Puzsér Róbert és
Farkas Attila Márton blogja

Puzsér Róbert és Farkas Attila Márton (FAM) társadalmi folyamatokat gyorsító, terápiás jellegű, konfrontatív szellemi workshopot tart az élet legfontosabb kérdéseiről.

APU, FACEBOOK, AKTUÁLIS INFO

Apu, facebook, aktuális info

Csak akkor látszik, ha be vagy jelentkezve a facebookra.

A helyszín az Ellátó ( Kazinczy utca 52/b )
Szerda 18:00
(Ez vátozhat)
Kövesd a Facebookon!!

Várunk az Ellátóban !

18:00–20:00

Ha neked sem volt gyerekszobád!

A helyszín az Ellátó ( Kazinczy utca 52/b )

Címkék

9/11 (1) civilizált (1) férfi (1) indián (1) kékharisnya (1) kereszt (1) korona (1) köztársaság (1) laci (1) legrosszabb (2) magyar (1) marketing (1) náci (1) (2) Oszama (1) Rambo III (1) rendszer (1) sanyi (1) spam (1) szar (1) szex (1) szittya (1) szűzkurva (1) wc (1) zsidó (2) Címkefelhő

Állandó oldalak

Utolsó kommentek

A III. Magyar Köztársaság tíz legsötétebb pillanata

2012.04.16. 09:00 Apu azért iszik, mert Te sírsz!

Igen nagy fába vágtuk a fejszénket, amikor a rendszerváltás utáni Magyarország tíz legocsmányabb eseményét próbáltuk rangsorolni, hiszen a Harmadik Köztársaság teljes története nem más, mint ocsmány pillanatok feszes sorozata. Gyalázatos volt a kikiáltása, annak körülményei éppúgy, mint két évtizedes vegetálása, és ahhoz méltó minapi kimúlása. Egy húsz év alatt felhalmozódott szarkupacból nagyon nehéz kiválasztani a tíz legundorítóbb kuladarabot, már csak azért is, mert azok – természetüknek megfelelően – egymáshoz tapadva képeznek szerves egységet. Minden disznóság összefügg minden disznósággal, minden gazemberség oka vagy következménye egy másik gazemberségnek.

Munkánkat némileg megkönnyítette, hogy momentumokat, eseményeket, ügyeket, és nem hosszan tartó folyamatokat kellett kiválasztanunk. Így kapásból elsiklunk Magyarország eladósítása, kiárusítása, széthordása, a társadalom szétzüllesztése és a kultúra felszámolása felett. Ezek csak áttételesen, egy-egy jelentős eseményhez kötődve jelenhetnek meg listánkon. Továbbá a lista nem csak mocskossági, de kínossági, cikiségi rangsor is. Hosszú vitáink után született meg az alábbi lista, mely egyúttal a Harmadik Köztársaság húsz évének tíz legjellemzőbb, legemblematikusabb pillanata is.

10. helyezés: 2012 - Schmitt Pál doktorija

Különösebben nem kell magyarázni ezt az eseményt, publicisztikák áradata született róla. Annyit azért érdemes megemlíteni, hogy a köztársasági elnöki székbe beültetett írástudatlan sportdiplomata a rendszerváltást megelőzően is mindent megcsinált, amit mondtak neki, mindent aláírt, amit elétettek. Így az államszocialista MOB főtitkáraként aláírásával járult hozzá ahhoz, hogy - szemben a lenézett románokkal - Magyarország a Szovjetunió engedelmes csatlósaként bojkottálta a los angelesi olimpiát, és a magyar sportolóknak - akiknek köztudottan mindig is nagy jótevője volt - aranyérem helyett egy nagy vörös lófasz jusson a seggükbe. 

imageAk.jpg

Miért a tizedik ez a sokak által világbotránynak kikiáltott ügy? Mert alapvetően pitiáner, főleg a többihez képest. Inkább szimbolikus, mintsem jelentős. Mindenesetre, bár a Fidesz - amikor a köztársasági elnöki székbe ültette - ugyanúgy nem tudhatott Schmitt kamudoktorijáról, mint a magyar társadalom, nagy elégtételt érzünk, hogy az első számú közjogi intézményt ezzel a marionettbohóccal meggyalázó Orbán végre megehette, amit főzött.

9. helyezés: 2006 - a szlovák terroristákkal való riogatás

2006 márciusában Gyurcsány bejelentette, hogy szlovák terroristák a választási nagygyűléseken robbantásokat terveznek a „magyarországi helyzet destabilizálására”. Ezért aztán a március 15-i ünneplést elképesztő rendőri készültség mellett tartották meg: kordont emeltek, ahova csak a kormány által meghívott embereket engedték be, a Nemzeti Múzeum tetején mesterlövészek pásztázták az utcákat. Gyurcsány viszont kisiskolásokkal vette körül magát, biztos, ami biztos, ha tényleg robbantanak, magával visz közülük párat a halálba. (Nehéz nem asszociálni Stephen King regényére, a Holtsávra, ahol a gátlástalan és hatalomvágyó Greg Stillson választási gyűlésén emel maga elé egy gyereket, amikor a főhős rálő.) Ugyanígy az április elsejére és másodára bejelentett nagygyűléseket is hatalmas rendőri jelenlét mellett, keringő helikopterek társaságában tartották meg. A nyilvánvaló cél a Fidesz nagygyűlésének megakadályozása volt, ami sikerült is. Később, az őszi önkormányzati választási kampány idején is előjöttek a terrorveszéllyel a szeptember 23-i, Hősök terére tervezett nagygyűlés megakadályozására, amely gyűlését aztán a Fidesz az időközben kitört zavargások miatt nem tartotta meg.

image9.jpg

Ki látott már szlovák terroristát?! A szlovák terrorszervezet nyilvánvalóan kifejezetten a 2006 március 15-i rendezvények széjjelzilálására létesült, hiszen korábbi akciójuk nem volt. A magyar hatóságok gyors és határozott intézkedéssorozatától azonban alighanem annyira visszarettentek, hogy azonnal feloszlottak, lévén azóta se csaptak le sehol. A szánalmas hazudozás ötletét nyilván az évekkel korábbi alvilági leszámolássorozat, ezen belül is az Aranykéz utcai robbantás adhatta, mivel akkor merült fel, hogy az elkövetők szlovákok lehettek.

8. helyezés: 1998 - a megfigyelési ügy

Orbán 1998-as hatalomrakerülését követően hirtelen azzal vádolta meg elődje, Horn Gyula kormányát, hogy huszonhét fideszes parlamenti képviselőt a titkosszolgálatok bevonásával közpénzből, törvénytelenül figyeltetett meg. A vád csak annyira volt súlyos, mint a Watergate-ügyben, amibe maga trükkös Dick is belebukott, úgyhogy elég nagy port kavart a bejelentés. A fél ország azt várta, hogy most lesz vége az MSZP-nek egyszer és mindenkorra, de a bizonyítékok csak késtek és késtek, mígnem az egész ügy annyira elsikkadt, hogy két Happy End Kft.-zés és egy Ezüsthajózás között se került már szóba.

image8.jpg

Nyilvánvaló, hogy a Fidesz egy gátlástalan hazugsággal rágalmazta meg politikai ellenfelét, annyira ész nélkül, amennyire csak az a hülyegyerek viselkedik, aki másfél órás sorbanállás után végre bejut a Vidámparkba, és azt hiszi, hogy itt bent már mindent lehet. A hatalmi mámor és az agyatlan gátlástalanság bizarr megnyilvánulása volt ez az eset, ami semmiképpen sem volt jó antré a fiatal kormányfő részéről.

7. helyezés: 1990 - a taxisblokád

A III. Magyar Köztársaság gyermekkora, az „első szabadon választott parlament, első szabadon választott kormánya” túllépve hatáskörét, diktatórikusan benzinárat próbált emelni, aminek következtében több ezer taxis és fuvarozó három kerek napra CB rádiójukon megszerveződve, pillanatok alatt megbénította Budapest és számos vidéki város közlekedését. Ez alatt a három nap alatt csak mentők, tűzoltók, és a kivonulóban lévő szovjet csapatok közlekedhettek, de a főváros egyes hídjain még gyalogosan se lehetett átmenni. A tüntetésnek persze csak az ürügye volt a korábbinál nem is sokkal magasabb új benzinár. Valójában az ellenzékbe került SZDSZ próbálta ezzel a puccsal megbuktatni az MDF vezette kormányt, ami azért is gyalázatos, mert később ez a párt lett minden törvényes(!) utcai megmozdulás első számú ellensége, ("A bölcs magyar ember nem tüntet, nem sztrájkol a megszorítások ellen, mert tudja, hogy ez az ország hosszabb távú érdeke.", "A politika helye nem az utcán van, hanem a Parlamentben." stb.)

image7k.jpg

Persze a kormány se volt a helyzet magaslatán, például nem nagyon hitte el, hogy ő a kormány, ezért karizmátlan volt ahhoz, hogy rendet csináljon, és a hidat elálló taxikat a Dunába tolja, továbbá az akkori belügyér, a néhai Horváth Balázs nem kissé bebaszva küldte haza a rendre hivatkozva a taxisok ellen az utcára vonuló kormánypárti tüntetőket, miközben majdnem kizuhant a parlament ablakából. Ha valami jól kifejezi nemcsak az ország, hanem az Antall-kormány állapotát is, akkor ez a pillanat mindenképp.

6. helyezés: 2002 - Medgyessy Péter, a D-209-es ügynök

2002 nyarán, hivatalba lépése után alig három héttel a Magyar Nemzet egy dokumentum alapján nyilvánosságra hozta, hogy a magyar miniszterelnök SZT (szigorúan titkos) tiszt volt, ami valahogy kimaradt az önéletrajzából. Nyilván nem érdekli az ország népét, hogy a választás során kire bízza a kormányt. Medgyessy először tagadott, aztán pedig azzal védekezett, hogy kémelhárítóként az ország érdekében tevékenykedett, főleg gazdasági területen, így többek között neki is köszönhető volt, hogy - szembeszállva a Szovjetunióval(!!!) -, Magyarországot felvették az IMF-be. Medgyessy úgy érvelt, mint Talleyrand, aki ugyebár minden rendszert és uralkodót kiszolgált, és amikor ezt valaki szemére vetette, azzal vágott vissza, hogy ő nem holmi királyokat, császárokat vagy kormányokat, hanem mindvégig Franciaországot szolgálta. Medgyessy, aki ugyebár francia műveltséggel bír, nyilván innen vette a riposzt ötletét, miközben SZT-tisztként nyilvánvalóan inkább a kollégáiról jelentett a szovjeteknek. Az SZDSZ először pattogni kezdett, hogy eddig és nem tovább, ők azonnal kilépnek a kormányból, ha Medgyessy nem mond le, aztán természetesen maradtak a jó akolmelegben mint addig és azóta oly sokszor.

image6.jpg

Jellemző, hogy a joviális alkalmatlanságával az ország bizalmát kivívó miniszterelnöknek mégsem emiatt kellett távoznia, de még csak azért sem, mert egyedüli miniszterelnökként teljesítette a választási ígéreteit, amivel csődbe vitte az országot, hanem azért, mert saját tanácsadója, az akkori ifjúsági és sportminiszter egy óvatlan pillanatban hátba döfte.

5. helyezés: 2004 - népszavazás a magyar állampolgárságról

Nem kétséges, hogy a trianoni országfeldarabolás a mohácsi vésszel, a berni döntővel és Friderikusz Sándor show-műsoraival együtt nagyon sokáig a magyar történelem legnagyobb csapásai közt fog szerepelni. Máig két részre osztja a társadalmat: azokra, akiknek fájó és tátongó seb, és azokra, akik szerint akinek fáj, az nyilas. Trianon után bő húsz évig délibábosan visszacsinálni próbáltuk, majd negyven évig letagadni, hogy megtörtént. Ez egy kis Don-kanyarral és szovjet megszállással fűszerezve nem a legjobb alap arra, hogy egészséges viszonyulást alakítsunk ki a határokon túli magyarok kérdésével kapcsolatban.

image555.jpg

Ami ez után történt, az csupán annyi volt, hogy ezeket a szégyenletes érzéseket a pártpolitika szintjére emelték. Az addig ismert megoszlás immáron így szólt: akinek nem fáj, az MSZP-s, aki irredenta, az Fideszes, aki pedig románozik, az maga Gyurcsány Ferenc. Igaz, ő ebben sem kispályás, mindjárt 23 milliót vert rá az egyszeri kocsmai románozóra. Idézni mégsem őt, hanem a Parlamentbe többször is SZDSZ-es színekben bejutott MSZP-s képviselőt, Kuncze Gábort érdemes igazán, aki a szocialistákhoz hasonlóan felelőtlen és a magyarok közé éket verő eseményként nyilatkozott a népszavazásról. Amely népszavazás egyébként - az igenek hajszálnyi fölényével -  eredménytelen volt, és ezzel sajnos a legőszintébben fejezte ki a kérdéshez való valós magyarországi viszonyulást.A rendszerváltás után a baloldal inkább csak kussolt, a jobboldal pedig a saját hasznát nézve haknizni járt Erdélybe, hogy ott egy-egy megszólalásával ártson egy kicsit az ottani magyaroknak, majd elégedetten hazautazzon. Közben a tapló kádárista polgár pártállástól függetlenül románozta le a hozzánk tévedő erdélyi magyarokat, csak hogy végre megtanulják, milyen is az itt magyarnak lenni. Ebbe a szellemi posványba dobta be az akkor már mindenkinek kínos Magyarok Világszövetsége a követ, hogy népszavazáson döntsenek a magyar állampolgárok arról, hogy ezt a kivételesen értékes állampolgári címet megkaphatják-e az egyszer ettől már megfosztottak vagy leszármazottaik.

4. helyezés: 2000 - az olajszőkítési ügy vége

1991 és 1999 (!) között tüzelőolajból némi kotyvasztással (ferrocénnel való színesítéssel, ún. „szőkítéssel”) dízelolajnak kinéző üzemanyagot állítottak elő és adtak el tömegével, hazavágva ezzel az autókat és az államot egyaránt. Az olajszőkítés a III. Köztársaság legnagyobb biznisze volt: többszázmilliárd forinttal kurtította meg az államkasszát. A bulit követően mintegy 4300 bűncselekmény (hamisítás, csempészet, vámorgazdaság) bizonyítéka látott napvilágot. A perbe fogott 340 vádlott többségét börtönbüntetésre ítélték, de a főbűnösöket természetesen máig nem találják.

image4.jpg

Nos, ezt próbálta Pallag László, kisgazda parlamenti képviselő felgöngyölíteni, és az általa vezetett parlamenti vizsgálóbizottság úgy találta, hogy három(!) parlamenti párt valamint számos magas rangú politikus és rendőrtiszt volt bűnrészes az olajszőkítésben. A sztori menete innentől (is) kísértetiesen emlékeztet a hetvenes évekbeli olasz maffiafilmek forgatókönyveire: a képviselőt, Pallagot beperelték, meghurcolták, és örülhetett, hogy megúszta ép bőrrel. Rosszabbul járt az egyik nyomozótiszt, bizonyos Karancsi százados, akit nemcsak meghurcoltak és kirúgtak, de jól el is vertek.

3. helyezés: 1994 - az MSZP-SZDSZ koalíció

Minden rossz forrása, a III. Köztársaság ősbűne. A radikális liberális párt, amely a rendszerváltás idején az antikommunizmus legfőbb zászlóhordozója volt, 1994-ben hirtelen koalícióra lépett az ősellenséggel. Miért? Mert beszartak Csurka István dolgozatától és belemenekültek az MSZP-vel a Demokratikus Chartába a "barna eső" és Király B. Izabella három skinhead unokaöccse elől, másszóval a holokausztsérültségük győzött minden antibolsevizmusuk fölött. Emellett logikus magyarázat, hogy hasonló gazdasági elképzeléseik voltak, mint a szocialisták(!)nak, azaz mindketten neoliberális vadkapitalisták voltak a protekcionista erős államot óhajtó jobboldallal szemben.

image3.jpg

Közvélemény-kutatók felmérése szerint a rendszerváltó SZDSZ szavazóinak száma kb. harmadára esett vissza a koalíció hatására, az elpártolt szavazók jelentős része nagyon hamar a MIÉP-nél keresett vigasztalást öblös hangú komcsi-kurvaanyázás formájában.

2. helyezés: 2006 – az őszödi beszéd

Gyurcsány Ferenc 2006 május 26-án, egy hónappal a választási győzelem után az MSZP frakció zárt balatonőszödi ülésén, záróbeszédében, amelyben a bevezetendő reformok mellett érvelt mondta el mára legendává nemesült sorait, miszerint: „Elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon. Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet. (…) Jöttek páran, akik nem szarakodtak azon, hogy a megyei önkormányzatban lesz-e majd helyük, vagy nem, hanem megértették, hogy másról szól ez a kurva ország.” A fél évvel később, rejtélyes körülmények közt kiszivárgott beszédből kiderült, hogy Gyurcsány és fél tucat haverja a választások előtt nem csak az EU, a Parlament és az ország népe elől titkolták el a költségvetési hiány és az államadósság mértékét, hanem saját frakciójuk elől is. Az MSZP önérzetesnek nem mondható képviselői mindezt kedélyesen hallgatták jókat röhögcsélve Gyurcsány poénjain, majd megtapsolva a szónokot.

image2.jpg

A balliberális értelmiség az őszödi beszédet aztán igazságbeszédként, a politika megújulásának ígéreteként próbálta az arra kapható pár ezer nyugdíjasnak eladni. Nem zavarta őket, hogy Gyurcsány csakis a választás megnyerése után és akkor is csupán saját frakciója előtt lett töredelmesen őszinte. Mindenesetre az őszödi beszéd zavargásokba torkolló tüntetésekhez, és a hazai szélsőjobb addig sosem tapasztalt megerősödéséhez vezetett, de ennek köszönhető a Fidesz 2010-es kétharmados győzelme is.

1. helyezés: 2006 – a rendőrattak

Mint ismeretes, 2006 október 23-án, a REBISZ emberei azonosító jelzés nélkül levadásztak mindenkit, aki arra járt. Agyba-főbe verték, gumilövedékkel kilőtték a szemét, könnygázzal fojtogatták. A rendőrök még a környékbeli szórakozóhelyekre is bementek áldozatok után kutatni. Mindezt azután, hogy a kormány közcélú hirdetések garmadájában hívta ki az utcára, közös ünneplésre az ország polgárait. Mintha azért hívnék valakit vendégségbe, hogy fejbe basszam a borosüveggel a vacsorán. Arról nem is szólva, milyen irritáló, ha a saját adónkból vernek meg minket. Az már csak hab volt a tortán, hogy a később a főpolgármestertől Pro Urbe díjat átvevő Gergényi rendőrkapitány nem ismerte fel a jelzés nélküli támadók által használt és a monitoron premier plánban látszó "vipera" nevű tiltott fegyvert.

image1.jpg

Miért ez az esemény nyerte el listánk első helyét? Mert a III. Köztársaság szégyenteljes húsz évének ez volt méltó betetőzése, és egyben vége is.

Mindehhez még annyit tehetünk hozzá, hogy jelképes, ahogyan Orbán Viktor egy tollvonással eltörölte a "köztársaság" megnevezést, és Magyarországra változtatta az ország hivatalos nevét. Jelenleg már nem beszélhetünk a III. Köztársaságról, inkább az azt követő természetes bonapartizmusról. Schmitt doktorija tulajdonképp a szimbolikus befejezés, a tényleges már 2006 őszén lezajlott. 

A bejegyzés trackback címe:

https://apu.blog.hu/api/trackback/id/tr814447313

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Száz forint a forró lángos, mihez értesz, Áder János? 2012.04.16. 14:26:28

Áder János életrajza: íme egy újabb elvtelen csinovnyik, aki a Párt iránti elkötelezettsége mellé semmilyen szakmai eredményt nem tud felmutatni. “Áder Jánosnak nincs semmiféle jelentős tudományos, kulturális, üzleti vagy akár sportteljesítménye,...

Trackback: A svájci kórházak paciensei besárgultak az irigységtől 2012.04.16. 14:06:13

Nem tudom mit iratott fel magának a Szócska, de a felesleget szivesen átveszem, ütős anyag lehet. Szócska: Magyarország irigylésre méltóan halad az egészségügyi rendszer újjászervezésével Világgazdaság A fenti cikkben idézett kijelentés mindenképpen al...

Trackback: Viktor, rúgjatok csak bele Magyarországba! 2012.04.16. 12:40:45

Mi a köztársasági elnök szerepe? Hogyan lehet porig alázni Magyarország lakosait? Maradt-e egy csöppnyi jóérzés is a FIDESZ vezetőiben?  Áder vagy Kövér lesz az köztársasági elnök? Sok kérdés, ráadásul szomorú kérdések. Azonban az utolsó talán nem...

Trackback: A kormány 2013-tól adókötelessé tenné az adókat is 2012.04.16. 12:37:58

Egy friss kormánypárti előterjesztés értelmében 2013. január 1-től megadóztatnák az adókat is.- Ennek oka, hogy a mintegy 2478 adónemből és különböző járulékból befolyó összegek rendszerezése, átláthatóvá tétele, illetve már azok egyszerű összeadása, m...

Trackback: Kalapjával tarháló koldusként ábrázolja Orbánt egy cartoonstock oldal 2012.04.16. 11:26:34

Most akkor ki miatt is van rossz híre Magyarországnak? Ki miatt kell szégyenkezni külföldön, ha magyarok vagyunk? A képet Marian Kamensky rajzolta, a drága miniszterelnökünkről készült karikatúra akár 1850×1550 pixeles méretben is letölthető, a mé...

Trackback: Orbán feje csúnyán eltorzult az elmúlt 20 év alatt 2012.04.16. 11:22:17

Hogyan lett a huszonéves, a diktatúra ellen lázadó srácból hatalommániás, acsarkodó diktátor? Az ilyen volt – ilyen lett fotó nem tudja a választ, csak a kiinduló állapotot és a végeredményt mutatja. (Kép: esbalogh.typepad.com)   Update 04. 09-én...

Trackback: Pitbull vagy palotapincsi költözik a Sándor-palotába? 2012.04.16. 11:20:55

Harapni vagy pitizni fog az új köztársasági elnök, akinek az alaptörvény őrzése és megvédése lesz a dolga? Pitbullt vagy pincsit választ Orbán a feladatra? Az [origo] értesülései szerint Orbánék már egy héttel Schmitt lemondása után, vagyis április 6-á...

Trackback: Államfő - a politikai karrier csúcsa vagy mélypontja? 2012.04.16. 10:43:53

Ma - 2012 -ben - a köztársasági elnöki pozíció egy politikus életének csúcsa vagy mélypontja? „Az új államfőnek pártok és pártérdekek felett álló, köztiszteletben álló és megkérdőjelezhetetlen tekintélyű közéleti személyiségnek kell lennie” – mondta O...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr. mesterséges színezék 2012.04.16. 17:49:31

@Trompf: "lyen erővel a tranzakciós adó is az.
Kis összeget kérünk valami szar szolgáltatásért,"

Mármint milyen szolgáltatásra gondolsz, amit az állam adna a trx adóért?
Semmi kifogásom a hasonlatok és példák ellen, ha összevetés előtt nem kell megerőszakolni a hasonlítás tárgyait.

Szabó Zoltán fél évet kapott · http://index.hu/belfold/2012/02/24/iteletet_hirdetnek_a_hunvald-perben/ 2012.04.16. 17:49:54

@dr.kakaósbögre: könnyen viccelődsz, de 15 éve azt sem gondoltad volna, hogy a b-vel kezdődő szó kiejtéséért manapság már bekasztliznak.

dr.kakaósbögre 2012.04.16. 17:51:23

@Szabó Zoltán fél évet kapott: én már nem gondolkodom.főleg nem előre.ezeknél pillanatról pillanatra változik a szélirány.

Geo_ 2012.04.16. 17:52:19

@Trompf: persze, a kocsikat is Gyurcsány gyújtotta fel, a tankot is ő indította be.

Szabó Zoltán fél évet kapott · http://index.hu/belfold/2012/02/24/iteletet_hirdetnek_a_hunvald-perben/ 2012.04.16. 17:53:51

@Geo_: tudod, hány embert szúrt le Hitler a Hosszú kések éjszakáján saját kezűleg? Egyet sem.

Aliem 2012.04.16. 17:55:18

Azért ne felejtsük hogy kinek a blogján vagyunk:

www.youtube.com/watch?v=2eTnz6BuUlQ

Azóta csak a forma változott a tartalom nem. Körülbelül annyira értelmes ez a post mint a BP Tv műsor volt.
Csontig nyalás a regnáló hatalomnak, hányingerem van.

dr. mesterséges színezék 2012.04.16. 17:58:05

@Szabó Zoltán fél évet kapott: "A vizitdíjjal nem annak nagysága volt a baj, hanem puszta léte, az a tömény kádári kulturálatlanság, ahogy beszedték."

Ezzel fej-fej mellett húz az a kádári elgondolás, hogy a zegészség márpedig legyen ingyen! Nem rossznevű egyetemről kikerült ismerőseim sem képesek felérni ésszel, hogy attól, hogy a doki jópofa, és kikezeli őket bármiből egy kanyi tébéháttér nélkül, azt valaki megfizeti.

Szabó Zoltán fél évet kapott · http://index.hu/belfold/2012/02/24/iteletet_hirdetnek_a_hunvald-perben/ 2012.04.16. 18:01:30

@dr. mesterseges szinezek: no nem. Félrecsavarsz, csúsztatsz megint. A díjbeszedés kulturálatlansága, mikéntje közismert tapasztalata volt millióknak (ugyebár el is törölték). Ettől független az, hogy egy emberibb rendszerben lett volna-e létjogosultsága.

Geo_ 2012.04.16. 18:02:08

@Szabó Zoltán fél évet kapott: Tudod, hány embert találsz, aki téged normálisnak tart? Nos, egyet sem.
Viszont biztos tudod, hogy miközben begyújtott motorral állt az autója, hány embert vitt ki Orbán az Astoriához?

Szabó Zoltán fél évet kapott · http://index.hu/belfold/2012/02/24/iteletet_hirdetnek_a_hunvald-perben/ 2012.04.16. 18:04:43

@Geo_: koma, ha csak bőgni tudsz és az emberi kommunikációra képtelen vagy, ki leszel nyomva a kultúremberek köréből, mint a zsír.
;)

Qqriq 2012.04.16. 18:09:23

@Trompf:

Nem a vizitdíjról van itt szó, hanem az arcpirító hazudozásról, amit egy párt művelt, amíg az volt az érdeke. Amikor meg a költségvetés tacsra tétele következett, akkor szemrebbenés nélkül leszarta az 1 nappal korábbi véleményét és állította homlokegyenest az ellenkezőjét. És mindezt az azóta is visszasírt alkotmánybíróság lelkes asszisztálása mellett.
A Fidesz (és az alkotmánybíróság) magatartása az, ami felkerülhetne a szégyenlistára.

A vizitdíj egy jó irányba tett lépés volt. Az önrész bevezetése a demagóg ingyenességben. Arra még mindig szükség volna, sokkal jobban, mint a tranzakciós adóra. (Ahelyett a kp felvételt kellene adóztatni, ha tényleg tisztulást is szeretne a kormány. De nyilván nem szeretne. Simlicskának tisztulás? Ördögnek tömjénfüst...)

A reform több volt, mint a vizitdíj, az csak egy eleme volt.

vkaresz6 2012.04.16. 18:13:16

@Prosztó: "Trafi mellett állsz, vagy irodában ülsz?" Nem vagyok rendőr csak át tudom érezni. Tényleg képzeld el otthon vár a gyerek az asszony te meg szembenállsz egy sokszoros túlerőben lévő és bárki bármit mond rohadtul agresszív tömeggel kezedben egy fegyverrel amiről tudod hogy sérülést okozhat de halálesetet nem. A tömeg hömpölyög előtted néha állarcosok vállnak ki akik üvegeket dobálnak rád amik földetéréskor felrobbannak és téglák hullanak az égből és mindent beborít a könnygáz. És mégegyszer leírom otthon vár a család amit el kell tartanod. Ha te vagy annyira hősies és hazaszerető hogy saját épségedet és családod megélhetését kockáztatod hogy ne okozz még csak fájdalmat sem azoknak az embereknek akiknek az indítékaival egyetértessz (max a módszereivel nem)akkor jobb ember vagy nálam. Ez van. Viszont meg kell értsd a másik oldalt is hogy ezt nem mindenki kívánja megtenni.

Még egyszer kérlek csak képzeld el: Kezedben egy gumilövedékes puska teljes páncélzatban vagy egy rémálomszerű totálisan irreális kép legkellősebb közepén. Az elmúlt 20 percben felrobban melletted két molotovkoktél és ha a sisakod nem lenne már három lyukat ütöttek volna a téglák a koponyádon. Üvöltő dobálózó vérző emberek ott ahol tegnap még megittál a barátnőddel egy kávét egy kellemes kávézó teraszán. A kép sokkal jobban hasonlít a quake hez mint a való élethez. Erősen valószínűtlen hogy az emberek egy ilyen szituációban arra figyelnek nehogy bántsák a másikat hanem egy a cél bárki aki nem rendőr és megközelít azonnal mozgásképtelenné tenni kérdés nélkül mert nem tudhatod hogy a következő molotovkoktél nem épp az arcodon fog csattanni (és a tüntetők sem viseltek azonosító számot) és rohadtul nem akarsz másnap az újságok címoldalán szerepelni mint a zavargások első halálos áldozata.

Ne a vandalizmust és az állatságot éltessétek hanem azoknak a rendőröknek követeljetek 10 év börtönt akik tényleg túlkapásokat követtek el szándékosan (láttam pár felháborító videót) ezek pedig nem azonosak azzal akik seggbelőttek gumilövedékkel miközben te csak békésen igyekeztél felgyújtani egy kocsit vagy betörni néhány rendőr fejét téglákkal.
Bőven van azon az időszakon mit szidni ez nem tartozik közéjük.

A válaszokban:
-Kommunista leszek.
-Gyurcsányista.
-Fideszbérenc.
-Rendőr.
Illetve:
-A válaszok nem fognak kitérni a te mit tettél volna képre.
-Nem sokan fogják végiggondolni azt a helyzetet viszont sokan csípőből kivágnak egy 40 soros propagandaszöveget amiben a rendőrök összes hibáját felsorolják és az égő autókat maga mögött hagyó és egy teljes hidat megtöltő tömeget békés tüntetőknek nevezik 40-50 főnyi fidesz/mszp/szdsz/ (pártállástól függően behelyettesítendő) álltal felbérelt vandállal.

Aliem 2012.04.16. 18:13:28

@Szabó Zoltán fél évet kapott:
Mert sajnálatos módon kikerült ez a csöppet sem pártatlan, tárgyi tévedésektől hemzsegő ocsmányság az amúgy többé-kevésbé független index főoldalára és megfogott a címe. Először fel sem tűnt (sajnos) hogy Párt honlapra érkeztem, csak úgy a felénél esett le hogy ismét egy kivételesen tehetségtelen ember seggnyalás útján történő karrier építésének lehetek szemtanuja.

bigthereal 2012.04.16. 18:13:42

korrekt poszt.

talán zuschlag még befért volna...

Aliem 2012.04.16. 18:21:50

@Szabó Zoltán fél évet kapott:
Egyébként néha jó látni hogy az emberi ostobaság mennyire határtalan és azt hogy hogyan épül ki egy diktatúra a propagandán keresztül. Emlékszem amikor 16 évesen Orwell 1984-et olvastam az járt a fejembe hogy észre fogom e venni ha életem során valaha elkezd egy diktatúra kiépülni. Örömömre szolgál hogy igen észre vettem. A szomorú benne csak az lenne ha ne adj isten a fidesznek tényleg sikerülni kiépíteni a totalitáriátus államot.
Egyébként ne aggódj, kis és középszerű emberek szarért való rajongása nem szokott sokáig lekötni, a való világból is egy részt láttam életemben, a fideszes megfelelőjéből is pont elég egy poszt egy életre.

Kösz a halakat! 2012.04.16. 18:36:29

négyes metró is kimaradt!

Pobjeda elvtárs 2012.04.16. 18:37:52

Írod:

"A tüntetésnek persze csak az ürügye volt a korábbinál nem is sokkal magasabb új benzinár."

Szerintem előbb olvass utána hogy is volt az a taxisblokád, mert ami itt szerepel az en bloc a szélsőjobbos propaganda. A valóságban cca. 39 Ft ról 64 Ft emelték, ami 65% áremelés volt kb. mintha most hirtelen holnaptól 742Ft ra emelnék a benzin árát.

Az pedig hogy a politika rátelepedett a taxisblokádra tény, ugyanakkor az egy ordas hazugság hogy eleve az SZDSZ szervezte, semmilyen jel nem utalt erre, semmiféle bizonyíték nincsen, és nem volt rá, sima szélsőjobbos propaganda, melyet azzal igyekszenek bizonyítani, hogy az SZDSZ már az események folyamán támogatólag lépett fel, ami ugye egészen más történet mintha ők szervezték volna.

A taxisblokád a népharag spontán megnyilvánulása volt egy elviselhetetlen teherre válaszul.

1992 ben a nettó átlagkereset 15.628 Ft volt. A 64 Ft benzin ár a mai átlagkeresetekhez viszonyítva 552 Ft. lenne.

Megnézném az arcodat ha Orbán bejelentené hogy holnaptól 552 Ft azaz cca. 100 Ft drágább lesz a benzin, pedig ez csak 23% emelés, hol van ez a 65%-tól.

Pobjeda elvtárs 2012.04.16. 18:39:50

A 2006 os rendőrattak mellé pedig talán oda kéne tenni azt is ahogy a FIDESZ támogatásával szétverték a "hős" tüntető fiuk az én városomat.

Emlékszünk még pl. Wittner Mari (FIDESZ) beszédére ugye? Nem de?

samuelfisher 2012.04.16. 18:41:04

@Aliem: Puzsér benyal a hatalomnak? Lehet utálni, mert tényleg túl sok néha, minden értelemben. Elhiszem, hogy mindent fekete-fehérben (vagyis inkább vörösben) látóknak ez a lista azt bizonyítja, hogy Puzsér fideszes, ugyanis képtelenek a saját primitív besorolásaikon kívül bárhova helyezni.
Viszont néhány fizetett MSZP-s bérfórumozó (vagy lelkes fanatikus antiorbánista netharcos) láthatóan már megjelent itt és nyomatja ami ki van adva neki, illetve az egyetlen témáját ami van neki. :)

Erdőtársulás 2012.04.16. 18:48:50

Szerintem az MSZP-SZDSZ összeborulást magasan übereli a Fidesz liberális pártból keresztény konzervatívvá, majd végül etatista pragmatikus irányváltása a tagság minimális cserélődése mellett. Nincs a világtörténelemben még egy ilyen politikai kaméleon formáció. Abban az esetben fogadható el "kifelejtése", ha a postoló esetleg méltóztatik úgy gondolni, hogy a váltások még nem értek véget. Mert nem értek véget, az biztos.

Sudák 2012.04.16. 18:51:50

mdf-szdsz paktum? szerintem ennek is az élbolyban lenne a helye.

samuelfisher 2012.04.16. 18:57:06

@Szabó Zoltán fél évet kapott: Geo-val ne foglalkozz, imho egy megélhetési fórumozó, már legalább 8-10 éve ontja a neten az aktuális szoci propagandát (lásd pl. az indexfórumos tevékenységét). Valszeg megfizetik érte (hozzászólásonként), vagy csak ennyire hülye. :)

samuelfisher 2012.04.16. 19:10:58

@samuelfisher: + okostojgli is egy ilyesmi fazon. Meg még van jó pár hasonló, főleg megkeseredett, netfüggő 50-esek, nyuggerek, munkanélküliek, félalkeszek. Valószínűleg darabra fizeti őket a Pártközpont (melyik? mikor melyik:))
Sajna volt időm eléggé megutálni az ilyeneket, meg pl. a klubrádió betelefonálóit (kénytelen voltam egy időben rendszeresen hallgatni, mert a kocsi, amiben utaztam, tulajdonosa klubrádió-függő volt), annyira, hogy az amúgy megfontolandó érveiket is hajlamos vagyok elutasítani. Egyszerűen túl tipikusak, egyformák, és gusztustalanok (álszentek, miközben gyűlölködnek, mások gyűlölködését kárhoztatják). A szövegeik, paneljeik, érvelésük annyira ismerős, visszaköszön, hogy én is simán hoznám a figurát.

zombika 2012.04.16. 19:16:59

@Pobjeda elvtárs: Azt hogy matekoztad ki hogy a 39-ról 64 forintra való emelés 65%? Nekem úgy tűnik h az 38,5%, és innentől minden érvelésed a mai párhuzamok terén el van b...va. Nem mondom hogy nem drasztikus a 38,5, de ezeket most is lenyomják a torkunkon, csak lépcsőzetesen. Megtanulták a példát.

zombika 2012.04.16. 19:18:50

Hmmm. Én is rosszul számoltam. Énkérekelnézést.

Psyman 2012.04.16. 19:21:24

@dr. mesterseges szinezek: Téged is könnyedén át lehet verni egyszerű elnevezésekkel...

dr. mesterséges színezék 2012.04.16. 19:23:32

@Psyman: Konkrétan hol és mivel érezzem magam átverve?

Psyman 2012.04.16. 19:26:44

@dr. mesterseges szinezek: Aki beveszi, hogy már nincs is köztársaság mert a Zorbán eltörölte, azt bizony elég csúnyán átverték.
Tudod hán yország nevében van benne hivatalosan a Köztársaság szó Európában? Csehországéban. Pont.

khairon 2012.04.16. 19:27:11

Nagyon nem teljes a lista !
A sorrend is szubjektív ...
Kaya Ibrahim, Joszip Tot ?

Orbán-Torgyán duetto ?

Liberális Fidesz jobbra csorgása ?
magánnyugdíjak lenyulása ?

Guillaume sous guillotine 2012.04.16. 19:27:22

az a baj hogy nem 10 ilyen volt hanem több tucat. először is az Mdf és Antall nem tudta megakadályozni hogy a szocialista elit átmentse magát. ott b_szták el. keményen kellet volna, lusztrációs törvény, Biszkut és társait börtönbe vetni.

dr. mesterséges színezék 2012.04.16. 19:34:14

@Psyman: Jaaaj... féjszpalm, féjszpalm...
Az országnévből felesleges operációja bakfitty - a zország funkciójában szűnt meg köztársaságnak lenni, ami van, az annak a kifilézett maradéka.
De lehet, hogy valaki félrevezetett a filé szóval...

dr. mesterséges színezék 2012.04.16. 19:37:31

@Lizarazu: "Antall nem tudta megakadályozni hogy a szocialista elit átmentse magát. ott b_szták el."

És a saját hülyéitől mi mentette volna meg az MDF-et? ÉS a saját szocialistáitól?

zutolsó 2012.04.16. 19:40:31

Jó írás, bár 10 helyett 100-as listát is lehetett volna írni..

ob.szerver 2012.04.16. 19:41:07

A fideszpuccskisérlet 1.0 (MTV székház), és 2.0 (2006 október 23) az első hányba fér bele?

Geo_ 2012.04.16. 19:49:43

@Szabó Zoltán fél évet kapott: a jelek szerint nem is érted, hogy mit írtam - úgyhogy amíg meg sem érted, ne hencegj/hazudj azzal, hogy meg tudnád állapítani, ki a kultúrember s ki nem.

Astoria?

Psyman 2012.04.16. 19:50:40

@dr. mesterseges szinezek: A fenti kommented is pontosan mutatja mennyire tájékozatlan vagy. Németország, Franciaország, Anglia, Egyesült Államok. Csak pár ország, amiben a mi rosszul felfogott köztársaság-fogalmunk szerint nincs demokrácia. Mindezen országokban sokkal durvábban központosított a hatalom és az ellenzéknek még egyszerű többség esetén is gyakorlatilag a szavazógép szintjén van a jelentősége. Mégsem sipítozik senki diktatúráról.

Manyi Béci 2012.04.16. 19:52:16

Mindenesetre tanulságos, hogy - pár kivételtől eltekintve - évek óta ugyanazokkal a gumicsontokkal rohangásztok körbe-körbe. Kicsit szomorú is.

Geo_ 2012.04.16. 19:52:30

@samuelfisher: tégy próbát, s csinálj úgy, minta le tudnál írni egy normális kommentet :-)

famfam 2012.04.16. 19:55:17

commentnoreply:
Bárcsak nálunk is lenne annyi sztrájk, mint Franciaországban! Bárcsak lenne olyan és akkor baloldal és civil önszerveződés, mint Nyugaton!
Csakhogy a liberális értelmiség akkor szeret érdekérvényesítésről, egyének jogairól, stb. pofázni, ha a tőke érdekeiről van szó. Ha a munkásokéról, rögtön előjönnek, az amúgy lenézett kollektivista dumákkal, mint "nemzet/ország érdeke", stb. csakhogy a melós minél kevesebb pénzért minél többet dolgozzon.

agentT 2012.04.16. 20:08:01

Szeretnék gratulálni annak a sok agyhalott baromnak, akik szerint semmi rosszat nem tett a rendőrség 2006. október 23-án. Gondolom, üldögéltek a kényelmes kis szobáikban, esetleg röhögtek a szerencsétleneken valahol a haverjaikkal, a többi gyökér senkivel... Talán szét kellett volna nézni akkortájt, mintegy szembeesülni a valósággal. Nekem például sikerült hazafelé ballagva a Blahánál belefutni a balhéba, meló után. Se utcai forradalmár, se terrorirsta nem vagyok, itt jelezném. Valahogy megúsztam, engem nem vertek véresre a rádió udvarán, mint azt a pár szerencsétlent, akit oda hurcoltak be, én hazajutottam Rákospalotára, jelzem, hogy gyalog, mert a BKV a környéken nem volt látható, és életemben akkor egyszer féltem a politika miatt.
De ha annyira okosok vagytok, szerencsétlenek, akkor szánjatok már rá fél órát a drága baller időtökből, és nézzétek meg a dokfilmet, ami erről a dicsőséges gyurcsányista estéről szól.

www.pestylaszlo.com/megsebzett_hun.php

Aztán mondjátok már meg, hogy a megszólaló megtámadottak közül ki volt randalírozó terrorlegény, a két diák, a pap, aki csoda, hogy életben maradt, a kislány, akit a szülei mentettek ki, vagy mégis melyikük?
Ja, és búcsúzóul. a .... anyátokat, rohadékok.

agentT 2012.04.16. 20:10:43

@agentT: Kiegészítés: És amíg ilyen fa.sz módon bírtok ugatni erről az október 23-i terrorról, addig teljesen, teljesen hiteltelen és nevetséges minden jajongásotok a demokráciáért, a vinnyogás a jogállamiságért, a sírás rívás az antiszemitizmus (jajistenem) meg a fasizmus fenyegető réme miatt. Szarháziak.

famfam 2012.04.16. 20:18:44

Kedves olvasóink!

Azt hiszem, sokan félreértettétek ezt a listát. A bevezetőnkben bátorkodtunk a magunk módján arra felhívni a figyelmet, hogy ez a lista NEM a tíz legnagyobb politikai bűn listája az elmúlt 20 évből, főleg nem ebben a sorrendben. Ha így lenne, Schmitt doktorija pl. bele se került volna, lévén piti ügy a privatizációs disznóságok és hasonlók mellett. Inkább a cikisség, a kínosság, de még inkább a 3 Köztársaság jellegét méltán szimbolizáló, kifejező, emblematikus események listája.
üdv mindenkinek
FAM

Geo_ 2012.04.16. 20:42:07

@agentT: "akik szerint semmi rosszat nem tett a rendőrség 2006. október 23-án."

Nos, azokat tekintheted akár agyhalottnak is. De ha nem találsz ilyet, akkor ki is az agyhalott?

Geo_ 2012.04.16. 20:55:38

@famfam: "Továbbá a lista nem csak mocskossági, de kínossági, cikiségi rangsor is.
kiválasztani a tíz legundorítóbb kuladarabot,"

Vagyis: nem pontos a kommented.
S pontosabb ismeretek kellenének, súlyozás nélkül: az SZDSZ nem szervezte a taxis-blokádot: igaz, "ráült". De hol a Gaskó-féle "gördülő sztrájk?

2004 - népszavazás a magyar állampolgárságról - hol az utalás arra, hogy 2000-ben a Fidesz lemondott a kettős állampolgárságról?

"levadásztak mindenkit, aki arra járt. Agyba-főbe verték, gumilövedékkel kilőtték a szemét, könnygázzal fojtogatták."

Egy szem is sok - de a fenti mondat szerint "mindenki"-re vonatkozik. S talán feltűnt: szinte az összes kiugróan durva rendőri "intézkedés" egy szadista őrnagyhoz köthető, akit el is ítéltek.

S már megbocsáss: igencsak hibás a 94-es koala ilyetén tálalása - s nem csak arra gondolok, hogy akkor hol a 98-as. Uganis az SZDSZ kellett ahhoz, hogy hitelesítse Horn-t, s hogy meg lehessen lépni a Bokros-csomagot. (Az más dolog, hogy 96-ban ki kellett volna lépniük.)

Bogyó 2 2012.04.16. 21:20:21

@famfam: Hát ha már cikisség, akkor szerintem a 2009-es miniszterelnök-keresés sokkal jobb példa, ami totális balfácán szerencsétlenkedés volt, igazi abszurdisztánbeli dolog. Ehhez képest jelentéktelen volt cikiségben az a bizonyos '98-as megfigyelési ügy, amire szerintem már alig emlékszik valaki. De Sólyom szlovákiai kalandja is sokkal cikibb. A 2006-os választási igérgetés, a Fidesz rosszabbul élünk mint 4 éve kampánya, ami egyszerűen nem volt igaz egy Medgyessy-program után, amibe belebuktunk, de akkor nem éltünk rosszabbul mint 4 éve.

A privatizációs ügyek pedig jelentőségük mellett pont, hogy nagyon kínosak. Hát lehet ilyen egy normális országban, hogy a közel tízből az összes cukorgyárat eladják, majd bezárják 1 kivételével és dől az országba a külföldi cukor? Ilyen csak a banánköztársaságokban van, amelyekhez mi is odatartozunk egyre inkább.

agentT 2012.04.16. 21:22:36

@Geo_: végigolvastad a hozzászólásokat? hány hülye írta eddig le, hogy "csakacsőcselékrohadékfutbalhuligángyújtogatókkal keménykedett a rendőrség"? <--Ez persze csak a zanzásítása volt az általuk mondottaknak. Na?

Bogyó 2 2012.04.16. 21:31:21

@zombika: Nem. csak te számoltál rosszul. A 38-ról 64 az pont 65%-os emelés.

De ha már témánál vagyunk, örülök, hogy más is emlékszik. Persze, mondjuk Puzsér is volt 15 éves akkor?!
Összevágott híradókból, vagy a pártsajtóból ismerik, hogy mi volt, de mi megéltük egy páran, pedig sokkal én se vagyok idősebb, de már élénken foglalkoztatott a politika, sőt élénkebben mint ma, azok olyan idők voltak.
Szóval a kurva nagy emelés és a híradóbeli hazugság miatt akadtak ki sokan, s az ország nagy része szimpatizált a taxisokkal, mert azt gondolták, hogy vége van a hazudozásnak. S nem lett. S ki tudta akkor, hogy pár év múlva a fideszesek megborotválkoznak, öltönybe bújnak, templomba járnak, s fenemód nemzetiek lesznek, s nem a kor miatt, mert a hozzájuk csapódó újonnan feltűnt ifjúkommunisták (Szíjjártó, Lázár, Rogán stb.) már eleve ilyen neokonzervatív álszent fazonok. Ki tudta, hogy jön egy hatalommániás Gyurcsány majd a hazugságaival, és 20 év múlva ismét egypártrendszer lesz? Majdnem. Formailag nincs, de a legelkeserítőbb az, hogy maguk az emberek szeretnének megint egypártrendszert, s a többit ha lehetne mind betiltanák, legyenek fideszesek, mszp-sek, jobbikosok stb.

Aliem 2012.04.16. 21:35:31

@samuelfisher:
Nem tudom ezt az MSZPs bérfuromozót rámérted e de én az mszpt legalább annyira utálom mint a fideszt. A bérfórumozásról megcsak annyit hogy láthatod hogy remeget a kezem hogy végre valaki válaszoljon és ismét írhassak...
Számomra orbán viktor és gyurcsány ferenc egyformán persona non grata. A bajok ott kezdődnek hogy sajnos nem mindenki gondolkodja ezt így.
Arra meg tényleg nincs energiám hogy elmagyarázzam minden mszps és fideszes trollnak hogy ez a lista miért áll egyrészt nagyon messze a valóságtól, másrészt meg hogy miért is nyal csontig be a jelen hatalomnak.

Ismételtem jelezném ezt a bejegyzést ez az ember írta:
www.youtube.com/watch?v=2eTnz6BuUlQ

Te tényleg képes vagy vele azonosulni? Esetleg be is telefonáltál?

Geo_ 2012.04.16. 21:39:15

@agentT: állom, amit mondtam - de könnyítsd meg a helyzetem, hogy pontosan megmutatod, melyik hozzászólásokról van szó.

Bogyó 2 2012.04.16. 21:47:00

@Geo_: Igen, én is leírtam, hogy a 94-es koalíció előzményeire se nagyon emlékszik senki, úgy tűnik az írók sem. Az első Parlamentben a Fidesz-SZDSZ liberális tengely és az MSZP volt az ellenzék. Kormánypártok az MDF, Kisgazdák, KDNP. Nem , kedves blogírók, nem volt a Fidesz se kormánypárti, nagyon nem. Oké, hogy '93-ban elkezdtek jobbra menni, látva az MDF széthullását, de még az elején jártak a dolognak. A '94-es koalíciónál felvetődött a Fidesz meghívása is a kormányba, de ők nem akarták, s az MSzp is max. a látszat kedvéért hívta, ha hívta őket egyáltalán. De ez vetődött fel. Sokkal meglepőbb lett volna, ha mondjuk egy volt kormánypártot hív meg az Mszp vagy a MIÉP-et. Egyesek a mai napig nem értik, hogy a korai SZDSZ antikommunizmusa nagyon más volt mint a MIÉP-é vagy a Jobbiké, a meglepődés mindig olyan embereké, akik erős és egyszerű jobboldali gondolkodásúak, de az SZDSZ liberális párt volt, s mint a blogírók megállapították az MSZP is eléggé az volt, sokkal inkább, mint szocialista.
Az ilyen jobboldali gondolkodásúak nem értik, hogy a politikai paletta nemcsak fekete és fehér, a liberalizmus nagyon is antikommunista ideológia, a liberálisok pont, hogy nem akarnak erős államot, míg a kommunisták és a jobboldaliak igen. Ezért hasonlít a Fidesz mostani tevékenysége sokkal inkább az igaz kádári kommunista időszakra, mint akármelyik csak nevében szocialista kormányzásra '90 óta. Hogy ezt jól teszik-e, az másik kérdés. Mert nem volt jó az eddigi liberális disznóól, de köszönöm szépen, a parancsuralmi rendszerekből sem kérnénk, se uram-bátyámosból, se elvtársiasból.

samuelfisher 2012.04.16. 22:04:52

@Aliem: Nem, nem rád értettem...

"Számomra orbán viktor és gyurcsány ferenc egyformán persona non grata"

Ezt el tudom fogadni, szerintem is jobb lett volna ha egyikük sem lép a politikai pályára. Az egyik a jobboldalt hülyítette meg végleg, a másik a balt. :)

samuelfisher 2012.04.16. 22:11:16

"Te tényleg képes vagy vele azonosulni? Esetleg be is telefonáltál?"

Lehet, hogy kicsit durvának találod, de ez paródia, kifigurázása az ilyen műsoroknak. Mondom, elhiszem, hogy Puzsér too much sokaknak, a kritikái, meg a csillag születik zsüriben (bár nem nézem, de hallom, olvasom, hogy sokakat kiakasztott:))

Advocatus Diaboli 2012.04.16. 22:17:37

A legsötétebb pillanatot, ami tényleg mindegyiknél sötétebb, ami egy mindent magába zúdító fekete lyuk az összes többihez képest, orbánék kormányalapításának időpontját miért hagytátok ki a listából?

dr. mesterséges színezék 2012.04.16. 22:27:30

@samuelfisher: "Az egyik a jobboldalt hülyítette meg végleg, a másik a balt. :) "

Mindketten meghülyítették mindkettőt - és ez már egyfajta zsenialitás,

dr. mesterséges színezék 2012.04.16. 22:37:55

@Psyman: Nem az ellenzékről van szó, kartácsam, ui. az ellenzéket is leszarom (egyszersmind te bizonyítod magadról, hogy a politikát a t. ház nevű stadionban rendezendő meccsnek képzeled, és következményeit a falakon túl nem nyúlónak).
A zemberekről van szó, kartácsam, a zemberekről, akiknek célszerűbb felfordulni, mint a megstumpfolt AB-hoz és akik népszavazási lehetőségei vetekszenek egy elmaradottabb afrikai banánköztársaság állampolgáraiéval.

Természetesen miközben ezeket írom, maximálisan tisztában vagyok azzal, hogy akinek ezt magyarázni kell, annak felesleges, mert úgy megfeszül, hogy ne lássa, és értse, hogy az agyvérzés fenyegeti minden pillanatban.

dr. mesterséges színezék 2012.04.16. 22:42:46

@Geo_: 'szinte az összes kiugróan durva rendőri "intézkedés" egy szadista őrnagyhoz köthető, akit el is ítéltek.'

Ha pontosítunk, akkor ne maszatolás legyen belőle: ő volt azon kevesek egyike, aki azonosíthatóan volt állat - a többieket védi az ómerta.

JumboJet 2012.04.16. 23:26:30

Elfogult, rossz lista.

gerdo 2012.04.17. 02:26:22

Ostoba fidesznyikek ha emlekezni akartok akkor emlekezzetek Torgyanra, akit Orban emelt kormanyra, a happy end kft-re Simicskara, Vona Gabor polgari korere, emlekezzetek a bovlira, a nemzetkozi elszigeteltsegunkre, ezermilliardok allamositasara, fideszes talpnyalok bebetonozasara, Matolcsy fantaszta Gyorgyre akire en egy "videki kocerajt" se biznek, hogy emlekeztesselek benneteket mi is OV velemenye az EUrol, ami ugy mukodik mint a Szovjetunio. Bezzeg Kinat, ahol meg mindig kommunizmus van (!!!) tart karokkal varja. Hat b****sszatok meg, ha meg mindig csak a kocsog gyurcsanyon meg a nyomorult szocialistakon birtok lovagolni. Ennyit tudtok sz*r emberek!

Pobjeda elvtárs 2012.04.17. 08:31:41

@zombika:
No problemo, előfordul. A lényeg hogy egyik nap közölték hogy nem lesz benzin áremelés, másnap - szó szerint - fogták és megemelték 65% al.
Egyrészt ordas mód hazudtak, másrészt elviselhetetlen teheret tettek az amúgy is túlterhelt társadalomra.

Az a baj hogy a többség még túl fiatal hogy emlékezzen rá mekkora sokk is volt ez a történet. Önmagában a benzin ár emelés is, de az még érthető lett volna a szovjet olajszállítási problémák miatt. Viszont az emberek hülyének nézése, és az ordas hazugság menthetetlen volt.

csabakirályfi 2012.04.17. 09:33:01

@Erdőtársulás: Szívemböl szóltál. Viszont a kétharmadot ilyesmi nem zavarja.

dr. mesterséges színezék 2012.04.17. 09:55:56

@Pobjeda elvtárs: Párszor le lett sakkozva, hogyan lehetett volna ordas hazugság nélkül:
v1: bejelentik, hogy lesz üa.-áremelés, és jó eséllyel másnap már a mentő se tud miből tankolni,
v2: bejelentik, hogy lesz üa.-áremelés, de az áremelésig nem adnak ki magánszemélynek, és jó eséllyel diktatúrát kiáltva az SZDSZ a kormány (és mellesleg az ország) nyakára teszi a kést,
v3: na, 3. verzióval még nem örvendeztetett meg senki 20 év alatt.

Szóval mocskos és mindenekelőtt szükséges rossz húzás volt, sajnos.

dr. mesterséges színezék 2012.04.17. 09:58:20

@Pobjeda elvtárs: Azon az Antall-Boros-féle kormányon bőven volt mit szapulni, előre látható, és megérdemelt volt a zakó - de a benzináremelés és a körülménye mint kényszerpálya pont nem a rosszabb pontjaik közé tartozott.

Pobjeda elvtárs 2012.04.17. 10:02:12

@dr. mesterseges szinezek:

Nem értek egyet. Az ellátásbiztonsági problémák miatt a helyes és korrekt lépés a jegyrendszer bevezetése lett volna, az az összes általad említett problémát is megoldotta volna és az átlagemberre sem rótt volna megfizethetetlen terheket. A jegy erejéig lehetett volna egy megemelt de mérsékeltebb áron tankolni, jegy nélkül meg drágán.

Erkölcstelen, és inkompetens történet volt amit csináltak.

deliriumtrigger 2012.04.17. 10:26:22

@agentT: szerintem te pedig gondolkodj el azon, hogy a zavargók mit tettek a várossal... ne csakk jobbról vizsgáld az eseményeket... én is ott voltam, de én nem a rendőröktől féltem, hanem a vandáloktól. vagy arról már megfeledkeztél, ők milyen károkat okoztak?! tény, hogy a rendőrök szokatlanul keményen léptek fel a tömeg ellen, de még az első sorok egyikében keménykedő haverom is úgy vélekedett, hogy megérdemelték, hiába kapott ő is... szomorú, hogy az eseten kívül állók közt is voltak sérültek, aláírom, hogy nem kellett volna így történnie, de ez óhatatlan. csak nem értem, miért beszélsz úgy, mintha GyF adta volna ki az ukázt a kutyáinak, hogy torokra menjenek... erről szó sincs. rendőri túlkapások voltak, vannak, lesznek. ahelyett,hogy egy hat évvel ezelőtti eseményről szól ez a poszt is, ideje lenne a jelennel foglalkozni... nálam - ha tetszik, ha nem-, a harmadik kt legnagyobb szégyene orbán viktor és a jobbik létezése. (akkor is, ha nevünkben már nem vagyunk kt)

dr. mesterséges színezék 2012.04.17. 10:30:35

@Pobjeda elvtárs: Biztos vagyok benne, hogy ezerszer megrágták a jegyrendszer gondolatát - ami alig különbözik attól, hogy magánszemélynek nincs, és amellyel kiváló feketézési lehetőséget lehetett volna teremteni (a benzinkirályok megelőzték volna az olajkirályokat).
És azt sem kétlem, hogy az SzDSz már készen volt a jegyrendszerre hangolt szólamaival, mert nekik a kormány saját hülyesége, és satus helyzete nem volt elég.

dr. mesterséges színezék 2012.04.17. 10:34:56

@deliriumtrigger: "rendőri túlkapások voltak, vannak, lesznek."

Rendőri túlkapás nem úgy kezdődik, hogy rendszeren kívüli fegyvereket vételeznek testületileg, és nem úgy végződik, hogy rendszeren kívüli fegyvereket tagadnak le parancsnokilag, és hogy úgy hallgatnak, és hazudnak, hogy a cosa nostra belesárgul.

Kb. ebben különbözik egy negatív hangsúllyal használt attakk szó a túlkapástól.

KopaszMercis 2012.04.17. 10:44:46

@popocatepetl:
Hala istennek, ha lennenek olyan lapaj szarok, hogy utcara mennek ok nelkul, meg is erdemelnek.. es legalabb nem nekem kellene foglalkozni a nevelesukkel, hanem vegre ellatna az allam a feladatat.

Viszont mivel harom szamjegyu IQ-val ilyen nem fordulhat elo, igy ez a te anyadat valszeg fenyegeti... a gyerekeide kebesbbe, mert vegignezve azon a genetikai hulladekon ami vagy, jo esellyel annak orulhetsz majd, ha szobatisztak lesznek egyszer a gyerekeid...

dr. mesterséges színezék 2012.04.17. 10:50:07

@KopaszMercis: "ha lennenek olyan lapaj szarok, hogy utcara mennek ok nelkul, meg is erdemelnek.."

Titeket az isten is kijárási tialomra teremtett. Don Pintér figyel és örül, hogy könnyű dolga lesz.

deliriumtrigger 2012.04.17. 10:53:39

@dr. mesterseges szinezek: ne haragudj, de megmondom őszintén, fogalmam sincs milyen rendszeren kívüli fegyverekről beszélsz. gondolom azokról, amiket kölcsön kapott a rendőrség... az meg ugye nem rendszeren kívüli.
egy biztos: én sem csináltam volna másképp, és nem azért, mert bal vagy jobb, hanem azért, mert igenis szigorúan fel kell lépni azokkal szemben, akik milliárdos károkat okoznak a városban és mások tulajdonában...

Pobjeda elvtárs 2012.04.17. 11:24:14

@dr. mesterseges szinezek:

Szerintem nem érted. A jegyrendszer nem nagy öröm, de még mindig jobb mint a 38% os infláció amit összehoztak emígy.

Logan Grimnar 2012.04.17. 12:46:02

@plagi madár, az al kotmányt aláiro álamfö: milyen jó, hogy engem, mint nácifasiliszta faszkalapot a hozzád hasonló megvilágosodott, ajropéer, toleráns honpolgár felvilágosít a maga kultúrált és cizellált módján az Egyetlen Igazságról! Köszönöm, Mester! :-)

csabakirályfi 2012.04.17. 13:05:43

@sárkányfő: Bíztatta valaki öket a tombolásra? Nem? Akkor nem tomboltak... Ennyit a spontán 2006-os népharagról. Meg az erkölcsi válságról a'la Solyom.

zombika 2012.04.17. 13:37:35

@deliriumtrigger: Gondolom itt arról van szó hogy némelyik közeg viperával intézkedett. Nyilván fel kell lépni az ilyen vandalizmus ellen, de azért vannak határok. Sajnos a rendőrség soraiban is van sok flusztrált, pszihológialiag alkalmatlan vadbarom, aki a civileken éli ki magát mert megteheti.

deliriumtrigger 2012.04.17. 13:51:10

@zombika: lám, lám... csak nem egyetértünk? :)

KopaszMercis 2012.04.17. 15:45:17

@dr. mesterseges szinezek:
nezd, lehet, hogy teged lekot, hogy kimesz az utcara es azzal jatszol, ami veled pont egy idos... en is ugyanezt teszem, aimkor egyedul otthon vagyok, csak annak legalabb van kezzelfoghato eredmenye, amit utana le kell toroljek a mellkasomrol ;)

Don Pinter nem annak orul, hogy az intellegens emberek megint otthon maradnak.. igy tettek 2006-ban is..
Annak orul, hogy a sok teveszekhaz gyujtogato kommunista jobbikos latenshetero otthon marad

famfam 2012.04.17. 20:33:07

@Geo_: Ez egy vicces poszt, puzséros (költői) túlzásokkal. Ez nem az elemző cikk műfaja. Ezt a nyelvi fordulatot egyébként, amikor egy esetből általánosítanak, használja a retorika, a köznyelv és a publicisztika egyaránt.
Azt mi se írtuk, hogy az SZDSZ szervezte a taxisblokádot, csak azt, hogy ezzel próbálta megbuktatni Antallékat, ami igaz is. (Egyébként én mindkettőt utálom még most is, nincs elfogultság az MDF kormány javára)

famfam 2012.04.17. 20:36:12

@Bogyó 2: Sólyom kalandja sztem nem a mi cikink, hanem a bunkó, fasiszta szlovákoké.
Cukorgyárak: gyalázatos, de ez geciség, nem annyira ciki, és pláne nem vicces, még az a fekete humor sincs benne, mint az olajszőkítési maffiasztoriban. Sztem pontosan tudták a gazemberek, mit csinálnak, nem balfaszság volt.

famfam 2012.04.19. 19:13:59

Egy barátom kommentje:

"Szerintem rossz záridőt használtok. rövid események helyett, folyamatszerű eseményeket kellett volna összeszedni.

tehát a 3k top 7;10 vagy akárhány főbűne:

1. az ellenzéki kerekasztal és a pártállam valószínűsíthető és nem publikus paktuma. /torkosság/

ha volt ilyen paktum, akkor ebben döntöttek arról, hogy nem lesznek felelősségre vonások, igazából még megnevezések sem, nem lett tisztázva, hogy ki minősül rezsimszolgának /ez több mint 800 e mszmp tag mellett komoly szembenézésekkel kellet volna hogy járjon, azt pedig a győztesek már akkor sem engedhették meg maguknak./ a régi rezsim közszereplői nem lettek kizárva a közéletből a pártalapításból, a bármely pártnál történő politikai szerepvállalásból, vagyonosodásukat sem firtatta senki. a káderréteg nyugdíjából nem lettek levonva az önkényuralmi rendszer szolgálatáért járó többletek, stb. tehát egy szembenézés szokás szerint megint elmaradt és így a régi rendszer bűnei beépülhettek és megrothaszthatták az újat.

ez volt az ősbűn, a mag, a bindu, a szentségtelen logois spermeticon, mely gennyként infiltrálódott a 3k genezisébe, még ha feltételezzük is, hogy naivitásból, tapasztalatlanságból hagyták az elkövetők. bűnnek akkor is bűn, mert fellelhető benne a pártok részéről az önző szándék, hogy a kádári elittel és nomenklatúrával sikerül erősíteni a pozícióikat, amit békés átmenetnek hívhatnak. túl naivak voltak, naivitásukkal és kicsinyes spekulációjukkal ahelyett hogy kimetszették volna, inkább rászabadították a kádár kor mémkészletét a 3k-ra. innentől kezdve azok a minták amelyek egy ideig legvidámabb barakk jelleget és némi helyi érdekű progressziót kölcsönöztek a kádár érának, a társadalmi megtisztulás gátjai lettek, hatásuk, káruk folyamatos és jelenvaló.

a nem publikus paktum betartása és nem felrúgása további bűn, betartása a korai időkben csak avval magyarázható, hogy a paktum mindkét fél számára nem publikus előnyökkel járt. a demokratikusok hasznára nézve lehettek olyan részletei, amelyek a felrúgás esetén avval jártak volna, hogy az mszp kipakol és evvel ellehetetleníti a fiatal ellenzéket. később meg már kit érdekelt.

persze nem vagyok naiv, ha sikerült is volna kipucolni a rezsimszolgákat, hamvasian szólva jöttek volna a magyarok. ahogy aztán jöttek is. antallnak igaza volt: tetszettünk volna forradalmat csinálni.

2. az ügynöklisták /hazugság, ez volt régen a 8. főbűn/

itt csak azt emelném ki, hogy a titkolózásra más következtetés egyszerűen nincs, csak az hogy még most is rengeteg ismert személy érintett, főként jobb és lib. oldalról. az meg hogy az mszp miért van benne az elhallgatásban csak avval magyarázható, hogy tartótiszti oldalról lehet sok érintett. vagy más paktum miatt. úgyhogy megvárják míg minden érintett nagyjából kihal aztán majd az akkori aktuálpolitikai haszonból kidobnak majd valami béta verziót.

3. az értelmiség útja az osztályhatalomtól a szégyenig /bujaság/

a liberálértelmiség fő bűnei: komprádorság, gátlástalan haszonszerzés az állami csöcsökön és ami a legkevésbé tárgyalt: a csurka dolgozatokat követően nem pc-nek minősítve tabusították a nemzet kérdést és mindenkit lefasisztázva kirekesztettek aki nem tartotta be ezt a tabut. egészen addig míg tényleg meg nem jelentek a szélsőségesek. de addigra ők az elbaszásokon szerzett a magánvagyonukból szellemi emigrációba vonultak, vagy még mindig az elcsépelt szakértői pózban onanizálnak.

ehhez képest a vulgárkonzervatívok bűne csak az, hogy máig képtelenek elnyomni a kisebbségi érzésüket a liberálokkal szemben, emiatt aztán tökéletesen lemásolják azok működését, csak némi "kegyelmes uram kérlek " ízzel.

4. a mutyi, először mint privatizáció majd annak jogutódjaként a pártfinanszírozás /fösvénység/

a termelőeszközöket és a piacot a helyi elit először szarért húgyért maga magától megszerezte, majd garasokért túladott rajta a multinacionális burzsoáziának. ezt hívjuk gazdasági rendszerváltásnak.

a burzsoáziák politikai bábjainak egyik részére mondják, hogy idegenszívű, ők a szalonbaloldaliak, másik része meg úgy gondolja, hogy nemzeti alapon itt az ideje már nekik is néhány szelet a tortából. ők a vulgárkonzervativok.

5. a baloldal lenyúlása /restség/

erről sokat írtál

6. a vulgárkonzervativizmus /harag, irigység/

ld. thomas molnár mint valódi konzervatív helyzete mo.n

7. a hamis nemzettudat szindróma /kevélység/

- hamis idő és történelemtudat: 500 éve nyeretlen, de azért dicső történelmi múlt. a meghatározó eseményekkel való szembenézés hiánya, a valós konzekvenciák hiánya, és azok társadalomtudat formáló voltának hiánya.

- vertikális kirekesztés: lefele irány: a cigányok lenézése, felefele irány: a zsidókkal szemben elnyomott kisebbrendűség érzet

- horizontális kirekesztés: tótok, rácok oláhok által ideiglenesen partiba kúrt csonkamagyar édeshazánk nagyasszonya könyörülj érettünk. mégha az etente urai a farkukat verik is a látványra, a szittya csak áll, meg sem rezzen.

- nemzeti tőke: hungarikumok, nobel díjasok /köztük a zsidók is/, olimpikonok

ezeknek a szimptómáknak köszönhető, hogy a nemzettudat alapvetően vulgárkonzervativ világképet és életviteli mintákat alakit ki az emberek többségében pártállástól függetlenül. ennek köszönhető a csákmáték földje lét, az ős kaján és a disznófejű nagyúr hatalomgyakorló képzet és lét, vagy az "altiszt lehessen azt kutatja" kispolgári lét.

ha hét főbűn akkor eddig, ha top10 akkor még:

8. a felsőoktatás mint dipolmagyár

9. a foglakoztatási helyzet, fekete foglalkoztatás, adócsalás mint nemzeti sport

10. a civilszféra, szakszervezetek mint a politikai pártok szolgálóleánya

bónusz: a hétköznapi magyarország élhetősége, szellemi közege stb."

Zigomer Trubahin · http://ertedmar.blog.hu/ 2012.04.20. 13:53:27

@Psyman: "Tudod hán yország nevében van benne hivatalosan a Köztársaság szó Európában? Csehországéban. Pont."

Már bocs, de hogyan lehet ekkora butaságot leírni, és még hinni is benne? Gyakorlatilag az összes ország hivatalos nevében benne van az államforma neve (vagy köztársaság, vagy királyság, esetleg nagyhercegség):

Republik Österreich
Republika e Shqipërisë
Republika Hrvatska
République française
Repubblica Italiana
Repubblika ta' Malta
Rzeczpospolita Polska
Repubblica di San Marino
Slovenská republika
Kongeriket Norge
Reino de Espana
Fürstentum Liechtenstein
Principauté de Monaco
stb.

Magyarországon kívül öt európai ország van, amelynek nem szerepel a nevében az államforma neve: Írország (Éire), Montenegró (Crna Gora), Románia, Ukrajna és a Vatikán.

sanita03 2012.04.24. 10:37:57

Korrekt. Talán belefért volna, ami számomra az egyik legnagyobb botrány: évek óta szalonképtelen a magyarságunkra büszkének lenni - más népek lebecsülése vagy kirekesztése nélkül. Szükségünk van egy egészséges nemezeti öntudatra, arra, hogy büszkék legyünk a gyökereinkre, de sajnos a neoliberális-bolsi "elit" ezt is botránykővé tette. Persze, hogy a "jobbszél" ezt az egyébként jogosan felmerülő igényt kihasználta, vagy inkább sajnos, elhasználta. Most, ha egészséges nemzeti öntudatról beszélek, magyarázkodnom kell, hogy nem, nem vagyok radikális jobbszélső, sem soviniszta, sem nemzeti szocialista vagy antiszemita, ezeket mélyen elítélem és esténként nem Morvai Krisztina vagy Vona Gábor felszólalásait hallgatva alszom el... Valaki legyen szíves és mossa végre tisztára a szégyentelenül elhasznált, bemocskolt magyarságunkat!

erina 2012.04.24. 15:23:43

@sanita03: Tudod, igazából csak mi tudnánk tisztára mosni a "a szégyentelenül elhasznált, bemocskolt magyarságunkat". Mert ne mástól várd azt amit neked,-nekem,-nekünk kell megtenni. De ameddig nem hagyjuk abba az öngyarmatosítást -lásd Attila barátjának a kommentjét -addig ez nem fog megtörténni, ameddig nem hagyjuk abba egymás oltogatását-szidását (lásd fent a 425 kommentet) addig semmi esélyt nem látok erre. Túl sok bennünk (az egész társadalomban) a düh, harag, sérelem, és ennek a feldolgozására nincs semmilyen "fórum"-"szerveződés"-akármi, mert a blogokban való fröcsögés nem vezet el a megváltáshoz.
Ameddig nem tudatosul mindenkinek a kis kobakjában, hogy kik, mikortól és miért és hogyan érték el, hogy a magyar nép gyarmatosítsa önmagát addig dagonyázunk ebben a primitív, beszólogatós, a másikra mutogatós, "te mocskos mszp-s kommunista", "te szemét fideszes bértollnok" és társaik mocsarában.

Ehhez kiindulásként szíves figyelmébe tudom ajánlani mindenkinek Farkas Attila Márton: Arrobori. A honi politikai közbeszéd természetrajza című könyvét.

Cavalcantifan 2012.04.27. 15:03:43

Alapjában véve nagy mellényúlások nincsenek ebben az összegzésben. Valóban a rendőrattak volt a legnagyobb köcsögség ami történt. Erről az MSZP-vel parolázó MILLA rendezvényein meglepően keveset hallani,igaz ehhez kellett egy Morvai Krisztina is. Én nem siratom a köztársaságot,mert nincs mit siratni rajta... Van valami,ebből a húsz évből,amit bátran ki mernénk tenni a kirakatba???... Na ez itt a baj..

2012.04.29. 20:23:27

@zombika: A számolás pedig egyszerű. 64/39 az éppen 1.641, tehát 64,1 %-os növekedés.

2012.04.29. 20:25:54

@KopaszMercis: "Viszont mivel harom szamjegyu IQ-val ilyen nem fordulhat elo, igy ez a te anyadat valszeg fenyegeti... a gyerekeide kebesbbe, mert vegignezve azon a genetikai hulladekon ami vagy, jo esellyel annak orulhetsz majd, ha szobatisztak lesznek egyszer a gyerekeid... "

Ez mit jelent? neked 2 számjegyű az IQ-d, vagy 4 számjegyű?
Ja, tudod, itt a több a jobb.

KopaszMercis 2012.04.29. 20:39:09

@Könnyen elkaptuk, uram!:
Fuuuu de nagyon megaszndottad.. De mar az felsiker hogy a nagy erolkodesben nem kakiltad ossze magad :))

2012.04.29. 21:15:23

@KopaszMercis: Tehát? Válasz is lesz?

sanita03 2012.05.02. 19:27:26

KopaszMercis: Ne erőlködj, ez nem a te szinted. Ne is próbálkozz, eddig is inkább szánalmas volt, mint szellemes. Kímélj meg minket magadtól. Nagyon köszönöm.
@erina: Igazad van, egyetértek. Nem címkézni kellene egymást, inkább összefogni. A "címkézésem" a szélsőségnek szólt, legyen az bal vagy jobb. Gondolkozni lehet másképp is, csak ezt a szekeret húzzuk egy irányba. Lehetőleg előre...

Melchi Zadok 2012.05.22. 08:32:30

@Wahula Jakab: nem tudom, hogy mégis miért kellett volna a családomnak kapnia, hisz jobb dolgunk is volt mint az utcán ugatni, pofázni, forradalmasdit játszani, ahogy az seggostoba, magát jobbosnak képzelő, de valójában vegytiszta bolsevik gondolkodású jelentéktelen és sikertelen idiótáknál szokás ugye...
(ha esetleg mire ideértél az olvasásban elvesztetted volna a fonalat, a fentiekben rólad és családodról esett szó.)
és mivel orbán farpofájának széthúzása és a melegszarig történő benyalás sem tartozik a családi folklor elemei közé a kérdésed természetesen értelmezhetetlen.

Frederick (törölt) 2012.09.06. 19:10:06

@famfam:
"6. a vulgárkonzervativizmus /harag, irigység/

ld. thomas molnár mint valódi konzervatív helyzete mo.n"

Erről jut eszembe...
Mi is?
Szilvay Gergely Molnár Tamás nyet, Lukács György da c. bulvárcikke, ahol a Megasztár színvonalán versenyezteti egymással Molnár Tamást és Lukács Györgyöt. Arra pont jó, hogy a Mandiner mellett a Blikk Magazinban is megjelenjen a kétfejű borjúról és Tolvai Renáta új frizurájáról szóló hírek mellett.
mandiner.blog.hu/2010/04/13/molnar_tamas_nyet_lukacs_gyorgy_da

Hozzáteszem, semmi megnyugtatót nem látok abban, hogy az MSZP-s kötődésű Lukács-tanítványokat felváltják a FIDESZ-es kötődésű „Molnár-tanítványok”. Különösen annak fényében, hogy hitvány karrier-konzervatívok igyekeznek kiküzdeni maguknak úgy kapcsolati tőkét és stabil pozíciót, hogy piócaként élősködnek Molnár Tamás emlékén. Tartok tőle, hogy eljön az a kor, amikor elég lesz Molnár Tamásról egy monográfiát írni ahhoz, hogy valaki katedrát kapjon egy jó nevű magyar egyetemen. A magyar szellemi elit lenullázódása tükrében nem véletlen, hogy pontosan az amerikai állampolgárságú, magyar származású professzor halála után jelennek meg róla Magyarországon tanulmányok, konferenciák és könyvek – mintha az életében ezt nem érdemelte volna meg.

A vulgárkonzervatívok Lukács György-kritikája ("gyilkoooooooos!") meg ugyancsak megérne egy misét!

famfam 2012.09.10. 17:01:28

@Frederick: Igen, igazad van. Egyébként nekem személyesen volt szerencsém ismerni Molnár Tamást, a fészbukra valaki kedvéért egyszer még föl is pakoltam közös képeinket:-) Kifogástalan konzervatív úriember volt, és igen lesújtó véleménye volt a hazai jobboldalól, főleg intellektuális szempontból. Nekem is hasonló a véleményem a mandinerről és hasonlókról. Akkor már egy jó kis mocskolódás a Puzsérral, bár mostanság nem érünk rá:-)))

Frederick (törölt) 2012.11.29. 11:36:38

@famfam: "Kifogástalan konzervatív úriember volt, és igen lesújtó véleménye volt a hazai jobboldalól, főleg intellektuális szempontból."

Szerintem egy Sólyom Lászlóval még jól elbeszélgetett volna egy kávézóban. :) Ha már konzervatívot kell keresni a magyar szénakazalban. :))

Imre Laci · http://magyarasztal.blog.hu 2013.01.06. 13:10:43

Szerintem még az ügynöklistáról való szavazás, az egyháziügyi törvény megszavazása és Orbán híres elszólása, mely szerint nem kell a vállalkozónak figyelembe venniük azt, amit a megválasztása érdekében mond, könnyen a toplistára ugorhatna!

Nyomek 2013.06.19. 06:25:58

Szerintem százas listában se lehetne a sok faszságot felsorolni.
De az első tízbe a Bős-Nagymaros kérdésnek bele kellett volna kerülnie.

Burgermeister 2017.02.06. 07:01:12

MANYUP penzek lenyulasa.
süti beállítások módosítása