Puzsér Róbert és
Farkas Attila Márton blogja

Puzsér Róbert és Farkas Attila Márton (FAM) társadalmi folyamatokat gyorsító, terápiás jellegű, konfrontatív szellemi workshopot tart az élet legfontosabb kérdéseiről.

APU, FACEBOOK, AKTUÁLIS INFO

Apu, facebook, aktuális info

Csak akkor látszik, ha be vagy jelentkezve a facebookra.

A helyszín az Ellátó ( Kazinczy utca 52/b )
Szerda 18:00
(Ez vátozhat)
Kövesd a Facebookon!!

Várunk az Ellátóban !

18:00–20:00

Ha neked sem volt gyerekszobád!

A helyszín az Ellátó ( Kazinczy utca 52/b )

Címkék

9/11 (1) civilizált (1) férfi (1) indián (1) kékharisnya (1) kereszt (1) korona (1) köztársaság (1) laci (1) legrosszabb (2) magyar (1) marketing (1) náci (1) (2) Oszama (1) Rambo III (1) rendszer (1) sanyi (1) spam (1) szar (1) szex (1) szittya (1) szűzkurva (1) wc (1) zsidó (2) Címkefelhő

Állandó oldalak

Utolsó kommentek

Őseink csontjain taposnak

2013.04.08. 17:49 Apu azért iszik, mert Te sírsz!

Nemrég három szélsőjobboldali alkotó tevékenységét jutalmazta állami kitüntetéssel a kormány, ennek nyomán hatalmas felháborodás- és tiltakozáshullám árasztotta el a médiát. Az ország újra kettészakadt, mint minden ehhez hasonló esetben: a balliberálisok hüledeztek, felháborodtak és náciztak, az ellenoldal védelmezte magát és liberálisozott egy kicsit, a szélsőjobb pedig kedvenc szokásának engedve zsidózott és nemzetárulózott. És persze, mint mindig, olyanok is indulatosan megszólaltak, akik talán egyetlen Szaniszló-performanszot se láttak életükben, továbbá a Kárpátia egyetlen dalát se hallották. Mindenki leírta mindazt, amit húsz esztendeje minden ilyen ügyben le szokás írni. Olvashattunk a hazai szélsőjobb erősödéséről, a Fidesz-kormány fasizmusáról, arról, hogy ez mekkora gyalázat, ahogy arról is, hogy a liberálisok már megint túlérzékenykednek, illetve, hogy azok a rohadék zsidók már megint náciznak. Eközben a forint árfolyama rég nem látott mélypontra zuhant.

image2.jpeg

Huszonhárom éve folyamatosan Táncsics-díj szerű ügyek borzolják a hazai kedélyeket. A téma lerágott csont, ráadásul a három díjazott egyike, Szaniszló Ferenc az óriási hazai és külföldi felháborodás hatására (vagy talán még inkább Balog Zoltán miniszter nyomására) vissza is adta a díjat. A fontos kérdés sokkal inkább az, hogy miért tették ezt Orbánék? Miért jó az nekik, ha az ellenük lépten-nyomon felhozott balliberális vádakat szinte mindenben igazolják? Ennyire hülyék lennének? Nyilvánvaló, hogy ezt a lehetőséget nem zárhatjuk ki. Lehet, hogy az ilyen díjazásosdi inkompetens faszkalapokra van rábízva, akik hallottak valamit arról, hogy milyen faszán hazafias a Kárpátia, a Szaniszló meg mennyire keményen beolvas a világnak, és most a magyar hagyományt kell támogatni, ezek meg itt ennek az őrizői, szóval ki kell őket tüntetni, Zolikám! Eközben pedig azt se tudják, hogy kik ezek.

Lehetséges, hogy az ok ilyen egyszerű. Kínálkozik ugyanakkor egy másik magyarázat. Ennek megértéséhez azonban előbb fel kell vázolni, milyen is a hazai hatalmi szféra jelenlegi helyzete. Magyarországon momentán kétféle politikai erő van.

  1. Rendszerpártok (Fidesz-KDNP, MSZP, Együtt 2014)
  2. Rendszerkritikus/rendszerellenes pártok (Jobbik, LMP)

 A "rendszer" a jelenlegi szóhasználatban nem a kapitalista gazdasági rendszert, a polgári társadalmi rendszert vagy a négy évenkénti választáson alapuló képviseleti demokrácia politikai rendszerét jelenti, hanem az elmúlt húsz évnek a bal- és a jobb oldal váltógazdaságán alapuló, korrupt hatalmi rendszerét. A húsz év tapasztalata az, hogy a rendszerpártok sajátos szimbiózisban élnek. Érdemes tudatosítani, hogy aki ma Magyarországon az MSZP-re szavaz, az a Fideszre is szavaz, és aki a Fideszre szavaz, az az MSZP-re is szavaz. Egy rendszerpárt ellen nem lehet úgy szavazni, hogy a másik rendszerpártra szavazunk, csakis úgy lehet, ha a rendszer ellen szavazunk. Ha egy rendszerpárt a másik rendszerpártnak adja át a hatalmat, csak látszólag bukik meg, valójában a továbbiakban is jól jövedelmező parlamenti helyeket, a hatalmi elitben való további jelenlétet, busásan megtérülő önkormányzati pozíciókat, polgármesteri székeket, bizottsági tagságokat, kapcsolati tőkét és állandó médiajelenlétet birtokol. Mindez számára négy, de legfeljebb nyolc éven belül garantált visszatérést jelent a kormányzati hatalomba. Ha azonban a rendszerpártot a rendszerrel együtt buktatja meg egy rendszeren kívüli és a rendszerrel szemben álló erő, úgy a hatalom elvesztése teljes és visszafordíthatatlan, a hatalomba vissza többé nem vezet út.

image1.jpeg

Egy rendszerpárt számára összehasonlíthatatlanul a kisebbik rossz, ha a rivális rendszerpárt győzi le, hiszen így az elpártolt szavazó a politikai libikókán marad. A legfontosabb cél tehát: nem szabad engedni a választót, hogy leszálljon a libikókáról! A libikóka ideológiája a kétosztatú polgárháborús retorika: nácizás vs. komcsizás, zsidózás vs. antiszemitázás, idegenszívűzés vs. mucsai parasztozás, Európából való kirekesztés vs. magyarságból való kirekesztés, Orbánozás meg Semjénezés vs. Gyurcsányozás meg Bajnaizás és így tovább. Minden konfliktus, ami ezen a polgárháborús libikókán tartja a magyar társadalmat, hasznos a rendszerpártok számára, ahogy káros a rendszerellenes pártoknak. A fenti logika akkor is - sőt annál inkább - működőképes, ha a Jobbik sajátosan negyvenes évekbeli retorikájával maga is részt vesz a polgárháborús érzelmek és indulatok felszításában.

image3.jpeg

2013-ban Magyarországon a bizonytalanok valamint a pártot nem választók száma a Harmadik Köztársaság története során a legmagasabb. Ugyancsak jelzi a rendszer lejáratódását, hogy a politikusok soha nem voltak még ennyire népszerűtlenek. Míg a '90-es években a harminc-negyven százalékos mutató az adott politikus népszerűtlenségét jelentette, addig ugyanezzel ma egy politikus már népszerűnek számít. A rendszer és pártjai soha nem voltak még ilyen veszélyben: széles tömegek lakják az országot, akiket már nem képesek megszólítani. Ezeket a tömegeket bármikor becsatornázhatja egy rendszerkritikus erő, a rendszerpártoknak pedig ezt minden áron meg kell előzniük.

Ha egy rendszerpárt politikája kiüresedett, ha nincsenek már elvek, miközben eredmény sincs, még mindig ott a másik rendszerpárt, mint mumus. "Szavazz ránk, mert mi vagyunk a kisebbik rossz! Lehet, hogy nem értünk semmihez, mindent elkúrtunk, és el is fogunk, a programunk hazug és érdektelen, korruptak vagyunk és arrogánsak, mindent ellopunk, ami nincs lecsavarozva, de már csavarhúzónk is van, tudjuk, hogy utálsz minket, de nem baj, igazad van, mi megértünk, csak most még szavazzál ránk, mert különben jönnek ők, és akkor vége a nemzetnek, az országnak, a gazdaságnak, a kultúrának, a demokráciának, az életnek." Egyik rendszerpárt a másik hitványságából merít legitimitást, toboroz híveket, aktivizál szavazókat. Ez a működés azonban az utóbbi időben akadozni látszik. A rendszer lassan elveszti híveit. Egyrészt mert felnőtt egy új, nem az államszocializmusban szocializálódott generáció, amelynek tagjai már nem olvasnak újságot, helyette ott van számukra az internet, és vele egy tágabb világ, ahol nem csak a rendszerpártok kapnak szót, másrészt meg kurva unalmas ez a libikóka immár azoknak is, akik sokszor szavaztak korábban a náci/bolsi démon ellen. Két rendszerkritikus párt is megjelent a parlamentben. Mit tehet egy rendszerpárt ilyen esetben? Egyetlen dolgot: igazolja a másik rendszerpárt állításait, s vele a rendszert, a kétosztatú polgárháborús ideológiát. Rövid távon talán veszít az ügyön, de hosszú távon biztosan nyer. Ugyanis nem az az érdekes, hogy ő esetleg most megy, hanem az, hogy a rendszer marad.

image41.jpeg

A be nem gyógyuló sebek időről-időre zajló szisztematikus feltépése valójában a rendszer szükséglete. A holokauszt-sérültségre, a Trianon-traumára valamint az összes egyéb történelmi sérelemre való gátlástalan bazírozás a magyar hatalmi elit legfőbb politikai tevékenysége. Ezért kell a cigányokat állatoknak nevező cikket publikálni országos napilapban, ezért kell zsidólistát készíteni. És igen, ezért kell kitüntetni olyan figurákat, akikről pontosan tudható, hogy ki fogják csapni a biztosítékot. El kell érni, hogy a zsigeri ellenérzések az elviselhetetlenségig fokozódjanak, hogy még a legkiábrándultabbak is bevonódjanak a polgárháborús diskurzusba, és elmenjenek szavazni. El kell érni, hogy a politika ne a gazdaság helyzetéről, ne a kormányzás mérlegéről és ne az ország sorsáról szóljon, hanem a huszadik század kollektív traumáinak az újra és újra átéléséről. El kell érni, hogy még azok is, akiknek régóta elegük van ebből a mesterségesen felélesztett és fenntartott kuruc-labanc háborúból, álljanak oda az egyik oldalra. Ha nem megy, semmi baj, rátesznek még egy-két lapáttal, és akkor még a húsz éves hatalmi szisztémát leleplező, az ellen cikkező néhány józan és független értelmiségi is beáll a sorba. Ha a feltépett seb nem fáj eléggé, sót hintenek rá, és a rendszer ellen létrejött kezdeményezések menthetetlenül elhalnak vagy csődöt mondanak. Mindig megvan az a tűréshatár, amit ha átlépnek, akkor nincs többé se harmadik út, se független értelmiség, se zöld gondolat, se szociális érzékenység, se rendszerkritika, se gazdasági alternatívák, semmi egyéb, csak a történelmi sérelmek: Erdély, Trianon, magyarság, Recsk, Auschwitz, ötvenhat, nácik, zsidóság, cigányok, libsik, komcsik és hazátlanok. Mindenki beáll a csatasorba, neveltetésének függvényében az egyik vagy a másik oldalra, hogy leszámoljon a gonosszal, és így ostoba fejjel igazolja, erősítse azt, pontosabban magát a rendszert.

image5.jpeg

A következő választásig minden meg lesz gyalázva. A Gulágon és Kistarcsán raboskodó, az Andrássy út 60. pincéiben agyonvert, ukrajnai munkaszolgálaton aknaszedésre küldött, a Don-kanyarnál megfagyott, Auschwitzban elégetett, kuláklistára tett, kitelepített és deportált, kirúgott és megfigyelt, kisemmizett és bebörtönzött apáink és anyáink, nagyapáink és nagyanyáink, dédapáink és dédanyáink csontjain fognak taposni, csak hogy nehogy képesek legyünk leszállni a libikókáról.

A rendszer lényegében megbukott, de még balzsamozza magát. Innentől kezdve két dologról szólhat a politika Magyarországon:

1. A bukott rendszer haláltusájáról, vagyis arról, hogy a politika minden téren, vagyis a gazdaságban, az oktatásban, a kultúrában, a közgondolkodásban és a jogállamiságban egyaránt deficites.

2. A hideg polgárháborús konfliktusok újratermeléséről.

Ami bukás a rendszerpártoknak, az fennmaradás és működés az országnak. Ami fennmaradás és működés a rendszerpártoknak, az bukás az országnak. A rendszerpártok hazaáruló, nemzetvesztő politikát folytatnak, egyéni és csoportérdekekért álkonfliktusokat gerjesztve mondják fel a nemzeti érdekek valódi képviseletét.

image61.jpeg

A hideg polgárháborús konfliktusok öncélúnak látszó provokálása a rendszer érdeke és az ország ellenérdeke. A szemérmetlen hangulatkeltésre, az emberi normákat alulmúló pszichológiai támadásokra adható egyetlen helyes válasz az, ha a választó lezárja az érzelmi csatornáit. Nem engedi magát provokálni, mert tudja, hogy a lelki-pszichés örvénybe való bevonódással a komfortos közérzeténél sokkal többet veszíthet: egy egész országot. Csak akkor lesz esély a rendszer leváltására, ha a rendszerpártok nem tudnak többé rájuk leadott szavatokat kicsikarni a választókból, vagyis mindnyájunkból azzal, hogy őseink csontjain taposnak.

A bejegyzés trackback címe:

https://apu.blog.hu/api/trackback/id/tr795211954

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.04.12. 13:52:03

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Trackback: Mától fog sós vérben fürdeni az ország (18+!) 2013.04.12. 01:30:07

Olyan törvénymódosításokat fog végrehajtani ma a Parlament, amik olyan tettek, mintha a még életképes, de súlyos balesetet szenvedett beteget elkezdenénk konyhakéssel szurkálni, fojtogatni és lehugyozni. Nem kell hozzá nagy ökológusnak lenni, egy gimna...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

a_tom 2013.04.08. 21:05:02

Wow! Apu 1 év kihagyás után újra iszik! Mindjárt elsírom magam...

2013.04.09. 06:54:58

Ez egy leegyszerűsítő butaság, hogy az LMP és különösen a Jobbik rendszerkritikus lenne, miközben az E14 meg nem. Az E14-PM szövetség ugyanúgy szakítani akar az "elmúlthúszévvel", mint az LMP. Puzsér úr, ne dőljön be Schiffer maszlagjának, ne igyon ebből a pohárból többet!

Rendszerpárt vagy nem rendszerpárt, Szaniszló és társai kitüntetését minden értelmes ember és párt elutasította, ez a lényeg.

Derabitz 2013.04.09. 07:00:19

Milyen jó, hogy a szerzőnek eszébe sem jut megemlíteni, hogy a "rendszerkritikus/rendszerellenes pártok" mind a rendszerpártok hónaljrügyei, hajtásai.

Önkéntes Véradó · http://arnyekmandatum.blog.hu/ 2013.04.09. 12:02:21

@iii: Bajnai Gordont a zászlajukra varrva, bátran menetlenek az elmúlthúszév ellen. Esetleg az MSZP-vel választási szövetségre lépve (ez pár hónap, és kiderül, mindenesetre nélkülük nem fog menni a Szent Kormányváltás).

2013.04.09. 12:30:13

@Önkéntes Véradó: Ha hozol egy másik politikust Bajnai helyett, akiben megbízik az ország és akivel le lehet váltani Orbánt, akkor kíváncsian hallgatom a tipped. Ha meg nincs ilyen, a fenti szöveg kizárólag a féldespota orbáni rendszer túlélését segíti elő.

A politikában nem személyeken kell lovagolni, hanem elveken és célokon. A PM és a Milla a biztosíték arra, hogy valóban nem a régi rendszer fog továbbélni.

Önkéntes Véradó · http://arnyekmandatum.blog.hu/ 2013.04.09. 12:57:14

@iii: Biztosíték? - ez ugye valami vicc!

Ha ez a két gumigerincű és végtelenül cinikus politikai viccklub, a PM és a Milla a garancia, akkor ez sajnos veszett ügy.
Az SZDSZ is micsoda garancia volt az MSZP mellett! Az MDF és az FKGP is oly' sok mindent garantált a Fidesz mellett 1998 és 2002 között!

Éppen a Millában csalódtam végtelenül (előtte meg a Szolidaritásban), hogy első füttyre loholnak a leváltandó és elzavarandó pártokhoz és figurákhoz. Még pacsit is adnak nekik.

Pontosan azért nem lép a színre olyan ember, "akiben megbízik az ország és akivel le lehet váltani Orbánt", mert nem fér oda a mikrofonhoz a mindenféle Bajnaiktól meg Gyurcsányoktól, hogy a Mesterházy-féle politikusviccekről ne is beszéljünk. Mert ebben az országban mindenki elhiszi, hogy nélkülük nem megy, hogy nélkülük még a fű sem nő!

Ha Bajnaira szavazol, Orbánra szavazol - akkor is, ha naponta százszor elmondod magadnak, hogy mostmajdjobblesz-mostmajdjobblesz-mostmajdjobblesz...

bogardus 2013.04.09. 13:12:42

@iii: ez a rész neked szól:

"Szavazz ránk, mert mi vagyunk a kisebbik rossz! Lehet, hogy nem értünk semmihez, mindent elkúrtunk, és el is fogunk, a programunk hazug és érdektelen, korruptak vagyunk és arrogánsak, mindent ellopunk, ami nincs lecsavarozva, de már csavarhúzónk is van, tudjuk, hogy utálsz minket, de nem baj, igazad van, mi megértünk, csak most még szavazzál ránk, mert különben jönnek ők, és akkor vége a nemzetnek, az országnak, a gazdaságnak, a kultúrának, a demokráciának, az életnek."

2013.04.09. 13:18:51

@johnnymoore: Azokat sajnáljuk, egyébként meg mindenki arra szavaz, amit jónak lát.

2013.04.09. 13:23:38

@Önkéntes Véradó: Ez a te szöveged, gondolom akkor az LMP számodra meg keménytökű, gerinces párt. Hát én meg pont fordítva látom.

Az Szdsz az Szdsz volt, a PM nagyon nem az, de velük se az volt a legnagyobb probléma, hogy koalícióba léptek az MSZP-vel.

Lehet mondani, hogy azért nincs ilyen, mert nem fér oda, de a tény, hogy nincs és nem is lehet varászütésre ilyet teremteni. Bajnai bebizonyította, hogy képes jól kormányozni és ő nem fogja a jogállamot lerombolni, hanem éppen ellenkezőleg.

2013.04.09. 13:26:35

@bogardus: A szövegedben már a második mondat nem stimmel. Bajnaiékra, de a PM-re se igaz, hogy nem értenének semmihez, ennél a dilettáns bandánál, ami most működik, amúgy szinte bármi jobb lehet. Én nem azért támogatom, mert kevésbé rossz lenne, hanem ők tényleg egy lehetőség egy normális, európai ország felé.

szép új világ... 2013.04.09. 15:22:05

hű de egy félművelt pszeudo-politikai elemzés. Mintha a hentes kezdene el vakbelet műteni...

harom nyilvánvaló butuskaság (csak mert nem érek rá):
-az mszp-nek jobb a fidesz hatalma, mint pl. a (rendszerenkivüli) lmp-é. Nyilván azért került bele néhány hónapig az alaptörvény átmeneti rendelkezéseibe, hogy az mszp felelős a múlt bűneiért vagy ezért halódik a maradék baloldali média úgy an blokk.

- a jobbikos és az lmp-s szavazat egyenértékű az új világgal (rendzseren-kívüliséggel). Az egyik egy európai (függetlenül attól, hogy kellene-e nekem), a másik egy nomád képződmény, ennek összes következményével.

- a holocaust és a trianon "wirtschaft" jellegazonos. Nem baj, hogy az egyik egy ország szuverenitását, a másik egy népcsoport kiírtását célozta. Nem hiszem, hogy egy szinten emlegethetőek, független attól, hogy a bal/jobboldal érzelmi kötődései mennyire táplálják ezt vagy azt a tüzet.

Szóval: előbb olvass egy kicsit, aztán írj - mondták a klasszikusok, s míly igazuk volt.

Pájer Csaba 2013.04.09. 15:24:35

Ó, Istenem, ennyi hülyét...

borzola 2013.04.09. 20:49:56

először gimiben olvastam az 1984-ben ilyen gondolatokat. Akkor még csak érdekes felvetéseknek hangzottak.

vargarockzsolt 2013.04.11. 17:17:27

Ha a piacgazdaság, EU, liberális jogállam egyenlő a korrupcióval, akkor a szerzőnek biztos igaza van. Érdeklődve várnám a reális, tehát megvalósítható és működőképes alternatív javaslatot, az EU-n kívül, a jelenlegi gazdasági és politikai hatalmi elitek teljes lecserélésével, a hiteles, tiszta kezű, szakmailag hozzáértő, és a választók megszólítására is képes politikusok megnevezésével, stb. Ezek hiányában ez csak üres fecsegés.
Ami tény, hogy növekszik a leszakadók száma, növekszik a különbség a szegények és a gazdagok között, és a társadalmi mobilizációs csatornák is beszűkülnek az oktatási rendszer megváltoztatása miatt. Lehet utálni a liberálisokat meg a szocikat, de a hatalom ellenőrzésének intézményes biztosítékait ők nem számolták fel, ők valóban leválthatók voltak.
Ezt a cikket ajánlom olvasásra: beszelo.c3.hu/blog/zolnay-janos/aranykor

Lajosforras 2013.04.12. 00:18:18

@vargarockzsolt: ezzel csak az a gond,hogy itt sosem volt piacgazdaság,csak monopólium; liberális jogvédő állam sem,maximum annak álcája alatt virágzó korrupció. és ha örökké a kisebbik rossz közül fogunk/merünk választani, marad is. a liberálisok meg a szocik sem voltak szentek, erről bírósági ítéletek,kiszivárgott magnófelvételek is vannak,tehát kár is lenne őket mint az erkölcs letéteményeseit felhozni,meg holmi jogállammal kapcsolatban emlegetni. hiteles,tiszta kezű és szakmailag hozzáértő politikus a mai "elitben" sincs,ergo kovács jóska is lehetne miniszterelnök némi józan paraszti ésszel,elenyésző szónoki képességekkel,de legfőképp egyenes gerinccel.

PPJ · http://greenr.blog.hu 2013.04.12. 01:28:06

A cikkben vázolt helyzetet annyiban súlyosbítanám, hogy létezik 1947/48-ból egy jóslat, a Nyirkai jóslat, ami kb. 2018-ig írja le a Magyarország szempontjából fontos eseményeket, az eddig megtörténtek pedig megdöbbentően pontosan beigazolódtak. Ebben a jóslatban is polgárháborús helyzetről tájékoztatnak bennünket. Súlyos dolgok ezek, mert a magyarságnak, ha valóban fontos egyáltalán a léte, akkor, a posztban írtak szerint is, nem szabad a polgárháborúba bekapcsolódnia: magyar magyart nem ölhet! Ébredjünk fel, akár a Nyirkai jóslat, akár Puzsér pontos leírásának hatására - nehogy sikerrel játsszák ki szétszakítással egymás ellen az országot a nem magyar érdekű hatalmi erők!

Jóslat:
tudatbazis.hu/a-nyirkai-joslat
Értelmezés:
www.youtube.com/watch?v=xK15fAxxDTU
www.youtube.com/watch?v=xDS5upK9P1U

vargarockzsolt 2013.04.12. 10:34:01

@Lajosforras: A kérdés az, hogy elfogadhatók-e azok a jogi keretek, amelyek az EU tagságot, a piacgazdaságot és a liberális jogállamot írják elő, vagy rendszerváltásra van szükség. A cikk szerzője rendszerváltást akar, ezért lennék kíváncsi rá, hogy az milyen lenne, és ki valósítaná meg. A jelenlegi politikai kurzus gazdasági intézkedései hatására növekszik a leszakadók száma, növekszik a különbség a szegények és a gazdagok között, és a társadalmi mobilizációs csatornák is beszűkülnek az oktatási rendszer megváltoztatása miatt. Ez a politika a hagyományos parlamentáris eszközökkel leválthatatlan, mert a FIDESZ a liberális jogállamot felszámolja/felszámolta. A Horn-kormány idején ezt az MSZP-SZDSZ koalíció is megtehette volna, de nem tette meg. Ennyit mondtam, tovább nem magyarázom.

Askeladden 2013.04.13. 15:26:31

"Rendszerkritikus/rendszerellenes pártok (Jobbik, LMP)"

Két párt a "Lehet Más a Politika" és a "Jobbik Magyarországért Mozgalom"

Tehát: JMSZ és a Lehet!

Lajosforras 2013.04.14. 17:12:22

@vargarockzsolt: a rendszer maga nem rossz, nem azt kellene feltétlen változtatni. lehet használni jóra,rosszra. csak azokon múlik,hogy akik meg vannak bízva a működtetésével,élnek vagy visszaélnek a rájuk ruházott hatalommal. na, itt csak visszaélnek.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.07.17. 14:15:58

Nemrég három szélsőjobboldali alkotó tevékenységét jutalmazta állami kitüntetéssel a kormány"

szaniszló azóta szélsőjobboldali amióta moszkvában tanult, vagy azóta, amióta a pártlapba ír?

peterd127 2014.01.08. 14:28:13

@iii: de, kurvára az volt a legnagyobb probléma hogy koalícióra léptek az MSZP-vel, ez volt korrumpálódásuk alapja

peterd127 2014.01.08. 14:30:57

@iii: "ami most működik, amúgy szinte bármi jobb lehet"

ez már a kárhozat jele aranyom ;)
süti beállítások módosítása