szűkítése, alkotmányellenesnek nyilvánított törvények alkotmányra emelése, az alaptörvény létrehozásának módja, a nyugdíjpénztárak elvételének zsarolásos módja?

Puzsér baszki...töröld a blogodat. :)

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.04.16. 14:05:36

@samuelfisher: Én szeretem őket hülyíteni, nem hagyom, hogy kibújjanak a kérdés alól, és ilyenkor bekussolnak. :)
Bár általában narancskurvákkal veszekszem, de néha beesik egy-két Jobbikos vagy MSZP/LMP párti is.

-putyin- 2012.04.16. 14:05:46

Szep gyujtes, egesz jo lett!

Ned_Stark 2012.04.16. 14:06:27

Az meg hogy a rendőrattakot rakod 1. helyre, mindent elárul rólad.

bircaember maxval · http://hurramilliomosleszek.co.nr 2012.04.16. 14:06:34

@dr. mesterseges szinezek:

Ez egy hatalmas urbanlegend. A kereskedelmi kapcsolatok akkor is tönkre mentek volna, ha "Éljen Oroszország!" plakátok lettek volna.

Jó példa Bulgária, ahol hagyományos az oroszbarátság és ez teljesen független a kommunizmustól (sőt: eredetileg az antikommunisták nagyobb oroszbarátok voltak, mint a kommunisták). Ott is tönkre mentek a kereskedelmi kapcsolatok.

Az ok: a régi típusú kommunista kapcsolatok nem voltak fenntarthatók az új körülmények között.

famfam 2012.04.16. 14:08:48

Mint látom, többen előfeltételezik jobbos elkötelezettségünket. Puzsér nevében ugyan nem tudok nyilatkozni, bár amennyire ismerem (pár éve), inkább neki Puzsér-világnézete van, mintsem, hogy be lehessen sorolni, főleg az olyan szegényes palettába, mint a magyarországi.
Én pedig - szerzőtársa - baloldali vagyok.
Kurva vicces, hogy a szentkoronás posztunk után libsik, zsidók lettünk.
Ennyit arról, hogy mennyire sablonos az agyatok, kedves olvasók.
FAM

parttalan 2012.04.16. 14:09:04

1. helyezés: 2012 - Az Alaptörvény (értsd: fideszes pártalkotmány) megalkotása Szájer táblagépén.

De hát nem vagyunk a posztolóval egy platformon.

Ormi 2012.04.16. 14:09:40

Az olajbalhé.
Onnan származtatható gyakorlatilag minden mocsok.
A többi...áhh...

parttalan 2012.04.16. 14:09:48

1. helyezés: 2011 - Az Alaptörvény (értsd: fideszes pártalkotmány) megalkotása Szájer táblagépén.

De hát nem vagyunk a posztolóval egy platformon.

samuelfisher 2012.04.16. 14:10:23

@nemecsek ernő áruló:

Ja hát ez ugyanolyan etetés, mint amit a devizahitelesekkel csináltak, vagy azokkal, akiket rádumáltak egy unit-linked életbiztosításra, mint "kiváló befektetés". Az azért elég naivitás, hogy feketeerdei klinika szintű ellátást kapott volna mindenki a magyar átlag tb-befizetésért és a 300 Ft vizitdíjért és 600 Ft kórházi napidíjért cserébe.
Inkább induljon ki abból, mennyibe kerül a magánorvos (akár csak a fogorvos), és hogy el tudja-e képzelni, hogy a biztosító állja azt az ő biztosítási díjáért cserébe. Ha jól keres, akkor van realitása, egyébként nem.

Zuluman 2012.04.16. 14:11:40

Miért nem javítja ki a szerző a 2004-es hibáját?

2004-ben az állampolgárságról tartottak népszavazást. Csúnyán összekavarodtak a dolgok az író fejében. Mellesleg a 2004-es népszavazás sokkal nagyobb szégyen volt, mint a kórházprivatizációs 2008-as, vagyis nemcsak a dátum rossz, de a választás is.

samuelfisher 2012.04.16. 14:15:24

@bircaember maxval: Ezt írtam én is neki, köszönöm.
Inkább arról szól ez a "megsértettük a drága orosz barátainkat, akik annyira szerettek minket, most ezért nem vesznek tőlünk" szöveg, hogy egyesek visszasírják azt a kort, és őket is személyesen bántotta az érzelmeikben a "felszabadítók gyalázása". Gyorsan ki is találtak hozzá egy legendát, hogy ez mennyit ártott nekünk.

nemecsek ernő áruló 2012.04.16. 14:15:27

@samuelfisher: Egyrészt a háziorvosunk a vizitdíjból ki tudta fizetni a nővérkét, és a saját bérének nagy százalékát. Gyakorlatilag a TB-kasszától csak a rezsire kellett igényelnie pénzt. A többit találd ki magad.

samuelfisher 2012.04.16. 14:20:53

@nemecsek ernő áruló: Aha, és a nagyműtétedet is kifizeti majd a biztosító ebből a bevételből?
(Egy háziorvos mit csinál receptek és beutalók írogatásán meg a betegek sztetoszkópozásán kívül kb?)
Amíg háziorvoshoz jársz csak jogsit meghosszabbítani, persze mindegy. De azért utána lehet nézni mennyi egy piaci alapú eü-ben, pl. USA a költségszint és a díjak. Vagy milyen feltételeik vannak a biztosítóknak, hogy kifizessék valamilyen ellátásodat, vagy egyáltalán szerződjenek veled.

insert random 2012.04.16. 14:21:07

@famfam: Puzsér tudtommal leginkább anarchista, ebből a szempontból érthető a 2006-os rendőratakk első helyezése meg általában a rendőrellenesség.
Azért nem kéne elfeledni, hogy a magyar rendőrség korábban sosem nézet szembe ilyen zavargásokkal, és hogy a molotov-koktélos, macskaköves csürhének bizony kijárt egy-két sortűz, csak sajnos ártatlan emberek is kereszttűzbe kerültek. De legalább akkora szégyen, hogy senkit nem ítéltek el a "tüntetők" oldaláról 2006-ban pl. gyilkossági kísérletért, amikor rendőröket késeltek meg és gyújtottak fel.

cutcopy 2012.04.16. 14:26:46

Schmitt doktorija elé azért még befért volna legalább száz történet csak a Fletó korszakból..

high up! 2012.04.16. 14:30:40

Nem kell ezt ilyan bonyolultan spilázni.

A Nemzet Szégyenének helyezettjei:

1. helyezett: A MASZOP-LIBSI PÁRTOK ÉS KORMÁNY KOALÍCIÓ, illetve ennek a bünszövetkezetnek az összes híve, holdudvara, gazdasági vircsaftja. Ez a formáció még az észak-koreai diktátoroknak is kínos lenne, pedig ott aztán csúcsra jár a diktatúra, az állami korrupció és a nép húggyá-szarrá pépelése.

2. helyezett: A FIDESZ-MSZMP genetikai degeneráció. Bár csak úgy élne ma is mindenki mint 1998-2002 között, annyi gondja lenne a közéleti barmokkal mint akkor. De amivé Orbán degradálta a Fideszt a kommunista seggnyalóik hatalomba emelésével, az szintén történelmi bün. A mostani kormányzásuk erre a színtiszta bizonyíték.
Annyival maradtak le az 1. helyezésröl, hogy a Maszop-libsik bünlajstromát ezzel a tempójukkal elöször csak mintegy 20 év múlva fogják beérni. Nem mintha a 2. helyezés emiatt ne számítana komoly ország rombolói tevékenységnek.

3. helyezett: Dávid Ebola, a madöf kisdiktátora, jelenleg bírósági vádlott, na meg párt szétverö. Az egykori igazságügy miniszter tehát igazságügyi eset lett.

4. helyezett: a Jobbik, akik egész életüket a zsidózásra meg cigányozásra akarják feltenni.

5. helyezett: a hülye magyar nép, amelyik ezeket a karrierista szennyeket rendre beszavazza a parlamentbe. Akkor inkább szavazzatok legközelebb a trafikosotok kutyájára, ennél többet elkúrni ö se tud.

samuelfisher 2012.04.16. 14:34:34

@insert random: Itt az történt, hogy a szeptemberi megaláztatásért a rendőrök 23-án elégtételt akartak venni, mint amikor az egyik focihuligán csoport megbosszulja a múltkori megveretését a másikon. Ez sem túl professzionális hozzáállás, de a nagyobb baj, hogy sokan ártatlanul lettek ennek az elszenvedői, járókelők vagy nem randalírozó békés tüntetők.

Beru 2012.04.16. 14:34:59

Csepel. Ózd. Videoton. Ikarusz. Budapest. Alaptörvény. Pártfinanszírozás. Kárpótlási jegy. Sikerdíjak. Bérlakások magánosítása. Ügynöktörvény hiánya. "Megélhetési bűnözés" fogalom megalkotása. Koronaúsztatás. Kaya Ibrahim és tsa. Miniszterelnök-keresgélés. Sólyom megalázása megválasztásakor..... folyamatok és események még. Szerintem.

cutcopy 2012.04.16. 14:35:58

A 2006-os rendőrattak valóban jogosan viszi a prímet, ahol már nem csupán holmi hazug ígéreteket nyomtak a nép arcába hanem könnygázt és gumibotot is.. Akkor a rendőrség átment bandaháborúsdiba és intézkedéseik közé bevezette az akit találunk agyonverjük és az út szélén hagyjuk államilag támogatott intézkedését..

is 2012.04.16. 14:36:03

amelyik listában nincs benne a hosszú bájtok éjszakája, az a lista hiányos. az ott felhasznált erőforrások tekintetében bőven túllépi az UD Zrt-s ügyet, és még ez a magántitkosszolgálat sincs a listán.

a legsötét pillanat az a konkrét bűncselekmény, amit politikus tudtával és engedélyével követnek el. namost mondd nekem, hogy a magán titkosszolgálat az nem bűncselekmény, a D-209-es ügy, az meg ennél komolyabb?

tényleg túl nagy fába vágtátok a fejszéteket, nem is sikerült. taxisblokád meg őszödi beszéd mint sötét pillanat? - vár még rátok néhány csodálkozás az életben, fiatalok.

szemtanú 2012.04.16. 14:36:09

A dolgok eredője: Egy senki által nem legitimalizált szűk csoport vajazta le a rendszerváltást a Kádári másodvonalba tartozó kommunistákkal (akik persze nem voltak kommunisták, sem).
Innentől vajon mire számíthattunk?

tiger69 2012.04.16. 14:39:00

Az első helyre az ország tudatos megosztását kellett volna tenni, amely a Fidesz, azon belül Orbán bűne. Azóta családok, barátok nem beszélnek egymással, mert más politikai nézeteket vallanak. És, hogy mikortól számítható a tudatos megosztás? 1995-ben mondta először Orbán az akkor hatalmon lévő koalícióra, hogy nemzetellenes, aztán tetézte ezt a 2002-es választásokon, hogy a választás a jó és a rossz között fog eldőlni. Ennél nagyobb kár nem érte az országot '90 óta.

samuelfisher 2012.04.16. 14:39:02

@is: A hosszú bájtok éjszakája inkább a ballib legendárium részének tűnik, mindenesetre volt rá nyolc év, hogy felderítsék. Ehhez képest csak az történt, hogy Draskovics lemásoltatta az apeh nyilvántartását egy magáncéggel, de semmi leleplezésről nem tudok.

dr. mesterséges színezék 2012.04.16. 14:42:46

@samuelfisher: Szabolcsban élek, és tudom, hogy mit beszélek.

Hogy azt a "kort" mennyire sírom vissza... dicsekvésnek tűnő sorok nélkül nehéz megfogalmazni... szóval képzelj el valakit, akinél nem az a kérdés, hogy az átlagfizetésnél mennyivel keres többet, hanem az, hogy hányszor keres többet - mindezt nem párt-, hanem szakmai munkával -, és most próbáld meg elképzelni, hogy ez a valaki mennyire kíván magának akármilyen címkéjű kommunistát, vagy akármilyen nevezetű elnyomo rezsimet!... ha egy háton lévő púp jelent meg előtted, kb. pedzed.

is 2012.04.16. 14:45:59

@high up!: én a hülye magyar népet teszem az első helyre, nekem bőven elegem van ebből a fogd rá a nyuszira mentalitásból.

is 2012.04.16. 14:48:12

@samuelfisher: mivel én nem az újságokból tudom, amit tudok, ezért tőlem sem fogsz semmit megtudni. olvasgasd el még egyszer az előző kommentem, és gondolkodj, mi lehet még annál is durvább, mint egy magán titkosszolgálat, amit még az MSZP sem kíván felderíteni.

egyébként nekem mindegy, hogy te mit legendáriumozol, meg a tényeket sem érdekli túlságosan, hogy te mit gondolsz róluk.

Logan Grimnar 2012.04.16. 14:51:59

Korrekt a poszt, a legnagyobb gazemberségeket eléggé jól felsorolta.

samuelfisher 2012.04.16. 14:53:00

Az igazi disznóságok sose fognak kiderülni, pl. a BKV ügyben is úgy tűnik, csak Hagyót és pár BKV vezetőt fognak elítélni (ha egyáltalán), a párfinanszírozási szálnak nem is ment utána az ügyészség. Puch Lacinak sem kell félnie, a "fideszdiktatúrában" sem, úgy tűnik. Az SZDSZ-es szálat is ejtették, Demszkyék szabad elvonulást kaptak a jelek szerint.
Meg persze az olajügyben stb. sem fog kiderülni soha semmi.

barli 2012.04.16. 14:53:15

@samuelfisher: mondjuk a nevét jól eltalálták, évtizedekig lehet ezzel riogatni.

nemecsek ernő áruló 2012.04.16. 14:58:57

@samuelfisher: Ehem. Senki nem beszélt arról, hogy USA-jellegű lenne a dolog, nem a hisztit kéne alapul venni.

Mint mondtam, megmaradt volna az állami TB, akinek az jó, ám legyen.

A vizitdíj mértéke valószínű későbbi kalibráció "áldozata" lett volna szükséges esetben emelve, TB-járulékot csökkentve, így levéve egy terhet a munkavállalóról, átterhelve a sokkal igazságosabb 'aki használja, az fizeti' megoldás felé. A biztosítónak meg lehetősége lett volna átvállalni a vizitdíj részét, vagy egészét, ezzel csábítva a betegeket. Ez volt a koncepció. Meg az, hogy a biztosító szerződést köthet magán-orvosokkal, így magánklinikákon is csökkenthető a "fogyasztóra" háruló fizetség mértéke.

Azt meg, hogy a kórházi ellátásért fizetni kell, nem vágom, miért kell ennyire ellenezni? Ez egy ilyen világ, az a hülye orvos minimum 9 évig tanul, és ezek után van pofája nem ingyen, társadalmi munkában összerakni téged, ha bajod van. Én sem vállalok ingyen megbízást, és az orvosok sem működnek másképp.

samuelfisher 2012.04.16. 14:59:40

dr. mesterseges szinezek: oké, egyébként már válaszoltam korábban, megszűnt a KGST, más írta, hogy Bulgária is ugyanígy járt, stb.

is: persze, titokzatoskodni lehet, de ez a hosszúbájtozás olyasmi, amit sok éven keresztül sulykolt a ballib média, meg minden balos fórumozó, konkrétumok meg nincsenek. Csak, hogy higyjük el, a Simicska nagyon-nagyon sötét alak (mondjuk nekem sem tűnik szimpatikusnak:)) Hasonló a helyzet Pintérrel is, meg arról is, hogy az olajügyekhez mi köze volt, meg egyéb piszkos dolgokhoz. Nem tud vagy nem mer senki konkrétat mondani, még a neten anonim sem, csak hümmögni, meg célozgatni. Szóval itt bárki adhatja a bennfentest, biztos van amikor igazság is van mögötte, de sokat nem ér. Erre is vonatkozik az előző hozzászólásom.

Psyman 2012.04.16. 15:00:26

Zárójeles megjegyzés: 8-2-re nyert a baloldal. Nem mellesleg az első 6 helyen is ők végeztek. Bravó.

insert random 2012.04.16. 15:05:52

@samuelfisher: Azért nem csak a rendőrök keményítettek be, a csőcselék ugyanúgy készült a balhéra, szó szerint felfegyverkeztek. Erre is jött reakcióként a durvább fellépés. Egyes rendőrök tényleg bosszút akartak állni, a vezetőik meg védeni akarták a mundér becsületét.

Ébresztő magyar, elég volt, ne tűrd a diktatúrát! 2012.04.16. 15:15:43

A fidesz banda a szocikon szocializálódott, ugyan olyanok csak "okosabbak", sunyibbak, ravaszabbak, gőgösebbek, pofátlanabbak, jellemtelenebbek, álszentebbek példaképeiknél.

Miért vennél állampapírt, államkötvényt?
Ez a banda mindent megtehet, mi a garancia a pénzedre, hogy nem veszik el ha úgy tartja a kedvük?

Készülj a májusi tüntetésekre, itt az idő mert ez az ország többet érdemel!

ORBÁN BANDA TAKARODJ!

A Schmitt, Simliska,Káder János ügyekkel végleg betelt a pohár, teljes orbánifideszes bukta.

AZONNAL ÚJ VÁLASZTÁSOKAT mert nem hülye a magyar!

is 2012.04.16. 15:23:32

@famfam: ebből a listából - mivel nincsenek konkrét elvek lefektetve, hogy mitől is sötét egy dolog - csak annyi látszik, hogy szerintetek is úgy kezdődik minden verekedés, hogy a másik visszaütött. bizonyos balhék ezért a te szemedben kisebbek, azokat szubjektíve megmagyarázod, mások meg felnagyulnak. pl. a taxisblokádba, ami 60%(!)-os (ezt elfelejtetted beleírni) benzináremelés miatt indult, és egyébként 30% maradt belőle, és amilyen sztrájk Franciaországban három van egy évben az oktatásban/közlekedésben/egészségügyben, abba simán belemagyarázod az összeesküvéselméletet, hogy az SZDSZ szervezte, szándékosan. nem kihasználta, hasznot akart húzni belőle, hanem ő szervezte, pucssolt, és emberek százezrei beálltak az SZDSZ bábjának. van egy tény, te meg jössz ezzel az egyoldalú magyarázattal.

aztán nem kellene olyan baromságokat írni, hogy csak két országban van magán TB. az USA-ban, a hollandoknál, a németeknél biztosan magán TB van, de szerintem Ny-Európa legalább 10 országában az van. emiatt aztán az egész kórházas pontod esik a picsába, és ez már a második.

aztán a hiányzó pontok, azok miért hiányoznak? miért pont azok a pontok hiányoznak? olyan egyoldalúnak tűnik pont a hiányzó pontok listája is. harmadik.

f10 2012.04.16. 15:25:14

Az internetes irodalom 10 legotrombább csúsztatása.

dr. mesterséges színezék 2012.04.16. 15:25:31

@Psyman: "8-2-re nyert a baloldal."

Neked is el kéne olvasnod az utolsó pár mondatot, mielőtt eredményt hirdetsz.

jaty 2012.04.16. 15:25:57

Ez elég gagyi cikk vóóóót

ipanema 2012.04.16. 15:27:17

@high up!: pozitiv gondolatok. Igazán!
És mondd, soha nem fáj??

1bak 2012.04.16. 15:29:32

Az elmúlt 22 évből a posztoló azokat az éveket átaludta, amikor a Fidesz székház eladási ügye napvilágot látott, nem hallotta még Josip Tot és Kaya Ibrahim nevét sem, így azt sem látta a Tv-ben amikor Orbán azt találta elmesélni, hogy a taggyűlés nem taggyűlés volt és, hogy otthon szólt az asszonykának, ha pályázik a szőlejének fejlesztésére, arra vigyázzon, hogy ne ők nyerjék a legtöbbet. Alukált akkor is amikor kiderült, hogy a hetente ülésezés, az amúgy csak háromhetente következik be, és a bubukálás miatt nem emlékszik a 12 állami gazdaság egy héten belül történt eladására sem. Nem volt ébren az alatt, amíg Torgyán Józsefből miniszter lett, és akkor sem, amikor a Gripen vásárlás pikk-pakk csak eldőlt valamerre. Mindezek a történések a honi demokrácia és a magyar gazdaság erősödését és gyarapodását szolgálták, ezk nagyon jót tettek a közállapotoknak, ilyenkor az ember álomba szenderül.
Ma is álmában írhatta le, rangsorolhatta ezeket a dolgokat, mert ébren így nem álmodik az emberfia.

Mesterlövész 2012.04.16. 15:30:26

Nálam első helyen a magánnyugdíjpénzek tervezett elrablása áll, az több embert érintett, mint a rendőrattak és ezen felül még mocskosul undorító is volt.

Scagnetti 2012.04.16. 15:31:15

@Állampapírt veszel? Majd elveszik ahogy szokták!: Ok, legyen új választás! És szerinted ebből a mezőnyből ki nyerjen?

titanmanus 2012.04.16. 15:32:54

@KopaszMercis: +1
egész véletlenül az én hasonló kommentem eltűnt. A "békés tüntetők" szarrászedték a kocsinkat, továbbá arról sem beszélnek hány rendőr sebesült meg ugyanúgy súlyosan, akik nem kaptak kártérítést. Lehet volt 1-2 IQ szegény sün, de én sajnálom a székházgyújtogatókat nem verték félholtra.

fidesz = házmesterek pártja 2012.04.16. 15:33:46

@Logan Grimnar: köztük a magánnyugdíjak elrablását, a visszamenőleges hatályú törvényhozást, a demokrácia játékszabályainak totális semmibevételét, lerombolását (ezt ugye már ellenzékben elkezdték fideszék, mikor a fizetésüket felvették, de nem jártak be) stb.
Csak az a baj, hogy rengeteg, hozzád hasonlóan gondolkodó faszkalap él ebben az országban és kap szavazatijogot. :(

dr. mesterséges színezék 2012.04.16. 15:37:13

@Mesterlövész: "Nálam első helyen a magánnyugdíjpénzek tervezett elrablása áll, az több embert érintett, mint a rendőrattak és ezen felül még mocskosul undorító is volt. "

Akkor mondom a legtopelsőbbet, ami ez elmúlt 20, és az azt megelőző 1000 évben a legundorítóbb: ahogy a manyuprablás számos olyan polgártársunk szerint nem rablás, akinek vagy nem volt ott egy buznyákja sem, vagy volt, de fillérekért odaadta, és most bánja, ugyanúgy a zsaruk ámokfutása nem attakk azok szerint, akik nem kaptak ártatlanul pár pofont és vesénrúgást csak azért, mert azt tették, amit a Mount Everest, hogy ott voltak (valahol a széles szórási övezetben).
A szomszéd tehenének meg köll döglenie, akkor is, ha a döglegyek miatt majd a mia ablakunkat se lehet kinyitni!

nanomano 2012.04.16. 15:37:28

Kedves Blogiró!
Ritka ostobának tetszik lenni! Nem kellene másokat is hülyiteni, de legalábbis nem kellene hülyének nézni. Mellesleg a Lipótmező tényleg bűn volt!! Különösen, mert pl. nem tudom hol lesz magának és kormánypárti társainak a helye?

Robinzon Kurzor 2012.04.16. 15:38:56

Ha nem is pont ebben a sorrendben, de valami hasonló Top10-ben talán egyet is értenék a debil Puzsérral ... ha nem írta volna mellé az indoklást is.

Szinte mind a tízben van lényegi (tényekre vonatkozó) csúsztatás, ferdítés, hazugság.

Szóval nálam a Nr. 1. legsötétebb, toronymagasan és utcahosszal a rendszerváltás utáni megmondóember.

Puzsér példája azt mutatja, hogy még csak nem is kell valamelyik tábor szekértolójának lenni ahhoz, hogy egy elképzelt valósággal helyettesítse a ténylegesen létezőt, és ez alapján ossza az észt, persze nagy hangon.

kvadrillio 2012.04.16. 15:46:59

Elbukható a táppénz, egyszerűbb lesz kirúgni a betegeket
Július elsejétől a betegség ideje alatt is felmondhatnak a munkáltatók a keresőképtelenné váló munkavállalóiknak. Egyszerűbb lesz megszabadulni az eddig védett pozíciókban lévőktől, azaz a három éven aluliakat nevelőktől vagy nyugdíj előtt állóktól, bizonyos esetben a várandósoktól is. Aki pedig hosszabb munkanélküliség után vállal újra munkát, ám röviddel a munkakezdés után a betegszabadság idejét meghaladó időtartam erejéig lesz beteg, annak úgy mondhatnak fel, hogy közben táppénzre sem lesz feltétlenül jogosult.

A mostani, még hatályos Munka törvénykönyve szerint nem szüntetheti meg a munkáltató a táppénzen lévő dolgozók munkaviszonyát rendes felmondással. A felmondást a gyógyult munkavállaló ismételt munkába állásának napján lehet közölni. Ha a felmondási védelem időtartama a 15 napot meghaladta, akkor további 15 nap, ha a 30 napot meghaladta, akkor pedig csak 30 nap múlva kezdődik el a felmondási idő, amely alapesetben 30 nap, de a munkáltatónál eltöltött évekkel arányosan hosszabbodik, 20 év után már hatvannapos többlet jár.
Kapcsolódó cikkek

Szerdán jön a benzinár-emelés
Lesújtó ítéletet kapott a magyar gazdaság (bővített)
Kútba eshet a magyar IMF-megállapodás londoni elemzők szerint (bővített)
Veszélyben a bankkártya-tulajdonosok Magyarországon - így védekezhet
Káoszhoz vezethet Matolcsyék adóterve
Házat vesznek, ágyra járnak a vendégmunkások

A július 1-jén hatályba lépő új Munka törvénykönyve (Mt.) szerint azonban nem élveznek majd védettséget a táppénzen lévő dolgozók, és azok sem, akik a beteg gyermekük ápolása érdekében kérik táppénzes állományba helyezésüket, vagy hozzátartozójuk ápolása miatt keresőképtelenek. A gyermeküket ápolókat csak akkor illeti meg a védettség, ha erre az időszakra fizetés nélküli szabadságot kérnek. Akik viszont nem a gyermeküket, hanem más közeli hozzátartozójukat ápolják, fizetés nélküli szabadság esetén sem élveznek majd védelmet, ellentétben a jelenleg hatályos szabályokkal.

Júliustól tehát a saját, illetve a gyermekük betegsége miatt táppénzen lévőknek, a közeli hozzátartozójukat ápoló, fizetés nélküli szabadságon lévőknek keresőképtelenség miatti távollétük ideje alatt is fel lehet mondani, bár a felmondási idő csak a fenti időtartam lejáratát követően kezdődhet. Ezáltal az érintettek akár egyhavi fizetésüktől is eleshetnek a mostani szabályokhoz képest. Az új Mt. szerint szerint a munkáltató felmondása esetén a felmondási idő legkorábban a betegség miatti keresőképtelenség, legfeljebb azonban a betegszabadság lejártát követő egy év, a beteg gyermek ápolása címén fennálló keresőképtelenség, valamint a hozzátartozó otthoni gondozása céljából kapott fizetés nélküli szabadság lejártát követő napon kezdődik, írta a Pénzcentrum.hu. Aki pedig hosszabb kiesés után dolgozik újra, az egyéb hátrányokra is számíthat.

Újrakezdők hátrányban
A minimálbér fele. Vagy annyi sem.
Ha a táppénzt kérelmezőnek a táppénz-jogosultság kezdőnapját megelőző évben, illetve azt közvetlenül megelőzően sincs 180 naptári napi jövedelme, akkor a jogosultság kezdő napján érvényes minimálbér lesz a táppénz alapja (2012-ben 93 ezer forint).

Abban az esetben, ha a táppénzre való jogosultság kezdőnapján érvényes szerződés szerinti vagy a tényleges jövedelem a minimálbért nem éri el, a táppénz összegénél a szerződés szerinti jövedelmet kell figyelembe venni, szerződés hiányában pedig a táppénz összegét az irányadó időszakban ténylegesen elért naptári napi jövedelemből kell kiszámítani - áll az OEP tájékoztatójában.

Mivel ez esetben, ha nemcsak jövedelme, de valószínűleg folyamatos biztosítotti jogviszonya sem volt az illetőnek, a táppénz (amíg jár) az említett összegek 50 százaléka lesz.

Még nehezebb helyzetbe kerülhet az, akinek nincs "folyamatos biztosítási ideje" - mert tartós munkanélküli, vagy például gyes, gyed alatt szűnik meg a munkaviszonya (mert például határozott idejű munkaviszonya volt, esetleg a munkáltatót időközben felszámolták, vagy a közös megegyezéses való távozást választotta), és a munkaviszony megszűnése utáni 30 napban nem sikerült új munkát találnia, esetleg közben lejár a gyes-jogosultsága is. Ez esetben ugyanis betegszabadságra igen, de a táppénzre nem feltétlenül lesz jogosult az első 180 napban, tehát a betegszabadság kimerülése után esetleg nem kap saját jogú ellátást, és gyermekápolási táppénzre (gyáp) sem lesz jogosult, figyelmeztetnek szakértők.

Ez a jelenleg is érvényes szabályozás nem fog változni az új Munka törvénykönyvének hatályba lépése után sem, ám a felmondási védelem megszüntetése még nehezebb helyzetbe hozhatja a munkavállalót, főleg ha hosszas munkanélküliség után vállal állást, ám az első hetekben-hónapokban betegszik meg súlyosan.

Az OEP tájékoztatója szerint, aki a keresőképtelenségét közvetlenül megelőzően egy évnél rövidebb folyamatos biztosítási idővel rendelkezik, az a személy táppénzt csak a folyamatos biztosításának megfelelő időn át kaphat.

Ha pedig már a betegszabadság, vagy a táppénz ideje alatt felmondanak neki, akkor felgyógyulás után csak a törvényben meghatározott felmondási időre járó bért kaphatja meg - próbaidősök azt sem.

Marad viszont a jelenleg minimálbérnyi álláskeresési járadék három hónapra - kérdés, hogy például egy rákbeteg hogyan jelenne meg a munkaügyi központban, és miként tesz eleget együttműködési kötelezettségének. Remélhetően az már senkinek nem jut eszébe, hogy közmunkára kötelezze.

Három éven aluliakat nevelők esetében átmenetileg "vissza lehet menekülni" gyesre, (adott esetben gyedre), ám visszamenőlegesen maximum két hónapra jár az ellátás. Ez esetben is érvényes az a szabály, hogy maximum heti 30 óra munka mellett jár a gyes, gyed pedig aktív munkaviszony idejére nem kapható - akkor sem, ha valaki betegség miatt ténylegesen nem végezhetett munkát.

Van némi kedvezmény azok számára, akik gyes, gyed után, de nem megszakított jogviszony mellett (általában ugyanott, ahonnét szülni mentek) kezdenek el dolgozni. Ők a táppénzt, gyermekápolási táppénzt a korábbi munkaviszonyuk, fizetésük alapján fogják kapni, figyelmeztetnek a szakértők.

Ezt alátámasztja az OEP január elejétől érvényes tájékoztatója, amely szerint ha a biztosítottnak az irányadó időszakban azért nem volt 180 naptári napi keresete, mert táppénzben, terhességi-gyermekágyi segélyben, gyermekgondozási díjban részesült, a táppénz összegét a korábban folyósított ellátás alapját képező összeg figyelembevételével kell megállapítani, feltéve, hogy ez kedvezőbb, mint a minimálbér. Tehát, ha valaki gyedről visszamegy dolgozni és néhány héten belül gyermekápolási táppénzt kell igényelnie, mert gyermeke beteg lett, akkor a korábbi ellátás szerint fogja kapni a gyápot is. Ez a szabály vonatkozik azokra is, akik gyes mellett dolgoznak, vagyis megszűnt az a korlátozás, hogy esetükben csak a gyes melletti munkaviszony alapján szerzett jogosultságot és jövedelmet lehetett figyelembe venni.

Állásba került munkanélküli ne legyen beteg

A gyet (gyermeknevelési támogatás, népnyelven "főállású anyaság") mellett dolgozók sok egyéb jogcímen ellátást kapókkal együtt rosszabb helyzetben vannak, mint a gyes mellett dolgozók. A táppénzfolyósítás időtartamának megállapításánál ugyanis csak a gyermeknevelési támogatás, az ápolási díj, a korhatár előtti ellátás, a szolgálati járandóság, a balettművészeti életjáradék vagy az átmeneti bányászjáradék időtartama alatt a munkavállalás révén keletkezett biztosítotti időszakot (napokat) lehet figyelembe venni biztosítási időként. Ezt kedvezőtlen helyzetet csak ronthatja a táppénz alatti felmondás lehetősége júliustól.

Elbocsátás szempontjából valamivel jobb lehet a START-Bónusz kártyával munkát vállalók helyzete (épp a tartós munkanélkülieket és a kisgyereket nevelőket célozza a kedvezmény), hiszen esetükben a munkáltató a kedvezményért tartós foglalkoztatást vállal, ellenkező esetben vissza kell fizetnie a járulékkedvezményt. Ezzel együtt, ha az első 180 napon belül betegszik meg a munkavállaló, főleg tartós munkanélküliség után, még elbocsátás nélkül is bármiféle ellátás nélkül maradhat, hónapokra.

A patthelyzet oka: papíron van munkaviszonya, így munkanélküli-ellátást, segélyt, gyest nem kaphat (kivéve, ha részmunkaidőben dolgozik, és munka mellett is jár a gyes), táppénzre a nem folyamatos biztosítási idő miatt esetleg nem jogosult (jobb esetben be kell érnie az érvényes minimálbér felével), a betegszabadság-keretét pedig arra az évre kimerítette. Ez a helyzet jelenleg is előállhat, ám a keresőképtelen időszak alatti felmondási lehetőség tovább ronthat a helyzeten.

Van, akit július után sem lehet elbocsátani

Továbbra sem szüntetheti meg a munkáltató rendes felmondással a munkaviszonyt várandósság, szülési szabadság (tgyás), gyermekgondozás céljából igénybe vett fizetés nélküli szabadság (gyes, gyed), tényleges önkéntes tartalékos katonai szolgálatteljesítés, illetve olyan nő esetében, aki jogszabály szerinti mesterséges reprodukciós programban vesz részt, az ennek megkezdésétől számított hat hónapig. Várandósság esetén csak akkor él a védelem, ha a felmondás közlése előtt a várandósság tényét a munkavállaló a munkáltatóval közölte.

Védett korban lévők, vagy 3 éven alulit nevelők esetében, bár definíció szerint védettek, a súlyos kötelezettségszegést követő azonnali felmondáson kívül (amit a mostani szabályozás is lehetővé tesz) a munkavállaló képességével vagy a munkáltató működésével összefüggő okból is meg lehet szüntetni az érintettek munkaviszonyát.

Főleg a kismamákat fenyegetheti ilyen veszély, mivel elegendő indok lehet, ha a munkáltató bebizonyítja, hogy a munkahelyen nincs a munkavállaló által betöltött munkakörhöz szükséges képességnek, végzettségnek, gyakorlatnak megfelelő betöltetlen másik munkakör, vagy az, hogy a munkavállaló az e munkakörben való foglalkoztatásra irányuló ajánlatot elutasítja.

Tehát, ha a gyesen, gyeden lévő munkavállaló jelzi visszatérési szándékát, ezt a munkáltató az időközben történt átszervezésekre, leépítésekre hivatkozva elutasíthatja azzal, hogy jelenleg nincs olyan munkakör, amelyet a munkavállaló betölthet, illetve a bíróságon vitatkozhatnak majd tovább, hogy az esetlegesen mégis felajánlott másik pozíció mennyiben felel meg a kismama képzettségének, gyakorlatának, tehát azt köteles lett volna-e adott esetben elfogadni.
Folyamatos biztosítás - a bűvös 30 nap
A biztosítás akkor folyamatos, ha abban 30 napnál hosszabb megszakítás nincs. Amennyiben a folyamatos biztosítási idő az irányadó időszakban megszakad, a táppénz alapjaként a megszakítást megelőző jövedelmet nem lehet figyelembe venni, és a megszakítás után belép a Az OEP tájékoztatója részletesen felsorolja, ki és milyen jogviszonyok alapján minősül biztosítottnak, a jogviszony fajtájától (alkalmazotti, vállalkozói, egyházi, őstermelői stb.státusz), időtartamától és az elért jövedelemtől függ a pénzbeni és természetbeni ellátásokra való jogosultság.
A pályakezdőket igyekeznek védeni valamennyire. A folyamatos biztosítás tartamára tekintet nélkül táppénz jár annak, aki18 éves kora előtt válik keresőképtelenné, vagy iskolai tanulmányai megszűnését követő 180 napon belül biztosítottá válik és keresőképtelenségéig megszakítás nélkül biztosított.

Mikor nyírja már ki valaki ezeket a beteg vezetőket ???

HMM...KÉNYTELEN LESZEK ELVÁLLALNI !

RW02 2012.04.16. 15:49:24

Ugyan valóban helyesen fogalmazott a kedves író a tekintetben, hogy a köztársaság megnevezést eltörölték, de e témában igen fontos lenne, hogy a szerző ne azt sugallja olvasói felé, hogy ez egyben államformánk megváltozását is jelenti, hiszen a nevünk Magyarország lett, de az államforma továbbra is köztársaság, így az utolsó gondolattal egyet nem értve, még mindig beszélhetünk III. Köztársaságról!

hopptarisznya 2012.04.16. 15:56:27

@titanmanus: ezerszer súlyosabb ha egy rendőr követ el törvénytelenséget, mintha egy huligán.
És a kocsiborogatók nem kaptak utána Pro Urbe díjat. Még ma is hallani olyan agymosott balost, aki szerint két órája volt a fideszeseknek elmenni az Astoriáról. És ezt a dezinformációt az akkori állam ültette el az emberek agyában, miközben 5 perccel a fidesztünti után ment az első lovasroham bele a fideszes tömegbe. A lovasok elvágtáztak a barikádot emelő huligánok mellett, és bele a tömegbe.. kardlapozás is volt. Aztán könnygázgránát eső. Családokra.
Aztán a bíróságokon hetekig ment a futószalag

Ez a jogallám olyan szintű porba tiprása ami után egy balosnak nincs joga többet kinyitni a száját. Örüljenek neki, hogy csak egy-két prominensük kapja vissza ezt a fajta üldözést, és nem a mezei paneltábor.

Wahula Jakab 2012.04.16. 15:58:57

@melchi zadok: A családodra már nem maradt?

titanmanus 2012.04.16. 15:59:40

@hopptarisznya: mivel ott lakunk én kicsit másképp láttam. Tehát láttam, hogy aki akart elment. A Ferenciek terén is mennyi idő telt el, mire nekik mentek? Fél éjszaka...

genyamagyar 2012.04.16. 16:01:28

@hopptarisznya: Mindenki tudta, hogy bslhé lesz. A rendőrök többször felszólították a tömeget, hogy menjen haza. Nem ment. Kaptak a pofájukra ahogy kell. Csak kicsit keveset.

Tell Vilmos 2012.04.16. 16:06:33

A 10 legsötétebb ügy teljesen ül, csak a sorrendben nem értek teljesen 1et! Pali bátyánknak pl. előrébb lenne a helye!

Mr.Treeger 2012.04.16. 16:17:42

Amik hiányoznak:

- Horn "koronája"
- Kaya Ibrahim
- Széchenyi Terv
- 300 Ft-os vizitdíj népszavazás
- FKGP felszalámizás: Szabadi Béla ügy
- Happy End Kft.
- hosszú bájtok éjszakája

hopptarisznya 2012.04.16. 16:18:46

@genyamagyar: @titanmanus: Gyönyörű videó arról (egy körúti lakás ablakából) ahogy mindenféle felszólítás nélkül vágtáznak át a tömegen... 100-200 méterre elhagyva a balhés embereket. Gondolom nem ért rá fél óra múlva ez a fölösleges roham. Amúgy a balhé hogyan is került a Kossuth térről az Astoriához? Kik kezdték ott el verni az embereket, hogy azok menekülőre fogták, és kik is követték őket a fidesztáborig? Az jó duma, hogy rákenik arra a "Satura" vagy kire, hogy ők húzták a rendőröket, csakhogy az egészet helikopterekről nézte végig a rendőri vezetés. Pontosan látták, hogy ebből ez lesz. Az meg, hogy a könnygázzal megtámadott tömeg egy része dacosan ott maradt, nem kell csodálkozni. Ha a te nagyid kapna ilyen támadást gondolom te is morcos lennél. Persze ki tudja... Vannak sunyin lapító, szarháziak elegen ebben az országban, akik összehugyozzák magukat, ha pár rendőrnél elszakad a cérna.

Dr Milton 2012.04.16. 16:25:06

jó cikk, jöhet a monarchia!

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2012.04.16. 16:28:21

Nem értem ezt. Magánnyugdíjpénztár, Új alkotmány, Közvetlen haver kinevezése tejhatalommal a bírók kinevezéséhez? médiatanács elnöke pártember, 9 évre, minden tag a párthoz köthető? Alkotmánybíróság felhígítása, a belső fékek és ellenőrző funkciók eltüntetése (költségvetései tanács, némely ombudsmanok stb.) és itt még hosszú felsorolás következhetne.. Ezek hol vannak? Szerintem mind egyesével nagyobb hatásúak az éltünkre, az ország jövőjére, mint egy szűk körben elmondott idióta beszéde. Ahhoz képest ártópetike és a debreceni kósa shortolásai is konkrét összegben mérhető károkat okoztak.... A fél világ üzeneteket küld nekünk hogy ne így csináljuk, az EU vizsgálódik, egyre nehezebben finanszírozzuk magunkat, és ismét emelkedik a csődkockázat!
Értem én, hogy rendőr attak - de a másik oldal, akik hidakat foglaltak el, autókat gyújtottak fel?
Ami legsötétebb pillanat, az a rendőri túlkapások alapos kivizsgálásának hiánya, és hogy nem azonnal történtek meg. De azt állítani hogy alapvetően itt semmi más nem történt, mint hogy a rendőrök szépen letarolták az embereket, legalább akkora ferdítés, mint az ellenkezője.... Legyetek már korrektebbek. Puzsér, most nagyot csalódtam benned. Ez így nem hogy nem korrekt, hanem félelmetesen igénytelen, nem alapos, és összevissza. Ez van.

samuelfisher 2012.04.16. 16:31:49

@tiger69: "Az ország tudatos megosztása" - szerintem ebben mindkét nagy párt érdekelt volt, és tett érte rendesen. Emlékszel még, amikor Kovács Laca bácsi a "gyűlölet kicsiny szigeteinek" nevezte a 2002 őszi önkorm. választás után maradt maroknyi "fideszes" várost pl.?
A "wedge tactic" magyarul "ék taktika" régi kampányeszköz, és kétosztatú politikai választék esetén különösen hatásos.
Hogy barátságok, családok mentek szét? Oh, ezt mindig felemlegetik a ballerek, csak valahogy nem teszik hozzá, hogy az esetek felében (statisztikailag) nem a "jobbos" fél tekintette szakítási oknak a másik politikai véleményét. :)
Amúgy meg lehet sírni, de a legtöbb demokráciában van mély politikai megosztottság, még ha valójában a két párt között nincs is nagy különbség (ismerős?). Max. a nemzeti vérmérsékletnek megfelelően van ahol nem olyan szenvedélyesek, és magánügyként kezelik a politikai pártállást a mindennapi érintkezésben.
Egy német pl. nem fogja megkérdezni az ismerősét, hogy kire szavaz, ha megtudja valahogy, nem áll neki megpróbálni áttéríteni, a dél-európai meg fogja, és győzködni is próbálja. Mi (sajna) a dél-európai (meg balkáni) mentalitáshoz állunk közelebb.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2012.04.16. 16:32:39

@Mr.Treeger: Azt vágod hogy a hosszúbájtok az max úgy szerepelhetne itt, ahogyan a lehallgatási botrány is szerepel.

Nyilvánvaló hazugság, nulla bizonyíték, viszont az MSZP megszerezte ennek az ürügyén az APEH szerverek tartalmát.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2012.04.16. 16:34:58

@Legelő Őse: 2006 az terror cselekmény volt.
Azonosító nélküli rendőrök politikai utasításra vertek agyba főbe mindenkit aki Gyurcsány lemondását követelte.

Kár ezt szépíteni, ez így lesz benne a történelemkönyvekbe.

Dr. Verőköltő 2012.04.16. 16:35:44

Mondjuk én egy rakás fideszes mocsokságot is beleraktam volna!
-Kaya Ibrahim
-Ezüsthajó
-Happy End
-Székház
-Bányák
-Szőlő
Tovább is van mondjam még?

Sieg 2012.04.16. 16:35:48

Hm, a szerintem minimum top3-ba illő elképesztően otromba és undorító állami zsarolás még a listára sem került fel? Mármint az állami nyugdíjrendszerbe való visszalépés kommunista jellegű ("nem kötelező, szabadon dönthetsz, csak épp jól pofán verünk, ha nem teszed") rásegítése. Nem hiszem, hogy a rendszerváltás után a polgárokat megalázták már ennyire.

Az Alkotmánybíróság kiherélése sem fért be? Érdekes...

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.04.16. 16:37:28

Szép lista, nem sok hozzáfűznivalóm lenne.
Én a szőkítést előrébb venném, mert az egyik gyökere a mai politikusbűnözésnek.

samuelfisher 2012.04.16. 16:38:04

@verőköltő bodobács: Erről meg a hasonló hozzászólásokról meg egy agymosott, mediálisan beprogramozott listát visszaböfögő droid jut eszembe. Aki 10 éve is ezt outputolta volna ki magából, és azóta sem cseréltek benne programot:)))
Komolyan, ez mind top10-es lenne??

Trompf · http://trompf.blog.hu 2012.04.16. 16:38:37

@verőköltő bodobács:
Lehet nem tünt fel, de nem a tolvajok szerepelnek ebbe a listába.. Pl gyurcsány privatizációi, adócsalása, avagy Hagyó, Punch, nem beszélve Kulcsár VIP listájáról, avagy Hunvald, Gál, ...

Bogyó 2 2012.04.16. 16:39:37

A lista, szerintem is túl egyoldalú. De nézzük sorjában. Véleményemet a nem elfogult átlagember, s nem a pártkatonák szempontjai szerint alakítom, akik már most tudják, hogy kire szavaznak majd 2014-ben.
1. Érdekes, miért lett ez az ügy elővéve a HVG részéről, ki súgott nekik vagy miért vizsgálták ezt ők. Vajon miért volt ez fontos. Valóban pitiáner ügy, de hiába jelentőségteljes egy ügy, ha senki nem tud róla. Félő, hogy sok ilyen sötét pillanatról mi nem is tudunk, s ezeknél az ügyeknél se tudjuk az igazságot.
2. Ez szerintem sokkal pitiánerebb ügy, s nem is tudom ki emlékszik erre. Ezt a legsötétebb pillanatokhoz besorolni nagyon fura, szerintem 10-ből 5 ember azt se tudja mi volt ez.
3. Na, ez a megfigyelés ügy se kavart túl sok vihart, a Keller-féle vizsgálóbizottság valahogy emlékezetesebb, s az lesz Budai úr mostani tevékenysége is, ilyet se sorolnék ide.
4. Na, erre viszont mindenki emlékszik, igen ez egy ügy. Csak én egy kicsit másként emlékszem. Mivel magam is követtem az eseményeket, jól tudom, hogy a benzináremelés két okból váltott ki ilyen tiltakozást. Az egyik, hogy igen drasztikus volt, 60 valahány forintra emelték a 40 Ft körüli benzinárat. A másik pedig az, hogy előző este - láttam – a Híradóban azt nyilatkozta valaki, hogy nem lesz áremelés. Ez a hazugság nagyban hozzájárult ahhoz, hogy kiverte az embereknél a biztosítékot az ügy, mint később az öszödi beszéd is. Az hogy „valójában az ellenzékbe került SZDSZ próbálta ezzel a puccsal megbuktatni az MDF vezette kormányt” szerintem nem igaz. Nyilván igyekeztek kihasználni az alkalmat, TGM is megjelent valahol a taxisoknál, de hogy ők szervezték volna, az szerintem rágalom.
5. Na igen, ez is egy felfújt ügy, valójában az emberek jelentős részét ez közel sem érdekelte különösebben. Mindenki tudta, honnan jött Medgyessy, ezért kevésbé volt meglepő, mintha Orbán Viktorról derült volna ki ilyesmi. Ettől függetlenül nyilván nem volt elegáns és jó döntés ilyen múltú embert miniszterelnöknek jelölni, neki pedig ez után illett volna lemondani, ahogyan Schmitt is megtette, mégha csak nyomásra is.
6. Szerintem ez is elfelejtett ügy, jobban megmaradt a kettős állampolgárság ügye, meg ugye emellett is volta Hospinvest-ügyek.
7. Szerintem maga az olajszőkítés kínos, hogy mi volt a vége, legtöbben innen olvastuk. Átlagembernél az volt a vége, amikor a HTO egy árba került a dízellel.
8. Szerintem ez is felfújt ügy. Az árvalányhajas, félfeudális elemeket tartalmazó MDF-fel való koalíció legalább olyan kínos lett volna az SZDSZ-nek, mint ez. A közvélemény a rendszerváltás reformkommunistáit, a Németh-kormányban szereplő ismert embereket, akik legalább olyan buzgósággal építették le az államszocializmust, mint az ellenzékiek,
már régóta nem tartotta hithű kommunistának, mivel nem is voltak azok. Ők már régóta a kapitalizmus kiépítésén gondolkodtak és dolgoztak, ezért ez a koalíció valójában csak a Thürmer-féle Munkáspárt tagjait Pozsgay-val, Szűrössel, Hornnal egynek látó, egysíkúan és szélsőségesen gondolkodó jobboldaliak számára volt meglepő. Az SzDSZ antikommunistasága egyébként sem tartalmazott sohasem „akaszzuk fel őket” jellegű hozzáállást, ez csak a sokszor puha és megalkuvóbb MDF miatt képzelték be nekik, mert ők elvhűbben és radikálisabban képviselték az ellenzékiséget, de a kádári rendszer és nem a reformkommunisták ellen. Ezt voltak egyesek képtelenek megkülönböztetni. Az Antall kormány időszaka nagy részben az MDF és az SZDSZ/Fidesz ellenségeskedéséről szólt, s az MSZP a surranópályán csúszott be 1994-re, egy téves kádári nosztalgia eredményeképpen. S igen, gazdaságpolitikában is nagyon közel álltak egymáshoz, egy neoliberális vadkapitalizmust csináltak, a lovak közé dobva a gyeplőt. A jobboldal persze meg azzal volt elfoglalva, hogy az MSZP-n túl az SZDSZ-re is rákenje a kommunista bélyeget, pedig nem ez volt a probléma, mert nem is volt igaz. Hanem inkább az ország kiárusítása, a közösségek szétverése, vagy annak hagyása.
9. Na, igen, ez egy emlékezetes ügy. Az igazságbeszéd igaz, az valóban a megújítás szándékáról szól, erős rosszindulatú hozzáállás ezt csak negatívumként értékelni, meg a kurva országba belekötni. Nem azért mondta el, mert dicsekedni akart azzal, hogy ő hazudott. Rajta maradt a hazudós bélyeg, de vajon más nem hazudott? Senki nem volt itt, aki 14. havi nyugdíjat, két héten belül minden faluban rendőrt ígért? Ennek ellenére Gyurcsánynak is ezt a Parlamentben kellett volna elmondani, ha már megtörtént, ami megtörtént, s megbánta. De nem így tett, ezért neki sem bocsátható meg a dolog, csak a lemondással tehette volna helyre a renoméját valamennyire, de nem tette.
10. Szerintem ma sem tudjuk pontosan mi volt, de egyoldalú, hogy a kukaborogatókról, utcakő-hajigálókról nincs egy szó sem. Szerintem Gyurcsány is keménykedett, s kicsit bosszút akart állni és erős embert játszani, de Orbánék is provokálták a helyzetet, s emellett ott voltak a randalírozó hülyegyerekek is. Csúnya ügy volt, a nagyobb hiba Gyurcsányéknál van, de a Fidesz is rájátszott az ügyre, mert komoly politikai tőkét tudott belőle kovácsolni.

popocatepetl 2012.04.16. 16:45:57

@KopaszMercis: "Az ilyenbol ert.. en azt sajnaltam, hogy nem basztak szejjel sokkal tobb tuntetot, es nem vakult meg es doglott meg sokkal tobb ember."

Például a lányodat felkúrhatták volna valami lámpaoszlopra a nejed mellé.

Lófasz Hadnagy - A Magyar Köztársaság Állampolgára 2012.04.16. 16:46:43

@Trompf:

Tanuld meg a -ba, -be és a -ban, -ben közti különbséget, tahókám.

popocatepetl 2012.04.16. 16:47:50

@Ned_Stark: "Az meg hogy a rendőrattakot rakod 1. helyre, mindent elárul rólad."

Igen, kiderül, hogy normálisan gondolkozó ember.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2012.04.16. 16:49:12

@Bogyó 2:

Alapvetően ott baszódott el minden, hogy az MDF puhapöcs volt.
Mentségükre az orosz katonák akkor még javában itt állomásoztak, és Antalt befenyítették egy ügynöklistával.

Szóval hagyták az ügynökhálózatot gazdasági érdekcsoporttá alakulni, hagyták hogy ez a csoport beszivárogjon minden pártba, hagyták hogy bagóért megvegyék az országot.

Ez a gond.
A többi csak következmény.

El kellett volna zavarni mindenkit az irányítás közeléből is, aki ügynök volt, vagy MSZMP KB tag.
A listát azonnal nyilvánosságra kellett volna hozni, a jelentésekkel együtt.
A privatizációkat valódi áron kellett volna végrejatani, és a befolyt összeget államadósság csökkentésre használni.

Ehelyett az ügynökök, spiclik, helyezkedő exkomcsik szétlopták az országot, és irányítják máig az olligarchiákat.

hopptarisznya 2012.04.16. 16:50:04

@Bogyó 2: Gyurcsány hazugságát ne mosd össze a választási ígéretekkel. (feltételes mód, kontra kijelentő) Ő ugyanis törvényeket hozott a választás miatt(5 éves adócsökkentés, és már januárban áfacsökkentés) miközben tudta, hogy a választás után vissza kell csinálni mindent. (ha emlékszel egész nyáron ebből volt a balhé, hisz pofátlanul vissza is vonták ezeket)
A választás előttről több interjút tudnék neked mutatni, amikor ezekre a törvényekre hivatkozva közölte, hogy igenis jó irányba mennek a dolgok, hisz még az áfacsökkentés is "belefér".

Aztán nyáron (amikor kiderült, hogy majdnem csődbe megyünk) már arról ugatott a Klubrádió, hogy miért gondolja a fidesz, hogy a szocik szándékosan sodorták a szakadék szélére az országot. Az őszödi beszédből viszont kiderült, hogy igenis így volt, hisz már két éve látták a folyamat végét, de nem tettek semmit, nehogy elbukják a választást.

zombika 2012.04.16. 16:53:30

Milyen lazán kimaradt a nyugdijkasszák "államosítása". Kb simán az első helyre tehető. 3000 milliárdal vágta meg Viktor a magyar népet, ki a f@szt érdelkel hogy ki fizeti vissza alapon.

samuelfisher 2012.04.16. 17:02:41

@zombika: Azért, mert ez egy virtuális pénz volt, és egy korábban a Horn-kormány által kötelezővé tett rendszert számolt fel (a manyuptagok többsége azért lépett be, mert kötelezővé tették neki, a kisebbség az, aki azért, mert Amway-ügynök modorú biztosítási ügynökök rádumálták). Ráadásul sokan kaptak reálhozamot (én nem, mert 0% volt), ami viszont kézzelfogható és most elkölthető pénz, ez is biztos csökkentette a felháborodást.
Szerintem a kötelező manyup bevezetése is beférne a 10-es listára, ez a szoclib gesztusa volt az őket támogató pénzügyi köröknek (kaptak egy államilag garantált pénztermelő ágat). A második pillér megszüntetésének módja (menet közben többször megváltoztatva, korábbi kijelentéseket látványosan meghazudtoló módon történt, látszólag előre kidolgozott koncepció nélkül) szintén. Vagy inkább a kettő együtt lehetne az egyik pont a 10-ből.

samuelfisher 2012.04.16. 17:10:21

@Trompf: "Szóval hagyták az ügynökhálózatot gazdasági érdekcsoporttá alakulni, hagyták hogy ez a csoport beszivárogjon minden pártba, hagyták hogy bagóért megvegyék az országot."

Nem az ügyökhálózat, hanem az MSZMP fiatalabb, 80-as években pozícióba került technokrata része, meg a KISZ-vezérkar alakult gazdasági érdekcsoporttá, és került vissza 4 év után a politikai hatalomba. Ügynökök voltak minden pártban, egy részük valszeg dolgozott is tovább, ha nem, akkor is megzsarolhatták.
Ezzel a hálózattal szemben nem volt olyan ellenerő, amelyik megakadályozhatta volna őket ebben. Később a Fidesz hozta létre a maga ellen-hálózatát, amely emberi minőségben nem jobb, viszont erősebb központi akaratnak engedelmeskedik, mint a régi, amelyiket a belharcok is rendszeresen megosztottak.

dr.kakaósbögre 2012.04.16. 17:11:18

noshát.sommásan csupán annyi hogy szar ez a blog.

00000000000000000000000000000000000000000000000000 2012.04.16. 17:14:20

Taxisblokád & rendőrattak kivételével egyetértek.

Bogyó 2 2012.04.16. 17:17:14

@hopptarisznya: Nem is volt szándékomban, csak nyilván más se ártatlan. Gyurcsány épp eleget tett azért, hogy ne nagyon legyen erkölcsi alapja maradni. Talán a legtöbbet. Csak azt akartam jelezni, hogy azért másoknak se ártana magukba szállni, azért füllenteni se kellene, mert Gyurcsány sokat hazudott. Viszont ő ennek véget akart vetni, ezt is kár tagadni, csak a körülmények kényszerítő erejét látva rossz megoldást választott.

dr. mesterséges színezék 2012.04.16. 17:17:28

@Dr Milton: Lemaradtál valamiről: EZ már a monarchia.

vkaresz6 2012.04.16. 17:20:30

Tetszik a cikk csak az első helyezettel nem értek egyet. Ha én rendőr vagyok és 500 társammal kivezényelnek Budapest közepére szembeállítanak egy 10000 es tömeggel aki molotov koktélokkal meg téglákkal dobálózik és csak a jóisten tudja mikor kerül elő komolyabb fegyver akkor én sem tökölök és a tüntetők buksiját simogatva udvariasan tessékelem be őket a járőrkocsiba hanem házról házra járva (nehogy a hátam mögött hirtelen ott teremjen 100 "békés" tüntető) nem kérdezve darálom a békés moplotovkoktélt iszogató barátainkat. Tudták mi van ott látták mi van ott mégis ott voltak nem 50 en hanem minimum 1000 fő aki nem volt igazán békés. Én a rendőrök helyében szintén inkább túlélni akartam volna.

Bogyó 2 2012.04.16. 17:20:32

Én a III. Köztársaság legkínosabb ügyeit venném elő. S ezekhez azokat sorolnám, amelyek a széles közönség előtt is legalábbis ügyként ismertek a mai napig. Különösen azokat, amelyek mindkét oldalnak kínosak. Sok esetben egy egész folyamatot értékelnék, s nem bontanám azt részekre. Kínos pillanatnak tartom azokat amelyek eléggé szégyenteljesek, sok esetben gúnykacajt válthatnak ki.
Hirtelenjében ezeket vettem elő, a sorrend időbeli nagyjából, érdemes lenne egyszer kielemezni részletesen. Talán megteszem egyszer valahol.

1. Taxisblokád

2. Göncz Árpád kifütyülése

3. A 90-es évek privatizációi

4. Tocsik-ügy

5. A Postabank-ügy

6. Olajszőkítések, borhamisítások

7. A Torgyán-jelenség

8. A móri mészárlás felderítése, Ambrus Attila története

9. Medgyessy Péter két éve

10. A 2004-es népszavazás

11. Az öszödi beszéd és az ezt követő zavargások

12. Az MSZP korrupciós (jellegű) ügyei (Hospinvest, BKV, Zuschlag, Hagyó)

13. A 2009-es miniszterelnök-keresés

14. Sólyom László szlovákiai kitiltása

15. A II. Orbán-kormány kommunikációja, gazdasági szabadságharca, és antidemokratikus lépései

16. Schmitt Pál doktorija

Noname Watanabe 2012.04.16. 17:20:56

Kib.szottul egyetértek a kedves posztolóval, öszödi beszéd, megfigyelési ügy, szőkítés, taxisblokád, rendőrattak, smittpali mind-mind szégyenfolt. Kezdem azt hinni, hogy szép Kárpát-medencénk egy gigantikus derítő, amit párttól függetlenül minden politikus igyekszik telesz.rni.
Igen, a felcsúti törpeduce is. És igen, a hiperaktív idióta hatalommániás pinokkió is. És nem, kedves csőlátó kommentelők, nem vagyok se Lehet Más a Parasztvakítás- se Rosszabbik, se maszop-, se fideSS-szavazó. Köpök ebbe a hányinger politikai életbe.

Prosztó 2012.04.16. 17:22:27

@vkaresz6:

"vkaresz6 2012.04.16. 17:20:30
Tetszik a cikk csak az első helyezettel nem értek egyet. Ha én rendőr vagyok és 500 társammal kivezényelnek Budapest közepére "

Trafi mellett állsz, vagy irodában ülsz?

Prosztó 2012.04.16. 17:23:52

Népszavazás a kettős állampolgárságról kimaradt.
Az volt még egy guszta kampány.

dr. mesterséges színezék 2012.04.16. 17:24:25

@hopptarisznya: "Ő ugyanis törvényeket hozott a választás miatt(5 éves adócsökkentés, és már januárban áfacsökkentés) miközben tudta, hogy a választás után vissza kell csinálni mindent."

Fletónak természetesen a lófasz üsse ki a fogait, de a menti momentumot érdekes éppen ma említeni.
Mai hír ui., hogy a fijúk inkább alapértelmezetten zöldre állított szemafor csinálnának abból a költségvetési tanácsból, amit éppen ők álmodtak meg blokkoló gyanánt, és amely a múlt héten némi fennakadást okozott a jogalkotás sütőiparában.
Szóval, legyen, blokkoljon, csak ne minket... majd a zutánunk jövőket!

De kétségtelen, ez sem a köztársaság listájára való, hanem a felszámolása utánira.

Bogyó 2 2012.04.16. 17:27:14

@Bogyó 2: Új elemként belevenném még az 1994-es médiabeli ámokfutást az MDF részéről, a 2006-os választás eseményeit az emlékezetes tv-vita és az egymásra ígérgetés miatt, s a 8-ast inkább úgy címezném, hogy az ezredforduló rendőrségi ügyei ideszámítva még a Fenyő-gyilkosságot, az Aranykéz utcai meg a Parlamenti robbantásokat is.

2012.04.16. 17:29:17

Némelyik ponton lehetne rugózni, de alapvetően szép kis lista, grat. Én a mnyp-ügyet biztosan belevettem volna.

dr. mesterséges színezék 2012.04.16. 17:29:26

@vkaresz6: Nincs ezzel semmi probléma, amennyiben az elszámoláskor megütöd a bokádat, ha van miért.

Példákból ért az ember (talán): én speciel félig-meddig megértem az Afganisztánban bekattanó usák kölyköket (hiszen azok, csesszemeg, némelyiknél 2x idősebb vagyok, és még az én szakállam se teljesen ősz), de mégsem volna helyes, ha a feszültséget civilek felkoncolásán levezetők katonaként és nem gyilkosként volnának kezelve.

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2012.04.16. 17:32:26

@Trompf: De pont ezt írom, hogy ez nem ennyire egyszerű. Ahogy nem csak a "csőcselék feloszlatása" volt, az sem igaz, hogy a rendőrség kizárólag békés tüntetőket üldözött és módszeresen kínzott stb. Szerintem senkinek sem tesz jót ha ezt elintézzük az egyik vagy a másik oldal által a legendáriumban kialakult egymondatos ténymegállapításnak. Mert az torzít, de legfőképp nem igaz.

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2012.04.16. 17:33:31

@Legelő Őse: Ja és akkor még nem is beszéltünk talán a legsötétebb pillanatról, mely oly hosszú hogy több mint 20 éve tart. A pártok kampányfinanszírozásáról! De komolyan!

zombika 2012.04.16. 17:33:51

@samuelfisher: Ami kötvények és egyéb értékpapirok formályában létezik az nem virtuális pénz. Ráadásul ez az "önként és dalolva" egy picit ( nagyon) sántít. Kb megfenyegették az embereket. Nem mellesleg a manyup teljesen jól működik a világ legtöbb országában, nézz csak meg egy német vagy osztrák "kisnyugdijjast", hogy ne menjünk messzire.
Szerintem az tarthatatlan állapot hogy egy ember, egy egész élet munkája után kizárólag az államtól, és az adott politikai vagy gazdasági helyzettől függjön.

okostojgli (törölt) 2012.04.16. 17:34:04

"a választások előtt nem csak az EU, a Parlament és az ország népe elől titkolták el a költségvetési hiány és az államadósság mértékét, hanem saját frakciójuk elől is."

Hazudsz.
2002-2010.nyitraizsolt.hu/s_adossag.html

Qqriq 2012.04.16. 17:36:37

@Bogyó 2:

Kihagytad a vizitdíjas népszavazást!
A TOP 16-ban mindenképpen helye van.
Kevés arcpirítóbb politikusi hazugságot láttam, annál a fideszes hazugságnál, mint hogy a vizitdíj eltörlése nem érinti a költségvetést, ezért lehet róla népszavazni. Alkotmánybíróság (nem ez a mostani, szolgalelkű, hanem a szabdon, demokratikusan!) lelkesen helyesel. Aztán megszavazza a jó nép, majd másnap feláll egy fidesznyik a parlamentben, hogyaztán most a házi orvosoknak pótolja a költségvetés kurva gyorsan a kieső vizitdíjakat! Meg is szavazták.
Még szerencse, hogy nem érintette a költségvetést! Mi lett volna, ha érinti???!!!
(A szabdon, demokratikusan alkotmánybíróság meg is kapta a jutalmát:kiherélték, most már nem kell magyarázkodni, miért nyalják a fidesz valagát, hisz senki sem vár tőlük mást.)

dr. mesterséges színezék 2012.04.16. 17:37:59

@Legelő Őse: Pontosan. Volt ott bőven akivel szemben az erőszakszervezetnek azt kellett tennie, amit szükség esetén tennie kell, erőszakoskodni.
A demonstratívnak szánt veréshez elegendő kellett volna, hogy legyen az a mennyiség, és nagyfokú gyávaságra, aljasságra illetve az önfegyelem hiányára vall, hogy kerestek inkább gyengébbeket (is).

Trompf · http://trompf.blog.hu 2012.04.16. 17:39:07

@Legelő Őse: Nézd.. 56-ban is lincseltek, vélhetően ártatlanokat is. Voltak fosztogatások is.
A forradalmárok azonban alapvetően ugyanazt akarták nevezetsen szabadságot, a visszárságok ellenére.

Ugyanez igaz 2006-ra is. Gyurcsányt akarták kivonni a forgalomból a tüntetők egységesen és balhémentesen tüntetve.

Itt a balhézókat ráterelték a tömegre, és egyként vertek szét mindenkit.
Röviden és tömören ennyi.

A probléma a sztorival, hogy Gyurcsány ma is ott ül a parlamentbe, és demokráciát követel.

dr.kakaósbögre 2012.04.16. 17:41:14

egyébként a MANYUP pénzek ellopását hová sorolná kedves blogíró?

Trompf · http://trompf.blog.hu 2012.04.16. 17:43:19

@Qqriq: Azt áruld már el, mi változott volna a 300Ft-al ?
Ez szerinted lehet reformnak nevezni ?

Ilyen erővel a tranzakciós adó is az.
Kis összeget kérünk valami szar szolgáltatásért, de a struktúrát változatlanul hagyjuk.

Lószar volt az nem reform.

Mellesleg rohadtul leszarta a szavazók nagyrésze a 300Ft-ot. A népszavazás az öszödi beszéd, és a 2006-os rendőri visszaélés miatt lett sikeres.
Semmi más mondanivalója nem volt azon túl, hogy Gyurcsány menjen a retekbe.

Se a 300Ft létét nem létét, reform létét vagy nem létét illetően ma sincs más következménye.

Szabó Zoltán fél évet kapott · http://index.hu/belfold/2012/02/24/iteletet_hirdetnek_a_hunvald-perben/ 2012.04.16. 17:44:28

@dr.kakaósbögre: ajjaj, amíg összevont értekezletet tartottam Obermaussdorfban, megint progrediált benned valami. Légy óvatos, nehogy "Vuvuzella" (sic!) néni vagy az "igazi" Sioi tragikus sorsára juss - az a fáma járja, hogy már IP-cím alapján irtják őket a minősíthetetlen trágárságaikért.

46,52% 2012.04.16. 17:45:40

A nyugdíjasok szipkázása már 10 éve.

Peti 13-dik havit adott nekik, Viktor még 14-dik havit is ígért, Ferkó pedig velük egyeztetett, amikor a nyugdíjkorhatár emeléséről döntött.

dr. mesterséges színezék 2012.04.16. 17:46:50

@Trompf: "A probléma a sztorival, hogy Gyurcsány ma is ott ül a parlamentbe, és demokráciát követel."

Felhívnám a figyelmedet egy másik problémára, Orbán Viktor jelenlétére. Ő volt az, akit ezerszer figyelmeztettek, hogy az Astoria egy kalitka, ha helyzet van, de ő unortodox volt már akkor is. Vagy csak úgy gondolta, hogy mindenki páncélozott járgánnyal érkezik.

dr.kakaósbögre 2012.04.16. 17:47:02

@Szabó Zoltán fél évet kapott: noshát pont leszarom. csak az a kérésem hogy hetesével jöjjenek mert akkor kell tárat cserélnem.

Szabó Zoltán fél évet kapott · http://index.hu/belfold/2012/02/24/iteletet_hirdetnek_a_hunvald-perben/ 2012.04.16. 17:48:15

300 Ft: természetesen Gyurcsány közröhejbe fúlt demagógiája, miszerint "300 Ft-ért" álltak az emberek sorba a népszavazáson, hogy leszavazzák, velejéig rothadt és hamis. A vizitdíjjal nem annak nagysága volt a baj, hanem puszta léte, az a tömény kádári kulturálatlanság, ahogy beszedték. Leszavazása teljesen indokolt volt, és különben is: a népszavazási eredmény UTÁN ez már nem a kezdeményező Fidesz ügye, hanem a népé. A nép ítélt. Gyurcsány meg alábukott, káááár, kááár...

dr. mesterséges színezék 2012.04.16. 17:49:31

@Trompf: "lyen erővel a tranzakciós adó is az.
Kis összeget kérünk valami szar szolgáltatásért,"

Mármint milyen szolgáltatásra gondolsz, amit az állam adna a trx adóért?
Semmi kifogásom a hasonlatok és példák ellen, ha összevetés előtt nem kell megerőszakolni a hasonlítás tárgyait.

Szabó Zoltán fél évet kapott · http://index.hu/belfold/2012/02/24/iteletet_hirdetnek_a_hunvald-perben/ 2012.04.16. 17:49:54

@dr.kakaósbögre: könnyen viccelődsz, de 15 éve azt sem gondoltad volna, hogy a b-vel kezdődő szó kiejtéséért manapság már bekasztliznak.

dr.kakaósbögre 2012.04.16. 17:51:23

@Szabó Zoltán fél évet kapott: én már nem gondolkodom.főleg nem előre.ezeknél pillanatról pillanatra változik a szélirány.

Geo_ 2012.04.16. 17:52:19

@Trompf: persze, a kocsikat is Gyurcsány gyújtotta fel, a tankot is ő indította be.

Szabó Zoltán fél évet kapott · http://index.hu/belfold/2012/02/24/iteletet_hirdetnek_a_hunvald-perben/ 2012.04.16. 17:53:51

@Geo_: tudod, hány embert szúrt le Hitler a Hosszú kések éjszakáján saját kezűleg? Egyet sem.

Aliem 2012.04.16. 17:55:18

Azért ne felejtsük hogy kinek a blogján vagyunk:

www.youtube.com/watch?v=2eTnz6BuUlQ

Azóta csak a forma változott a tartalom nem. Körülbelül annyira értelmes ez a post mint a BP Tv műsor volt.
Csontig nyalás a regnáló hatalomnak, hányingerem van.

dr. mesterséges színezék 2012.04.16. 17:58:05

@Szabó Zoltán fél évet kapott: "A vizitdíjjal nem annak nagysága volt a baj, hanem puszta léte, az a tömény kádári kulturálatlanság, ahogy beszedték."

Ezzel fej-fej mellett húz az a kádári elgondolás, hogy a zegészség márpedig legyen ingyen! Nem rossznevű egyetemről kikerült ismerőseim sem képesek felérni ésszel, hogy attól, hogy a doki jópofa, és kikezeli őket bármiből egy kanyi tébéháttér nélkül, azt valaki megfizeti.

Szabó Zoltán fél évet kapott · http://index.hu/belfold/2012/02/24/iteletet_hirdetnek_a_hunvald-perben/ 2012.04.16. 18:01:30

@dr. mesterseges szinezek: no nem. Félrecsavarsz, csúsztatsz megint. A díjbeszedés kulturálatlansága, mikéntje közismert tapasztalata volt millióknak (ugyebár el is törölték). Ettől független az, hogy egy emberibb rendszerben lett volna-e létjogosultsága.

Geo_ 2012.04.16. 18:02:08

@Szabó Zoltán fél évet kapott: Tudod, hány embert találsz, aki téged normálisnak tart? Nos, egyet sem.
Viszont biztos tudod, hogy miközben begyújtott motorral állt az autója, hány embert vitt ki Orbán az Astoriához?

Szabó Zoltán fél évet kapott · http://index.hu/belfold/2012/02/24/iteletet_hirdetnek_a_hunvald-perben/ 2012.04.16. 18:04:43

@Geo_: koma, ha csak bőgni tudsz és az emberi kommunikációra képtelen vagy, ki leszel nyomva a kultúremberek köréből, mint a zsír.
;)

Qqriq 2012.04.16. 18:09:23

@Trompf:

Nem a vizitdíjról van itt szó, hanem az arcpirító hazudozásról, amit egy párt művelt, amíg az volt az érdeke. Amikor meg a költségvetés tacsra tétele következett, akkor szemrebbenés nélkül leszarta az 1 nappal korábbi véleményét és állította homlokegyenest az ellenkezőjét. És mindezt az azóta is visszasírt alkotmánybíróság lelkes asszisztálása mellett.
A Fidesz (és az alkotmánybíróság) magatartása az, ami felkerülhetne a szégyenlistára.

A vizitdíj egy jó irányba tett lépés volt. Az önrész bevezetése a demagóg ingyenességben. Arra még mindig szükség volna, sokkal jobban, mint a tranzakciós adóra. (Ahelyett a kp felvételt kellene adóztatni, ha tényleg tisztulást is szeretne a kormány. De nyilván nem szeretne. Simlicskának tisztulás? Ördögnek tömjénfüst...)

A reform több volt, mint a vizitdíj, az csak egy eleme volt.

vkaresz6 2012.04.16. 18:13:16

@Prosztó: "Trafi mellett állsz, vagy irodában ülsz?" Nem vagyok rendőr csak át tudom érezni. Tényleg képzeld el otthon vár a gyerek az asszony te meg szembenállsz egy sokszoros túlerőben lévő és bárki bármit mond rohadtul agresszív tömeggel kezedben egy fegyverrel amiről tudod hogy sérülést okozhat de halálesetet nem. A tömeg hömpölyög előtted néha állarcosok vállnak ki akik üvegeket dobálnak rád amik földetéréskor felrobbannak és téglák hullanak az égből és mindent beborít a könnygáz. És mégegyszer leírom otthon vár a család amit el kell tartanod. Ha te vagy annyira hősies és hazaszerető hogy saját épségedet és családod megélhetését kockáztatod hogy ne okozz még csak fájdalmat sem azoknak az embereknek akiknek az indítékaival egyetértessz (max a módszereivel nem)akkor jobb ember vagy nálam. Ez van. Viszont meg kell értsd a másik oldalt is hogy ezt nem mindenki kívánja megtenni.

Még egyszer kérlek csak képzeld el: Kezedben egy gumilövedékes puska teljes páncélzatban vagy egy rémálomszerű totálisan irreális kép legkellősebb közepén. Az elmúlt 20 percben felrobban melletted két molotovkoktél és ha a sisakod nem lenne már három lyukat ütöttek volna a téglák a koponyádon. Üvöltő dobálózó vérző emberek ott ahol tegnap még megittál a barátnőddel egy kávét egy kellemes kávézó teraszán. A kép sokkal jobban hasonlít a quake hez mint a való élethez. Erősen valószínűtlen hogy az emberek egy ilyen szituációban arra figyelnek nehogy bántsák a másikat hanem egy a cél bárki aki nem rendőr és megközelít azonnal mozgásképtelenné tenni kérdés nélkül mert nem tudhatod hogy a következő molotovkoktél nem épp az arcodon fog csattanni (és a tüntetők sem viseltek azonosító számot) és rohadtul nem akarsz másnap az újságok címoldalán szerepelni mint a zavargások első halálos áldozata.

Ne a vandalizmust és az állatságot éltessétek hanem azoknak a rendőröknek követeljetek 10 év börtönt akik tényleg túlkapásokat követtek el szándékosan (láttam pár felháborító videót) ezek pedig nem azonosak azzal akik seggbelőttek gumilövedékkel miközben te csak békésen igyekeztél felgyújtani egy kocsit vagy betörni néhány rendőr fejét téglákkal.
Bőven van azon az időszakon mit szidni ez nem tartozik közéjük.

A válaszokban:
-Kommunista leszek.
-Gyurcsányista.
-Fideszbérenc.
-Rendőr.
Illetve:
-A válaszok nem fognak kitérni a te mit tettél volna képre.
-Nem sokan fogják végiggondolni azt a helyzetet viszont sokan csípőből kivágnak egy 40 soros propagandaszöveget amiben a rendőrök összes hibáját felsorolják és az égő autókat maga mögött hagyó és egy teljes hidat megtöltő tömeget békés tüntetőknek nevezik 40-50 főnyi fidesz/mszp/szdsz/ (pártállástól függően behelyettesítendő) álltal felbérelt vandállal.

Aliem 2012.04.16. 18:13:28

@Szabó Zoltán fél évet kapott:
Mert sajnálatos módon kikerült ez a csöppet sem pártatlan, tárgyi tévedésektől hemzsegő ocsmányság az amúgy többé-kevésbé független index főoldalára és megfogott a címe. Először fel sem tűnt (sajnos) hogy Párt honlapra érkeztem, csak úgy a felénél esett le hogy ismét egy kivételesen tehetségtelen ember seggnyalás útján történő karrier építésének lehetek szemtanuja.

bigthereal 2012.04.16. 18:13:42

korrekt poszt.

talán zuschlag még befért volna...

Aliem 2012.04.16. 18:21:50

@Szabó Zoltán fél évet kapott:
Egyébként néha jó látni hogy az emberi ostobaság mennyire határtalan és azt hogy hogyan épül ki egy diktatúra a propagandán keresztül. Emlékszem amikor 16 évesen Orwell 1984-et olvastam az járt a fejembe hogy észre fogom e venni ha életem során valaha elkezd egy diktatúra kiépülni. Örömömre szolgál hogy igen észre vettem. A szomorú benne csak az lenne ha ne adj isten a fidesznek tényleg sikerülni kiépíteni a totalitáriátus államot.
Egyébként ne aggódj, kis és középszerű emberek szarért való rajongása nem szokott sokáig lekötni, a való világból is egy részt láttam életemben, a fideszes megfelelőjéből is pont elég egy poszt egy életre.

Kösz a halakat! 2012.04.16. 18:36:29

négyes metró is kimaradt!

Pobjeda elvtárs 2012.04.16. 18:37:52

Írod:

"A tüntetésnek persze csak az ürügye volt a korábbinál nem is sokkal magasabb új benzinár."

Szerintem előbb olvass utána hogy is volt az a taxisblokád, mert ami itt szerepel az en bloc a szélsőjobbos propaganda. A valóságban cca. 39 Ft ról 64 Ft emelték, ami 65% áremelés volt kb. mintha most hirtelen holnaptól 742Ft ra emelnék a benzin árát.

Az pedig hogy a politika rátelepedett a taxisblokádra tény, ugyanakkor az egy ordas hazugság hogy eleve az SZDSZ szervezte, semmilyen jel nem utalt erre, semmiféle bizonyíték nincsen, és nem volt rá, sima szélsőjobbos propaganda, melyet azzal igyekszenek bizonyítani, hogy az SZDSZ már az események folyamán támogatólag lépett fel, ami ugye egészen más történet mintha ők szervezték volna.

A taxisblokád a népharag spontán megnyilvánulása volt egy elviselhetetlen teherre válaszul.

1992 ben a nettó átlagkereset 15.628 Ft volt. A 64 Ft benzin ár a mai átlagkeresetekhez viszonyítva 552 Ft. lenne.

Megnézném az arcodat ha Orbán bejelentené hogy holnaptól 552 Ft azaz cca. 100 Ft drágább lesz a benzin, pedig ez csak 23% emelés, hol van ez a 65%-tól.

Pobjeda elvtárs 2012.04.16. 18:39:50

A 2006 os rendőrattak mellé pedig talán oda kéne tenni azt is ahogy a FIDESZ támogatásával szétverték a "hős" tüntető fiuk az én városomat.

Emlékszünk még pl. Wittner Mari (FIDESZ) beszédére ugye? Nem de?

samuelfisher 2012.04.16. 18:41:04

@Aliem: Puzsér benyal a hatalomnak? Lehet utálni, mert tényleg túl sok néha, minden értelemben. Elhiszem, hogy mindent fekete-fehérben (vagyis inkább vörösben) látóknak ez a lista azt bizonyítja, hogy Puzsér fideszes, ugyanis képtelenek a saját primitív besorolásaikon kívül bárhova helyezni.
Viszont néhány fizetett MSZP-s bérfórumozó (vagy lelkes fanatikus antiorbánista netharcos) láthatóan már megjelent itt és nyomatja ami ki van adva neki, illetve az egyetlen témáját ami van neki. :)

Erdőtársulás 2012.04.16. 18:48:50

Szerintem az MSZP-SZDSZ összeborulást magasan übereli a Fidesz liberális pártból keresztény konzervatívvá, majd végül etatista pragmatikus irányváltása a tagság minimális cserélődése mellett. Nincs a világtörténelemben még egy ilyen politikai kaméleon formáció. Abban az esetben fogadható el "kifelejtése", ha a postoló esetleg méltóztatik úgy gondolni, hogy a váltások még nem értek véget. Mert nem értek véget, az biztos.

Sudák 2012.04.16. 18:51:50

mdf-szdsz paktum? szerintem ennek is az élbolyban lenne a helye.

samuelfisher 2012.04.16. 18:57:06

@Szabó Zoltán fél évet kapott: Geo-val ne foglalkozz, imho egy megélhetési fórumozó, már legalább 8-10 éve ontja a neten az aktuális szoci propagandát (lásd pl. az indexfórumos tevékenységét). Valszeg megfizetik érte (hozzászólásonként), vagy csak ennyire hülye. :)

samuelfisher 2012.04.16. 19:10:58

@samuelfisher: + okostojgli is egy ilyesmi fazon. Meg még van jó pár hasonló, főleg megkeseredett, netfüggő 50-esek, nyuggerek, munkanélküliek, félalkeszek. Valószínűleg darabra fizeti őket a Pártközpont (melyik? mikor melyik:))
Sajna volt időm eléggé megutálni az ilyeneket, meg pl. a klubrádió betelefonálóit (kénytelen voltam egy időben rendszeresen hallgatni, mert a kocsi, amiben utaztam, tulajdonosa klubrádió-függő volt), annyira, hogy az amúgy megfontolandó érveiket is hajlamos vagyok elutasítani. Egyszerűen túl tipikusak, egyformák, és gusztustalanok (álszentek, miközben gyűlölködnek, mások gyűlölködését kárhoztatják). A szövegeik, paneljeik, érvelésük annyira ismerős, visszaköszön, hogy én is simán hoznám a figurát.

zombika 2012.04.16. 19:16:59

@Pobjeda elvtárs: Azt hogy matekoztad ki hogy a 39-ról 64 forintra való emelés 65%? Nekem úgy tűnik h az 38,5%, és innentől minden érvelésed a mai párhuzamok terén el van b...va. Nem mondom hogy nem drasztikus a 38,5, de ezeket most is lenyomják a torkunkon, csak lépcsőzetesen. Megtanulták a példát.

zombika 2012.04.16. 19:18:50

Hmmm. Én is rosszul számoltam. Énkérekelnézést.

Psyman 2012.04.16. 19:21:24

@dr. mesterseges szinezek: Téged is könnyedén át lehet verni egyszerű elnevezésekkel...

dr. mesterséges színezék 2012.04.16. 19:23:32

@Psyman: Konkrétan hol és mivel érezzem magam átverve?

Psyman 2012.04.16. 19:26:44

@dr. mesterseges szinezek: Aki beveszi, hogy már nincs is köztársaság mert a Zorbán eltörölte, azt bizony elég csúnyán átverték.
Tudod hán yország nevében van benne hivatalosan a Köztársaság szó Európában? Csehországéban. Pont.

khairon 2012.04.16. 19:27:11

Nagyon nem teljes a lista !
A sorrend is szubjektív ...
Kaya Ibrahim, Joszip Tot ?

Orbán-Torgyán duetto ?

Liberális Fidesz jobbra csorgása ?
magánnyugdíjak lenyulása ?

Guillaume sous guillotine 2012.04.16. 19:27:22

az a baj hogy nem 10 ilyen volt hanem több tucat. először is az Mdf és Antall nem tudta megakadályozni hogy a szocialista elit átmentse magát. ott b_szták el. keményen kellet volna, lusztrációs törvény, Biszkut és társait börtönbe vetni.

dr. mesterséges színezék 2012.04.16. 19:34:14

@Psyman: Jaaaj... féjszpalm, féjszpalm...
Az országnévből felesleges operációja bakfitty - a zország funkciójában szűnt meg köztársaságnak lenni, ami van, az annak a kifilézett maradéka.
De lehet, hogy valaki félrevezetett a filé szóval...

dr. mesterséges színezék 2012.04.16. 19:37:31

@Lizarazu: "Antall nem tudta megakadályozni hogy a szocialista elit átmentse magát. ott b_szták el."

És a saját hülyéitől mi mentette volna meg az MDF-et? ÉS a saját szocialistáitól?

zutolsó 2012.04.16. 19:40:31

Jó írás, bár 10 helyett 100-as listát is lehetett volna írni..

ob.szerver 2012.04.16. 19:41:07

A fideszpuccskisérlet 1.0 (MTV székház), és 2.0 (2006 október 23) az első hányba fér bele?

Geo_ 2012.04.16. 19:49:43

@Szabó Zoltán fél évet kapott: a jelek szerint nem is érted, hogy mit írtam - úgyhogy amíg meg sem érted, ne hencegj/hazudj azzal, hogy meg tudnád állapítani, ki a kultúrember s ki nem.

Astoria?

Psyman 2012.04.16. 19:50:40

@dr. mesterseges szinezek: A fenti kommented is pontosan mutatja mennyire tájékozatlan vagy. Németország, Franciaország, Anglia, Egyesült Államok. Csak pár ország, amiben a mi rosszul felfogott köztársaság-fogalmunk szerint nincs demokrácia. Mindezen országokban sokkal durvábban központosított a hatalom és az ellenzéknek még egyszerű többség esetén is gyakorlatilag a szavazógép szintjén van a jelentősége. Mégsem sipítozik senki diktatúráról.

Manyi Béci 2012.04.16. 19:52:16

Mindenesetre tanulságos, hogy - pár kivételtől eltekintve - évek óta ugyanazokkal a gumicsontokkal rohangásztok körbe-körbe. Kicsit szomorú is.

Geo_ 2012.04.16. 19:52:30

@samuelfisher: tégy próbát, s csinálj úgy, minta le tudnál írni egy normális kommentet :-)

famfam 2012.04.16. 19:55:17

commentnoreply:
Bárcsak nálunk is lenne annyi sztrájk, mint Franciaországban! Bárcsak lenne olyan és akkor baloldal és civil önszerveződés, mint Nyugaton!
Csakhogy a liberális értelmiség akkor szeret érdekérvényesítésről, egyének jogairól, stb. pofázni, ha a tőke érdekeiről van szó. Ha a munkásokéról, rögtön előjönnek, az amúgy lenézett kollektivista dumákkal, mint "nemzet/ország érdeke", stb. csakhogy a melós minél kevesebb pénzért minél többet dolgozzon.

agentT 2012.04.16. 20:08:01

Szeretnék gratulálni annak a sok agyhalott baromnak, akik szerint semmi rosszat nem tett a rendőrség 2006. október 23-án. Gondolom, üldögéltek a kényelmes kis szobáikban, esetleg röhögtek a szerencsétleneken valahol a haverjaikkal, a többi gyökér senkivel... Talán szét kellett volna nézni akkortájt, mintegy szembeesülni a valósággal. Nekem például sikerült hazafelé ballagva a Blahánál belefutni a balhéba, meló után. Se utcai forradalmár, se terrorirsta nem vagyok, itt jelezném. Valahogy megúsztam, engem nem vertek véresre a rádió udvarán, mint azt a pár szerencsétlent, akit oda hurcoltak be, én hazajutottam Rákospalotára, jelzem, hogy gyalog, mert a BKV a környéken nem volt látható, és életemben akkor egyszer féltem a politika miatt.
De ha annyira okosok vagytok, szerencsétlenek, akkor szánjatok már rá fél órát a drága baller időtökből, és nézzétek meg a dokfilmet, ami erről a dicsőséges gyurcsányista estéről szól.

www.pestylaszlo.com/megsebzett_hun.php

Aztán mondjátok már meg, hogy a megszólaló megtámadottak közül ki volt randalírozó terrorlegény, a két diák, a pap, aki csoda, hogy életben maradt, a kislány, akit a szülei mentettek ki, vagy mégis melyikük?
Ja, és búcsúzóul. a .... anyátokat, rohadékok.

agentT 2012.04.16. 20:10:43

@agentT: Kiegészítés: És amíg ilyen fa.sz módon bírtok ugatni erről az október 23-i terrorról, addig teljesen, teljesen hiteltelen és nevetséges minden jajongásotok a demokráciáért, a vinnyogás a jogállamiságért, a sírás rívás az antiszemitizmus (jajistenem) meg a fasizmus fenyegető réme miatt. Szarháziak.

famfam 2012.04.16. 20:18:44

Kedves olvasóink!

Azt hiszem, sokan félreértettétek ezt a listát. A bevezetőnkben bátorkodtunk a magunk módján arra felhívni a figyelmet, hogy ez a lista NEM a tíz legnagyobb politikai bűn listája az elmúlt 20 évből, főleg nem ebben a sorrendben. Ha így lenne, Schmitt doktorija pl. bele se került volna, lévén piti ügy a privatizációs disznóságok és hasonlók mellett. Inkább a cikisség, a kínosság, de még inkább a 3 Köztársaság jellegét méltán szimbolizáló, kifejező, emblematikus események listája.
üdv mindenkinek
FAM

Geo_ 2012.04.16. 20:42:07

@agentT: "akik szerint semmi rosszat nem tett a rendőrség 2006. október 23-án."

Nos, azokat tekintheted akár agyhalottnak is. De ha nem találsz ilyet, akkor ki is az agyhalott?

Geo_ 2012.04.16. 20:55:38

@famfam: "Továbbá a lista nem csak mocskossági, de kínossági, cikiségi rangsor is.
kiválasztani a tíz legundorítóbb kuladarabot,"

Vagyis: nem pontos a kommented.
S pontosabb ismeretek kellenének, súlyozás nélkül: az SZDSZ nem szervezte a taxis-blokádot: igaz, "ráült". De hol a Gaskó-féle "gördülő sztrájk?

2004 - népszavazás a magyar állampolgárságról - hol az utalás arra, hogy 2000-ben a Fidesz lemondott a kettős állampolgárságról?

"levadásztak mindenkit, aki arra járt. Agyba-főbe verték, gumilövedékkel kilőtték a szemét, könnygázzal fojtogatták."

Egy szem is sok - de a fenti mondat szerint "mindenki"-re vonatkozik. S talán feltűnt: szinte az összes kiugróan durva rendőri "intézkedés" egy szadista őrnagyhoz köthető, akit el is ítéltek.

S már megbocsáss: igencsak hibás a 94-es koala ilyetén tálalása - s nem csak arra gondolok, hogy akkor hol a 98-as. Uganis az SZDSZ kellett ahhoz, hogy hitelesítse Horn-t, s hogy meg lehessen lépni a Bokros-csomagot. (Az más dolog, hogy 96-ban ki kellett volna lépniük.)

Bogyó 2 2012.04.16. 21:20:21

@famfam: Hát ha már cikisség, akkor szerintem a 2009-es miniszterelnök-keresés sokkal jobb példa, ami totális balfácán szerencsétlenkedés volt, igazi abszurdisztánbeli dolog. Ehhez képest jelentéktelen volt cikiségben az a bizonyos '98-as megfigyelési ügy, amire szerintem már alig emlékszik valaki. De Sólyom szlovákiai kalandja is sokkal cikibb. A 2006-os választási igérgetés, a Fidesz rosszabbul élünk mint 4 éve kampánya, ami egyszerűen nem volt igaz egy Medgyessy-program után, amibe belebuktunk, de akkor nem éltünk rosszabbul mint 4 éve.

A privatizációs ügyek pedig jelentőségük mellett pont, hogy nagyon kínosak. Hát lehet ilyen egy normális országban, hogy a közel tízből az összes cukorgyárat eladják, majd bezárják 1 kivételével és dől az országba a külföldi cukor? Ilyen csak a banánköztársaságokban van, amelyekhez mi is odatartozunk egyre inkább.

agentT 2012.04.16. 21:22:36

@Geo_: végigolvastad a hozzászólásokat? hány hülye írta eddig le, hogy "csakacsőcselékrohadékfutbalhuligángyújtogatókkal keménykedett a rendőrség"? <--Ez persze csak a zanzásítása volt az általuk mondottaknak. Na?

Bogyó 2 2012.04.16. 21:31:21

@zombika: Nem. csak te számoltál rosszul. A 38-ról 64 az pont 65%-os emelés.

De ha már témánál vagyunk, örülök, hogy más is emlékszik. Persze, mondjuk Puzsér is volt 15 éves akkor?!
Összevágott híradókból, vagy a pártsajtóból ismerik, hogy mi volt, de mi megéltük egy páran, pedig sokkal én se vagyok idősebb, de már élénken foglalkoztatott a politika, sőt élénkebben mint ma, azok olyan idők voltak.
Szóval a kurva nagy emelés és a híradóbeli hazugság miatt akadtak ki sokan, s az ország nagy része szimpatizált a taxisokkal, mert azt gondolták, hogy vége van a hazudozásnak. S nem lett. S ki tudta akkor, hogy pár év múlva a fideszesek megborotválkoznak, öltönybe bújnak, templomba járnak, s fenemód nemzetiek lesznek, s nem a kor miatt, mert a hozzájuk csapódó újonnan feltűnt ifjúkommunisták (Szíjjártó, Lázár, Rogán stb.) már eleve ilyen neokonzervatív álszent fazonok. Ki tudta, hogy jön egy hatalommániás Gyurcsány majd a hazugságaival, és 20 év múlva ismét egypártrendszer lesz? Majdnem. Formailag nincs, de a legelkeserítőbb az, hogy maguk az emberek szeretnének megint egypártrendszert, s a többit ha lehetne mind betiltanák, legyenek fideszesek, mszp-sek, jobbikosok stb.

Aliem 2012.04.16. 21:35:31

@samuelfisher:
Nem tudom ezt az MSZPs bérfuromozót rámérted e de én az mszpt legalább annyira utálom mint a fideszt. A bérfórumozásról megcsak annyit hogy láthatod hogy remeget a kezem hogy végre valaki válaszoljon és ismét írhassak...
Számomra orbán viktor és gyurcsány ferenc egyformán persona non grata. A bajok ott kezdődnek hogy sajnos nem mindenki gondolkodja ezt így.
Arra meg tényleg nincs energiám hogy elmagyarázzam minden mszps és fideszes trollnak hogy ez a lista miért áll egyrészt nagyon messze a valóságtól, másrészt meg hogy miért is nyal csontig be a jelen hatalomnak.

Ismételtem jelezném ezt a bejegyzést ez az ember írta:
www.youtube.com/watch?v=2eTnz6BuUlQ

Te tényleg képes vagy vele azonosulni? Esetleg be is telefonáltál?

Geo_ 2012.04.16. 21:39:15

@agentT: állom, amit mondtam - de könnyítsd meg a helyzetem, hogy pontosan megmutatod, melyik hozzászólásokról van szó.

Bogyó 2 2012.04.16. 21:47:00

@Geo_: Igen, én is leírtam, hogy a 94-es koalíció előzményeire se nagyon emlékszik senki, úgy tűnik az írók sem. Az első Parlamentben a Fidesz-SZDSZ liberális tengely és az MSZP volt az ellenzék. Kormánypártok az MDF, Kisgazdák, KDNP. Nem , kedves blogírók, nem volt a Fidesz se kormánypárti, nagyon nem. Oké, hogy '93-ban elkezdtek jobbra menni, látva az MDF széthullását, de még az elején jártak a dolognak. A '94-es koalíciónál felvetődött a Fidesz meghívása is a kormányba, de ők nem akarták, s az MSzp is max. a látszat kedvéért hívta, ha hívta őket egyáltalán. De ez vetődött fel. Sokkal meglepőbb lett volna, ha mondjuk egy volt kormánypártot hív meg az Mszp vagy a MIÉP-et. Egyesek a mai napig nem értik, hogy a korai SZDSZ antikommunizmusa nagyon más volt mint a MIÉP-é vagy a Jobbiké, a meglepődés mindig olyan embereké, akik erős és egyszerű jobboldali gondolkodásúak, de az SZDSZ liberális párt volt, s mint a blogírók megállapították az MSZP is eléggé az volt, sokkal inkább, mint szocialista.
Az ilyen jobboldali gondolkodásúak nem értik, hogy a politikai paletta nemcsak fekete és fehér, a liberalizmus nagyon is antikommunista ideológia, a liberálisok pont, hogy nem akarnak erős államot, míg a kommunisták és a jobboldaliak igen. Ezért hasonlít a Fidesz mostani tevékenysége sokkal inkább az igaz kádári kommunista időszakra, mint akármelyik csak nevében szocialista kormányzásra '90 óta. Hogy ezt jól teszik-e, az másik kérdés. Mert nem volt jó az eddigi liberális disznóól, de köszönöm szépen, a parancsuralmi rendszerekből sem kérnénk, se uram-bátyámosból, se elvtársiasból.

samuelfisher 2012.04.16. 22:04:52

@Aliem: Nem, nem rád értettem...

"Számomra orbán viktor és gyurcsány ferenc egyformán persona non grata"

Ezt el tudom fogadni, szerintem is jobb lett volna ha egyikük sem lép a politikai pályára. Az egyik a jobboldalt hülyítette meg végleg, a másik a balt. :)

samuelfisher 2012.04.16. 22:11:16

"Te tényleg képes vagy vele azonosulni? Esetleg be is telefonáltál?"

Lehet, hogy kicsit durvának találod, de ez paródia, kifigurázása az ilyen műsoroknak. Mondom, elhiszem, hogy Puzsér too much sokaknak, a kritikái, meg a csillag születik zsüriben (bár nem nézem, de hallom, olvasom, hogy sokakat kiakasztott:))

Advocatus Diaboli 2012.04.16. 22:17:37

A legsötétebb pillanatot, ami tényleg mindegyiknél sötétebb, ami egy mindent magába zúdító fekete lyuk az összes többihez képest, orbánék kormányalapításának időpontját miért hagytátok ki a listából?

dr. mesterséges színezék 2012.04.16. 22:27:30

@samuelfisher: "Az egyik a jobboldalt hülyítette meg végleg, a másik a balt. :) "

Mindketten meghülyítették mindkettőt - és ez már egyfajta zsenialitás,

dr. mesterséges színezék 2012.04.16. 22:37:55

@Psyman: Nem az ellenzékről van szó, kartácsam, ui. az ellenzéket is leszarom (egyszersmind te bizonyítod magadról, hogy a politikát a t. ház nevű stadionban rendezendő meccsnek képzeled, és következményeit a falakon túl nem nyúlónak).
A zemberekről van szó, kartácsam, a zemberekről, akiknek célszerűbb felfordulni, mint a megstumpfolt AB-hoz és akik népszavazási lehetőségei vetekszenek egy elmaradottabb afrikai banánköztársaság állampolgáraiéval.

Természetesen miközben ezeket írom, maximálisan tisztában vagyok azzal, hogy akinek ezt magyarázni kell, annak felesleges, mert úgy megfeszül, hogy ne lássa, és értse, hogy az agyvérzés fenyegeti minden pillanatban.

dr. mesterséges színezék 2012.04.16. 22:42:46

@Geo_: 'szinte az összes kiugróan durva rendőri "intézkedés" egy szadista őrnagyhoz köthető, akit el is ítéltek.'

Ha pontosítunk, akkor ne maszatolás legyen belőle: ő volt azon kevesek egyike, aki azonosíthatóan volt állat - a többieket védi az ómerta.

JumboJet 2012.04.16. 23:26:30

Elfogult, rossz lista.

gerdo 2012.04.17. 02:26:22

Ostoba fidesznyikek ha emlekezni akartok akkor emlekezzetek Torgyanra, akit Orban emelt kormanyra, a happy end kft-re Simicskara, Vona Gabor polgari korere, emlekezzetek a bovlira, a nemzetkozi elszigeteltsegunkre, ezermilliardok allamositasara, fideszes talpnyalok bebetonozasara, Matolcsy fantaszta Gyorgyre akire en egy "videki kocerajt" se biznek, hogy emlekeztesselek benneteket mi is OV velemenye az EUrol, ami ugy mukodik mint a Szovjetunio. Bezzeg Kinat, ahol meg mindig kommunizmus van (!!!) tart karokkal varja. Hat b****sszatok meg, ha meg mindig csak a kocsog gyurcsanyon meg a nyomorult szocialistakon birtok lovagolni. Ennyit tudtok sz*r emberek!

Pobjeda elvtárs 2012.04.17. 08:31:41

@zombika:
No problemo, előfordul. A lényeg hogy egyik nap közölték hogy nem lesz benzin áremelés, másnap - szó szerint - fogták és megemelték 65% al.
Egyrészt ordas mód hazudtak, másrészt elviselhetetlen teheret tettek az amúgy is túlterhelt társadalomra.

Az a baj hogy a többség még túl fiatal hogy emlékezzen rá mekkora sokk is volt ez a történet. Önmagában a benzin ár emelés is, de az még érthető lett volna a szovjet olajszállítási problémák miatt. Viszont az emberek hülyének nézése, és az ordas hazugság menthetetlen volt.

csabakirályfi 2012.04.17. 09:33:01

@Erdőtársulás: Szívemböl szóltál. Viszont a kétharmadot ilyesmi nem zavarja.

dr. mesterséges színezék 2012.04.17. 09:55:56

@Pobjeda elvtárs: Párszor le lett sakkozva, hogyan lehetett volna ordas hazugság nélkül:
v1: bejelentik, hogy lesz üa.-áremelés, és jó eséllyel másnap már a mentő se tud miből tankolni,
v2: bejelentik, hogy lesz üa.-áremelés, de az áremelésig nem adnak ki magánszemélynek, és jó eséllyel diktatúrát kiáltva az SZDSZ a kormány (és mellesleg az ország) nyakára teszi a kést,
v3: na, 3. verzióval még nem örvendeztetett meg senki 20 év alatt.

Szóval mocskos és mindenekelőtt szükséges rossz húzás volt, sajnos.

dr. mesterséges színezék 2012.04.17. 09:58:20

@Pobjeda elvtárs: Azon az Antall-Boros-féle kormányon bőven volt mit szapulni, előre látható, és megérdemelt volt a zakó - de a benzináremelés és a körülménye mint kényszerpálya pont nem a rosszabb pontjaik közé tartozott.

Pobjeda elvtárs 2012.04.17. 10:02:12

@dr. mesterseges szinezek:

Nem értek egyet. Az ellátásbiztonsági problémák miatt a helyes és korrekt lépés a jegyrendszer bevezetése lett volna, az az összes általad említett problémát is megoldotta volna és az átlagemberre sem rótt volna megfizethetetlen terheket. A jegy erejéig lehetett volna egy megemelt de mérsékeltebb áron tankolni, jegy nélkül meg drágán.

Erkölcstelen, és inkompetens történet volt amit csináltak.

deliriumtrigger 2012.04.17. 10:26:22

@agentT: szerintem te pedig gondolkodj el azon, hogy a zavargók mit tettek a várossal... ne csakk jobbról vizsgáld az eseményeket... én is ott voltam, de én nem a rendőröktől féltem, hanem a vandáloktól. vagy arról már megfeledkeztél, ők milyen károkat okoztak?! tény, hogy a rendőrök szokatlanul keményen léptek fel a tömeg ellen, de még az első sorok egyikében keménykedő haverom is úgy vélekedett, hogy megérdemelték, hiába kapott ő is... szomorú, hogy az eseten kívül állók közt is voltak sérültek, aláírom, hogy nem kellett volna így történnie, de ez óhatatlan. csak nem értem, miért beszélsz úgy, mintha GyF adta volna ki az ukázt a kutyáinak, hogy torokra menjenek... erről szó sincs. rendőri túlkapások voltak, vannak, lesznek. ahelyett,hogy egy hat évvel ezelőtti eseményről szól ez a poszt is, ideje lenne a jelennel foglalkozni... nálam - ha tetszik, ha nem-, a harmadik kt legnagyobb szégyene orbán viktor és a jobbik létezése. (akkor is, ha nevünkben már nem vagyunk kt)

dr. mesterséges színezék 2012.04.17. 10:30:35

@Pobjeda elvtárs: Biztos vagyok benne, hogy ezerszer megrágták a jegyrendszer gondolatát - ami alig különbözik attól, hogy magánszemélynek nincs, és amellyel kiváló feketézési lehetőséget lehetett volna teremteni (a benzinkirályok megelőzték volna az olajkirályokat).
És azt sem kétlem, hogy az SzDSz már készen volt a jegyrendszerre hangolt szólamaival, mert nekik a kormány saját hülyesége, és satus helyzete nem volt elég.

dr. mesterséges színezék 2012.04.17. 10:34:56

@deliriumtrigger: "rendőri túlkapások voltak, vannak, lesznek."

Rendőri túlkapás nem úgy kezdődik, hogy rendszeren kívüli fegyvereket vételeznek testületileg, és nem úgy végződik, hogy rendszeren kívüli fegyvereket tagadnak le parancsnokilag, és hogy úgy hallgatnak, és hazudnak, hogy a cosa nostra belesárgul.

Kb. ebben különbözik egy negatív hangsúllyal használt attakk szó a túlkapástól.

KopaszMercis 2012.04.17. 10:44:46

@popocatepetl:
Hala istennek, ha lennenek olyan lapaj szarok, hogy utcara mennek ok nelkul, meg is erdemelnek.. es legalabb nem nekem kellene foglalkozni a nevelesukkel, hanem vegre ellatna az allam a feladatat.

Viszont mivel harom szamjegyu IQ-val ilyen nem fordulhat elo, igy ez a te anyadat valszeg fenyegeti... a gyerekeide kebesbbe, mert vegignezve azon a genetikai hulladekon ami vagy, jo esellyel annak orulhetsz majd, ha szobatisztak lesznek egyszer a gyerekeid...

dr. mesterséges színezék 2012.04.17. 10:50:07

@KopaszMercis: "ha lennenek olyan lapaj szarok, hogy utcara mennek ok nelkul, meg is erdemelnek.."

Titeket az isten is kijárási tialomra teremtett. Don Pintér figyel és örül, hogy könnyű dolga lesz.

deliriumtrigger 2012.04.17. 10:53:39

@dr. mesterseges szinezek: ne haragudj, de megmondom őszintén, fogalmam sincs milyen rendszeren kívüli fegyverekről beszélsz. gondolom azokról, amiket kölcsön kapott a rendőrség... az meg ugye nem rendszeren kívüli.
egy biztos: én sem csináltam volna másképp, és nem azért, mert bal vagy jobb, hanem azért, mert igenis szigorúan fel kell lépni azokkal szemben, akik milliárdos károkat okoznak a városban és mások tulajdonában...

Pobjeda elvtárs 2012.04.17. 11:24:14

@dr. mesterseges szinezek:

Szerintem nem érted. A jegyrendszer nem nagy öröm, de még mindig jobb mint a 38% os infláció amit összehoztak emígy.

Logan Grimnar 2012.04.17. 12:46:02

@plagi madár, az al kotmányt aláiro álamfö: milyen jó, hogy engem, mint nácifasiliszta faszkalapot a hozzád hasonló megvilágosodott, ajropéer, toleráns honpolgár felvilágosít a maga kultúrált és cizellált módján az Egyetlen Igazságról! Köszönöm, Mester! :-)

csabakirályfi 2012.04.17. 13:05:43

@sárkányfő: Bíztatta valaki öket a tombolásra? Nem? Akkor nem tomboltak... Ennyit a spontán 2006-os népharagról. Meg az erkölcsi válságról a'la Solyom.

zombika 2012.04.17. 13:37:35

@deliriumtrigger: Gondolom itt arról van szó hogy némelyik közeg viperával intézkedett. Nyilván fel kell lépni az ilyen vandalizmus ellen, de azért vannak határok. Sajnos a rendőrség soraiban is van sok flusztrált, pszihológialiag alkalmatlan vadbarom, aki a civileken éli ki magát mert megteheti.

deliriumtrigger 2012.04.17. 13:51:10

@zombika: lám, lám... csak nem egyetértünk? :)

KopaszMercis 2012.04.17. 15:45:17

@dr. mesterseges szinezek:
nezd, lehet, hogy teged lekot, hogy kimesz az utcara es azzal jatszol, ami veled pont egy idos... en is ugyanezt teszem, aimkor egyedul otthon vagyok, csak annak legalabb van kezzelfoghato eredmenye, amit utana le kell toroljek a mellkasomrol ;)

Don Pinter nem annak orul, hogy az intellegens emberek megint otthon maradnak.. igy tettek 2006-ban is..
Annak orul, hogy a sok teveszekhaz gyujtogato kommunista jobbikos latenshetero otthon marad

famfam 2012.04.17. 20:33:07

@Geo_: Ez egy vicces poszt, puzséros (költői) túlzásokkal. Ez nem az elemző cikk műfaja. Ezt a nyelvi fordulatot egyébként, amikor egy esetből általánosítanak, használja a retorika, a köznyelv és a publicisztika egyaránt.
Azt mi se írtuk, hogy az SZDSZ szervezte a taxisblokádot, csak azt, hogy ezzel próbálta megbuktatni Antallékat, ami igaz is. (Egyébként én mindkettőt utálom még most is, nincs elfogultság az MDF kormány javára)

famfam 2012.04.17. 20:36:12

@Bogyó 2: Sólyom kalandja sztem nem a mi cikink, hanem a bunkó, fasiszta szlovákoké.
Cukorgyárak: gyalázatos, de ez geciség, nem annyira ciki, és pláne nem vicces, még az a fekete humor sincs benne, mint az olajszőkítési maffiasztoriban. Sztem pontosan tudták a gazemberek, mit csinálnak, nem balfaszság volt.

famfam 2012.04.19. 19:13:59

Egy barátom kommentje:

"Szerintem rossz záridőt használtok. rövid események helyett, folyamatszerű eseményeket kellett volna összeszedni.

tehát a 3k top 7;10 vagy akárhány főbűne:

1. az ellenzéki kerekasztal és a pártállam valószínűsíthető és nem publikus paktuma. /torkosság/

ha volt ilyen paktum, akkor ebben döntöttek arról, hogy nem lesznek felelősségre vonások, igazából még megnevezések sem, nem lett tisztázva, hogy ki minősül rezsimszolgának /ez több mint 800 e mszmp tag mellett komoly szembenézésekkel kellet volna hogy járjon, azt pedig a győztesek már akkor sem engedhették meg maguknak./ a régi rezsim közszereplői nem lettek kizárva a közéletből a pártalapításból, a bármely pártnál történő politikai szerepvállalásból, vagyonosodásukat sem firtatta senki. a káderréteg nyugdíjából nem lettek levonva az önkényuralmi rendszer szolgálatáért járó többletek, stb. tehát egy szembenézés szokás szerint megint elmaradt és így a régi rendszer bűnei beépülhettek és megrothaszthatták az újat.

ez volt az ősbűn, a mag, a bindu, a szentségtelen logois spermeticon, mely gennyként infiltrálódott a 3k genezisébe, még ha feltételezzük is, hogy naivitásból, tapasztalatlanságból hagyták az elkövetők. bűnnek akkor is bűn, mert fellelhető benne a pártok részéről az önző szándék, hogy a kádári elittel és nomenklatúrával sikerül erősíteni a pozícióikat, amit békés átmenetnek hívhatnak. túl naivak voltak, naivitásukkal és kicsinyes spekulációjukkal ahelyett hogy kimetszették volna, inkább rászabadították a kádár kor mémkészletét a 3k-ra. innentől kezdve azok a minták amelyek egy ideig legvidámabb barakk jelleget és némi helyi érdekű progressziót kölcsönöztek a kádár érának, a társadalmi megtisztulás gátjai lettek, hatásuk, káruk folyamatos és jelenvaló.

a nem publikus paktum betartása és nem felrúgása további bűn, betartása a korai időkben csak avval magyarázható, hogy a paktum mindkét fél számára nem publikus előnyökkel járt. a demokratikusok hasznára nézve lehettek olyan részletei, amelyek a felrúgás esetén avval jártak volna, hogy az mszp kipakol és evvel ellehetetleníti a fiatal ellenzéket. később meg már kit érdekelt.

persze nem vagyok naiv, ha sikerült is volna kipucolni a rezsimszolgákat, hamvasian szólva jöttek volna a magyarok. ahogy aztán jöttek is. antallnak igaza volt: tetszettünk volna forradalmat csinálni.

2. az ügynöklisták /hazugság, ez volt régen a 8. főbűn/

itt csak azt emelném ki, hogy a titkolózásra más következtetés egyszerűen nincs, csak az hogy még most is rengeteg ismert személy érintett, főként jobb és lib. oldalról. az meg hogy az mszp miért van benne az elhallgatásban csak avval magyarázható, hogy tartótiszti oldalról lehet sok érintett. vagy más paktum miatt. úgyhogy megvárják míg minden érintett nagyjából kihal aztán majd az akkori aktuálpolitikai haszonból kidobnak majd valami béta verziót.

3. az értelmiség útja az osztályhatalomtól a szégyenig /bujaság/

a liberálértelmiség fő bűnei: komprádorság, gátlástalan haszonszerzés az állami csöcsökön és ami a legkevésbé tárgyalt: a csurka dolgozatokat követően nem pc-nek minősítve tabusították a nemzet kérdést és mindenkit lefasisztázva kirekesztettek aki nem tartotta be ezt a tabut. egészen addig míg tényleg meg nem jelentek a szélsőségesek. de addigra ők az elbaszásokon szerzett a magánvagyonukból szellemi emigrációba vonultak, vagy még mindig az elcsépelt szakértői pózban onanizálnak.

ehhez képest a vulgárkonzervatívok bűne csak az, hogy máig képtelenek elnyomni a kisebbségi érzésüket a liberálokkal szemben, emiatt aztán tökéletesen lemásolják azok működését, csak némi "kegyelmes uram kérlek " ízzel.

4. a mutyi, először mint privatizáció majd annak jogutódjaként a pártfinanszírozás /fösvénység/

a termelőeszközöket és a piacot a helyi elit először szarért húgyért maga magától megszerezte, majd garasokért túladott rajta a multinacionális burzsoáziának. ezt hívjuk gazdasági rendszerváltásnak.

a burzsoáziák politikai bábjainak egyik részére mondják, hogy idegenszívű, ők a szalonbaloldaliak, másik része meg úgy gondolja, hogy nemzeti alapon itt az ideje már nekik is néhány szelet a tortából. ők a vulgárkonzervativok.

5. a baloldal lenyúlása /restség/

erről sokat írtál

6. a vulgárkonzervativizmus /harag, irigység/

ld. thomas molnár mint valódi konzervatív helyzete mo.n

7. a hamis nemzettudat szindróma /kevélység/

- hamis idő és történelemtudat: 500 éve nyeretlen, de azért dicső történelmi múlt. a meghatározó eseményekkel való szembenézés hiánya, a valós konzekvenciák hiánya, és azok társadalomtudat formáló voltának hiánya.

- vertikális kirekesztés: lefele irány: a cigányok lenézése, felefele irány: a zsidókkal szemben elnyomott kisebbrendűség érzet

- horizontális kirekesztés: tótok, rácok oláhok által ideiglenesen partiba kúrt csonkamagyar édeshazánk nagyasszonya könyörülj érettünk. mégha az etente urai a farkukat verik is a látványra, a szittya csak áll, meg sem rezzen.

- nemzeti tőke: hungarikumok, nobel díjasok /köztük a zsidók is/, olimpikonok

ezeknek a szimptómáknak köszönhető, hogy a nemzettudat alapvetően vulgárkonzervativ világképet és életviteli mintákat alakit ki az emberek többségében pártállástól függetlenül. ennek köszönhető a csákmáték földje lét, az ős kaján és a disznófejű nagyúr hatalomgyakorló képzet és lét, vagy az "altiszt lehessen azt kutatja" kispolgári lét.

ha hét főbűn akkor eddig, ha top10 akkor még:

8. a felsőoktatás mint dipolmagyár

9. a foglakoztatási helyzet, fekete foglalkoztatás, adócsalás mint nemzeti sport

10. a civilszféra, szakszervezetek mint a politikai pártok szolgálóleánya

bónusz: a hétköznapi magyarország élhetősége, szellemi közege stb."

Zigomer Trubahin · http://ertedmar.blog.hu/ 2012.04.20. 13:53:27

@Psyman: "Tudod hán yország nevében van benne hivatalosan a Köztársaság szó Európában? Csehországéban. Pont."

Már bocs, de hogyan lehet ekkora butaságot leírni, és még hinni is benne? Gyakorlatilag az összes ország hivatalos nevében benne van az államforma neve (vagy köztársaság, vagy királyság, esetleg nagyhercegség):

Republik Österreich
Republika e Shqipërisë
Republika Hrvatska
République française
Repubblica Italiana
Repubblika ta' Malta
Rzeczpospolita Polska
Repubblica di San Marino
Slovenská republika
Kongeriket Norge
Reino de Espana
Fürstentum Liechtenstein
Principauté de Monaco
stb.

Magyarországon kívül öt európai ország van, amelynek nem szerepel a nevében az államforma neve: Írország (Éire), Montenegró (Crna Gora), Románia, Ukrajna és a Vatikán.

sanita03 2012.04.24. 10:37:57

Korrekt. Talán belefért volna, ami számomra az egyik legnagyobb botrány: évek óta szalonképtelen a magyarságunkra büszkének lenni - más népek lebecsülése vagy kirekesztése nélkül. Szükségünk van egy egészséges nemezeti öntudatra, arra, hogy büszkék legyünk a gyökereinkre, de sajnos a neoliberális-bolsi "elit" ezt is botránykővé tette. Persze, hogy a "jobbszél" ezt az egyébként jogosan felmerülő igényt kihasználta, vagy inkább sajnos, elhasználta. Most, ha egészséges nemzeti öntudatról beszélek, magyarázkodnom kell, hogy nem, nem vagyok radikális jobbszélső, sem soviniszta, sem nemzeti szocialista vagy antiszemita, ezeket mélyen elítélem és esténként nem Morvai Krisztina vagy Vona Gábor felszólalásait hallgatva alszom el... Valaki legyen szíves és mossa végre tisztára a szégyentelenül elhasznált, bemocskolt magyarságunkat!

erina 2012.04.24. 15:23:43

@sanita03: Tudod, igazából csak mi tudnánk tisztára mosni a "a szégyentelenül elhasznált, bemocskolt magyarságunkat". Mert ne mástól várd azt amit neked,-nekem,-nekünk kell megtenni. De ameddig nem hagyjuk abba az öngyarmatosítást -lásd Attila barátjának a kommentjét -addig ez nem fog megtörténni, ameddig nem hagyjuk abba egymás oltogatását-szidását (lásd fent a 425 kommentet) addig semmi esélyt nem látok erre. Túl sok bennünk (az egész társadalomban) a düh, harag, sérelem, és ennek a feldolgozására nincs semmilyen "fórum"-"szerveződés"-akármi, mert a blogokban való fröcsögés nem vezet el a megváltáshoz.
Ameddig nem tudatosul mindenkinek a kis kobakjában, hogy kik, mikortól és miért és hogyan érték el, hogy a magyar nép gyarmatosítsa önmagát addig dagonyázunk ebben a primitív, beszólogatós, a másikra mutogatós, "te mocskos mszp-s kommunista", "te szemét fideszes bértollnok" és társaik mocsarában.

Ehhez kiindulásként szíves figyelmébe tudom ajánlani mindenkinek Farkas Attila Márton: Arrobori. A honi politikai közbeszéd természetrajza című könyvét.

Cavalcantifan 2012.04.27. 15:03:43

Alapjában véve nagy mellényúlások nincsenek ebben az összegzésben. Valóban a rendőrattak volt a legnagyobb köcsögség ami történt. Erről az MSZP-vel parolázó MILLA rendezvényein meglepően keveset hallani,igaz ehhez kellett egy Morvai Krisztina is. Én nem siratom a köztársaságot,mert nincs mit siratni rajta... Van valami,ebből a húsz évből,amit bátran ki mernénk tenni a kirakatba???... Na ez itt a baj..

2012.04.29. 20:23:27

@zombika: A számolás pedig egyszerű. 64/39 az éppen 1.641, tehát 64,1 %-os növekedés.

2012.04.29. 20:25:54

@KopaszMercis: "Viszont mivel harom szamjegyu IQ-val ilyen nem fordulhat elo, igy ez a te anyadat valszeg fenyegeti... a gyerekeide kebesbbe, mert vegignezve azon a genetikai hulladekon ami vagy, jo esellyel annak orulhetsz majd, ha szobatisztak lesznek egyszer a gyerekeid... "

Ez mit jelent? neked 2 számjegyű az IQ-d, vagy 4 számjegyű?
Ja, tudod, itt a több a jobb.

KopaszMercis 2012.04.29. 20:39:09

@Könnyen elkaptuk, uram!:
Fuuuu de nagyon megaszndottad.. De mar az felsiker hogy a nagy erolkodesben nem kakiltad ossze magad :))

2012.04.29. 21:15:23

@KopaszMercis: Tehát? Válasz is lesz?

sanita03 2012.05.02. 19:27:26

KopaszMercis: Ne erőlködj, ez nem a te szinted. Ne is próbálkozz, eddig is inkább szánalmas volt, mint szellemes. Kímélj meg minket magadtól. Nagyon köszönöm.
@erina: Igazad van, egyetértek. Nem címkézni kellene egymást, inkább összefogni. A "címkézésem" a szélsőségnek szólt, legyen az bal vagy jobb. Gondolkozni lehet másképp is, csak ezt a szekeret húzzuk egy irányba. Lehetőleg előre...

Melchi Zadok 2012.05.22. 08:32:30

@Wahula Jakab: nem tudom, hogy mégis miért kellett volna a családomnak kapnia, hisz jobb dolgunk is volt mint az utcán ugatni, pofázni, forradalmasdit játszani, ahogy az seggostoba, magát jobbosnak képzelő, de valójában vegytiszta bolsevik gondolkodású jelentéktelen és sikertelen idiótáknál szokás ugye...
(ha esetleg mire ideértél az olvasásban elvesztetted volna a fonalat, a fentiekben rólad és családodról esett szó.)
és mivel orbán farpofájának széthúzása és a melegszarig történő benyalás sem tartozik a családi folklor elemei közé a kérdésed természetesen értelmezhetetlen.

Frederick (törölt) 2012.09.06. 19:10:06

@famfam:
"6. a vulgárkonzervativizmus /harag, irigység/

ld. thomas molnár mint valódi konzervatív helyzete mo.n"

Erről jut eszembe...
Mi is?
Szilvay Gergely Molnár Tamás nyet, Lukács György da c. bulvárcikke, ahol a Megasztár színvonalán versenyezteti egymással Molnár Tamást és Lukács Györgyöt. Arra pont jó, hogy a Mandiner mellett a Blikk Magazinban is megjelenjen a kétfejű borjúról és Tolvai Renáta új frizurájáról szóló hírek mellett.
mandiner.blog.hu/2010/04/13/molnar_tamas_nyet_lukacs_gyorgy_da

Hozzáteszem, semmi megnyugtatót nem látok abban, hogy az MSZP-s kötődésű Lukács-tanítványokat felváltják a FIDESZ-es kötődésű „Molnár-tanítványok”. Különösen annak fényében, hogy hitvány karrier-konzervatívok igyekeznek kiküzdeni maguknak úgy kapcsolati tőkét és stabil pozíciót, hogy piócaként élősködnek Molnár Tamás emlékén. Tartok tőle, hogy eljön az a kor, amikor elég lesz Molnár Tamásról egy monográfiát írni ahhoz, hogy valaki katedrát kapjon egy jó nevű magyar egyetemen. A magyar szellemi elit lenullázódása tükrében nem véletlen, hogy pontosan az amerikai állampolgárságú, magyar származású professzor halála után jelennek meg róla Magyarországon tanulmányok, konferenciák és könyvek – mintha az életében ezt nem érdemelte volna meg.

A vulgárkonzervatívok Lukács György-kritikája ("gyilkoooooooos!") meg ugyancsak megérne egy misét!

famfam 2012.09.10. 17:01:28

@Frederick: Igen, igazad van. Egyébként nekem személyesen volt szerencsém ismerni Molnár Tamást, a fészbukra valaki kedvéért egyszer még föl is pakoltam közös képeinket:-) Kifogástalan konzervatív úriember volt, és igen lesújtó véleménye volt a hazai jobboldalól, főleg intellektuális szempontból. Nekem is hasonló a véleményem a mandinerről és hasonlókról. Akkor már egy jó kis mocskolódás a Puzsérral, bár mostanság nem érünk rá:-)))

Frederick (törölt) 2012.11.29. 11:36:38

@famfam: "Kifogástalan konzervatív úriember volt, és igen lesújtó véleménye volt a hazai jobboldalól, főleg intellektuális szempontból."

Szerintem egy Sólyom Lászlóval még jól elbeszélgetett volna egy kávézóban. :) Ha már konzervatívot kell keresni a magyar szénakazalban. :))

Imre Laci · http://magyarasztal.blog.hu 2013.01.06. 13:10:43

Szerintem még az ügynöklistáról való szavazás, az egyháziügyi törvény megszavazása és Orbán híres elszólása, mely szerint nem kell a vállalkozónak figyelembe venniük azt, amit a megválasztása érdekében mond, könnyen a toplistára ugorhatna!

Nyomek 2013.06.19. 06:25:58

Szerintem százas listában se lehetne a sok faszságot felsorolni.
De az első tízbe a Bős-Nagymaros kérdésnek bele kellett volna kerülnie.

Burgermeister 2017.02.06. 07:01:12

MANYUP penzek lenyulasa.
süti beállítások módosítása