Puzsér Róbert és
Farkas Attila Márton blogja

Puzsér Róbert és Farkas Attila Márton (FAM) társadalmi folyamatokat gyorsító, terápiás jellegű, konfrontatív szellemi workshopot tart az élet legfontosabb kérdéseiről.

APU, FACEBOOK, AKTUÁLIS INFO

Apu, facebook, aktuális info

Csak akkor látszik, ha be vagy jelentkezve a facebookra.

A helyszín az Ellátó ( Kazinczy utca 52/b )
Szerda 18:00
(Ez vátozhat)
Kövesd a Facebookon!!

Várunk az Ellátóban !

18:00–20:00

Ha neked sem volt gyerekszobád!

A helyszín az Ellátó ( Kazinczy utca 52/b )

Címkék

9/11 (1) civilizált (1) férfi (1) indián (1) kékharisnya (1) kereszt (1) korona (1) köztársaság (1) laci (1) legrosszabb (2) magyar (1) marketing (1) náci (1) (2) Oszama (1) Rambo III (1) rendszer (1) sanyi (1) spam (1) szar (1) szex (1) szittya (1) szűzkurva (1) wc (1) zsidó (2) Címkefelhő

Állandó oldalak

Utolsó kommentek

A magyarok keresztje

2012.02.10. 19:32 Apu azért iszik, mert Te sírsz!

Puzsér:

A Szent Koronán ferde a kereszt. Hungarikum. A világon sehol nem ferde a kereszt. Se koronán, se templomon, se síron, se semmin. Ha jól tudom, Jézust Krisztust nem hatvanöt fokos szögben, sréhen feszítették fel. Közismert a sztori, a  XVII. században bezárták a koronát valami szerencsétlenek egy ládába, aztán - trehány népség lévén - elhagyták a kulcsot. Nincs kulcs. Nincs korona. Nincs államiság. Oszt' mindjárt itt a királyné! Na, most mi a fasz legyen?! A koronaőr, az udvarmester, a nádor vagy valamelyik hozatott gyorsan két lakatost, gondolta, majd felnyitják a zárat. Ehelyett azok nagy szakértelemmel elkezdték feszegetni a ládát, míg aztán annak rendje és módja szerint szanaszéjjelbaszták, úgyhogy amikor végül előkerült belőle a korona, látták, hogy sikerült jól elferdíteni a keresztet a tetején. "Na, most mi legyen, baz'meg?!" "Hát egyenesítsed ki, Sanyi!" "Lófaszt, még ottmarad a kezembe', aztán rám fogják, hogy én törtem le!"

fénykép.JPG

De miért nem egyenesítette ki a Sanyi? Még letörik? És akkor mi van? Vissza lehet azt forrasztani, hiszen eredetileg is oda lett valahogy dolgozva, nem úgy nőtt. Csakhogy ha letörik, akkor beáll a magyar történelem legsötétebb pillanata, amikor nincs a koronán kereszt. Mintha Isten levette volna a kezét a magyarokról. Azt a lidérces félórát, amíg visszaforrasztják a keresztet az eredeti függőleges állapotába a mai napig senki nem merte megkockáztatni. 1638 óta itt mindenki Sanyi. Mi van, ha a félóra alatt Isten lefényképezi a koronát, és nincsen rajta a kereszt? Ebbe még belegondolni is rossz! Akkor inkább maradjon ferde! "Már mindig is ilyen volt! Legalábbis nagyapám idejében még ilyen volt. Én is néztem, hogy mér' ferde, de hát a Szent Korona az Szent Korona, én meg csak a Sanyi vagyok, hát honnan tudhatnám én azt. Szép az a korona! Az úgy szép. Olyan ferdén." Így esett, hogy valamivel kapcsolatban, ami el lett baszva, mi kollektíve úgy csinálunk, mintha teljesen rendben lenne. Nem csoda, hiszen mindennel így járunk el. Csakhogy ez a valami nem pusztán valami. Ez a mi legnagyobb kincsünk. A kereszt a Koronán annak a balsorsnak a szimbóluma, amiről csak mi tehetünk, de erre sosem jövünk rá.

hungarian-holy-crown-statue-dunakeszi-1-550.jpgA ferde keresztre nem kérdez rá senki, pedig még annak is szemet szúr, akinek szemtengelyferdülése van. A magyar nem firtatja a kérdést, mert érzi, hogy a lekvárosbödönbe ragadt a keze, úgyhogy zsebrevágja bödönnel együtt. Tudja ő a lelke mélyén, hogy nincs ez így rendben, de hát olyan régóta ferde az a kereszt, most már mit bolygatni! A külföldi meg zavarban van, nem mer rákérdezni, hogy mér' ferde, szégyelli, hogy nem tudja. Biztos benne, hogy valami oka van annak, hogy ilyenre csinálták, csak nem ír róla a Lonely Planet. Föl se merül benne, hogy ez így el van baszva, és nem javították meg. Eljött a huszadik század, az ember megtanult atommagot hasítani, aztán elrepült a Holdra. Jött a huszonegyedik. Lassan kész a géntérkép. A koronán pedig továbbra is ferde a kereszt. Még várunk a megfelelő technológiai feltételekre? Még mindig félünk, mi van, ha letörik, aztán nem lesz rajta, amíg visszarakjuk? Inkább gyártunk belőle tizennyolc másolatot, minden megyeszékhelyre ugyanolyan ferde kereszttel. Ahelyett, hogy azt az egyet kiegyenesítenénk. Pedig nincs késő. Még mindig zajlik a történelem. Ha most kiegyenesítjük, háromszáz év múlva senki se emlékszik majd, hogy valaha ferde volt.

FAM:

korona elvesztése.jpgÉdes fiam! Mélységes szomorúsággal tölt el, hogy már megint hülyeségeket beszélsz. A kereszt elferdülésének legendája legalább olyan régi, mint maga a Korona. Amikor meghalt az utolsó Árpád-házi király, III. András, aki Olaszországból jött gyalog, és megmérgezték azok, akik azóta is a vérünket szívják, akkor egy bajor fajankót, bizonyos Ottót akartak a magyarok trónjára ültetni. Az meg elvesztette a Szent Koronát, ami kiesett az úttestre, de a járókelők közül senki nem merte hazavinni. Fostak tőle, mert varázsereje van! Na, akkoriban hazudták először, hogy elferdült a kereszt. Sőt, olyanokat is hazudoztak egyesek, hogy úgy elveszett, hogy meg se találták, úgyhogy hamisítottak egyet, és az van most az Országházban. Csakhogy ez az egész egy nagy szarság! Én most elmondom neked az igazat!

targy_sc-korona_10.jpg

Az a kereszt kurvára nem véletlenül ferde. Az a Földgolyónak a tengelye, kisfiam! Az fokra annyi, baz'meg! A koronán a pántok, az a négy égtáj, a kövek az energiamezők kisugárzásait fogják fel, amik lecsüngenek oldalt, az a két fityegő, azok meg magnetikus ingák. Úgy inognak, ahogyan az energia áramol a vízérből kifele. Azt mindenki tudja, hogy mielőtt korona lett belőle, sámánsisak volt. Attila nagykirály, Csaba királyfi és a Boldogasszony képmásai voltak rajt, csak a bizánciak lelopták a zománcképeket, és kicserélték a saját gagyijukkal, az eredetieket meg ott tartották az oltáron a Hagia Sophiában, míg nem jöttek a törökök, és ki nem fosztották az egészet a picsába. Minek kell fönnakadni azon a kereszten, amikor az csak egy pótlék volt?! Eredetileg sámánagancs volt rajta, méghozzá egyenesen a Csodaszarvasról! De az agancs az valójában antenna, ami a felső dimenziók üzeneteit fogja, a sámánfejdísz pedig annak az eredeti, ősi űrhajóssisaknak a másolata, amelyben szumír őseink a Szíriuszról a Földre érkeztek.

Na, de mindegy! Ha már így esett, hogy se agancs, se ősi szentképek, azért ez még a mi mágikus, energiasugárzó koronánk. És rajta a ferde kereszt fejezi ki a mi turáni átkos állapotunkat. Hogy nyugatiak is vagyunk, meg keletiek is, balkániak is, meg európaiak is. Hogy modernek is akarunk lenni, meg ősi nép is, hogy rebellisek is vagyunk meg konformisták is, kurucok és labancok, keresztények és pogányok. Ezért ferde az a kereszt. Még nem tudjuk, hogy felállítsuk-e, vagy ledöntsük. 

A bejegyzés trackback címe:

https://apu.blog.hu/api/trackback/id/tr744090744

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Szórakoztató Valláskritika megosztotta 2012.02.11. 11:56:49

ezt a blogbejegyzést. Tehát a közösségi oldal több tízezres havi aktív olvasójához is eljut. Aki többet is tudni akar tudni az olvassa el ezt a rövid összefoglalót, vagy kattintson rá az oldalra: facebook.com/szorakoztato.vallaskritika   &nb...

Trackback: Egymillió munkahely 2012.02.11. 10:05:55

Lassan kezdem azt hinni, Orbán Viktor nem hazudott, csupán mi voltunk azok akik félreértették....

Trackback: Csársz Bronzon és Gojko Mitic a Lakótelepi Olimpián 2012.02.11. 07:45:04

Miután hazafelé indultam a boltból, az járt a fejemben, hogy jó lenne meghalni. Mert hiába képzeltem el olyan frankón, hogy a Feri megvéd, mikor alaptalanul lopással gyanúsít az a bunkó srác az ABC-ben, hogy a Feri harci színekkel az arcán olyan rendít...

Trackback: Csársz Bronzon és Gojko Mitic a Lakótelepi Olimpián 2012.02.11. 07:43:14

Miután hazafelé indultam a boltból, az járt a fejemben, hogy jó lenne meghalni. Mert hiába képzeltem el olyan frankón, hogy a Feri megvéd, mikor alaptalanul lopással gyanúsít az a bunkó srác az ABC-ben, hogy a Feri harci színekkel az arcán olyan rendít...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Moan 2012.02.11. 16:46:43

@Mj:

Na abban teljesen igazad van, hogy a világmindenség jóval többet mutat magából mint amit felfogni képesek vagyunk. De sajnos amit viszont felfoghatnánk azt viszont a sok felesleges, vagy hamis "tudás" eltakarja.

kela-bá 2012.02.11. 16:46:53

@vladys73: Kösz, hogy reagált a bejegyzésemre.Ha van ideje és türelme hallgassa meg ezt a 6x01 percet:
Youtube A GAZDASÁGI VÁLSÁG OKA Ez a jelenről szól.
További szép estét!

Mizar 2012.02.11. 16:52:12

@mendson: Ilyen fórumokból nem ítélnék a helyedben.
Szűkös hely ahhoz, hogy az ember részletesen kifejtse az álláspontját.
Egy órányi beszélgetés a tábortüzemnél valószínűleg megváltoztatná a véleményed.

kela-bá 2012.02.11. 16:54:34

@Moan: Kösz a reagálást, nos ezt nem Bácsfai Diána
mondja: Youtube A GAZDASÁGI VÁLSÁG OKA
Érdekes tananyag. További szép estét!

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2012.02.11. 16:59:34

@Moan:

Azokból is lehet profitálni: például hogy szoktak sikeresen vagy kevésbé sikeresen hazudni tömegeknek, és ezek milyen folyamatokat indítanak el.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2012.02.11. 17:00:45

@kela-bá:

Én eddig még csak Bácsfi Diánáról hallottam. De ki az a Bácsfai?

stevekoti 2012.02.11. 17:20:19

@Mizar: 2012.02.11. 16:03:24
@stevekoti: Tavaly kétszer voltam Londonban, van helyismeretem.
De elcsöppen a nyáluk ha megmutatom bármelyiknek a házamat vagy az autóimat.
Én nem cserélnék velük.

---

Londonnal megint mellélottél. Egyrészt már a helyiek szerint se angol(teljesen nemzetkozi) város. Másrészt azért kíváncsi lennék hol tájékozódtál a nagy helyismereteddel a 10 milliós Londonban. Avagy esetleg tudsz-e róla, h a City-t irányító emberek tobbsége az angol vidéki falvakban "tengodik". Ha itt valaki falun él, általában milliomos. A városokban élnek (általában) a csórók. De azért biztos nem Chelsea-ben erdeklodtél Londonban...

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.02.11. 17:21:15

@negondolkozz!majdénmegmondom!: nem bírtad megállni, hogy ide ne zsidózz be. Most komolyan magyarázd már meg nekem miután kiirtottátok az összes zsidód kitől fogtok rettegni?

Mizar 2012.02.11. 17:25:54

@stevekoti: Egész Londont bejártam, többször is.
Tavaly előtt pedig körbeautóztam Nagy-Britanniát, a keleti oldalon föl egészen a Loch ness-i tó északi oldaláig, körbe jártam a Skye szigetet és a nyugati oldalon lefelé Walesbe és onnan vissza Londonba.
Meg is néztek a bal kormányos amerikai buszommal, Oxfordtól fölfelé nem is láttam más európai országbéli autót.

Moan 2012.02.11. 17:37:31

@kela-bá:

Most én is belinkelhetnék egy csomó okosságot, de ez így most mégis hogy? Saját gondolatod is van, vagy csak így mész arra, amerre a kolomp szól? :)
Demagóg összeesküvés elméletekkel tele van az internet. Olyat is bármikor találhatsz ami ezeket cáfolja. Szintén demagóg módon. :)

Moan 2012.02.11. 17:46:23

@Mj:

Biztos vannak olyan szakok, ahol azt tanítják hogyan manipulálj tömegeket. De ezt nagyon hasznosnak nem mondanám.. Emellett lég kevesen tanulnak ilyet. :)
Szerintem lényegében inkább használhatatlan és értéktelen dolgokra tanítanak az iskolák.

csevely 2012.02.11. 17:50:23

Ha már így esett, hogy se agancs, se ősi szentképek, azért ez még a mi mágikus, energiasugárzó koronánk. És rajta a ferde kereszt fejezi ki a mi turáni átkos állapotunkat. Hogy nyugatiak is vagyunk, meg keletiek is, balkániak is, meg európaiak is. Hogy modernek is akarunk lenni, meg ősi nép is, hogy rebellisek is vagyunk meg konformisták is, kurucok és labancok, keresztények és pogányok. Ezért ferde az a kereszt. Még nem tudjuk, hogy felállítsuk-e, vagy ledöntsük.

Ez jóóó !
Egészen skizó !
Mintha Ady Írta volna :)

kela-bá 2012.02.11. 17:51:45

@Mj: Bocs. El irtam a nevet. Sokak változott korábbi mivoltához képest, érdekes dolgokat mond AZ avtara-a magyarok szerepe 2012-ben.avi cimű előadásában. Annak az ellenpólusa amiről a: youtube A GAZDASÁGI VÁLSÁG OKA cimű "tananyag" szól.
Egyébkén tetszik az Ö blogja, belenéztem.
További szép estét !

kizsgabi 2012.02.11. 17:53:07

@Mj: Jajj, remélem Rákosiról nem fog kiderülni, hogy valójában volt haja...

Amúgy köszi a tippet! Beszerzem.

csevely 2012.02.11. 17:57:04

@Moan: Az a baj hogy ha egy egyedben alakul ki , akkor bizony skizofréniának hívják :)
Ha egy nép csoportjai érzik így-úgy , akkor tényleg magyarnak hívják :)

Moan 2012.02.11. 18:12:14

@csevely:

Jaja...Tolle is valami ilyesmit mondott, hogy ha egy ember csinálna azt amit a mai társadalom, akkor bizony kényszerzubbonyba kötve vinnék az elmegyógyintézetbe. :)

Azért ez mondjuk igazából elég nagy gáz gáz. :(

kela-bá 2012.02.11. 18:31:17

@Moan:Kösz a reagálást! A MAGYAROK KERESZTJE a blog cime, gondoltam ehhez jól passzol az ajánlott videó.
Örömmel venném Öntől is az érdekes témákat...
Ami a kolompot illeti, megnézheti hányan elkóborolnak az eredeti témától, de sebaj megy az idő. Egyébként van saját gondolatom is, és ha netán közérdekű akkor el juttatom az illetékesekhez. Önnek, mint jelezte gondja van a himnuszunkkal, meg az oktatással, megoldásért ajánlom a figyelmébe ezt: www.joallam.kormany.hu
További szép estét!

Moan 2012.02.11. 19:52:50

@kela-bá:

Érdekes téma? :) Tessék: www.ted.com/ Nem igazán ismerek sok ennél érdekesebb oldalt. :)

De ha már egy szép hosszú de érdekes dolgot említhetek az ez pl. : youtube.co/watch?v=p_0YzmfUo64

Beollóz pár videolinket amiben különféle elméletekről beszélnek, majd a végén ez a kormányzati oldal, ami egyértelműen kamu. :) Tényleg elhiszi azt hogy a kormány kíváncsi? Komolyan elhiszi, hogy érdekes a véleményünk? Komolyan elhiszi, hogy ez az oldal bárkit is érdekel azok közül akik létrehozták? :)
Nos, Önnek is jó éjszakát és szép álmokat. :)))))))))))))

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2012.02.11. 21:54:44

@kizsgabi:

Göndör volt, amíg le nem borotválta kopaszodás miatt.:) A jakut feleségéről is nézegethetsz szép képeket, ha rákeresel.:)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2012.02.11. 21:59:53

@Moan:

Az életben tanulhatsz ebből, plusz abból is, hogy miket és miért tanítanak rosszul az iskolában.:P

dr. trafik nomac 2012.02.11. 22:09:03

@Mj: "Miért is? Szerintem Kölcsey forogna a sírjában, ha a mai liberálisokkal azonosítanánk, akik egyébként szintén nem ülnek börtönben azért, mert liberálisnak vallják magukat."

Pl. mert drogfuggo volt, es nyomorek, ez nem fer bele a mai szep szal magyar ember a jo magyar ember vilagkepbe.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2012.02.11. 23:24:26

@kela-bá:

Én inkább kihagynám, de további szép estét neked is!

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2012.02.11. 23:26:11

@csevely:

Ennyi erővel vannak üldözési mániás, depressziós, kisebbségi komplexusos és betegesen bűntudatot érző nemzetek is.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2012.02.11. 23:35:19

@dr. nomac:

Csak úgy hasraütésszerűen: A szintén nem daliás termetű Petőfi képtelen volt emelkedőn futni. József Attila pszichiátriai kezelésre szoruló beteg volt. Csáth Géza a drogfüggősége és a pszichés állapota miatt lett öngyilkos. Na és? Van ezeknek bármi közük ahhoz, hogy milyen mértékben voltak zsenik, akik művészetükkel hozzátettek a magyar irodalomhoz, életmódjukkal azonban kevésbé vagy egyáltalán nem? Nemrég Berény Róbertről is beszélgettem: kiváló festő és jó zeneszerző volt, akinek a politikai nézeteivel abszolúte nem értek egyet. De mégha bűncselekményt is követett volna el, akkor is zseninek tartanám, akinek a művészetére büszkék lehetünk. Arról nem is beszélve, hogy visszamenőlegesen nem ítélkezünk, tehát Kölcseyn nem lehet számonkérni semmiféle drogozást.

dr. trafik nomac 2012.02.12. 00:08:15

@Mj: "A szintén nem daliás termetű Petőfi képtelen volt emelkedőn futni." Hol van ez a Petofi a mi schmitt plaginkhoz ?
Amugy meg nem erzed a szarakzmust, ugy latom :_)
Arra kivantam utalni, hogy mint minden zseni defektesek voltak ezek is, mert a jo ember nem arrol ismerkszik, hogy dalias szep ember, aki csupa jot mond. Mi tobb gyarlosagaik szinte szamtalanok, ma oket ugy hivnak, hogy a liberalis mocsok. Aztan vannak a tokeletes magyar emberek, akik meg a golyoikat is magyar zaszloba kotik, es almukban a koronaval szaladgalnak a fejukon, ok viszont nem latjak onnon gyarlosagukat, sorsuk, es vele a milyenk is meg van pecsetelve ;( Na es ezek az emberek, akik nem miatt ferde az a kereszt.

Kandabula 2012.02.12. 01:04:47

Kissé szétestünk...

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2012.02.12. 10:32:49

@dr. nomac:

"Hol van ez a Petofi a mi schmitt plaginkhoz ?"

Skicc Pali bá' felülmúlhatatlan, az tény. Eszembe is jutott a kétsoros:

-Úgy másolnék valamit.
-S mit, Pál?

Kölcseyvel kapcsolatban nem akartam érezni, inkább a maiakkal vagyok szarkasztikus hajlamú a Jobbiktól a DK-ig bezárólag. Egyébként Kölcsey mint képviselő szerintem messze felette áll bármelyik magát liberálisnak mondó mai politikusunknak, úgyhogy nem szeretem az ilyen típusú szándékos összemosásokat csak azért, mert jobb híján azonos szóval illetünk egy régebbi és egy mostani politikai áramlatot. A defektusokat pedig pláne külön kezelem az életműtől azért, mert abban előbbiek nem jelentkeznek Kölcsey esetében. Éppen ez a lényeg: bár Kölcseynek voltak hibái - nevezzük akárminek -, mégsem ezeket népszerűsítette vagy állította be normálisnak az életművében - ellentétben az azokra akár büszke mai liberális hangadókkal -, hanem ezek ellenére volt képes nagyot alkotni. Na ez a különbség.

"Na es ezek az emberek, akik nem miatt ferde az a kereszt."

Ennek a mondatnak az értelmét viszont megmagyarázhatnád, szerintem az a nem szócska nem kéne oda. A kereszt azért ferde, mert a Szent Korona hányatott története során számtalanszor megsérült, és nem volt olyan szintű ötvösművészünk, aki vállalta volna vagy képes lett volna ezt a problémát orvosolni. Persze lehet belőle szimbólumot gyártani - van, amikor poén is -, de attól még nem lesz konkrét esetre igaz. Azt meg egyenesen a zászló meggyalázásának tartom, ha valaki abba bugyolálja bármilyen nemi szervét, és ezzel szerintem az általad kifigurázandók is így vannak. Úgyhogy a szarkasztikus viccelődéseden még lenne mit csiszolni, hiszen a jó poén alapja az igazság.:)

dr. trafik nomac 2012.02.12. 11:22:37

@Mj: "aki vállalta volna vagy képes lett volna ezt a problémát orvosolni."
Sok fele ember el a vilagban, es ez fuggetlen a helytol, es az idotol. De ahol eddig eltem, es mondjuk a fejlettebb vilaghoz sorolando, azok kozul velelmezem, hogy barki aki elosszor talakozik a ferde kerszttel, kiegyenesiti, viszont itthon ezt elkepzelhetetlennek tartom. Ez a fajta egyeni felelosseg elkerulese, az oneallo gondolatok hianya, es donteskeptelenseg, ami jellemzi ma az oraszgot, erre magodlas a hit, az megmagyarazza az elobbiek hianyat, mert ha szakralis, egy targy mar mindegyjart nem kell bevatakozni, vagy ha a politikai foszereplo az, akkor sem lesz senkinek joga ketelkedni.
Ki nepszerusiti a hibait? Az, hogy el akarok szivni egy fuves cigit, az nem nepszerusites, hanem jog, soha senki nem hallottam erre buzditani, es Kolcsey sem orult volna ha lesittelik. Masreszt mi alapjan iteled meg a mai emert, lehet ok is nagyszeru alakok lesznek egykoron, lasd a horthy rendszert, ott is a legnagyobbak hagytak el az orszagot, nyilvan az akkori elit szemetrevalonak itelte oket, ez sajnos egybecseng a jelennel.
(A "nem" szo eliras volt)

kela-bá 2012.02.12. 11:55:13

@Moan: Köszönöm a sok információt,megnézem mind apránként,mert a sok internetezés kártékony.
Ami a kormány oldallal kapcsolatos kételyeit illeti, ez egy új honlap ki kell próbálni. Hogy kit érdekel ott a beirók véleménye ? Akkor költői is lehet a kérdés: minek ez a rengeteg vélemény szóban és képben, szakértői irás, blog , meg mindenféle, sokszor trágár egymásnak feszülés a mindenkori kormányok munkájával kapcsolatban ami az összes médiában állandóan jelen van ? Azért ezekre is csak odafigyel valaki, vagy nem ? Mert ugye jobb is lehetne ? Lényeg, hogy demokrácia van és mindenféle szabadság... Ja meg a pénz, ami most éppen az érték helyett a d ó s s á g o t képvisel.Nos a pénz témához érdekes ez a "tananyag" :
Youtube A GAZDASÁGI VÁLSÁG OKA. Jó egészséget Önnek !

Misi56 2012.02.12. 16:21:58

Moan és Mj hozzászólását nem minősíteném,megteszik ezt ők saját maguk.Csak egyet kérek: Több tiszteletet egymásiránt!

famfam 2012.02.12. 18:00:54

Kedves kommentelők, a magam részéről ezúton szeretnék köszönetet mondani nektek/Önöknek az aktív érdeklődésért, és egyben elnézést kérni, hogy ennyi hozzászólásra nem tudok sem érdemben válaszolni, de még a megszokott módon anyázni sem.
barátsággal
FAM

Kandabula 2012.02.12. 21:00:39

@famfam: Kedves famfam, köszönöm búcsúsoraidat. Jó volt Veled. Ami a koronát illeti, ha ferde, hát ferde. Mi is ferdék vagyunk.

vegyesfehér 2012.02.12. 21:35:18

Édes istenem ! Ennyi hülye állatot, aki ide bekommentelt (velem együtt). Itt tényleg mindenki Sanyi.

vegyesfehér 2012.02.13. 08:02:33

@Kandabula: Jó, akkor a Sanyi te vagy, a többiek meg mind Bélák.
Béláim az Úrban ! Gondolkodjunk !

Alf (törölt) 2012.02.13. 10:56:33

FAM, indyre is ezen a néven írtál?

sky.net 2012.02.13. 15:44:48

@famfam:

még egy ilyen fostalicskázás és odaküldök egykét terminátort és akkor hasta la vista ennek milka tivadarnak puzsérostól

szakrális cuccokkal nem szórakozunk se biblia se tóra se korán se szent korona.

templomba se ganyézunk bele akkorse ha khmer vagy iszlám vagy zsidó görög stb vagy akármilyen kicsi régi népé , az neki a közös lelki tulajdona : örülj neki hogy van
a kibaszott egózás oda nem való (Jézus is ezért rámolta ki a kufárokat a templomból)

famfam 2012.02.13. 16:01:52

@sky.net:
Ez a cikk nem a Szent Koronával szórakozik, olvasd el figyelmesebben. Az csak apropó, jelképe valaminek.

Amúgy meg csak szakrális dolgokkal érdemes szórakozni. Sok szent ezt tette. Ha nincs szakrális és profán külön, akkor minden szakrális lesz, mert a profán eltűnik.

Ego: épp ezt adom fel, amikor ilyesmit írok, mivel teljesen másban élek.

ergo: háromszorosan is hülye vagy:-)

Kandabula 2012.02.13. 21:03:26

Nekem van egy gólyám, ami szobor.

sky.net 2012.02.14. 11:09:46

@famfam:
kurvára nem értelek mit akarsz ezzel

szakrális és profán ezek személyes és nem is virtuális viszonyulások kapcsolódásmódok a világhoz .. pl a keresztény hagyományhoz, annak valóságához jelképeihez, vagy akár a természethez , vagy az emberekhez, léthez emberiséghez
vagy ilyen vagy olyan a viszonyulás
és ez determinálja a valamire hivatkozás módját is ...és ami lényegesebb a nem tudatos érzelmi viszonyulást is ... mindent épp ezért rögtön lejön
valóban szakrális nem keveredik a profánnal ,összeöntheted de minek ? nem képez ötvözetet

még akkor sem ha tök ugyanarról az objektumról beszélnek
nincs mixelés tiszta viszonyulás van , amin a kapcsolat áll..vagy bukik

egós véleményeknél ja lehet mixelni , de ennek nincs szakrális dimenziója akkor sincs ha a duma szakrális jellegűbb /liberálisan szabadosabb

kela-bá 2012.02.14. 16:39:42

@Moan: Kedves Moan ! Kösz a hasznos információkat!
A Tolle "anyag" érdekesen indult, már majdnem kikapcsoltam: Semmi, semmi, csönd, majd öt perc némaság...Aztán "beindult". Tetszett, érdekes mint az AVATRA is. Ha élőben feltehettem volna az előadónak a végén, hogy mi a véleménye az emberekre zúduló média áradatról ? Lehet, hogy azt válaszolná,
hogy "őrület"...Szóval nem véletlen volt a bevezetői CSEND. Mert nagy a zaj és a rohanás a világban. Néhai Popper Péter is az kérdezte, minek ez a nagy rohanás ? Hova ? Ugyis mindenki"oda ér"
Müller Péter irja a Szeretet könyvében, hogy a háttérben az "ördög" azon munkálkodik,hogy állandó zaj legyen azért, hogy az emberek ne értsék egymást. Azt mondják, hogy ez az ördög maga a kapitalizmus. Lehet! Vagy nem !
Kösz az infót, jó egészséget Önnek !

kela-bá 2012.02.14. 16:59:15

@Mj: Kedves MJ! " Én inkább kihagynám "
Én viszont nem hagytam ki az Ön blogját. Nagyon klassz , értelmes irások vannak ott, bizony-bizony olvasgatom. Kérdésem van. Hogyan juttathatnák el Önnek e-mailban egy fantasztikus elemzést a himnuszunkkal kapcsolatban? Ez az én levelezéemben van, ahhoz hosszú, hogy ide másoljam.
További szép napot!

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2012.02.14. 17:03:14

@kela-bá:

Ha rákattint a nickemre, ott is látja elvileg, hogy a címem morvayjuli@gmail.com

Szép napot önnek is!

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2012.02.14. 17:15:04

@dr. nomac:

A múltbeli emberek máshogy gondolkodtak, és kizárt volt, hogy egy jöttment akárki, mégha szakértőnek is mondja magát, hozzányúlhasson az ország legféltettebb ereklyéjéhez. (Akkor ugyebár még nem lehetett olyan könnyen kinyomozni meg referenciákat gyűjteni arról, hogy az illető valóban az élvonalhoz tartozik-e, vagy csak egy olyan kontár, mint az, aki Könyves Kálmán fülfájását úgy félrekezelte, hogy a király belehalt.)

"Ki nepszerusiti a hibait?"

Erre ma már különböző, eredetileg a liberalizmusból kisarjadó irányzatok vannak.

"Az, hogy el akarok szivni egy fuves cigit, az nem nepszerusites, hanem jog,"

Már, akinek.

"soha senki nem hallottam erre buzditani,"

Kendermag Egyesület megvan? A rendőrök előtt, egy tüntetésen bíztatták a résztvevőket, hogy gyújtsanak rá, aztán fel voltak háborodva, hogy eljárás indult ellenük.

"es Kolcsey sem orult volna ha lesittelik."

Kölcsey idejében a drogfogyasztás nem volt büntetendő, ezt túlgondolni szerintem fölösleges volna, mert jelen esetben a "mi lett volna, ha" már a fantázia világa.

"Masreszt mi alapjan iteled meg a mai emert, lehet ok is nagyszeru alakok lesznek egykoron,"

Az idő sok mindent megszépít, főleg, ha hiányosak a forrásaink. Ma csak úgy tudom megítélni az adott embert, ahogy látom. A régebbi embereket is csak úgy tudom egyébként megítélni, ahogy a rendelkezésemre álló információk alapján látom. Például Mátyás királyt nem tartom túlzottan pozitív hősnek - bár kétségtelenül egy zseni volt -, éppen a dezinformációkra hagyatkozó mítosszal ellentétben.

"lasd a horthy rendszert, ott is a legnagyobbak hagytak el az orszagot, nyilvan az akkori elit szemetrevalonak itelte oket, ez sajnos egybecseng a jelennel.
(A "nem" szo eliras volt)"

Én nem vagyok az akkori elit, és sajnálom is, hogy a szovjetek ellen harcoló finneket is megsegítő Szent-Györgyi kivételével el kellett menniük.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2012.02.14. 17:17:04

@Misi56:

Mi a probléma, hol léptem át a kulturáltság határait? (Egy másik oldalon éppen a napokban illettek ocsmány kifejezésekkel csak azért, mert nem vagyok ateista, és ott sem mentem le az ő szintjükre, úgyhogy érthetetlen a reakciód.)

famfam 2012.02.14. 17:47:39

@sky.net: mindegy is, elvitted egy nagyon elvont, filozofikus irányba a disputát. Képtelenség kielégítően válaszolni erre egy ilyen helyen.
Maradjunk abban, hogy ez a poénkodás itt fent NEM a Szent Koronáról szól, hanem arról, hogy rajta ferde a kereszt, ami egyszerűen csak valakik egykori hibájának köszönhető, és senki nem mert hozzányúlni mégse, helyette mindenféle agyament ideológiákat gyártottak, hogy miért ferde.
És ez a mozzanat amolyan parabolaszerűség, tekinthetjük szimbolikus jelentőségűnek, amiben egy mentalitás mutatkozik meg. Egyébként még az se biztos, hogy rossz ez a mentalitás, de viccesnek minden esetre nekem vicces.

Továbbá: tudod, kik gyalázzák meg a szakrális szimbólumokat leginkább? Akik bizniszelnek vele. Pl. a Szent Koronát vagy a magyar nemzeti mítoszokat a vele bizniszelők gyalázzák meg, miközben azt mutatják, hogy ők a kurva nagy magyarok. Akárcsak - ha már itt föntebb előjött a szokásos zsidógyártás (ti,. hoyg mi zsidók lennénk, hiszen azért viccelődünk itten, pedig nem vagyunk azok, bennem pl. egy csöpp zsidóvér nem folyik, sőt még nemzeti érzelmű nevelést kaptam, ráadásul a szocializmus idején, amikor még mindenki Kádár seggében volt) - nagyobb méretekben a legyilkolt zsidók emlékét a holokauszttal bizniszelők gyalázzák meg. (Ill. ők is.)
Szóval nem azzal tartunk valamit tiszteletben, hogy vigyázzállásban, könnyes szemmel patetikusan ripacskodunk. Ez utóbbi inkább a biznisz szerves része.
nekem a Gyalog galopp azért is tetszik, mert tudnak magukon poénkodni az angolok - pedig ha jól tudom, a Monty Python tagjai se zsidók:-)))

famfam 2012.02.14. 17:48:41

@Mj: Kedves Mj, minden elismerésem ezért a mennyiségileg is lebilincselő profi kommentelésért:-)))

Kandabula 2012.02.14. 18:56:33

Tekintettel a kérdéssel kapcsolatos agyhúgykőre, kénytelen vagyok másképp fogalmazni: ezt a tárgyat valaki leejtette, a többiek befostak, nem volt egyetlen tehetséges ötvös, aki rendbe hozta volna, így aztán inkább egy legendát kerítettek köré. (ujember.katolikus.hu/Archivum/2004.08.22/1301.html) Oszt jónapot.

sky.net 2012.02.15. 10:26:10

@famfam:
az nem egy provó képzet hogy??? mee ebaszták ööö oszt azé ööö ferde ... mint a sorunk merazis ferde meeaztis elbaszták mindent elqúrnak itten ezek ..
ez a magyar : elqúró tahó ostoba rohadék elgörbíti még a koronáját is , nem tud rendes kormányt választani , mindenki kizsebeli , leugatja, a malévje meg elszáll a picsába bagóval kitömve ..lopni csak nagy tételben szabad

nyilván sokan provokációnak fogják fel egyből ... még akkoris ha nem az de annak azonosítják saját "világképük" alapján és akkor innen jön rá zsidózás naná nyilván ...ezt azért föl lehet mérni előre nem ???

ismerve a közállapotokat a szadesz mióta tetemcafatozik meg micisapkázik ???

tisztában vagytok a belpolitikai realitásokkal nem ?

amúgy meg
szent tárgyról van szó lehet nem úgy viszonyultak hozzá mi a világunk hétköznapi tárgyaihoz : ja tönkrement kibaszom, megkalapálom , tákolom

- lehet hogy isteni beavatkozásnak vélték az elferdülést vagy mindent ami a koronával történik ... isten módosította mi nem bántjuk

- szent tárgy nem merjük piszkálni

stb persze lehet agyament dolgokat is kitalálni ja persze lehet

famfam 2012.02.15. 10:48:21

@sky.net: Miről beszélsz? Isten módosította??? Nem Isten, hanem szar ládába zárták, azaz baleset történt gondatlanság miatt. És ilyenkor szoktak kitalálni olyasmit hogy isten tette, csak hogy kibújjanak a felelősség alól. Na ez ugyanaz a logika, mint amikor valami gáz van, és rögtön más a bűnös: az oroszok, a törökök, az osztrákok, a kommunisták, a zsidók, a szabadkőművesek, a németek, a svábok, stb. Mi kurvára nem semmiben, soha.
A micisapkázás már vagy húsz éve volt, és Kis János ha jól emlékszem nem a Szent Koronára mondta, hogy az micisapka (vagy pontosabban asszem svájcisapka), hanem hogy tőle akár egy svájcisapkát is lehet imádni, vagy valami hasonló.

Egyébként a liberálisoknak lőttek, már azt se lehet mondani, hogy sajtófölényük lenne, az inga épphogy az ellenkező irányba lengett ki, úgyhogy "nemzetinek" lenni ma már nem lázadás, inkább konformizmus.

Végezetül, de nem utolsó sorban: mindig szeretem, amikor egy ilyen poénkodós írás esetén felhorgadnak a nemzeti érzések. Miközben a jobboldalon óriási kuss van (sőt titkos támogatás) a svájcisapkázásnál jóval szélsőségesebb magyarellenes nézetekről. Mert a széljobboldalon vannak ám keményen magyargyűlölők. Ld. egy régi cikkemet: www.gondola.hu/cikkek/55643
www.gondola.hu/cikkek/55643

A jelenség valós. Nem magányos faszkalapok micisapkáznak, hanem ennek a csoportnak kiadói, folyóiratai, stb. vannak, és tagjai vendégei a Magyar Szigetnek. Ilyenkor hol van a kibaszott nagy magyarság, meg hazafiság, meg szakralitás, meg nemzeti érzés?
Vagy csak attól jó magyar valaki, hogy imádja a nácikat és utálja a zsidókat, de egyébként meg mondhat és írhat és taníthat bármi magyarelleneset?

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2012.02.15. 11:13:43

@sky.net:

Micisapkázni az ég világon senki nem micisapkázott, ezt mindenki elfelejti, aki erre az urban legendre hivatkozik azt alátámasztandó, hogy az SZDSZ mennyire híján volt az alapvető magyarságtudatnak is. (Ami sok esetben valóban így volt.) Kis János csupán azt jegyezte meg, hogy felőle akár micisapka is lehet a címeren - tehát a Szent Koronát nem micisapkázta le -, csak haladjanak már a rengeteg más, sürgősen megoldandó feladattal is.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2012.02.15. 11:23:22

@famfam:

Egyszer egy skinhead kocsma tulaja egy mobilján tárolt Hitler portréval akarta megmutatni nekem, hogy mekkora magyar. (Ugyanazon a helyen egy teljesen beteg hungarista fószer ecsetelte nekem, hogy ő már szagról is megérzi a zsidókat, miközben engem is hungarista lánynak becézve akart udvarolni. Ha tudta volna, hogy anyai ágon zsidó felmenőim vannak, kitörte volna a nyavalya, de én inkább jót kuncogtam magamban, hogy mekkora gyökér.:))
Amúgy nem a láda volt rossz, hanem a kulcs.:P Mellesleg éppen a Szent Korona az, amely szekértáborokon felül állhatna ahelyett, hogy politikai prédává válna: ezeréves államiságunk jelképe, a magyar nemzet sokszínűségének megtestesítője és igencsak viharos történelmünk lenyomata is egyben.

famfam 2012.02.15. 11:27:15

@Mj: Szívesen:-) Megkérdezhetem? Hogy van ennyi energiája? (Nem gúnyolódás, vagy rosszallás, őszinte kíváncsiság:-)
Amúgy a facebookon rajta van?

famfam 2012.02.15. 11:36:31

@Mj: No, ennek a sztorinak én inkább az ellentétpárjával találkoztam sokszor, azaz egy halom embert lezsidóztak, akikről konkrétan tudtam, hogy nem azok még mellékágon se. Asszem erről kéne egyszer posztot írni, hogy miféle zsidógyártás is folyik itten - és ezzel is csökkentik a magyarság létszámát és szellemi erejét:-))))))

Szent Korona: én speciel ennek a tiszteletében nevelkedtem, és már a szocializmus idején amikor is megfigyeltek fiatalon mint nacionalistát és irredentát), is (Bécsből hozott) szentkoronás jelvénnyel járkáltam az ünnepeken, korábban pedig középiskolában koronás címeres emlékérmével a nyakamban, amit egykori csendőrtiszt nevelőmtől kaptam gyerekkoromban, aki nagyapám helyett a nagyapám volt. Viszont ma már a Kossuth címerre szavaznék. És nem azért meg megvettek a zsidók (nem is vagyok olyan értékes:-), hanem mert ez utóbbi jelenti a magyarságot összetartó baloldali nacionalizmust, szemben a magyarságot mindenkor igazi és nem igazi magyarokra osztó, rendi eredetű, Werbőczytől eredő nacionalizmussal. 1848 előtt a jobbágy se volt magyar, akárcsak később a zsidó vagy a "nem úgy gondolkodó".

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2012.02.15. 12:34:02

@famfam:

Igazából akarat kérdése az egész, bár így is nagyon véges az energiám - az időm meg pláne -, például 2 napja rengeteg kommentre kellene válaszolnom az istenveled blogon, de hát ugye munkám is, meg magánéletem is van...
Amúgy igen, direkt névvel és arccal vállalom azt, amit írok, úgyhogy könnyen megtalálható vagyok.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2012.02.15. 12:45:41

@famfam:

Ilyen sztorikban én is bővelkedem - ez a gyakoribb -, meg az is érdekes, hogy egyes hungaristák váltig állítják, hogy Szálasi nem volt örmény eredetű, merthogy az milyen ciki. (Miért lenne az? Csak azért, mert a zsidók konkurenciái voltak a kereskedelem terén? De hát ami kereskedelem, az már eleve gyanús, nem magyar e csoportok szemében. Ami érdekes módon megegyezik az általános magyar nemesi felfogással is.)

Kossuth-címerből is több volt egyébként: volt Szent Koronával ellátott, volt leforduló koronás, volt babérkoszorús-kardos, és volt szimpla címer is - nyilván erre gondolt -, amit '45-49 között és '56-57 között használtak, és amit most is használ - nyilván a köztársaság mint hívószó illusztrációjára - pl. a sajtótájékoztatóin az MSZP.
Egyébként nem értek egyet, éppen azért, mert 1848 után minden, a Kárpát-medencében élő állampolgárt megtestesített ez a jelkép, nemzetiségtől, vallástól, anyanyelvtől, politikai irányultságtól teljesen függetlenül. Éppen ezért alkalmas az univerzalitás betöltésére a megosztás helyett. De persze mi olyan zseniálisan tudunk összekapni a legalapabb jelképeken is - a turultól a kokárdáig -, hogy az sírnivaló.

sky.net 2012.02.15. 18:00:38

@famfam:

nem arról beszélek hogy isten módosította hanem hogy a szent tárggyal történt balesetet , a kor embere , hatalmi elitje stb (az adott korszellemmel a háta mögött) nem biztos hogy úgy értelmezi hogy indeterminisztikus szándékolatlan véletlen, a balfasz őr másnapos volt és rábaszta stb

hanem értelmezHETI (vagyis a feltevés utólagos spekulatív elméletgyártás akart lenni -lehet hogy nem tökéletesen írtam le- amit lehet szarásig művelni ) úgy is hogy ha ez történt isten akaratából történt .. mert ami a szent tárggyal történik ahhoz köze van istennek
vagyis determinált (ergó úgy kell hagyni stb)

közbevetve: ----egyébként a régi temetők is tele vannak ferde kereszttel mert az idő tényező kimozdíthatja őket ... összetákolt katonasítok ezrei álltak ferdén a harctereken stb

nyilván ez feltevés egy múltbeli gondolkodásmódra van visszavetítve ,

de ezek az energetikai meg karma meg ilyen olyan szintén tudományos alapossággal nem ellenőrizhető ,de amúgy logikusan felépíthető magyarázatok is teoretikusak maradnak : előfeltevéseik nem kényszeríthetőek be pl a tudományos racionalizmus elvárt keretei közé se.

de ugyanilyen öntudatlan elvárás : hogy demápedig az én hétköznapi poszmodern stb gondolkodásom keretei között legyen értelmezhető ... és csak az az egy értelme legyen vagy lehet , mert csak ilyen tip értelem van mert nekem ez van

dr. trafik nomac 2012.02.15. 18:08:59

@Mj: "A múltbeli emberek máshogy gondolkodtak, és kizárt volt, hogy egy jöttment akárki, mégha szakértőnek is mondja magát, hozzányúlhasson az ország legféltettebb ereklyéjéhez."

Ugyan mar, ugy tunt ismered a tortenelmet, ez szimpla a badarsag, vissza a sumerekig, nem sokat valtoztak a emberek, a szocialis kornyezet persze igen, de az nem minden. Egyebkent is mitol valtozott volna, ha isten letezne, akkor nincs eveolucio, ha meg van, akkor meg azert nem (ennyi ido alatt).

sky.net 2012.02.15. 18:20:27

@Mj:

jó akkor tetemcafat , és csörgősipka és a fütyülősbarack ...stb egyébként tökmindegy van e valós alapja ha egyszer közbeszéd már tele van ilyesmivel, és az gyűlöletet gerjeszt működik attól hogy nem igaz? naés ? hányan ugranak rá ...sokan na akkor ?
meg másik min 50000 szdsz zsidóval kapcsolatos negatív ezt lopta azt lopta ezt meg azt hazudta tönkrebaszta 1 százaléskosító állítás is , meg persze egy jól tönkrebaszott ország 20 év szoclib/fidesz fostalicskázás után amit nem nehéz észrevenni se

famfam 2012.02.15. 18:28:08

@sky.net: Biztos élt ez a fajta tudat a középkorban, ill. a koraújkorban (ami nálunk még középkor), de sok olyan eset is van, amikor nem szakralizálták az ilyesmit, hanem szimplán balfaszságnak tartották, és meg is lett a méltó büntetése.
Az még szarabb volt, amikor a balfaszság is szakrális jelentést kapott, pl. amikor az inkáknál kivégezték azt, aki akár csak egyet is rosszul lépett a szent táncban:-)))

famfam 2012.02.15. 18:35:19

@Mj: Érdekes, mert Kolozsvári-Borcsa Mihály is örmény származású volt, pedig ő eléggé fasiszta volt.
(Mellesleg az aradi tizenhárom közül kettő.)

Korona, mint összetartozás-jelkép: "hivatalosan", "elvben" így van, mindenki a Szent Korona tagja, de gyakorlatban, a "szittyák" szemében soha nem volt így, és amint látjuk magunk körül, most sincs így, és amit a napi tapasztalás során él meg az ember, az rögzül benne, akár tudatosan, akár tudat alatt.
Kicsit olyan ez, mint a sokat vitatott "besározott" jelképek. Kétségtelen, hogy az Árpád-sávos zászló egyike a legősibb szimbólumainknak (régebbi, mint a Korona), de a nagy többségnek nem ezt jelenti. Ahogyan a horogkereszt se napjelképet, vagy a dharmát, az ötágú csillag sem a püthagoreusok szimbólumát, stb. De hát ez is közhely.

Kandabula 2012.02.15. 23:50:51

A jelképeket illetően nálam a kokárda körüli cirkusz betette a kaput. Nekem már mindegy. Imádom a koronát, a turult, a kokárdát, az alaptörvény asztalát, a Nagymagyarország matricákat, mondjuk az árpádsávot nem. Imádom a hülyeség ilyen töménységét. Imádom, ahogyan ezek a tárgyak megosztják az ország népét. Imádom Svejket. Hanem az az asztal, hát az valami. Múltkor, mikor munkanélküli lányommal az önkormányzat hivatalában a szociális segélyért sorakozva körbeálltuk, hát én levettem előtte a sapkámat. (Viszont almát lányom fejéről nem kellett lelőni.)

Hunor Levente 2012.02.16. 00:26:34

@Mj: Kössön bele a (10000) kommentedbe a rosseb. Én szimplán csak nem olvasom az irományaidat. Nincs is miért.
Ellenben te az enyémet olvastad, aztán mivel nem bírtad elviselni, a gratulációddal személyeskedtél. Holott én tényszerű megállapítást tettem. Az állami jelkép rangjára emelt ósdi ~ 200 éves Himnusz a 21. századi magyarokat holmi istennel traktálja. Ezáltal a vallási elnyomás (egyik) eszköze. Például mert nincs tekintettel a nem istenhívők világnézetére. Mindenkire rendszeresen a naiv és teljességgel abszurd istenes világnézetet kényszeríti. A szövege ráadásul más népeket (mongolt, törököt) gyaláz. De nem fogok neked itt esszét írni a Himnuszról, ugyanis hiába beszélsz az "érdemben belekötésről", amit valamiért annyira preferálsz, amikor az éppen neked nem sikerült. A gratulálás személyeskedés volt, a bullshitezés azon túl legfeljebb konklúzió, a te szubjektív konklúziód. Érdemben nem sikerült hozzászólnod. És ahogy elnézem, soha nem is fog. A gondolkodásodból ugyanis legfeljebb ilyenekre telik:
"Egyébként nem vagyok ügyeletben, mivel nem vagyok orvos."

(Az esetleges további arrogáns megjegyzéseidre nem reagálok.)

Hunor Levente 2012.02.16. 00:28:03

@Moan: Azért elég nyilvánvalóan a keresztény istenről van benne szó.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2012.02.16. 14:47:29

@dr. nomac:

"Ugyan mar, ugy tunt ismered a tortenelmet,"

Tehát mindenki, akinek a tiédtől különböző véleménye van történelmi témában, az nem ismeri a történelmet, akár papírja van róla, akár nem. Szerintem ebbe a témába inkább ne menjünk bele.:)

"ez szimpla a badarsag, vissza a sumerekig, nem sokat valtoztak a emberek, a szocialis kornyezet persze igen, de az nem minden."

Az emberi természet szerintem sem változik, a gondolkodásmód viszont igen. (Próbálj meg röhögni egy akkád viccen.:)) Ha nem így lenne, nem beszélhetnénk a Szent Korona-kultusz kialakulásáról sem, hiszen mindig is statikus ideológiának kellett volna öveznie, mind a mai napig. Ha pedig így lett volna, akkor ma is királyság lenne Magyarország államformája, a többi hozadékról nem is beszélve.

"Egyebkent is mitol valtozott volna, ha isten letezne, akkor nincs eveolucio, ha meg van, akkor meg azert nem (ennyi ido alatt)"

Hogy jön ide Isten meg az Őt egyáltalán nem kizáró evolúció? (Egyébként a viselkedésnek, kultúrának is van evolúciója.) Maga Darwin is hitt egyébként Istenben, máshol már írtam, hogy unitárius volt.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2012.02.16. 14:50:19

@sky.net:

Megpróbálhatnád egy kicsit jobban összeszedni a mondanivalódat és tagolni a kommentedet, sokat segítene nekünk abban, hogy jobban megértsünk.

Ha neked jó, hogy egy szándékos dezinformációra ezrek ugranak, akkor csak terjeszd tovább ahelyett, hogy normális párbeszédre törekszel.:-/

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2012.02.16. 15:03:30

@famfam:

"Érdekes, mert Kolozsvári-Borcsa Mihály is örmény származású volt, pedig ő eléggé fasiszta volt.
(Mellesleg az aradi tizenhárom közül kettő.)"

Szerintem semmit nem jelent, az ember egyéni döntésén alapul végső soron, hogy hajlandó-e ilyen ideológiát követni. Persze ettől még érdekes.

"Korona, mint összetartozás-jelkép: "hivatalosan", "elvben" így van, mindenki a Szent Korona tagja, de gyakorlatban, a "szittyák" szemében soha nem volt így, és amint látjuk magunk körül, most sincs így, és amit a napi tapasztalás során él meg az ember, az rögzül benne, akár tudatosan, akár tudat alatt."

Éppen ezért kellene az elvben meglévő dolgot átültetni a gyakorlatba, hogy ne a rossz példát lássuk magunk körül.

"Kicsit olyan ez, mint a sokat vitatott "besározott" jelképek. Kétségtelen, hogy az Árpád-sávos zászló egyike a legősibb szimbólumainknak (régebbi, mint a Korona), de a nagy többségnek nem ezt jelenti."

Azért nem vennék rá mérget, hogy a nagy többségnek nem ezt jelenti, mert mindig egy hangos, hisztériakeltő kisebbségtől hangos a média, akár a jobbikosok, akár a tőlük rettegők esetéről van szó. Ez a torzító hatás egyébként az internetes felületekre is igaz. (Rengeteg emberrel találkozom a munkám miatt, és ebből kifolyólag nagyon sok ember véleményét is hallottam már egy Árpád-sávos zászló kapcsán: 1000-ből 1 volt, aki a nyilasokra asszociált Árpád utódai helyett.) Egyébként Kolompár Orbánék már kimosták, ergo meg van tisztítva.:)

"Ahogyan a horogkereszt se napjelképet,"

Az Árpád-sávok a címerünkben is benne vannak, szerves részei a magyar identitásnak. A horogkereszt európai pályafutása viszont egyértelműen Hitler "érdeme", amúgy semmi köze se az európai, se a német kultúrához és önazonossághoz.

"vagy a dharmát, az ötágú csillag sem a püthagoreusok szimbólumát, stb. De hát ez is közhely."

Ezek mind nem évszázadok óta természetes nemzeti szimbólumok nálunk.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2012.02.16. 15:33:12

@Hunor Levente:

"Kössön bele a (10000) kommentedbe a rosseb. Én szimplán csak nem olvasom az irományaidat. Nincs is miért."

Tőlem azt csinálsz velük, amit akarsz.

"Ellenben te az enyémet olvastad, aztán mivel nem bírtad elviselni, a gratulációddal személyeskedtél."

Neked pedig el kell fogadnod, hogy ha provokatív mondanivalód van, nem marad visszhang nélkül. Egyébként ez még nagyon messze van a személyeskedéstől, de ha ilyen érzékeny vagy, akkor szerintem egyáltalán ne kommentelj blog.hu-s felületeken, mert előbb-utóbb nagyot sérülsz majd. Jószándékból mondom, komolyan.

"Holott én tényszerű megállapítást tettem."

Te egy véleményt írtál le, amihez természetesen jogod van, pusztán nem árt, ha tudod, hogy a magyarok döntő többsége számára sértő a nemzeti himnuszunk "vallási elnyomásként" való értelmezése. Sőt, a demokrácia két fellegvárában, Nagy-Britanniában és az USÁ-ban is ez a helyzet, a himnuszukban rettenetes elnyomásként benne van Isten, az angolok egyenesen Istent kérik, hogy óvja királyukat, királynőjüket, az amcsik meg egyedül benne bíznak. Szörnyű dolgok ezek, bizony, nem is irigylem az ateistákat. Meg is nézném a reakciókat, ha élőben elkezdesz egy amcsinak ilyennel "érvelni".:)

"Az állami jelkép rangjára emelt ósdi ~ 200 éves Himnusz a 21. századi magyarokat holmi istennel traktálja. Ezáltal a vallási elnyomás (egyik) eszköze. Például mert nincs tekintettel a nem istenhívők világnézetére. Mindenkire rendszeresen a naiv és teljességgel abszurd istenes világnézetet kényszeríti."

Hát igen, és ha még tudnád, hogy hány és hány himnusz teszi még ugyanezt... Valahogy mégsem cserélik le őket, és valahogy az ateista kisebbség is képes elfogadni, hogy nemzeti szimbólumokat nem bántunk. Tényleg, téged nem zavar az a sok templomtorony, a tetején a kereszttel, ami vizuális terror a nem hívők felé?

"A szövege ráadásul más népeket (mongolt, törököt) gyaláz."

Pedig ezek is pusztán tényszerű megállapítások: a mongol rabolt, a török meg vad volt, aki rabigában hajtott el minket. Merthogy a történelmünk nem volt mesedélután: kifosztották és az ország lakosságának elég nagy részét ki is irtották a mongolok, a törökök meg nem túl szelíd módon 150 éven keresztül hódoltatták, fosztogatták és véreztették ki a hazánkat. Ezek tények, és ha ennek örültünk volna, akkor te sem Hunor Levente, hanem Dzsocsi Musztafa lennél.

"De nem fogok neked itt esszét írni a Himnuszról,"

Csak nyugodtan, néha ilyen is kell.:)

"ugyanis hiába beszélsz az "érdemben belekötésről", amit valamiért annyira preferálsz, amikor az éppen neked nem sikerült."

Nem nem sikerült, nem szándékoztam. De mivel voltál olyan kedves, és hiányoltad, tessék, jó olvasást.

"A gratulálás személyeskedés volt, a bullshitezés azon túl legfeljebb konklúzió, a te szubjektív konklúziód. Érdemben nem sikerült hozzászólnod. És ahogy elnézem, soha nem is fog."

Te írtál be ide egy provokációt, viseld a következményeit.

"A gondolkodásodból ugyanis legfeljebb ilyenekre telik:
"Egyébként nem vagyok ügyeletben, mivel nem vagyok orvos.""

Ez egy tényszerű megállapítás volt, gondoltam, a teljesen vaktában tapogatózásodat kicsit behatárolom. De ha nem kell segítség, hát nem kell.:)

"(Az esetleges további arrogáns megjegyzéseidre nem reagálok.)"

A te dolgod. Ettől még a tény tény marad: provokatív kommentet írtál, és nem vagy hajlandó viselni a következményeit.

dr. trafik nomac 2012.02.16. 18:43:24

@Mj: Az emberi természet szerintem sem változik, a gondolkodásmód viszont igen. (Próbálj meg röhögni egy akkád viccen.:))"
Annyira tudtam, hogy ezzel jossz, probalj meg rohogni egy nemet viccen...

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2012.02.16. 23:49:11

@dr. nomac:

Ezt most érdemi válasznak szántad?:-/ Egy német viccen egy ókorihoz képest könnyesre hahotázod magad...

famfam 2012.02.17. 14:16:52

@Mj: Persze, de én arra utaltam, hogy zsenánt örménynek lenni a széljobbon. Ezt furcsálltam.

Nem lehet mesterségesen semmit átültetni, vagy bevezetni egy társadalom tudatába. Nem csak jelképet, semmit. Ezért nem működnek a világjobbító utópiák sem. (Sajnos.) Ehhez hosszan tartó kemény diktatúra kéne, hogy több generáció egymás után szokja a dolgot, de erre ugye nincs se igény, se lehetőség:-)))) Illetve van egy másik út, ami képes társadalmi tudatot létrehozni, ill. azon változtatni: a divat. De az spontán folyamat, olyan, mint egy járvány, még ha ügyes és okos hatalmak képesek is manipulálni vele.

A horogkeresztet a teozófusok "vezették be" az európai kultúrába, áttételesen (a szélsőjobboldali ezotéria révén) onnan vették Hitlerék.

Nemzeti hagyományok: igazad van, de nem véletlen, hogy Németországban sem az ősi porosz-német fekete-fehér-vörös színt használják, hanem 1848 liberális jelképét, a fekete-arany-vöröst nemzeti trikolórként, ahogyan a franciák se rehabilitálták az igen ősi és dicső liliomot (bár a kanadai franciáknál megmaradt, mert ők a forradalom előtt kikerültek a francia szférából), és az osztrákok se használják a kétfejű Habsburg keselyűt, és így tovább.
Továbbá megfigyelhető, hogy az európai történelemben mindig és mindenhol a szélsőjobb nyúl vissza az ősi nemzeti jelképekhez. Ez szinte szabályszerűség. Miáltal is ezek a jelképek ehhez társulnak, mondhatni: elveszítik ártatlanságukat.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2012.02.17. 15:25:50

@famfam:

"Persze, de én arra utaltam, hogy zsenánt örménynek lenni a széljobbon. Ezt furcsálltam."

Maximum németnek/svábnak.

"Nem lehet mesterségesen semmit átültetni, vagy bevezetni egy társadalom tudatába. Nem csak jelképet, semmit. Ezért nem működnek a világjobbító utópiák sem. (Sajnos.)"

Isten mentsen meg minket a társadalommnérnökösködéstől. (Igen, ez nem kötőjeles szó.:P) Épp az a lényeg, hogy az akár egy évezreden keresztül használt, természetes jelképeinkre akarnak fölvinni olyan hiszterizáló, kisajátító mázakat, amelyeket nem kellene.

"Ehhez hosszan tartó kemény diktatúra kéne, hogy több generáció egymás után szokja a dolgot, de erre ugye nincs se igény, se lehetőség:-))))"

De mit kellene megszokni? Azt, hogy a Szent Korona pár évtől eltekintve kb. a kezdetektől a címerünk része volt? Vagy, hogy az Árpád-sávok ugyanígy?

"Illetve van egy másik út, ami képes társadalmi tudatot létrehozni, ill. azon változtatni: a divat. De az spontán folyamat, olyan, mint egy járvány, még ha ügyes és okos hatalmak képesek is manipulálni vele."

Igen: ma a divat a leghatékonyabb és legkárosabb is egyben. Divat turult hordani/turul szobrot állítani, és divat fújolni rá, úgyhogy a meccs még egyáltalán nem lejátszott.

"A horogkeresztet a teozófusok "vezették be" az európai kultúrába, áttételesen (a szélsőjobboldali ezotéria révén) onnan vették Hitlerék."

Hitlerék által lett bevett szimbólum, az egyébként valóban érdekes eredete már nem tartozik ide.

"Nemzeti hagyományok: igazad van, de nem véletlen, hogy Németországban sem az ősi porosz-német fekete-fehér-vörös színt használják, hanem 1848 liberális jelképét, a fekete-arany-vöröst nemzeti trikolórként, ahogyan a franciák se rehabilitálták az igen ősi és dicső liliomot (bár a kanadai franciáknál megmaradt, mert ők a forradalom előtt kikerültek a francia szférából), és az osztrákok se használják a kétfejű Habsburg keselyűt, és így tovább."

Náluk ugyanis a nemzettudat mind 1789/1848 után lett olyan, amilyen, nem függetlenül a girondiak ballib nacionalista polgári nemzettudatától, ami Európa népeit átformálta. A franciák Franciaország születésnapját 1789-re datálják - blődség szerintem, de az ő dolguk -, a német egységmozgalom sem nagyon régebbi 1848-nál, az államiságukat megalapozó Habsburgokkal csúnyán elbánó osztrákok nemzettudata meg még mindig gyermekbetegségektől szenved. (Amúgy sas lesz az, nem keselyű, aminek a karmaiban sarló és kalapács van.:)) Ellentétben velünk, akiknek nem okoz gondot a Szent István-i államra és a Szent Korona-eszmére visszavezetni identitásunkat, ahogy a magyar trikolór is jóval a felvilágosodás előttről ered. (Már II. Mátyás 1608-as koronázásán feltűnt.)

"Továbbá megfigyelhető, hogy az európai történelemben mindig és mindenhol a szélsőjobb nyúl vissza az ősi nemzeti jelképekhez. Ez szinte szabályszerűség. Miáltal is ezek a jelképek ehhez társulnak, mondhatni: elveszítik ártatlanságukat."

Nálunk senki nem nyúlt vissza semmihez: egyszerűen használtuk, ami akkor is évszázadok óta bevett dolog volt. Tehát igazságtalan egy jelképet bűnösnek bélyegezni azért, mert mondjuk 800 évig természetes módon a magyar államot jelképezte, fél évig meg egy hazaáruló rohadék is használta, akinek a szellemi örökösei erre is, meg tévesen Árpádra is emlékezve használják megint.

famfam 2012.02.17. 15:36:14

@Mj: Én egyáltalán nem bélyegzek meg semmit, csak azt mondom, hogy nem véletlen, hogy sokan nem szeretik. És amíg sokan nem szeretik, addig nem is lesz egyik jelkép se az egység szimbóluma.

Egyébként úgy tudom, a trikolór már az Aranybulla szalagján megjelenik, de lehet hogy ez csak urbánus legenda. De akármilyen régi is, 1848-49-hez kötődik, korábban egyike lehetett a több tucat színnek. És a magyar nemzeti egység is a szabadságharcainkhoz kötődik és nem pedig az ún. "Szent István államához", amelyből a magyarság nagy része (a jobbágyság) egészen egyszerűen ki volt rekesztve.

Amúgy megnéztem az az istenveled blogot, de nem láttalak rajta, viszont elég nehezen olvasható (nem olvasóbarát a formája.)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2012.02.17. 18:40:10

@famfam:

Nem rólad beszélek, hanem egy divatos jelenségről, aminek következményeképpen ma politikai hovatartozás kérdése lett az említett jelképek ajnározása/elfogadása/megbélyegzése. (Bár, mint említettem, Kolompár Orbánék tettek egy kísérletet arra, hogy az ő köreikben is újra szalonképessé tegyék az Árpád-sávos zászlót, de ez a kezdeményezés elsikkadt.) Na, én ezt tartom károsnak.

Ez egy urban legend tudtommal ugyanúgy, minthogy '48-as találmány lenne. Több tucat szín helyett már korábban is hagyományos volt a vörös-ezüst párosítás, ehhez jöhetett valamikor a középkor végén, a kora újkorban a zöld.

A magyar államiságot vezetjük vissza Szent Istvánra, aki egységes egésszé formálta a korábban törzsi széttagoltságú fejedelemséget. Ergo, nyugodtan mondhatjuk, hogy a magyar állam ezer éves. Aki pedig a magyar állam polgára, az nyugodtan gondolkodhat ebben az ezeréves egységben anélkül, hogy hungarus tudatra és polgári nemzettudatra osztaná fel az amúgy nemzetiségileg és vallásilag is megosztott ország identitástörténetét. (Tehát itt most sem arról van szó, hogy a történelem folyamán mekkora centrifugális erő feszegette a nemzetet, hanem arról, hogy ma mit meríthetünk bizonyos történelmi jelképekből annak érdekében, hogy egységesek legyünk.)

Jézus passiójának orvosi szemszögből történő leírásánál kommenteltem hosszan, és momentán nem tudom, hogy lesz-e időm valaha egyenként válaszolni nekik, meg azt sem, hogy azóta hány komment érkezett ahhoz a poszthoz.:-/

Misi56 2012.02.17. 19:22:09

@Mj: Tudod- ez az EMESE.

Misi56 2012.02.17. 23:43:45

@Mj: Az én bejegyzésemre ami nem szólt másról csak a magyarok mérhetetlen pesszimizmusáról tudományos blablákat írtál a germanizmusról..stb. Hogy jön ez ide? A Magyart csak azét hangsújoztam, hogy én is vagyok olyan Magyar mint azok akik kiírják a homlokukra, csa én nem véresszájjal hírdetem. Bocs az EMESE nem neked szólt. Egyébként úgy gondolom,hogy egy népet bármelyik is legyen az megtisztelünk azzal.hogy nagybetűvel írjuk a nevét.Talán a magyar nyelvtan szerint is így hejes.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2012.02.18. 14:02:57

@Misi56:

Azért írtam "tudományos blablákat a germanizmusról", mert ha olyannyira magyarnak tartod magad, nem kellene, hogy németes/angolos írásmódtól hemzsegjen az írásod, például akármennyire tisztelünk valamit, csak emiatt nem írjuk nagybetűvel, van rá számtalan más stilisztikai eszköz, hogy nagyrabecsülésünket kifejezzük a tárgy irányába. Egyébként ne haragudj, de a helyesírásod is Schmitt Pál-i módon csapnivaló, úgyhogy kérlek, előbb képezd magad a magyar identitás egyik alapjából, az anyanyelvünkből, és utána mindjárt hitelesebb lesz az az állításod, hogy te magyarabb vagy a magyarnál. (Például: magyar, azért, hangsúlyoztam, hirdetem, helyes.)

Misi56 2012.02.18. 20:01:54

Nem szeretem, ha Smitt Pállal együtt emlegetnek. Megint itt a blabla,ami miatt elsikkad a lényeg.Én egy 56 éves fizikai munkás vagyok, eddig nagyon jól megvoltam a tudásommal. A leírtak miatt( ha emlékszel még rá) nem volt időm jobban képezni magam.Tehát nem jártam egyetemre,főiskolára ,de még gimnáziumba sem. Amit tudok azt az életből tudom. Nem vagok annyira Magyar ahogy Te gondolod. Csak szimplán Magyar vagyok, és engedtessék meg nekem, hogy a tiszteletemet Hazám iránt így is kifejezzem. Az pedig hogy Te mit gondolsz az én hejesírásomról:Magánügy. Soha nem irtam,hogy én magyarabb vagyok a mai magyaroknál, csak azoknál akik fennen hírdetik,( szélsőségek, ultrajobb ..sb)és semmi mást nem tesznek. Én dolgoztam ezért a hazáért a múlt rendszerben is és most is ezt teszem és nem siránkozom.Arról szólt az eredeti hozzászólásom is.Mielőtt elment ebbe a meddő vitába veled a germanizmusról.Ilyen mélységekben engem ez már nem érdekel. Nem vagyok hajlandó,szövegkörnyezetből kiragadott mondatokról,hejesírásról vitatkozni.Egyébként hármas voltam nyelvtanból.Ennek is már 42 éve.A "tudományos" vitát ezennel lezártnak tekintem!Sok szerencsét, és mégtöbb boldogságot kívánok. Ez nekem már mind megvan, az eredeti hozzászólásomban leírtak miatt.Üdv!

sky.net 2012.02.20. 11:29:41

@famfam:

a sos vallások , meg a nem sosak :)

inkább arról írjál hogy mit tudsz a spontán karma "trimmelődés" dinamikájáról ???, ami ugye a személyes és a kollektív sors alakulásának központi eleme ...

pl a világháború karmikus értelmezése mi ?

kereszténység és karma kapcsolatáról ... jézus a bűnök eltörlésével , karmikus folyamatokba avatkozik, mégpedig úgy hogy kiegyenlíti a számlát vagyis trimmeli a karmát

kb mint a buddhizmusban a szent hegy körüli tekergés ami ugye bűnök bocsánatára fut ki , nem ajándék hanem csinálni kell valamit cserébe , de megcsinálható dolgot , jézusnál már elég a hit is

dehát a korona is lehet hogy karma trimmre van ... és akkor érthető az ungarische balsors akit régen tép

famfam 2012.02.20. 14:41:55

@sky.net: Sajnos az a helyzet, hogy én ebben nem hiszek. Illetve annyiban igen, hogy a karmát is a tudat csinálja, így a "kollektív karmát" is a kollektív tudat, de ez nem genetikai dolog, hanem a szocializáció folytán tanuljuk a környezetünktől - ti. hogy mire hogy kell reagálni, miféle sablonválaszaink vannak miféle szituációkra, stb.
És ezek többsége nem jó (még ha néha szép is), rettenetesen káros a magyarságra.
Viszont mesterségesen nem lehet megváltoztatni a kollektív tudatot, az úgy fejlődik, mint egy növény.
Másrészt a bajainknak csak egy része van innen, másik része tőlünk független tényezők függvénye: földrajzi környezet, történelem, geopolitikai erők-terek, stb.

A buddhizmusban nincs szent hegy körüli tekergés, legföljebb Tibetben, már ha a leborulós csúszómászó zarándoklatokra célzol. Bűnök bocsánata sincs, azt erényhalmozásnak hívják, és más mint a kereszténységben. Ahogy a buddhizmusban Isten sincs, a világot senki nem teremtette, az öröktől van és időről-időre megsemmisül magától és újrakeletkezik, sőt még lélek sincs.

balfa 2012.02.21. 19:15:32

@geolog: bartók, józsef attila? ööööö

balfa 2012.02.21. 19:20:57

@Moan: sokan keverik a himnusz és az induló fogalmát. a miénk himnusz (bár valóban lehetne tempósabban játszani, eredetileg is úgy volt, csak trianon utána lassítottak rajta), de pl. az olaszoké induló jellegű. tök más pálya

A Bűn Zsoltja 2012.02.21. 23:47:29

Puzsér: érdekes párhuzam, a "jóleszazúgyis" mentalitásra, tulajdonképpen igazad van.
De csak, hogy tudd, az emberi géntérkép már 2003 óta megvan :)

sky.net 2012.02.22. 09:25:21

@famfam:

pontosan miben nem hiszel és miben hiszel?

a teljes szabad akaratban hiszel ?
vagy a féldeterminált létezésben ?
vagy a teljesen determináltban?
amin belül van a "szabad akaratot is magában foglaló tudat buborék" ami aztán a halállal elpukkan ? ...

pl energiára igaz -és igaz- hogy pl a hőmérséklet különbségek automatice kiegyenlítődnek ... mert ez van és kész stb mást még soha nem tapasztalt senki (vagy hát tudomány számára dokumentálható módon nem)

akkor kiegyenlítődés kiegyensúlyozódás szerű elvileg bármiben lehet az ember minden tevékenysége energetikai folyamat (tetszik vagy nem ez van), tehát alá van vetve fizikai léte természetesen , ha ebből következik a szellemi akkor az is ... tehát a karma törvénynek "elég valószínűek " látszik

szemet szemért ... ez ószövetségi tétel pl

bíróság jog : mérleg tehát valamiféle én független kiegyenlítést akarnak realizálni , valami károsért , társadalmi céllal (már ha nem korrupt és rohadt az egész)

rosszul szocializált a magyar ja persze az és ennyi ? , vagy rossz rendszereket kellett túlélnie pl a habzie-kat , török tatár rákosi rendszert (erőltetett szocializációk ezek ), a kárdár rendszert , és most a globális pénzhatalmit ..állandó védekezés valakik agresszív önzése ellen...így úgy amúgy ... de nem az diktálja a feltételeket aki védekezik

a kailas hegy körüli tekergésre gondoltam ... szóval az himalája tibet buddhista és hindu is szóval "karma tisztítás" ra fut ki gyalogolnak körbe körbe , és akkor mittudomén egy inkarnációs ciklus bűnét lerakja egy kört megy stb

famfam 2012.02.22. 18:03:14

@sky.net: Nem hiszek a szabad akaratban, és nem hiszek a determinációban sem, valahol a kettő közötti átmenetben hiszek. Elhiszem, hogy az ember képes döntéseket hozni, de a döntései mögött ott van egy halom determinált dolog (neveltetés, genetikai adottságok, stb.)

Jó ez a fizikai párhuzam, kicsit közel áll a kognitív tudomány egyik irányzatának, az embodied irányzatnak a felfogásához. Ez utóbbi azt mondja, hogy testi sémák alapján működik az egész emberi gondolkodás, vagyis az emberi test kondíciói, felépítése, stb. alakít ki olyan sémákat, amelyek aztán metaforákként meghatározzák a fogalomalkotást. Ez onnan jutott eszembe, hogy az egyik ilyen alapvető séma a balansz, ami eredetileg a test fizikai egyensúlyát jelentette, majd ez adta a mintáját számos elvont dolognak, így többek között az igazság fogalmának is. (Persze nem csak a balansz ilyen alapvető ősi séma, ott vannak még az út, vagy az erő(hatás), vagy a tartály, és a centrum-periféria sémák is.)

sky.net 2012.02.22. 20:38:41

@famfam:

na várjunk vallásokkal stb foglalkozol minimális spirituális tapasztások nélkül ? csak ismeret ismeret hátán meg ilyen olyan összefüggés amit ez meg az leírt

pusztán tudományos módszertan alapján racionalizált ismeretek stb pályán kívülről...objektíve (milyen röhejes szó ez)

ez az embodied akármi elég korlátoltnak tűnik így ... mert ok és a testi sémák mi alapján mintázódnak ...? kell hozzá naprendszer megfelelő egyensúlyi állapotban, ahol a föld sereg egy holdciklus 28 nap stb

persze nem túl meleg és nem túl hideg klíma meg még vagy 12 más kozmikus paraméter (kb nulla százalékos valószínűséggel állnak együtt úgy hogy az élet lehetőségét adják)

szóval kell hozzá egy kozmikus rend aminek mintázata az ember namost ha a kozmikus rendszer része az ember akkor az a magasabb rendű rendszer kell legyen (teljes rálátásunk nincs is )

...stb és akkor már ott is vagy hogy ember fölött van valami , ha az ember mint mintázat képes személy -ségre akkor amiről lemintázódik (saját képére és hasonlatosságára ) akkor az is személy ? vagy személy fölötti személy

és ez csak logika semmi kinyilatkoztatás rendszer logika és már ott is vagy hogy valami isten képzetet kéne gyártani

ha van egy traktor a földön , vagy akár egy algasejt akkor a traktortól algától komplexebb ezeket a dolgokat részeként tartalmazó ezeket létrehozó komplexebb rendszernek ( alrendszereknek) is léteznie kell úgy magában önszerveződés sincs

önszerveződésnek is van feltétel rendszere ... arra a rendszerre amiben zajlik amit gyakran egyszerűen elfelejtenek mert kezelhetetlen komplexitású folyamatokat kéne leképezni és az meg kurvára nem megy ..nyilván saját korlátaink miatt

famfam 2012.02.22. 21:07:58

@sky.net: Honnan veszed, hogy minimális spirituális tapasztalatok nélkül? Milyen alapon állítasz ilyesmit, amikor semmit mem tudsz rólam?

Az embodied mind teóriának meg sztem inkább nézz utána, aztán kritizáld, mert ez a felszínes hozzáállás. Lakoff-Johnson szerzőpáros.

sky.net 2012.02.23. 11:39:38

@famfam:

honnan veszem ? nem veszem kérdezem , még a kérdőjelet se hagytam le

az hogy semmit se tudok rólad ezt se értem

olvasni tudok ,

"Puzsér Róbert és Farkas Attila Márton (FAM) gondolkodik, beszélget, ironizál, és még titeket is provokál, hogy nehogy belenyugodjatok a világ dolgaiba. Szemeket kinyitni!"

ok ezek után jön a gugli ki az a farkas attila márton ?

" A nevem Farkas Attila Márton. 1965-ben születtem Budapesten. 1996-ban végeztem az ELTE egyiptológiai és kultúrantropológiai szakán,... stb stb ...

nem olyan bonyolult ez

famfam 2012.02.23. 15:02:55

@sky.net: De az olyan belső dolgokról, mint a spiritualitás, nem olvasni a neten.
Meg aztán a neten mindenféle faszságokat is összeirkálnak ám mindenkiről, pl. az egyik szélsőjobboldali csoport letalmudistazsidózott az egyik cikkemért:-)))

sky.net 2012.02.24. 09:03:01

@famfam:

érdeklődési kör szakmai karrier , saját cv saját filmélményekkel kapcsolatos saját vagy saját gyanús sóder egy rádióműsorban stb ezek azért sokat elárulnak arról hogy mi érdekel
hát hogy aztán 7,5 éves korodban megtámadott egy rossz szellem ? és ez hogyan hatott rád , ez az -személyes én viszonyában- mélyen személyes

nyilván mások véleményének cakk pakk ennek nincs értelme , gyakran csak projekciók, pszichés kórképek stb szemétlerakója ... ez a modern média guberálásra szocializál , vagy a szemét autómatikus fogyasztásra

emesh 2012.03.05. 21:59:38

Na ugye. Nálam nagyságrendileg okosabb ember is valami hasonlóról beszél... (akinek egyszer láttam egy könyvét, kívülről, a nevet még fogtam, a címénél elvéreztem...:) A lényeg, hogy Isten, felsőbb hatalom vagy egyetemes intelligencia vagy teremtő szándék vagy énnemtudom építette a játszóteret, mi meg játszhatunk rajta... Azokkal a játékokkal, amik ott vannak. Meg így találhatunk ki új játékokat, de a játszótér és a cucc adott. Sőt a szabályok is. Mi azért sok hülyeségre próbáljuk használni. Véges a készlet is, a hely is körül van kerítve, mi meg közben kicsit sokan is lettünk... lassan teljesen kitöltjük a rendelkezésre álló teret... gáz van... meg hiszti... csak tönkreb... vágjuk az egészet, pedig megmondta az óvónéni, hogy szépen játszunk... van hinta is... állítólag az nagyon menő... aki nem tud hintázni, az gyík... én nem tudok... azért beleültem... x+1-szer. Mindig az lett belőle, hogy pofával estem előre... hát aztán most már inkább nem hintázok... gyík vagyok... nálam sokkal okosabb barátom szerint csupa szakadék hintába ültem, azért van, de biztos van olyan hinta, ami jó lenne nekem... szerintem meg a hinta az hinta. hülye játék... kiszállok.
Amúgy a legmacerásabb mutatvány az életben, eltalálni, hol érek én véget és hol kezdődik Isten. Avagy fordítva...

Cavalcantifan 2012.04.27. 15:38:07

A koronaundor a liberálisok sajátja.. Koronaundor,és szivárványos zászló..Na mindegy,ez a begyemből jött.. A korona nem több,és nem kevesebb, mint az ezer éves államiság folytatólagosságának legfőbb jelképe.. Nem több, nem kevesebb.. Magam is találkoztam már olyan emberrel,akik a Dobogókő szív csakrájának energiáit felvevő,és azt a magyar népre kisugárzó kozmikus antenna legideálisabb vételi szögének nevezte koronánk keresztjének ferdeségét. Diplomás, értelmes ember volt, nem holmi OKJ képzésben kitanult bérsámán. Az én szubjektív véleményem ez,hogy ez a ferde kereszt cool, állat, olyan misztikum,mint a Gyűrűk urában a fehér tenyér, kérdéseket generál,misztikus ködgépként vonja be homállyal népünk történelmét,legalább úgy,mint Kóbor Jancsit a szárazjeges gőzborotva.

szittya-zabla 2012.04.29. 18:45:01

Azoknak a "kôrök"-nek, akik a sipkàval - vagyis az àltaluk annak becézett "Szent Magyar Kiràlyi Korona" ocsmànykodàsaikkal lassan mind ismertebbeké vàlnak.
Ne reméljétek - ti pöcegödör patkànyok, hogy az ilyen nemzetet gyalàzò ocsmànysàgaitok még sokàig megtorlàs nélkül maradnak.
A purgatorium földi kiadàsai màr is be vannak gyùjtva szàmotokra! Van egy két tovàbbi "Breivik" ùr is kéznél, akiknek ti csak szemételhàrìtàsi problémàt jelentetek.
A pofàtlansàgaitokkal most màr végképpen tùl messzire mentetek!!!! Patkàny provokàtorok! Ez, amit ti itt közöltök az nem vélemény, hanem Nemzet taposàs!
Ne hidd te, Magyar Nemzetet folyamatosan gyalàzò kretén, hogy a nicked majd akkor is megvéd ...
Közeleg a sàtàn éjszakàja, amikor ô jönni fog, és összeszedi agybarom zabi gyermekeit a gyehana fütésére szolgàlò tüzelôanyagnak.

gabcigirl 2013.03.25. 14:13:00

Érdekes kérdést boncolgat, komolyan kezd érdekelni, mitől ferde :D

Az meg már más téma, hogy normális országok attól működ(né) nek, hogy megfelelő emberek vannak az élet minden területén.

Na, ez itthon marhára nem így van sajnos :S És amíg nincs így, addig nem old meg semmit, hogy egyesek narkotikus bódulatban révülnek amúgy fontos történelmi emlékeken:S
süti beállítások módosítása